WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92-95 zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik 92-95 zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazdy ma prawo do wlasnego wyboru :) ja przez studia troche zmienilam poglady na pewne rzeczy.

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym się bała "zabrać portfel" nigdy nie wiesz na kogo trafisz... no i zachadzac w ciążę trzeba liczyć się ze zniszczeniem w jakims stopniu ciała ;) slyszalam ze cesarka tez w cale nie jest najlepsza dla dziecka

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalezy co z miednica jest nie tak, jak jest za wąsko to dzieciaczki są wyciagane prozniowo i maja potem takie krzywe glowki :)

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dobrze seks w ciąży nie jest zły :))

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    ja bym się bała "zabrać portfel" nigdy nie wiesz na kogo trafisz... no i zachadzac w ciążę trzeba liczyć się ze zniszczeniem w jakims stopniu ciała ;) slyszalam ze cesarka tez w cale nie jest najlepsza dla dziecka

A co w cesarce jest zlego dla dziecka?

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem, mówię, co słyszałam na lekcjach biologii, babeczka coś mówiła, ale co to nie pamiętam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jak chcesz to załatwić? chce cesarke prosze tysiaka?:D

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazdy profesor ginekologii i poloznictwa twierdzi ze nie ma nic bardziej komfortowego dla dziecka niz cesarka :)

Jest to duze obciazenie dla matki w koncu powazna operacja z rana i widoczna blizna.
    Ale po zwyklym porodzie sa blizny gdzie indziej :) kwestia indywidualna kto gdzie woli

nxbhnwz.png

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    i jak chcesz to załatwić? chce cesarke prosze tysiaka?:D

U mnie porod w cywilizowanych warunkach kosztuje 3000zl, prywatna klinika, jedzenie zamawiasz z karty na co masz ochote, osobny pokoj dla ciebie i meza.

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa no jeśli cię na to stać to inna sprawa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa boisz się, że będziesz "luźna"?

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwazam ze kazdej kobiecie sie to poprostu nalezy jak psu zupa za przeproszeniem. Ale u nas w kraju jest to traktowane jako "wygoda" i niestety trzeba placic. :(

nxbhnwz.png

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    niecierpliwa boisz się, że będziesz "luźna"?

Nacinanie krocza, blizny, dyskomfort, nietrzymanie moczu, no i robi sie sporo miejsca tam.

nxbhnwz.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naturalny ma plusy ze po porodzie sie odpocznie i mozna wstać do dziecka po cesarce musisz dłużej odpoczywac :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Nacinanie krocza, blizny, dyskomfort, nietrzymanie moczu, no i robi sie sporo miejsca tam.

nacinanie krocza nie zawsze :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ROZUMIEM , ŻE WSTYDZIŁABYŚ SIĘ POTEM SWOJEGO FACETA? oj soryy za caps lock nie zauwazylam :)

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    naturalny ma plusy ze po porodzie sie odpocznie i mozna wstać do dziecka po cesarce musisz dłużej odpoczywac :)
    Tak to prawda.
    A co do nacinania krocza ja jestem waska w biodrach dziecko by mialo klopot zeby sie przecisnac, nacinanie jest nieuniknione chyba ze jakis malenki wczesniak by sie rodzil :)

nxbhnwz.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewuszki muszę lecieć bo robi mi się znowu nie dobrze ;(

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie jest kwestia wstydu, kobieta musi sie czuc dobrze ze swoim cialem.
    Mnie np blizna na brzuchu nie przeszkadza.

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się nie boję, że będę luźniejsza, bo co jest z kobietami, które maja po 5 dzieci? Moja mam 3 urodziła i nie narzeka :) Ja to się najbardziej boję zbednych kg po ciąży, teraz chudzielcem nie jestem mam 163 cm i 58 kg ale boję sie co potem. Mam nadzieję, że bedę umiala się pohamowywać z jedzeniem :D i co na pewno to bedę inwestować w dobre kremy.

‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ