Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Mii czekamy na wieści :)
    Alex sporo badań dostałaś to już będziesz miała początkowo badania z głowy

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małami u mnie wczoraj rosół a dzisiaj pomidorowa :D koniecznie zdaj relacje jak po usg :)

alex, Seli jesteście na początku ciąży to może jeszcze pamiętacie :) Jak Was bolały piersi w ciąży przed planowanym okresem? Jestem 5dni przed okresem i ból powinien promieniować od pach tak jakby od boku a mnie nic nie boli tylko od góry mnie piersi bolą.
    Dziewczyny powiedzcie jak się nie nakręcać jak co miesiąc mam to inne objawy ciąży a franca i tak przychodzi Hehe :D :P :D Co miesiąc wynajduje inne symptomy ciąży a obiecuję sobie, że to już koniec z objawami bo to sensu nie ma :P

Starania o drugie dziecko.
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami czekamy na fotki :-)
    Lincori znam to przez 17 miesięcy miałam to samo. Zawsze jakiś objaw ciąży się znałzł, a @ i tak przychodził. Ja mierzyłam temp i jak leciała w dół to już wiedziałam, że okres. A jak udało się zajś to brzuch mnia bardzo bolał i tempka nie spadła.
    Alex super tyle badań naraz :-)
    Odpoczywajcie :-), a pracującym niech dzień w pracy szybko zleci.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALex życzę Ci miłego wypoczynku u rodziców ;)
    Aaj zdam i pochwale się napewno ;))
    Lincori prawda jest taka ze u każdej jest inaczej .. jedne w cyklu ciążowym bolą od pach ,
    Drugie od dołu .. jeszcze inne tylko sutki i inne wcale ... mnie w pierwszej ciąży kilka dni przed @ bolały od boku właśnie .. a zawsze biały prEd @ normalnie od dołu wiec dla mnie było to ooo dziwne .. w drugiej ciszy nie bolały mnie wcale dlatego strasznie schozowalam ze nic z tego bo cycki nie bolała , a w poprzedniej bolały ... później jak test 2 kreski to schozowaam
    Ze wolno beta rośnie pewnie bo cycki nie bolą wiec hormon słaby ... No takie rzeczy się ma w głowie ;D
    Spokojnie zaczęły mnie bolec 1,5 tyg po @ tak wiec jak widać co ciąża to inne doświadczenie ;)

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:
    małami u mnie wczoraj rosół a dzisiaj pomidorowa :D koniecznie zdaj relacje jak po usg :)

alex, Seli jesteście na początku ciąży to może jeszcze pamiętacie :) Jak Was bolały piersi w ciąży przed planowanym okresem? Jestem 5dni przed okresem i ból powinien promieniować od pach tak jakby od boku a mnie nic nie boli tylko od góry mnie piersi bolą.
    Dziewczyny powiedzcie jak się nie nakręcać jak co miesiąc mam to inne objawy ciąży a franca i tak przychodzi Hehe :D :P :D Co miesiąc wynajduje inne symptomy ciąży a obiecuję sobie, że to już koniec z objawami bo to sensu nie ma :P

Mnie zaczely bolec 2 dni przed okresem i to urosly i staly sie ciezkie, najbardziej to mnie sutki bola ;p

Lincori lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przed okresem rzadko bolały piersi. Jak unormowałam tarczycę i w ogóle, hormony się trochę uspokoiły, to tylko sutki kilka dni przed okresem bolały. A w cyklu ciążowym bolały mocniej, wyszły żyły na piersiach, a teraz bolą całe piersi, głównie po bokach i od dołu :)
    No i z temperaturą miałam tak, że u mnie owulacji nie było więc i temperatura się nie podnosiła za bardzo. A w ciążowym książkowo :)

Ja dzisiaj padam na twarz już. Poszłam na tą cholerną pocztę, bo miałam awizo, że przesyłka została na poczcie i mam odebrać. A tam się okazało, że listonosz ma ją przy sobie bo to dzisiejsza :/ I mam przyjść ok 16. Może się uda przed wyjazdem jeszcze, bo chciałabym już tą moją bransoletkę na majówkę mieć :)

W Opolu wieje tak, że głowę urywa... Chyba coś się kroi i będzie padało.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie tylko ja tak mam, ja sobie co miesiąc obiecuje, że to sensu nie ma i po co się nakręcać ale co miesiąc nowe to symptomy mam :)
    UWAGA! Symptomy tego cyklu to: kłucie jajników naprzemiennie ale głównie prawy choć od wczoraj jest spokój, właśnie te piersi, bolą ale dziwnie bo nie od dołu i nie od boku a od góry, czułam dziwne ciągnięcie w brzuchu ale ustąpiło 3dni temu. Jak widać mogę wymieniac i wymieniać i jak zwykle "nigdy tak wcześniej nie miałam" moje ulubione słowo hehe :D :D A dodam, że lekarz mówił, że to prawdopodobnie cykl bezowulacyjny więc nie powinno to mieć sensu i nawet spokojna byłam ale im bliżej dnia @ tym ja świruję :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Mnie przed okresem rzadko bolały piersi. Jak unormowałam tarczycę i w ogóle, hormony się trochę uspokoiły, to tylko sutki kilka dni przed okresem bolały. A w cyklu ciążowym bolały mocniej, wyszły żyły na piersiach, a teraz bolą całe piersi, głównie po bokach i od dołu :)
    No i z temperaturą miałam tak, że u mnie owulacji nie było więc i temperatura się nie podnosiła za bardzo. A w ciążowym książkowo :)

Ja dzisiaj padam na twarz już. Poszłam na tą cholerną pocztę, bo miałam awizo, że przesyłka została na poczcie i mam odebrać. A tam się okazało, że listonosz ma ją przy sobie bo to dzisiejsza :/ I mam przyjść ok 16. Może się uda przed wyjazdem jeszcze, bo chciałabym już tą moją bransoletkę na majówkę mieć :)

W Opolu wieje tak, że głowę urywa... Chyba coś się kroi i będzie padało.

U mnie ciepło, wręcz gorąc już i pranie wyschło w godzinkę :P Ale mogłoby popadać :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:
    Czyli nie tylko ja tak mam, ja sobie co miesiąc obiecuje, że to sensu nie ma i po co się nakręcać ale co miesiąc nowe to symptomy mam :)
    UWAGA! Symptomy tego cyklu to: kłucie jajników naprzemiennie ale głównie prawy choć od wczoraj jest spokój, właśnie te piersi, bolą ale dziwnie bo nie od dołu i nie od boku a od góry, czułam dziwne ciągnięcie w brzuchu ale ustąpiło 3dni temu. Jak widać mogę wymieniac i wymieniać i jak zwykle "nigdy tak wcześniej nie miałam" moje ulubione słowo hehe :D :D A dodam, że lekarz mówił, że to prawdopodobnie cykl bezowulacyjny więc nie powinno to mieć sensu i nawet spokojna byłam ale im bliżej dnia @ tym ja świruję :)
    ciągnięcie brzucha to dobry symptom :D

Lincori lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to że gorąco to też :) Ale mocno wieje. Jak szłam od lekarza po moście nad rzeką to myślałam, że się uduszę, bo powietrza nie szło złapać. Teraz to samo, głowę urywa.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    A to że gorąco to też :) Ale mocno wieje. Jak szłam od lekarza po moście nad rzeką to myślałam, że się uduszę, bo powietrza nie szło złapać. Teraz to samo, głowę urywa.

łooo... no to rzeczywiście, u mnie zastój jest, ale z Opola może doleci.

dZhdp1.png

• Lincori Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    U mnie ciepło, wręcz gorąc już i pranie wyschło w godzinkę :P Ale mogłoby popadać :P

U mnie też gorąco, wiatru nie ma ale jest strasznie parno :)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze po tort dla męża poleciałam. Najpierw nie chciał, a teraz idź kup. Masakra z facetami :D Dobrze że w piekarni obok pieką takie małe gotowe, kilogramowe. Akurat dzisiejsze świeże to wzięłam :)
    Dzisiaj tyle się nabiegałam że mnie brzuch zaczął boleć. Już się nie ruszam do wyjazdu. Muszę chwilę odpocząć zanim mąż wróci.

terka lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja uwielbiam torty te mrożone :D takie Conditorei Coppenrath Wiese :)

Ja bym chciała by popadało, w ogóle muszę w końcu nawilżać powietrza do domu kupić.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię lodowe torty, ale na działkę zanim doniosę to się stopi :D Fakt, że mam blisko, ale wolę nie ryzykować :) Kupiłam wiśniowy z mascarpone i białą czekoladą :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja też lubię lodowe torty, ale na działkę zanim doniosę to się stopi :D Fakt, że mam blisko, ale wolę nie ryzykować :) Kupiłam wiśniowy z mascarpone i białą czekoladą :)

dobra, źle napisałam on jest mrożony a nie lodowy :D ale są mega, z cukierni żadnego tak dobrego nie jadłam :)

dZhdp1.png

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli też lubię mrożone torte, ale te z cukierni też są smaczne :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jadłam nigdy takiego mrożonego w takim razie :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Seli też lubię mrożone torte, ale te z cukierni też są smaczne :-)

ja nie trafiłam na dobre, serio. A mój teść robi mega torty :D teraz na ślub on ma wypiekać :P ale on lubi, sam robi wiśnie w zalewie w lato, malinki do słoiczka, dekoruje nawet ładnie już :D

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex to nieźle tych badań Ci narobią, poczujesz sie jak na krwiodawstwie :P

Seli to jeszcze nie kupiłaś nawilżacza? Haha pamiętam jak mówiłaś że kupisz (daaawno temu :P )

Lincori- a no już zaawansowany stan okrągłości :P jak bardzo uświadomiłam sobie i mężowi dzisiaj rano :P czas leci i leci ;)

Dziewczyny u mnie też strasznie gorąco będzie ok 30st... Wolę nie myśleć ile dokładnie... A to dopiero początek maja (no dobra jutro maj ale pisać ze jest kwiecień to przesada :P ) chyba czas na przeprowadzkę do Norwegii albo Grenlandie na najbliższe 3-4msc :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
‹‹ 1017 1018 1019 1020 1021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ