Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z nowordkami i niemowlakami nie mialam doczynienia ;p nigdy zadnego nawet nie dotknelam xD

Ale tak mysle czy w ogole sobie w zyciu poradzimy...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Seli, Seli :) Nie stresuj się i nie rozmyślaj na zapas :) Dacie radę :) Każda matka ma na pewno obawy, czy podoła. Ojciec tym bardziej, bo faceci z sprawach opiekuńczych muszą się wszystkiego od nas nauczyć :)
    Ja dzisiaj poczułam, że wszystko będzie dobrze :)

terka lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj sie nie boi... Mowi, ze ogarnie mnie, dziecko i dwa koty ;p ja sie boje... zatracic siebie w tym, nie wiem jak to nazwac. Jakos jestem pewna, ze to zdrowa ciaza itp. Ale dzis probowalismy seksu i maz wymiekl bo sie obawia... i chodze taka rozdrazniona bo snia mi sie seksy i blagam o seksy ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha mój też się boi :D Odkąd wiemy to raz próbowaliśmy, było przyjemnie i w ogóle, ale później bolał mnie brzuch trochę. Chyba do wizyty u gina się wstrzymamy, chociaż mi też się mega chce i seksy się śnią :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nic nie bolalo... wczesniej tak, za nim nawet bylo wiadome, ale musialo sie "uklepac" ;p

dZhdp1.png

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli bez paniki jeszcze masz sporo czasu do przywykniecia do nowej roli, i napewno podołacie razem z mężem, masz wsparcie a to już bardzo dużo
    U mnie rozpętała się burza Grzmi błyskawicznie że ho ho

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam burze ;)

Oj nie wiem czy bedzie jak sie przyzwyczaic jak dziecko sie pojawi to po prostu jest... Bo w brzuchu to jednak jeszcze inaczej. Wciaz mnie to dziwi ;p i boje sie, ze urodze potwora ;D

dZhdp1.png

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potworek ale swój :) będzie dobrze

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dajcie ta burzę na Śląsk proszę...
    Może w końcu byłoby czym oddychać bo sam deszcz nie dał rady...

My wczoraj byliśmy na lodach na wieczór -całą drogę mówiłam że chcę lody, dobre lody :P jechaliśmy starym pociągiem to tym bardziej ;)
    I widzę kolejka huhuhu, ale pamiętam że ostatnio jak tam byłam to mnie pierwszą wzięli poza kolejka.
    I gadka
    A: "patrz jaka kolejka"
    T: "ja tyle w kolejce stać nie będę" i cisnę do środka i babeczka "pani w kolejce czeka? Proszę tu do mnie"
    ha! :D i ten wzrok nienawiści ludzi... Ale my mieliśmy wymarzone lody wiec miałam to w nosie :D nie ustałabym w takiej kolejce... ;)

Co do macierzyństwa... Dziewczyny będzie strach zawsze bo to istotka zależna od nas... Ale mając wsparcie mężów damy rade! ;)
    Tylko nie możemy dać się zapętlić ze wszystko musi być najlepiej. Wyścig szczurów który panuje jest straszny ale można go omijać i juz inaczej przezywa sie macierzyństwo :)
    Jak przede wszystkim damy sobie czas dla nas (samych i dla relacji małżeńskiej) i dla maluszka to będzie idealnie :)
    Macierzyństwo zmienia , ktoś powie ogranicza... Zależy od podejścia do sprawy... Czas ciąży jest czasem przygotowania też naszej głowy do nowej roli(u obojga), same zobaczycie jak z rozwojem ciąży sie zmieniacie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 06:10

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dziewczyny dajcie ta burzę na Śląsk proszę...
    Może w końcu byłoby czym oddychać bo sam deszcz nie dał rady...

My wczoraj byliśmy na lodach na wieczór -całą drogę mówiłam że chcę lody, dobre lody :P jechaliśmy starym pociągiem to tym bardziej ;)
    I widzę kolejka huhuhu, ale pamiętam że ostatnio jak tam byłam to mnie pierwszą wzięli poza kolejka.
    I gadka
    A: "patrz jaka kolejka"
    T: "ja tyle w kolejce stać nie będę" i cisnę do środka i babeczka "pani w kolejce czeka? Proszę tu do mnie"
    ha! :D i ten wzrok nienawiści ludzi... Ale my mieliśmy wymarzone lody wiec miałam to w nosie :D nie ustałabym w takiej kolejce... ;)

Co do macierzyństwa... Dziewczyny będzie strach zawsze bo to istotka zależna od nas... Ale mając wsparcie mężów damy rade! ;)
    Tylko nie możemy dać się zapętlić ze wszystko musi być najlepiej. Wyścig szczurów który panuje jest straszny ale można go omijać i juz inaczej przezywa sie macierzyństwo :)
    Jak przede wszystkim damy sobie czas dla nas (samych i dla relacji małżeńskiej) i dla maluszka to będzie idealnie :)
    Macierzyństwo zmienia , ktoś powie ogranicza... Zależy od podejścia do sprawy... Czas ciąży jest czasem przygotowania też naszej głowy do nowej roli(u obojga), same zobaczycie jak z rozwojem ciąży sie zmieniacie ;)

Hahhaa <3 muszę wykorzystywać brzuch... Na razie wykorzystuje cycki xD mąż się napatrzyć nie może, ja w sumie też :P bo jak mam nowe staniki, to one tak pięknie zbierają te dwa kloce i są takie łaaaaaaaaaaaadne :D ahahhaha

Ja muszę nauczyć się lepszej organizacji samej siebie... Bo nie chce zatracić małżeństwa, na pewno dziecko ogranicza w pewien sposób... W końcu nie można na wiele spontaniczności sobie pozwolić itp. ale każde małżeństwo decydujące się na to raczej jest tego świadome, że to nie chomik w klatce, że się pobawi i kiedy się chce to mozna odejść i wyjechać samemu na wakacje albo coś :P My będziemy musieli znaleźć kogoś kto nam będzie od czasu do czasu pilnował dziecka :P

Swoją drogą... Mam dziwne schizy i mysli... Ale jak tak sobie pomyślę to przy samym kocie panikowałam, że "jest sam w domu" :P a on ma wywalone jak mnie nie ma :P hahaha a dziecko zawsze będzie z kimś w razie w i będzie czas na randki, musi być :P

Ehh... Czy jeśli mnie coś tam... piecze od środka podczas <3 to jakaś infekcja? :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 06:29

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Hahhaa <3 muszę wykorzystywać brzuch... Na razie wykorzystuje cycki xD mąż się napatrzyć nie może, ja w sumie też :P bo jak mam nowe staniki, to one tak pięknie zbierają te dwa kloce i są takie łaaaaaaaaaaaadne :D ahahhaha

Ja muszę nauczyć się lepszej organizacji samej siebie... Bo nie chce zatracić małżeństwa, na pewno dziecko ogranicza w pewien sposób... W końcu nie można na wiele spontaniczności sobie pozwolić itp. ale każde małżeństwo decydujące się na to raczej jest tego świadome, że to nie chomik w klatce, że się pobawi i kiedy się chce to mozna odejść i wyjechać samemu na wakacje albo coś :P My będziemy musieli znaleźć kogoś kto nam będzie od czasu do czasu pilnował dziecka :P

Swoją drogą... Mam dziwne schizy i mysli... Ale jak tak sobie pomyślę to przy samym kocie panikowałam, że "jest sam w domu" :P a on ma wywalone jak mnie nie ma :P hahaha a dziecko zawsze będzie z kimś w razie w i będzie czas na randki, musi być :P

Ehh... Czy jeśli mnie coś tam... piecze od środka podczas <3 to jakaś infekcja? :/

Też mam zamiar na randki dalej chodzić przecież małżeństwo trwa nadal, trzeba o nie dbać, może nawet jeszcze bardziej niż wcześniej bo więcej wyzwań jest ;)

Co do pieczenia to ja właśnie miałam tak jak piszesz... Ze tylko podczas piekło, potem przechodziło... I lekarz stwierdził jakiś stan zapalny i dal globulki na 8 dni (właściwie nocy bo na noc miałam je brać ;) ) i juz luzik mam ;)
    Także warto sprawdzić co to i cos zrobic chociażby dla swojego komfortu ale i bezpieczeństwa malucha

• Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Też mam zamiar na randki dalej chodzić przecież małżeństwo trwa nadal, trzeba o nie dbać, może nawet jeszcze bardziej niż wcześniej bo więcej wyzwań jest ;)

Co do pieczenia to ja właśnie miałam tak jak piszesz... Ze tylko podczas piekło, potem przechodziło... I lekarz stwierdził jakiś stan zapalny i dal globulki na 8 dni (właściwie nocy bo na noc miałam je brać ;) ) i juz luzik mam ;)
    Także warto sprawdzić co to i cos zrobic chociażby dla swojego komfortu ale i bezpieczeństwa malucha

wizyta i tak 9.05 i nic z tym nie da się zrobić by była wcześniej... Muszę odczekać ;/ wczoraj było ok a dziś mnie piecze, w ogóle wcześniej miałam dwa dni takiego swędzenia na zewnątrz ale stwierdziłam, że to od noszenia wkładek, bo mimo higieny to w nocy i dzień miałam wkładkę bo śluzu dużo mam....

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    wizyta i tak 9.05 i nic z tym nie da się zrobić by była wcześniej... Muszę odczekać ;/ wczoraj było ok a dziś mnie piecze, w ogóle wcześniej miałam dwa dni takiego swędzenia na zewnątrz ale stwierdziłam, że to od noszenia wkładek, bo mimo higieny to w nocy i dzień miałam wkładkę bo śluzu dużo mam....

Kurczę lipa ze nie możesz wcześniej podejść... Lipa trochę...
    Ale to piecze Cię podczas <3 tylko czy niezależnie od tego?

• Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Kurczę lipa ze nie możesz wcześniej podejść... Lipa trochę...
    Ale to piecze Cię podczas <3 tylko czy niezależnie od tego?

Tylko wtedy... No nie ma jak, u tamtego wizyt nie ma a u innych już też :P no i majówka.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyby ;) piekny dzien wolny :)
    A ja się właśnie zarejestrowałam do lekarza na dzisiaj, idę po skierowanie ;) słowo ciąża sprawia że wszystko nawet na pakiet jest szybciej ;) na 10 ide :)

terka lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej dziewczyby ;) piekny dzien wolny :)
    A ja się właśnie zarejestrowałam do lekarza na dzisiaj, idę po skierowanie ;) słowo ciąża sprawia że wszystko nawet na pakiet jest szybciej ;) na 10 ide :)

Takie korzyści :D hehehe :D ja muszę jakieś jedzonko wymyślić... ale bym żarła tylko jedno :P

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co byś jadła? :)
    U mnie faza na pomidory nadal trwa :) Ale coś teraz głodna nie jestem. Idę najpierw z psem a później do tego lekarza pojadę. Może po spacerze zjem bułę z pomidorem :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jazda na pieczarki podsmażane na masełku z cebulką na zapiekanki xD no żrę od tygodnia hahahaha, wczoraj pokroiłam pomidorki, na grzaneczki na pesto :D ale ogólnie to mnie bierze na pieczarki właśnie takie zapiekankowe :D albo odwrotnie, na zapiekanki z pieczarkami :P

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj na pewno kebsa sobie nie odmówię :D Mąż zaproponował że zjemy na szybko przed wyjazdem bo później od razu idziemy kosić działkę, jak tylko torby zostawimy. Także dzień będzie napięty :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja dzisiaj na pewno kebsa sobie nie odmówię :D Mąż zaproponował że zjemy na szybko przed wyjazdem bo później od razu idziemy kosić działkę, jak tylko torby zostawimy. Także dzień będzie napięty :)

ja wczoraj zaspokoiłam głód :D ale mam ochotę na burgera jeszcze :P

dZhdp1.png

‹‹ 1015 1016 1017 1018 1019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ