Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
alex0806 wrote:Co za dużo to nie zdrowo
Ja sobie raz na jakiś czas pozwolę, ale bez przesady
Moja koleżanka w ciąży "jadła za dwoje", a dziecko ma teraz 11 miesięcy, a ona nadal wygląda jakby w ciąży była...
ja nie jem dużo
Jak pisałam... Od tygodnia to wygląda często jako jeden posiłek dziennie bo mam na coś ochotę więc jem a potem nie mam ochoty wcale. Brzuch mam wielki, nie powiem ale waga spada w dół :p
o jaaa.. zjadłam jedną zapiekankę i to nie dużą i tyle
mam ochotę na jakąś zupkę na obiad, na jutro muszę zakupy zrobić... a nie wiem w sumie co 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 09:41
-
A ja juz czekam u lekarza ; ) ma z miał się dzisiaj zerwać szybciej z pracy ale jednak nie pozwolą mu i będzie po 15. Wbijamy sie w najgorsze korki w mieście; / tym bardziej teraz na majówkę... no nic, chyba zrobię normalny obiad i poczekamy do 16 i pojedziemy dopiero.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:A ja juz czekam u lekarza ; ) ma z miał się dzisiaj zerwać szybciej z pracy ale jednak nie pozwolą mu i będzie po 15. Wbijamy sie w najgorsze korki w mieście; / tym bardziej teraz na majówkę... no nic, chyba zrobię normalny obiad i poczekamy do 16 i pojedziemy dopiero.
a co robisz?
może mi pomysł podrzucisz 
A i ja mam jazdę na wodę z cytryną mogłabym pic litrami bo normalnie to mało piłam a teraz
nawadniam się 
A dziś wstałam po piątej i mężowi zrobiłam warzywka z miąskiem w sosie ziołowym ze szpinakiem. -
Ja tez duzo pije właśnie. Dobrze że napisałaś, muszę sobie cytrynę kupić to lepsze trawienie będzie; ) jeszcze nie wiem co zrobię. Pójdę do lidla po te sukienki to może coś mnie natchnie
a jak nie to piersi po prostu i ziemniaczki
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Ja tez duzo pije właśnie. Dobrze że napisałaś, muszę sobie cytrynę kupić to lepsze trawienie będzie; ) jeszcze nie wiem co zrobię. Pójdę do lidla po te sukienki to może coś mnie natchnie
a jak nie to piersi po prostu i ziemniaczki 
mi się tak mega nie chce iść po żadne zakupy
ale właśnie sobie przypomniałam, że zamarynowałam wczoraj polędwiczki z kurczaka
hahaha jesss z pamięcią to ja mam problemy
-
alex0806 wrote:Uwielbiam moja lekarkę rodzinna
wpisała mi te badania które chciałam Plus cała morfologia, toksoplazmoza, aspaty i inne cuda, mocz, żelazo itd
z 25 badań łącznie; )
Hmmm... A możesz mi napisać co tam jest? Może ja się umówię do rodzinnej i też coś porobię bo mam na pewno tsh, ft3... A morfologię chciałabym całą powtórzyć, może bym też dostała skierowanie bo szkoda ciągle wydawać mi kasę... -
Hej kobitki. A mi został obiad ze wczoraj. Rosół, kluseczki i piersi do tego. A i jeszcze surówka z pekińskiej

A co do jedzenia w ciąży, to ja na początku też apetytu nie miałam. A teraz jem normalnie. Tylko tyle, że mam ochotę ciągle na lody hehe.<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Mari92 wrote:Hej kobitki. A mi został obiad ze wczoraj. Rosół, kluseczki i piersi do tego. A i jeszcze surówka z pekińskiej

A co do jedzenia w ciąży, to ja na początku też apetytu nie miałam. A teraz jem normalnie. Tylko tyle, że mam ochotę ciągle na lody hehe.
Ja ogólnie często miewam braki apetytu, a teraz.... Mam nadzieję, że jakoś przejdzie bo słyszę ciągle "ale musisz jeść" a to nie pomaga, jest tylko gorzej.
Ja zrobię zupę krem i takie polędwiczki ala szaszłyki
mąż się ucieszy
-
Morfologia z rozmazem, beta hcg, glukoza, żelazo, białko całkowite, lipidy, aspAT, alat, ggtp, kreatynina, mocznik, bilirubina, tsh, ft 3 i 4, progesteron, toxplasma, igm, igg, mocz
tak mi wpisała a chciałam tylko tarczycowe, betę i proga
jadę do domu. Kupiłam sobie 2 długie sukienki i mężowi spodenki krótkie. Ale juz wszystko przebrane a promocja od dzisiaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 11:42
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Morfologia z rozkazem, beta hcg, glukoza, żelazo, białko całkowite, lipiec, aspAT, alat, ggtp, kreatynina, mocznik, bilirubina, tsh, ft 3 i 4, progesteron, toxplasma, igm, igg, mocz
tak mi wpisała a chciałam tylko tarczycowe, betę i proga
jadę do domu. Kupiłam sobie 2 długie sukienki i mężowi spodenki krótkie. Ale juz wszystko przebrane a promocja od dzisiaj 
lipiec?
ja chyba też pójdę
-
Myślę jaki lipiec
A to słownik w telefonie
tak samo morfologia z rozkazem zamiast rozmazem
Ale już jestem w domu na lapku. I zaraz na pocztę polecę chyba bo awizo mam. Pewnie moja bransoletka
Super te sukienki z lidla, właśnie zmierzyłam. Wyglądam w nich jak chudy szczypior, a brzuch też się później zmieści
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Myślę jaki lipiec
A to słownik w telefonie
tak samo morfologia z rozkazem zamiast rozmazem
Ale już jestem w domu na lapku. I zaraz na pocztę polecę chyba bo awizo mam. Pewnie moja bransoletka
Super te sukienki z lidla, właśnie zmierzyłam. Wyglądam w nich jak chudy szczypior, a brzuch też się później zmieści 
Zazdroszczę
bo ja już wyglądam na 5 miesiąc
przynajmniej
a jeszcze 1,5 tygodnia temu wołali jaka to ja chuda, jaki płaski brzuszek
ehhh
-
Ja chcę żeby mi mąż co tydzień robił zdjęcia brzuszka
Takie wiecie, z profilu
Będą do albumu 
Łapie mnie dzisiaj co chwila wzruszenie, bodziaki w lidlu mnie rozczuliły
A później mama do mnie dzwoniła i powiedziała, że nasza sąsiadka umarła to się na środku sklepu powyłam... Taka cudowna kobieta, zawsze do niej babciu mówiłyśmy z siostrą jak byłyśmy małe
Lincori lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Magda co do porównywania dzieci to zawsze znajdzie się ktoś do kogo można porównać więc się nie przejmuj
Najgorsze pierwsze dwa lata, a bo sąsiadki dziecko już chodzi, a bo juz mówi a to już siedzi itp. ale później już z górki albo po prostu mniej się zwraca na to uwagę
Powinnaś szukac plusów, dzieci będa się razem bawiły i to jest super

Terka dziękuje za powitanie, witam i gratuluje
Ciąża już widzę zaawansowana 
Oj opieka nad własnym dzieckiem a cudzym jest zupełnie inna, kobieta z maga się z zupełnie innymi problemami, bo zmiana pieluch to pikuś i szybko człowiek łapie ale problemy z karmieniem piersią, z kolkami, chorobami itp. to już nie taka prosta sprawa i to normalne, że się boicie
Dziewczyny ja zajmowałam się siostrzeńcem od noworodka i jak urodziłam własne dziecko to czułam się jak amator ale kobieta ma "instynkt" i wiele rzeczy robi instynktownie 
Ostatnio kolezanka opowiadała, że jak urodziła drugie dziecko to znowu pojawił się u niej strach, znowu bała się wziąć na początku na ręce itp. tak jakby się od nowa uczyła opieki nad dzieckiem a od poprzedniej ciązy minęły tylko dwa lata ale po tygodniu już miała wszystko opanowane,
Starania o drugie dziecko. -
Alex, fajna pamiątka

Lincori może tak być
widać nawet i przy drugim nie jest łatwiej 
Ja zamówiłam sobie lawendową sukienkę
taką jasną na wesele. Jak zobaczyłam tylko, że jest jeszcze promocja na nią to wzięłam 
Ale mi się zebrać nie chce do pisania
poprałam, poogarniałam w domu... Już książki mam przy sobie
ale mi się nie chce.
-
Hejka wam

Super ALex ze tyle udało Ci się załatwić , do tego na fajna babkę trafiłaś bo zleciło Ci odrazu wszytko
Ja tam wczoraj obiadu nie robiłam bo cały dzień u znajomych byliśmy i tam obiadek zjedliśmy dzisiaj rosole właśnie się kończy gotować ziemniaki już w wodzie , a cycki czekają na skarżenie ;p później jedziemy do znajomych bo ich córeczka 2 latka dzisiaj kończy wiec , pisali żeby wpaść na ciacho przed usg a i tak właśnie usg mamy w Belgii blisko ich wiec przed zagladniemy do nich bo aż o20,30 mam to usg i nie mogę się doczekać
co tam się kryje w moim brzuszku 
Pozatym miałam w ciagu tyg 3 sny
najpierw chłopak później dziewczynka i dziś znów ze chłopak
i już sama nie wiem haha
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Ja dzisiaj robię bataty jednak i piersi z kurczaka
Popakowałam torby na wyjazd, zaraz jeszcze pójdę z psem na spacer i na pocztę. Coś mi ciężko na żołądku dzisiaj i tak jakby mnie jelita bolały 
Mii, to e-ciotki chcą później zdjęcie dzidzi
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH