Rocznik 92-95 zapraszam :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ewa99 wrote:marlena a kiedy mogło dojść do zarażenia? ospa wietrzna rzekomo inkubuje się do 3 tygodni, więc myślę, że jeśli po tym czasie się nie rozchorujesz to nie ma obaw dla bezpieczeństwa miesiąc, więc warto opuścić jeden cykl, ciążą i choroba to mogłoby być zbyt duże obciążenie dla organizmu
Dokładnie 8 kwietnia, dzień przed wysypką u siostry. Czytałam że ospa wylęga się do 21 dni więc jeszcze trochę trzeba poczekać. Kurcze kolejny miesiąc czekania.. A ja bym chciała już. A nie wiecie czy można zrobić jakieś badania na obecność ospy? Czytałam że się da, ale nie wiem jak to badanie się nazywa. I czy lekarz rodzinny wypisze mi skierowanie.
-
sylwiaśta159 wrote:nooo to tylko się cieszyć Marlena, że nic się nie stalo!
Oj i to jak cieszyć! Po wszystkim gdy ochłonęliśmy i zaczęliśmy sobie z tego żartować, to stwierdziłam że dobrze ze nie wybuchło nic bo kuchnia przylega ścianą do mojej garderoby. Szkoda by było ciuchów
Ewa99 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyw sumie to sobie myśle, jeśli ktoś wie, że mimo, że dziecko będzie chore i tak chce je urodzić, to te badania hm... czytałam że dają zawsze jakiś wynik ryzyka i np byly kobiety z wynikiem 1:64 a urodziły zdrowe dziecko a taka jedna z wynikiem 1:siedemset cos urodzila z zespolem downa. Oczywiście bedąc w ciąży zapewne też zdecyduję sie na takie badanie, ale jak to ja oczywiscie musze poszukac dziury w całym.
A no i wlasnie, jeszcze jedno pytanie, co GDYBY (to czysto teoretyczne pytanie, z ciekawosci) po takim badaniu okazalo sie ze dziecko bedzie prawie na pewno chore z wieloma dysfunkcjami i taka matka nie bedzie chciala urodzic takiego dziecka? -
w niektórych przypdakach jesli dziecko jest chore i to jest pewne juz 10000% przez lekarzy specjalistow moza wykonac zabieg aborcji niestety i to legalnie, nie nie moze wypisac skierowania bo nie mamy powyzej 35 r.z, i w rodzinie nie miałysmy przypdakow dzieci z takimi wadami, jesli ktos ma przypadki takich dzieci z zespolem badania sa refundowane :*
-
nick nieaktualny
-
serdusio przestało bić
tzn, w 8 tc nie było uwidocznionego, i poszłam w 9 równiez nicc dostałam skierowanie do szpitala po 2 tyg. co sie okazało serduszko przestało bic w 8 tc i ciaza obumarła a zabieg wykonany dopiero 11 -
nick nieaktualny