Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    ja nie trafiłam na dobre, serio. A mój teść robi mega torty :D teraz na ślub on ma wypiekać :P ale on lubi, sam robi wiśnie w zalewie w lato, malinki do słoiczka, dekoruje nawet ładnie już :D

Fakt trafić na dobry tort a nie taki po prostu to sztuka ;)
    Ja do swojej ulubionej cukierni (w które zamawiałam tort na wesele) mam daleko niestety ale kilka minut od nas jest też fajna :) :)

Alex torcik brzmi super, to fakt ze dobrze ze robią takie małe gotowe-czasem ratuje tylek :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak muszę coś skombinować dla mężula. Tak ładnie o mnie dba ostatnio i się rozleniwiłam przez niego :P bym mu zrobiła niespodziankę :D

Opiłam się wody - bo dziś tylko wodę pije to normalnie mam taki brzuchol, że normalnie rodzic zaraz będę :D ahahaha aż sobie avka ustawiłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 16:57

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Wow Seli jak na szczupłą osobę to niezły masz ten brzuszek :P ja mam podobny cały czas bo cierpię na ciąże spożywczą więc co się dziwić :D
    O 16 byłam u lekarza rodzinnego z wynikami :) nie dowiedzialam się zupełnie nic, nawet tego czy to groźne czy nie takie podwyzszone wszystkie hormony :/ bądź co bądź dostałam skierowanie do endokrynologa w trybie pilnym- znowu :P dopiero we wtorek pójdę się zapisać bo teraz endo ma urlop... już wtedy będę po wizycie u gina, zobaczę czy przepisze mi jakieś hormony, ale kolejną wizyta u endo na pewno mi nie zaszkodzi a do grudnia czekać nie będę bo wtedy mam kontrol z tarczycą :) ale to chyba trzeba załatwić szybciej skoro rodzinny dał skiero na pilne :/ ale to nic, może nie umrę od nadmiaru hormonów, najwyżej zarosnę jak małpa i poczekam dłużej na dzidzie :)
    O 20 mam spotkanie z przyjaciółkami- taka potrójna randka :D zaraz będę się szykować :) wam też życzę udanego wieczorku ;)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) dawno nie zaglądałam :) jak u Was ? Jak ciężarówki ? Doszły jakieś nowe ? Ja mam teraz majówkę wiec leżę na działce :) @ mi się skończyła w piątek i uskuteczniamy zajście :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Wow Seli jak na szczupłą osobę to niezły masz ten brzuszek :P ja mam podobny cały czas bo cierpię na ciąże spożywczą więc co się dziwić :D
    O 16 byłam u lekarza rodzinnego z wynikami :) nie dowiedzialam się zupełnie nic, nawet tego czy to groźne czy nie takie podwyzszone wszystkie hormony :/ bądź co bądź dostałam skierowanie do endokrynologa w trybie pilnym- znowu :P dopiero we wtorek pójdę się zapisać bo teraz endo ma urlop... już wtedy będę po wizycie u gina, zobaczę czy przepisze mi jakieś hormony, ale kolejną wizyta u endo na pewno mi nie zaszkodzi a do grudnia czekać nie będę bo wtedy mam kontrol z tarczycą :) ale to chyba trzeba załatwić szybciej skoro rodzinny dał skiero na pilne :/ ale to nic, może nie umrę od nadmiaru hormonów, najwyżej zarosnę jak małpa i poczekam dłużej na dzidzie :)
    O 20 mam spotkanie z przyjaciółkami- taka potrójna randka :D zaraz będę się szykować :) wam też życzę udanego wieczorku ;)

Oj... No ale rodzinny może się nie znać, na pewno to nie jest tragdia i nic groźnego, po prostu trzeba to podleczyć :)

A no brzuch masakra :P a 1,5 tygodnia temu i 1,5 kg temu (bo schudłam tyle od poniedziałku), to miałam widoczne gości biodrowe :P i żebrowe :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirde seli :D brzuszek pokaźny większy i to dużo od mojego ;D

Seli lubi tę wiadomość

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ja mam czworaczki ? :D hahaha nie no. napuchłam od wody :P

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Oj... No ale rodzinny może się nie znać, na pewno to nie jest tragdia i nic groźnego, po prostu trzeba to podleczyć :)

A no brzuch masakra :P a 1,5 tygodnia temu i 1,5 kg temu (bo schudłam tyle od poniedziałku), to miałam widoczne gości biodrowe :P i żebrowe :D
    Żebym poszła do którejś pani doktor rodzinnej to może coś więcej by powiedziała a to stary chłop i od razu powiedział że on się nie zna :p ale dobrze że dał skierowanie do endokrynologa :) teraz troszkę inaczej myślę, już nie becze po nocach tylko się cieszę że tak szybko to wyszło i nie czekałam rok z badaniami i staraniami bez skutku :/ nie wiem czy to w tym leży problem tego że nie zaszłam jeszcze w ciąże czy po prostu to normalne bo dopiero to początek staran ale dobrze że wiem na czym stoję, mam wyniki i na podstawie ich mogę podjąć ewentualne leczenie :) mam nadzieję że teraz pójdzie z górki, że da się podleczyc to co mi dolega i niedługo dołączę do grona szczęśliwych zafasolkowanych :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Żebym poszła do którejś pani doktor rodzinnej to może coś więcej by powiedziała a to stary chłop i od razu powiedział że on się nie zna :p ale dobrze że dał skierowanie do endokrynologa :) teraz troszkę inaczej myślę, już nie becze po nocach tylko się cieszę że tak szybko to wyszło i nie czekałam rok z badaniami i staraniami bez skutku :/ nie wiem czy to w tym leży problem tego że nie zaszłam jeszcze w ciąże czy po prostu to normalne bo dopiero to początek staran ale dobrze że wiem na czym stoję, mam wyniki i na podstawie ich mogę podjąć ewentualne leczenie :) mam nadzieję że teraz pójdzie z górki, że da się podleczyc to co mi dolega i niedługo dołączę do grona szczęśliwych zafasolkowanych :D

Podleczysz i będzie dobrze :) Naprawdę nie jest źle, mi się wydaje, że trochę schudniesz, zobaczysz czy to nadnercza czy tarczyca i będzie gitara :D

dZhdp1.png

• Lincori Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli to poważnie Twój brzuszek na avatarze? :) Przed ciążą tez był spory czy raczej jesteś z tych co mają płaskie brzuszki? :)

Starania o drugie dziecko.
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Podleczysz i będzie dobrze :) Naprawdę nie jest źle, mi się wydaje, że trochę schudniesz, zobaczysz czy to nadnercza czy tarczyca i będzie gitara :D
    No najgorsze jest to że już od tygodnia dietę trzymam a waga ani drgnie :( ale nie jem już smażeliny i fast foodow to też na pewno na zdrowie wyjdzie :) dziękuję Seli za słowa otuchy, teraz też jestem dobrej myśli już bo nie ma co się załamywać bo mogę tylko pogorszyc sytuację przez stres :( ale tak sobie pomyślałam że inne kobiety gorsze choroby mają i się nie poddają, to ja mam się poddać? Oooo nie :D się nie poddaje, modlę się i mam nadzieję że się w końcu uda ;)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:
    Seli to poważnie Twój brzuszek na avatarze? :) Przed ciążą tez był spory czy raczej jesteś z tych co mają płaskie brzuszki? :)

Poważnie :P miałam widoczne już kości żebrowe dolne i biodrowe :D nawet miałam sukienkę obcisłą w pracy i mi zazdrościli jaka szczuplutka, a teraz jak mam taki brzuch to nie wiem :P

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No najgorsze jest to że już od tygodnia dietę trzymam a waga ani drgnie :( ale nie jem już smażeliny i fast foodow to też na pewno na zdrowie wyjdzie :) dziękuję Seli za słowa otuchy, teraz też jestem dobrej myśli już bo nie ma co się załamywać bo mogę tylko pogorszyc sytuację przez stres :( ale tak sobie pomyślałam że inne kobiety gorsze choroby mają i się nie poddają, to ja mam się poddać? Oooo nie :D się nie poddaje, modlę się i mam nadzieję że się w końcu uda ;)

a może waga nie drgnie bo właśnie masz problem z io? u mnie poleciała jak brałam metforminę. Bo ja zawsze z niedowagą a od czerwca tamtego roku zaczęłam tyć, a bardziej pęcznieć, woda itp. potem woda po odstawieniu spłynęła ale waga dalej była spora, na mecie schudłam 5 kg i teraz chudnę dalej, pewnie wracam do swojej wagi itp. bo organizm przyzwyczajony był do czegoś innego, ja mam też szybką przemianę materii i czuje to nawet dziś mimo takiego brzuchola :P

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    a może waga nie drgnie bo właśnie masz problem z io? u mnie poleciała jak brałam metforminę. Bo ja zawsze z niedowagą a od czerwca tamtego roku zaczęłam tyć, a bardziej pęcznieć, woda itp. potem woda po odstawieniu spłynęła ale waga dalej była spora, na mecie schudłam 5 kg i teraz chudnę dalej, pewnie wracam do swojej wagi itp. bo organizm przyzwyczajony był do czegoś innego, ja mam też szybką przemianę materii i czuje to nawet dziś mimo takiego brzuchola :P
    Bardzo możliwe że to od problemów z io :/ ewentualnie od tego że już tyle razy chudlam i tyłam, chudlam i tyłam że teraz organizm się zbuntowal :P wspomnę o tym u gina i później u endo i może faktycznie przepisze mi ktoś te metformine :) A jeśli nie to wrócę do starego gina- on był chętny do przepisania tego ;)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Bardzo możliwe że to od problemów z io :/ ewentualnie od tego że już tyle razy chudlam i tyłam, chudlam i tyłam że teraz organizm się zbuntowal :P wspomnę o tym u gina i później u endo i może faktycznie przepisze mi ktoś te metformine :) A jeśli nie to wrócę do starego gina- on był chętny do przepisania tego ;)

Zobaczysz, na pewno się jeszcze nie raz wkurzysz, bo taka droga i leczenie nie są za fajne i sama się nawkurzałam bardzo... Ale jest ok :)

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Zobaczysz, na pewno się jeszcze nie raz wkurzysz, bo taka droga i leczenie nie są za fajne i sama się nawkurzałam bardzo... Ale jest ok :)
    No to wiadomo, nikt nie lubi chodzić po lekarzach a tym bardziej jak nikt nie chce leczyć i mówi że jest ok czy coś :/ ale ja będę chodzić do skutku i się wkurzac do skutku - jestem gotowa :D może w końcu się uda

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No to wiadomo, nikt nie lubi chodzić po lekarzach a tym bardziej jak nikt nie chce leczyć i mówi że jest ok czy coś :/ ale ja będę chodzić do skutku i się wkurzac do skutku - jestem gotowa :D może w końcu się uda

hehe :D albo leczyć za mocno... Ja będę pamiętać do końca życia te pieprzone czopki z distreptazy, kurczę czopek w tyłek i wygrzewanie... Tak mi rozpieprzyło to wszystko ;( ale chciałam wierzyć, że tamta ginka się znała... ale tak czułam, że nie bardzo :P i coś jest nie tak.

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    hehe :D albo leczyć za mocno... Ja będę pamiętać do końca życia te pieprzone czopki z distreptazy, kurczę czopek w tyłek i wygrzewanie... Tak mi rozpieprzyło to wszystko ;( ale chciałam wierzyć, że tamta ginka się znała... ale tak czułam, że nie bardzo :P i coś jest nie tak.
    No właśnie czasami można sobie zaszkodzić tym niby potrzebnym leczeniem :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No właśnie czasami można sobie zaszkodzić tym niby potrzebnym leczeniem :/

Mi zaszkodziła... Bo już w styczniu miałam proga ładnego ale wtedy jakoś ominęliśmy owulację i miałam gorszy czas, nie ten właściwy :P a potem mi się rozjechały 2 cykle po distreptazie i teraz ten kolejny był ok :)

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mi zaszkodziła... Bo już w styczniu miałam proga ładnego ale wtedy jakoś ominęliśmy owulację i miałam gorszy czas, nie ten właściwy :P a potem mi się rozjechały 2 cykle po distreptazie i teraz ten kolejny był ok :)
    Najważniejsze że teraz było wszystko ok i się udało ;)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
‹‹ 1018 1019 1020 1021 1022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ