Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dużo to nie zdrowo :) Ja sobie raz na jakiś czas pozwolę, ale bez przesady :) Moja koleżanka w ciąży "jadła za dwoje", a dziecko ma teraz 11 miesięcy, a ona nadal wygląda jakby w ciąży była...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Co za dużo to nie zdrowo :) Ja sobie raz na jakiś czas pozwolę, ale bez przesady :) Moja koleżanka w ciąży "jadła za dwoje", a dziecko ma teraz 11 miesięcy, a ona nadal wygląda jakby w ciąży była...

ja nie jem dużo :) Jak pisałam... Od tygodnia to wygląda często jako jeden posiłek dziennie bo mam na coś ochotę więc jem a potem nie mam ochoty wcale. Brzuch mam wielki, nie powiem ale waga spada w dół :p

o jaaa.. zjadłam jedną zapiekankę i to nie dużą i tyle :P mam ochotę na jakąś zupkę na obiad, na jutro muszę zakupy zrobić... a nie wiem w sumie co :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 09:41

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz czekam u lekarza ; ) ma z miał się dzisiaj zerwać szybciej z pracy ale jednak nie pozwolą mu i będzie po 15. Wbijamy sie w najgorsze korki w mieście; / tym bardziej teraz na majówkę... no nic, chyba zrobię normalny obiad i poczekamy do 16 i pojedziemy dopiero.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    A ja juz czekam u lekarza ; ) ma z miał się dzisiaj zerwać szybciej z pracy ale jednak nie pozwolą mu i będzie po 15. Wbijamy sie w najgorsze korki w mieście; / tym bardziej teraz na majówkę... no nic, chyba zrobię normalny obiad i poczekamy do 16 i pojedziemy dopiero.

a co robisz? :D może mi pomysł podrzucisz :D

A i ja mam jazdę na wodę z cytryną mogłabym pic litrami bo normalnie to mało piłam a teraz :D nawadniam się :)

A dziś wstałam po piątej i mężowi zrobiłam warzywka z miąskiem w sosie ziołowym ze szpinakiem.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez duzo pije właśnie. Dobrze że napisałaś, muszę sobie cytrynę kupić to lepsze trawienie będzie; ) jeszcze nie wiem co zrobię. Pójdę do lidla po te sukienki to może coś mnie natchnie ;) a jak nie to piersi po prostu i ziemniaczki ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja tez duzo pije właśnie. Dobrze że napisałaś, muszę sobie cytrynę kupić to lepsze trawienie będzie; ) jeszcze nie wiem co zrobię. Pójdę do lidla po te sukienki to może coś mnie natchnie ;) a jak nie to piersi po prostu i ziemniaczki ;)

mi się tak mega nie chce iść po żadne zakupy :P ale właśnie sobie przypomniałam, że zamarynowałam wczoraj polędwiczki z kurczaka :D hahaha jesss z pamięcią to ja mam problemy

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam moja lekarkę rodzinna ;) wpisała mi te badania które chciałam Plus cała morfologia, toksoplazmoza, aspaty i inne cuda, mocz, żelazo itd :) z 25 badań łącznie; )

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Uwielbiam moja lekarkę rodzinna ;) wpisała mi te badania które chciałam Plus cała morfologia, toksoplazmoza, aspaty i inne cuda, mocz, żelazo itd :) z 25 badań łącznie; )

Hmmm... A możesz mi napisać co tam jest? Może ja się umówię do rodzinnej i też coś porobię bo mam na pewno tsh, ft3... A morfologię chciałabym całą powtórzyć, może bym też dostała skierowanie bo szkoda ciągle wydawać mi kasę...

dZhdp1.png

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki. A mi został obiad ze wczoraj. Rosół, kluseczki i piersi do tego. A i jeszcze surówka z pekińskiej :-)
    A co do jedzenia w ciąży, to ja na początku też apetytu nie miałam. A teraz jem normalnie. Tylko tyle, że mam ochotę ciągle na lody hehe.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Hej kobitki. A mi został obiad ze wczoraj. Rosół, kluseczki i piersi do tego. A i jeszcze surówka z pekińskiej :-)
    A co do jedzenia w ciąży, to ja na początku też apetytu nie miałam. A teraz jem normalnie. Tylko tyle, że mam ochotę ciągle na lody hehe.

Ja ogólnie często miewam braki apetytu, a teraz.... Mam nadzieję, że jakoś przejdzie bo słyszę ciągle "ale musisz jeść" a to nie pomaga, jest tylko gorzej.

Ja zrobię zupę krem i takie polędwiczki ala szaszłyki :) mąż się ucieszy :P

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morfologia z rozmazem, beta hcg, glukoza, żelazo, białko całkowite, lipidy, aspAT, alat, ggtp, kreatynina, mocznik, bilirubina, tsh, ft 3 i 4, progesteron, toxplasma, igm, igg, mocz ;) tak mi wpisała a chciałam tylko tarczycowe, betę i proga :) jadę do domu. Kupiłam sobie 2 długie sukienki i mężowi spodenki krótkie. Ale juz wszystko przebrane a promocja od dzisiaj ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 11:42

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Morfologia z rozkazem, beta hcg, glukoza, żelazo, białko całkowite, lipiec, aspAT, alat, ggtp, kreatynina, mocznik, bilirubina, tsh, ft 3 i 4, progesteron, toxplasma, igm, igg, mocz ;) tak mi wpisała a chciałam tylko tarczycowe, betę i proga :) jadę do domu. Kupiłam sobie 2 długie sukienki i mężowi spodenki krótkie. Ale juz wszystko przebrane a promocja od dzisiaj ;)

lipiec? :D ja chyba też pójdę :P

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę jaki lipiec :D A to słownik w telefonie :D tak samo morfologia z rozkazem zamiast rozmazem :D Ale już jestem w domu na lapku. I zaraz na pocztę polecę chyba bo awizo mam. Pewnie moja bransoletka :) Super te sukienki z lidla, właśnie zmierzyłam. Wyglądam w nich jak chudy szczypior, a brzuch też się później zmieści :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Myślę jaki lipiec :D A to słownik w telefonie :D tak samo morfologia z rozkazem zamiast rozmazem :D Ale już jestem w domu na lapku. I zaraz na pocztę polecę chyba bo awizo mam. Pewnie moja bransoletka :) Super te sukienki z lidla, właśnie zmierzyłam. Wyglądam w nich jak chudy szczypior, a brzuch też się później zmieści :)

Zazdroszczę :P bo ja już wyglądam na 5 miesiąc :P przynajmniej :P a jeszcze 1,5 tygodnia temu wołali jaka to ja chuda, jaki płaski brzuszek :P ehhh :)

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę żeby mi mąż co tydzień robił zdjęcia brzuszka :) Takie wiecie, z profilu :) Będą do albumu :)
    Łapie mnie dzisiaj co chwila wzruszenie, bodziaki w lidlu mnie rozczuliły :) A później mama do mnie dzwoniła i powiedziała, że nasza sąsiadka umarła to się na środku sklepu powyłam... Taka cudowna kobieta, zawsze do niej babciu mówiłyśmy z siostrą jak byłyśmy małe

Lincori lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda co do porównywania dzieci to zawsze znajdzie się ktoś do kogo można porównać więc się nie przejmuj :) Najgorsze pierwsze dwa lata, a bo sąsiadki dziecko już chodzi, a bo juz mówi a to już siedzi itp. ale później już z górki albo po prostu mniej się zwraca na to uwagę :) Powinnaś szukac plusów, dzieci będa się razem bawiły i to jest super :) :)
    Terka dziękuje za powitanie, witam i gratuluje :) Ciąża już widzę zaawansowana :)

Oj opieka nad własnym dzieckiem a cudzym jest zupełnie inna, kobieta z maga się z zupełnie innymi problemami, bo zmiana pieluch to pikuś i szybko człowiek łapie ale problemy z karmieniem piersią, z kolkami, chorobami itp. to już nie taka prosta sprawa i to normalne, że się boicie :) Dziewczyny ja zajmowałam się siostrzeńcem od noworodka i jak urodziłam własne dziecko to czułam się jak amator ale kobieta ma "instynkt" i wiele rzeczy robi instynktownie :)
    Ostatnio kolezanka opowiadała, że jak urodziła drugie dziecko to znowu pojawił się u niej strach, znowu bała się wziąć na początku na ręce itp. tak jakby się od nowa uczyła opieki nad dzieckiem a od poprzedniej ciązy minęły tylko dwa lata ale po tygodniu już miała wszystko opanowane, :)

Starania o drugie dziecko.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, fajna pamiątka :)

Lincori może tak być :) widać nawet i przy drugim nie jest łatwiej :)

Ja zamówiłam sobie lawendową sukienkę :D taką jasną na wesele. Jak zobaczyłam tylko, że jest jeszcze promocja na nią to wzięłam :D

Ale mi się zebrać nie chce do pisania :P poprałam, poogarniałam w domu... Już książki mam przy sobie :P ale mi się nie chce.

dZhdp1.png

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wam ;)
    Super ALex ze tyle udało Ci się załatwić , do tego na fajna babkę trafiłaś bo zleciło Ci odrazu wszytko ;)
    Ja tam wczoraj obiadu nie robiłam bo cały dzień u znajomych byliśmy i tam obiadek zjedliśmy dzisiaj rosole właśnie się kończy gotować ziemniaki już w wodzie , a cycki czekają na skarżenie ;p później jedziemy do znajomych bo ich córeczka 2 latka dzisiaj kończy wiec , pisali żeby wpaść na ciacho przed usg a i tak właśnie usg mamy w Belgii blisko ich wiec przed zagladniemy do nich bo aż o20,30 mam to usg i nie mogę się doczekać ;D co tam się kryje w moim brzuszku ;D
    Pozatym miałam w ciagu tyg 3 sny ;D najpierw chłopak później dziewczynka i dziś znów ze chłopak ;D i już sama nie wiem haha

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj robię bataty jednak i piersi z kurczaka :) Popakowałam torby na wyjazd, zaraz jeszcze pójdę z psem na spacer i na pocztę. Coś mi ciężko na żołądku dzisiaj i tak jakby mnie jelita bolały :D
    Mii, to e-ciotki chcą później zdjęcie dzidzi :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :P czekamy na usg :)

dZhdp1.png

‹‹ 1016 1017 1018 1019 1020 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ