Rocznik 92-95 zapraszam :)
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas z tym wiekiem wśród znajomych jest podobnie, nie u wszystkich oczywiście ale np. takie dwie parki to różnica po ok.20lat. Krzywo patrzyli tylko jak mówiliśmy że dziecko chcemy
Moja mama zupełnie dobrze na J. reaguje, są prawie rówieśnikamiNa wiadomość o dziecku nie zareagowała zbyt pozytywnie bo uważa że jestem za młoda i mam 3 lata studiów przed sobą, a ona pracując w szpitalu i dyżurując mi nie pomoże z dzieckiem. Zwłaszcza że mieszkamy w dwóch różnych miastach.
-
nick nieaktualny
-
niecierpliwa21 wrote:Marlena jak masz ząbki do leczenia to lepiej za wczasu się nimi zająć.
Raczej o poronieniu stricte z powodu próchnicy to nie słyszałam, ale sam ból źle wpływa na kształtujący się płód.
Aż wstyd się przyznać ale ja mam jednego zęba do leczenia w którym już w zeszłym roku miałam ropę.. Puchło mi dziąsło i w ogóle wyglądałam jak chomik.
Ech ten strach przed dentystą.
Ja na początku chodziłam do kobitki która u każdego widziała kanałowe. Kiedyś nawet powiedziała że aż ją ręce bolą od tych ciągłych kanałowych.. Na dodatek nie delikatna, delikatnie to ujmując
Na szczęście dentysta już 11 kwietnia -
Ja się dentysty nie boje, ale muszę się wybrać z jednym bo mi uciekła plomba. U mnie moja matka źle podeszła do D. bo ja byłam już zaręczona z innym, a D. jest rozwodnikiem. Pojawiły się osądy ze strony mojej matki w moją stronę "rozwaliłaś rodzinę komuś tak jak ktoś kiedyś rozwalił nam" i "W tej chwili jesteś taka sama jak żona twojego ojca, młoda dupa co zakręciła tyłkiem i rozwaliła szczęśliwą i kochającą się rodzinę". Więc za przyjemnie to na początku nie było. Teraz już się to unormowało wszystko.
-
nick nieaktualnywiesz młoda mamo, nie ma się w gruncie rzeczy co dziwić, że ludzie Was tak dbierali, bo z całym szacunkiem, w większości faceci około 40 są ze swoimi duużo młodszymi kobietami tylko dla jednego ja sama jak czasem ide z tatą(40l) i ktoś myśli że jestem jego kobietą to jakoś ... no nie wyobrażam sobie być z facetem tyle starszym. Po prostu nie odpowiadałaby m ta bariera wiekowa z myślą przewodnia "ja będę miała dopiero co 40stke a mojemu facetowi po karku chodzić będzie 60tka?" Ludzie żyją stereotypami
A że wy znalazłyście miłość u boku dużo starszego poważnie myślącego o życiu i rodzinie to świetnie
) Ttrzeba żyć w zgodzie z sobą, robiąc wszystko pod dyktando innych nie będziemy szczęśliwi:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 09:54
-
nick nieaktualnyja do rozwodów zawsze podchodzę tak, że wina jest po obu stronach.
z jednej strony osoba która zdradziła/odeszła do kogoś innego, ale z drugiej jej małżonek który w pewnym stopniu sam to spowodował zaniedbywaniem siebie i związku, złym traktowaniem itd...
tylko zazwyczaj ludzie patrzą z politowaniem na tego który został, z domem, z długami, z dziećmi. a ten co odszedł to zły... nie jesteśmy w ich skórze, żeby móc ich obiektywnie oceniać...
sylwiaśta dla mnie też zbyt duża różnica byłaby przeszkodą- na początku nigdy tego nie widać, ale w koncu różnica jest widoczna i odczuwalna.
mi wiek mojego m. nie przeszkadza, ale dziwnie jak się pomyśli, że jest też tylko 10 lat młodszy od moich rodziców. szwagrów/szwagierki mam w wieku moich rodziców, bo m. był najmłodszy z rodzeństwa
moim rodzicom już się tak trafiło, że lepszy kontakt (ze względu na podobny wiek) mają ze szwgarmi/szwagierkami swoich dzieci niż z ich teściami :p
znajomych mamy w różnym wieku, zarówno w moim jak i w m., są wśród nich też 2 pary z podobną różnicą wieku jak u nas
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydziewczyny wrzuce kilka wykresów ciążowych dla tych, które się starają
nie jest regułą, że musi być pięęękny skok utrzymująca się wysoka tempka itd)
oto one;
- http://www.fertilityfriend.com/ChartGallery/54588.html?u=1
- http://www.fertilityfriend.com/ChartGallery/54590.html?u=1
- http://www.fertilityfriend.com/ChartGallery/54591.html?u=1
- http://www.fertilityfriend.com/ChartGallery/54595.html?u=1
tak na zachętę i milszy dzionek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 13:34
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
badania wtorkowe szybciutko wyniki dopiero w srode sobie odbiore przed wizyta :)ja mam usprawiedliwienie na moją nieobecność, od poniedziałku miałam potworne mdłości które ustapiły w piatek wieczorem.. czym sie martiwe ale iz drugiej strony ciesze bo była udręka
Będzie dobrze z tempka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny