Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92-95 zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik 92-95 zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieżki temat, kazda zachowała by sie inaaczej, załamała ale myslała co dalej mozna poczac :* miejmy ndzieje ze Nasze Maluszki będą zdrowiusie :*

lenka123321, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    racja, ale dziś dopadła mnie taka myśl... i nie jestem pewna, co do tego co bym zrobiła i myślę, czy to nie oznacza, że nie jestem gotowa na malucha...? bardzo mi źle..

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kazda kobiete nachodza takie mysli. :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczynki :)
    gdzie te święta były? szybko zleciało...

ja też nie mam pojęcia co bym zrobiłam w tej sytuacji, dlatego strasznie się boję jednocześnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze, że nie tylko ja mam takie dylematy... bo nie wierzę, że każda mysli, nawet jak będzie bardzo chore to dam rade itd... a niestety decydując się na dziecko, trzeba mieć swiadomość, że nie wszystko może być tak, jak byśmy sobie tego życzyły

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niesttey, zawsze jest to ryzyko :(

w ogóle tak sobie rano myślałam, że w boże narodzenie cieszyliśmy się, że to nasze ostatnie "samotne" święta, że za rok będziemy już w 3... to już się nie uda, ciekawe czy na następne wielkanocne chociaż będziemy w 3 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno... ;*

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak mówiłam, ze nastepne swieta to juz we 3 :)

Ale znalazlam smieszne ciuszki tak apropos Bozego Narodzenia.

http://www.smyk.com/cool-club-komplet-rozmiar-56,p1075740354,ubranka-dla-dzieci-p

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mały elfik :) niezłe przeceny na takie ciuszki poza sezonem :)

• niecierpliwa ... Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka jak humorki? :) ja licze sie z tym i mysle ze nie bede miala jakiegos wielkiego problemu bede sie starala zrobic wszystko zeby bylo jak najlepiej ale licze sie z tym ze moje dziecko moze byc chorw... moj s. ma maloocze wiec licze sie z tym ze moje bobo tez moze cos miec choc mam nadzieje ze do tego nie dojdzie

f187b719f7366dc44dedac881e025e47.png

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam takie mysli, ale jest teraz tyle roznych badan mozna wczesnie wykryc rozne wady ewentualne. Potem jest czas zeby sie "oswoic" i przygotowac. Ja mam za 3 tyg. USG genetyczne i az cala drze.

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zdazylam na bete cholera. jutro pojade

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenka, trzymam kciuki :* tempka ładnie odbiła :)

ja tak jakoś straciłam motywację, nie wiem czemu, jak myślę o seksie to... to już wole nie myśleć. nie chce mi się wcale. a bez seksu to dzidzi tez nie będzie...
    a niedługo będzie owulka. może jak będziemy pościć do owulacji to nabiorę ochoty a m. mocnych żołnierzyków :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sluz zabarwiony na brazowo wiec dupa blada czekam na @ i bede robic hormony

• Marlena Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Jak tam święta? U mnie mogło być dość wybuchowo... Przez przypadek zapomniałam wyłączyć piekarnika w sobotę gdy wychodziłam do kościoła no i moja babcia próbowała sama go wyłączyć. Jako ze jej się nie udało to po mnie zadzwoniła, całe szczęście że przyjechałam. Babcia zamiast wyłączyć piekarnik to włączyła wszystkie kurki od gazu. W domu było już dość porządnie czuć gazem a mnie później sporo czasu bolała głowa...
    A tak w ogóle... Jeśli mam podejrzenie że zaraziłam się ospą to starania o maluszka lepiej odłożyć no nie? Jest jakiś test który wykrywałby obecność hiper wirusa VZV?

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo no to niebezpieczne swieta.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlena a kiedy mogło dojść do zarażenia? ospa wietrzna rzekomo inkubuje się do 3 tygodni, więc myślę, że jeśli po tym czasie się nie rozchorujesz to nie ma obaw :) dla bezpieczeństwa miesiąc, więc warto opuścić jeden cykl, ciążą i choroba to mogłoby być zbyt duże obciążenie dla organizmu :)

te nasze babcie już tak mają... :)
    byłam akurat u rodziców w sobotę jak babcia gotowała żurek (na płycie indukcyjnej), jak zaczął się gotować i kipieć to babcia zapomniała co ma po kolei robić. efekt tego taki, że ścierałam żurek z całej kuchni, w święta w odstawianie szafek się rodzice nie bawili, ale będą musieli, bo trzeba dobrze posprzątać :) koty cały weekend chodziły i lizały im podłogę :p

Marlena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo to tylko się cieszyć Marlena, że nic się nie stalo!

lenka, jak do jutra @ nie przyjdzir to też uważam, że powinnaś zrobić hormony, choć owulka u Ciebie naprawde mogła mieć miesjce troszkę później.. :*
    a w którym mcu ciąży można zrobić takie badanie genetyczne, jaką daje pewność, jak wygląda? :)

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11-14 tydzień, usg genetyczne i test PAPPA (z krwi) 90% wykrywa zespol Downa, Patau czy Edwardsa. Te standardowe najczestsze.

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hormony musze koniecznie zrobic bo to nie jest normalne,taki dlugi cykl

‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ