SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ja na nfz chodzę od początku wiec nie pomogę w cenie badan ;)
    Robię prywatnie tylko dodatkowo jeśli uznam ze cos potrzebuje sprawdzić ;)
    Właśnie tak mnie zastanawia ile w ogóle kosztuje prowadzenie ciąży prywatnie :) W sensie wizyty plus badania wszystkie :) gdzieś kiedyś na jakimś blogu czytałam że babka urodziła dwójkę dzieci, jedną ciąże prowadziła prywatnie a drugą na nfz i porównywala koszty :) bo ja to już pieniążki odkładam na ewentualne prowadzenie ciąży prywatnie

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss myślę że można iść na NFZ jak masz gina ogarnietego z normalnymi terminami. I w razie czego badania dodatkowe robić prywatnie tak jak Terka pisze ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Miss myślę że można iść na NFZ jak masz gina ogarnietego z normalnymi terminami. I w razie czego badania dodatkowe robić prywatnie tak jak Terka pisze ;)
    No właśnie też tak myślałam żeby tak w razie czego zrobić :) tylko za bardzo nie mam do kogo iść na nfz niestety :/ A terminy dalekie że hoho :( ale może do czasu mojej ciąży zdążę kogoś znaleźć :P

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze prywatnie... 190 zl pierwsza wizyta, potem widzialam 300 zl z usg. No i... witaminki 50 zl, od poniedzialku wydalam na badania juz 160 zl. Mam powtorzyc je za 2 tyg. To bedzie 60 zl, plus wizyta 190... i pewnie zleci inne.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki ja też chodzę prywatnie. Moja doktor bierze 100 zł od wizyty i jak robi cytologie to +20 zł. I badania też odpłatnie
    ale jestem z niej zadowolona, ma świetne podejście do pacjenta :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli gratuluje bety. Ja dzisiaj z chrzesniakiem wiec mam co robić.☺ tez chodze prywatnie.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginekolog mi odpisał na maila, że przyrost wydaje się być prawidłowy, mam kontynuować Dupka i przyjść w okolicy 6 tygodnia :) No czyli idealnie na tego 9 maja będzie :)
    Już jestem trochę spokojniejsza :) Mężuś mi dzisiaj poleciał po Smoothie ręcznie robione z jarmużem, imbirem, marakują, acerolą, bananem, brzoskwinią :D Na zielonej herbacie. Cud, miód :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi odpisal bardzo szybko, ze wszystko prawidlowo ;D wiec ciesze sie jak malpka szkielkiem.

Obkupilam sie dzis nawet na dziale "mama" haha ;D mam trzy sukienki ladne ;) w superpharmie tez poplynelam ale maz ani jeknal przy kasie. Takze jestem zaopatrzona ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli o kurde jakie ceny O.o 190zl za wizytę to strasznie dużo :( ale jeśli lekarz ok to chyba warto :) U mnie teraz co pójdę do gina to bierze 140zl z usg i cytologią podobno :) poprzedni bral 150zl i robił wszystkie konieczne badania więc 150zl z cytologia i usg lub bez cytologii też 150zl :/
    Mari u Ciebie to lepiej wygląda :) stówka to spoko stawka :)
    Alex jejku te smoothie brzmi obłędnie :D sama bym zasmakowala :D
    A ja właśnie skończyłam z mężem relaksacyjną wspólną kąpiel :D od razu lepiej

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma czasem napięty grafik to odpisuje z opóźnieniem w tygodniu :) Szpital, przychodnia, specjalizację też robi z chirurgii :) Także mu się nie dziwię.
    Ja dopiero w weekend wyciągam męża na zakupy :) I w sobotę sprzedaję w końcu suknię ślubną, babka się zdecydowała :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, brał wcześniej ode mnie po 200 za każdą wizytę. A badania zlecał mega drogie, pisałam ile w sumie wydałam do tej pory. Teraz mi rybka, mogę płacić, mogę wszystko znosić dla dziecka <3

My w weekend mamy kino i teatr. Sobota avangersi a w niedziele wyczekany Frankenstain :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 19:06

dZhdp1.png

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nie mamy planow na weekend. Na luza.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tylko to a potem od poniedziałku do piątku muszę pisać mgr bo za tydzień muszę dać sporą część mojej mgr promotorce :P

dZhdp1.png

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to powodzenia Seli zebys to przepchnela.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Ooo to powodzenia Seli zebys to przepchnela.☺

przepchnę, ja nie mam problemu z pisaniem, tylko potrzebuję takich kilku dni by posiedzieć i popisać :)

dZhdp1.png

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opieka prywatnie niestety kosztuje, ale jak dobry lekarz to warto, ja myślę o prywatnym ubezpieczeniu medycznym tylko muszę się zorientować co u nas jest i czy warto. kilka lat wstecz jak podłapałam pracę w sklepie i proponowali pakiet to ja głupia odmówiłam a tak za śmieszne pieniądze bym miałam teraz.

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Miss, brał wcześniej ode mnie po 200 za każdą wizytę. A badania zlecał mega drogie, pisałam ile w sumie wydałam do tej pory. Teraz mi rybka, mogę płacić, mogę wszystko znosić dla dziecka <3

My w weekend mamy kino i teatr. Sobota avangersi a w niedziele wyczekany Frankenstain :D
    No tak, pamiętam jak pisałaś ile Ci poszło na wszystko :( ale teraz zdrowie dzidzi najważniejsze i Twój święty spokój również ale tak jak pisze Kasia- jeśli lekarz dobry to jak najbardziej warto wydać więcej i nie ma co oszczędzać :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czego się nie zrobi dla malucha dziewczyny :) Ehh, wolę nie czytać nic na fioletowej bo idzie się zestresować. Zapisałam się tylko do styczniowych mamusiek, a jak przeglądam wątki to zaczynam się bać, że coś pójdzie nie tak...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We Wrocławiu wizyty prywatne są mega drogie. Ja chodzę na luxmed, opieka prywatna, płace miesięcznie kilka złotych, badania mam za darmo, wizyty też. A prywatnie idę jutro do gina do Nysy, 120-150 zł, zależy jak mnie policzy.

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tych wątkach to trzeba uważać, ja na grudniowe mamy coraz rzadziej zaglądam bo one tylko nawzajem się nakrecaja i ja przez to też schizuje..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
‹‹ 1001 1002 1003 1004 1005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ