Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Mii czekamy na wieści :)
    Alex sporo badań dostałaś to już będziesz miała początkowo badania z głowy

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małami u mnie wczoraj rosół a dzisiaj pomidorowa :D koniecznie zdaj relacje jak po usg :)

alex, Seli jesteście na początku ciąży to może jeszcze pamiętacie :) Jak Was bolały piersi w ciąży przed planowanym okresem? Jestem 5dni przed okresem i ból powinien promieniować od pach tak jakby od boku a mnie nic nie boli tylko od góry mnie piersi bolą.
    Dziewczyny powiedzcie jak się nie nakręcać jak co miesiąc mam to inne objawy ciąży a franca i tak przychodzi Hehe :D :P :D Co miesiąc wynajduje inne symptomy ciąży a obiecuję sobie, że to już koniec z objawami bo to sensu nie ma :P

Starania o drugie dziecko.
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami czekamy na fotki :-)
    Lincori znam to przez 17 miesięcy miałam to samo. Zawsze jakiś objaw ciąży się znałzł, a @ i tak przychodził. Ja mierzyłam temp i jak leciała w dół to już wiedziałam, że okres. A jak udało się zajś to brzuch mnia bardzo bolał i tempka nie spadła.
    Alex super tyle badań naraz :-)
    Odpoczywajcie :-), a pracującym niech dzień w pracy szybko zleci.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALex życzę Ci miłego wypoczynku u rodziców ;)
    Aaj zdam i pochwale się napewno ;))
    Lincori prawda jest taka ze u każdej jest inaczej .. jedne w cyklu ciążowym bolą od pach ,
    Drugie od dołu .. jeszcze inne tylko sutki i inne wcale ... mnie w pierwszej ciąży kilka dni przed @ bolały od boku właśnie .. a zawsze biały prEd @ normalnie od dołu wiec dla mnie było to ooo dziwne .. w drugiej ciszy nie bolały mnie wcale dlatego strasznie schozowalam ze nic z tego bo cycki nie bolała , a w poprzedniej bolały ... później jak test 2 kreski to schozowaam
    Ze wolno beta rośnie pewnie bo cycki nie bolą wiec hormon słaby ... No takie rzeczy się ma w głowie ;D
    Spokojnie zaczęły mnie bolec 1,5 tyg po @ tak wiec jak widać co ciąża to inne doświadczenie ;)

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:
    małami u mnie wczoraj rosół a dzisiaj pomidorowa :D koniecznie zdaj relacje jak po usg :)

alex, Seli jesteście na początku ciąży to może jeszcze pamiętacie :) Jak Was bolały piersi w ciąży przed planowanym okresem? Jestem 5dni przed okresem i ból powinien promieniować od pach tak jakby od boku a mnie nic nie boli tylko od góry mnie piersi bolą.
    Dziewczyny powiedzcie jak się nie nakręcać jak co miesiąc mam to inne objawy ciąży a franca i tak przychodzi Hehe :D :P :D Co miesiąc wynajduje inne symptomy ciąży a obiecuję sobie, że to już koniec z objawami bo to sensu nie ma :P

Mnie zaczely bolec 2 dni przed okresem i to urosly i staly sie ciezkie, najbardziej to mnie sutki bola ;p

Lincori lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przed okresem rzadko bolały piersi. Jak unormowałam tarczycę i w ogóle, hormony się trochę uspokoiły, to tylko sutki kilka dni przed okresem bolały. A w cyklu ciążowym bolały mocniej, wyszły żyły na piersiach, a teraz bolą całe piersi, głównie po bokach i od dołu :)
    No i z temperaturą miałam tak, że u mnie owulacji nie było więc i temperatura się nie podnosiła za bardzo. A w ciążowym książkowo :)

Ja dzisiaj padam na twarz już. Poszłam na tą cholerną pocztę, bo miałam awizo, że przesyłka została na poczcie i mam odebrać. A tam się okazało, że listonosz ma ją przy sobie bo to dzisiejsza :/ I mam przyjść ok 16. Może się uda przed wyjazdem jeszcze, bo chciałabym już tą moją bransoletkę na majówkę mieć :)

W Opolu wieje tak, że głowę urywa... Chyba coś się kroi i będzie padało.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie tylko ja tak mam, ja sobie co miesiąc obiecuje, że to sensu nie ma i po co się nakręcać ale co miesiąc nowe to symptomy mam :)
    UWAGA! Symptomy tego cyklu to: kłucie jajników naprzemiennie ale głównie prawy choć od wczoraj jest spokój, właśnie te piersi, bolą ale dziwnie bo nie od dołu i nie od boku a od góry, czułam dziwne ciągnięcie w brzuchu ale ustąpiło 3dni temu. Jak widać mogę wymieniac i wymieniać i jak zwykle "nigdy tak wcześniej nie miałam" moje ulubione słowo hehe :D :D A dodam, że lekarz mówił, że to prawdopodobnie cykl bezowulacyjny więc nie powinno to mieć sensu i nawet spokojna byłam ale im bliżej dnia @ tym ja świruję :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Mnie przed okresem rzadko bolały piersi. Jak unormowałam tarczycę i w ogóle, hormony się trochę uspokoiły, to tylko sutki kilka dni przed okresem bolały. A w cyklu ciążowym bolały mocniej, wyszły żyły na piersiach, a teraz bolą całe piersi, głównie po bokach i od dołu :)
    No i z temperaturą miałam tak, że u mnie owulacji nie było więc i temperatura się nie podnosiła za bardzo. A w ciążowym książkowo :)

Ja dzisiaj padam na twarz już. Poszłam na tą cholerną pocztę, bo miałam awizo, że przesyłka została na poczcie i mam odebrać. A tam się okazało, że listonosz ma ją przy sobie bo to dzisiejsza :/ I mam przyjść ok 16. Może się uda przed wyjazdem jeszcze, bo chciałabym już tą moją bransoletkę na majówkę mieć :)

W Opolu wieje tak, że głowę urywa... Chyba coś się kroi i będzie padało.

U mnie ciepło, wręcz gorąc już i pranie wyschło w godzinkę :P Ale mogłoby popadać :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:
    Czyli nie tylko ja tak mam, ja sobie co miesiąc obiecuje, że to sensu nie ma i po co się nakręcać ale co miesiąc nowe to symptomy mam :)
    UWAGA! Symptomy tego cyklu to: kłucie jajników naprzemiennie ale głównie prawy choć od wczoraj jest spokój, właśnie te piersi, bolą ale dziwnie bo nie od dołu i nie od boku a od góry, czułam dziwne ciągnięcie w brzuchu ale ustąpiło 3dni temu. Jak widać mogę wymieniac i wymieniać i jak zwykle "nigdy tak wcześniej nie miałam" moje ulubione słowo hehe :D :D A dodam, że lekarz mówił, że to prawdopodobnie cykl bezowulacyjny więc nie powinno to mieć sensu i nawet spokojna byłam ale im bliżej dnia @ tym ja świruję :)
    ciągnięcie brzucha to dobry symptom :D

Lincori lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to że gorąco to też :) Ale mocno wieje. Jak szłam od lekarza po moście nad rzeką to myślałam, że się uduszę, bo powietrza nie szło złapać. Teraz to samo, głowę urywa.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    A to że gorąco to też :) Ale mocno wieje. Jak szłam od lekarza po moście nad rzeką to myślałam, że się uduszę, bo powietrza nie szło złapać. Teraz to samo, głowę urywa.

łooo... no to rzeczywiście, u mnie zastój jest, ale z Opola może doleci.

dZhdp1.png

• Lincori Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    U mnie ciepło, wręcz gorąc już i pranie wyschło w godzinkę :P Ale mogłoby popadać :P

U mnie też gorąco, wiatru nie ma ale jest strasznie parno :)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze po tort dla męża poleciałam. Najpierw nie chciał, a teraz idź kup. Masakra z facetami :D Dobrze że w piekarni obok pieką takie małe gotowe, kilogramowe. Akurat dzisiejsze świeże to wzięłam :)
    Dzisiaj tyle się nabiegałam że mnie brzuch zaczął boleć. Już się nie ruszam do wyjazdu. Muszę chwilę odpocząć zanim mąż wróci.

terka lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja uwielbiam torty te mrożone :D takie Conditorei Coppenrath Wiese :)

Ja bym chciała by popadało, w ogóle muszę w końcu nawilżać powietrza do domu kupić.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię lodowe torty, ale na działkę zanim doniosę to się stopi :D Fakt, że mam blisko, ale wolę nie ryzykować :) Kupiłam wiśniowy z mascarpone i białą czekoladą :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja też lubię lodowe torty, ale na działkę zanim doniosę to się stopi :D Fakt, że mam blisko, ale wolę nie ryzykować :) Kupiłam wiśniowy z mascarpone i białą czekoladą :)

dobra, źle napisałam on jest mrożony a nie lodowy :D ale są mega, z cukierni żadnego tak dobrego nie jadłam :)

dZhdp1.png

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli też lubię mrożone torte, ale te z cukierni też są smaczne :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jadłam nigdy takiego mrożonego w takim razie :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Seli też lubię mrożone torte, ale te z cukierni też są smaczne :-)

ja nie trafiłam na dobre, serio. A mój teść robi mega torty :D teraz na ślub on ma wypiekać :P ale on lubi, sam robi wiśnie w zalewie w lato, malinki do słoiczka, dekoruje nawet ładnie już :D

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex to nieźle tych badań Ci narobią, poczujesz sie jak na krwiodawstwie :P

Seli to jeszcze nie kupiłaś nawilżacza? Haha pamiętam jak mówiłaś że kupisz (daaawno temu :P )

Lincori- a no już zaawansowany stan okrągłości :P jak bardzo uświadomiłam sobie i mężowi dzisiaj rano :P czas leci i leci ;)

Dziewczyny u mnie też strasznie gorąco będzie ok 30st... Wolę nie myśleć ile dokładnie... A to dopiero początek maja (no dobra jutro maj ale pisać ze jest kwiecień to przesada :P ) chyba czas na przeprowadzkę do Norwegii albo Grenlandie na najbliższe 3-4msc :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
‹‹ 1017 1018 1019 1020 1021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ