Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Moja tesciowa wczoraj dzwonila do meza i meczyla ;p ehhh masakra. Z reszta dziwi mnie, ze takie parcie miala na dziecko a odezwala sie pozno :p Tesciu non stop do mnie i do meza pisze, dzwoni ;) ma swira juz na punkcie wnuka.
    Fajnego teścia masz :) super że tak się interesuje :) ja wiem że mój teść też będzie wspaniałym dziadkiem :) jak narazie mama mi wczoraj powiedziała że jej każdy się z rodziny pyta czy ja jeszcze w ciąży nie jestem (bo przecież to logiczne że zaraz po ślubie trzeba być w ciąży) :P ale mama grzecznie udaje że nic nie wie i że narazie się nie chwalimy :D nie mam zamiaru każdemu z osobna tłumaczyć czemu jeszcze nie zaszłam bo po co... moja ciotka wczoraj mnie inaczej podeszła: zamiast zapytać to dała mi kieliszek wódki tak na sprobowanie (jakiś bimberek to byl) a jak wypiłam to mowi: ooo czyli w ciąży nie jesteś jeszcze :D

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ludzi nie przewidzisz... :D
    Nie zamierzam :p ale mialam ubaw bo ona "naprawde?" A potem gadala "do 3 lat moze byc w jednej sypialni" no ta... 3 lata i zero seksu? Mhm ;p bo juz ma jakies dziwne halo, ze chcemy wieksze mieszkanie.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    O proszę cos tu się będzie działo :D
    Moj mąż właśnie na popołudnie wyszedł także ten, mam 2 książki :P
    Oj bedzie sie dzialo :D musze korzystac :D No ja tak pomyślałam że po co dziś dłużej kisnąć w pracy jak mnie po prostu nosi żeby wrócić do domu to lepiej zostanę dłużej jak męża w domu nie będzie czyli w piątek :) strasznie nie lubię jak on ma na popołudnie bo praktycznie tylko w nocy się "widzimy" :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Fajnego teścia masz :) super że tak się interesuje :) ja wiem że mój teść też będzie wspaniałym dziadkiem :) jak narazie mama mi wczoraj powiedziała że jej każdy się z rodziny pyta czy ja jeszcze w ciąży nie jestem (bo przecież to logiczne że zaraz po ślubie trzeba być w ciąży) :P ale mama grzecznie udaje że nic nie wie i że narazie się nie chwalimy :D nie mam zamiaru każdemu z osobna tłumaczyć czemu jeszcze nie zaszłam bo po co... moja ciotka wczoraj mnie inaczej podeszła: zamiast zapytać to dała mi kieliszek wódki tak na sprobowanie (jakiś bimberek to byl) a jak wypiłam to mowi: ooo czyli w ciąży nie jesteś jeszcze :D

Hahaha ;D no u mnie mysleli, ze slub biore bo ja w ciazy... A jak okazalo sie, ze nie to slub bralismy bo nam "nie pozwalaja nam zyc na kocia lape" jakby ktos mial cos do tego ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Haha mój tesciu tez kiedyś tak zrobił :P ale to jeszcze przed ślubem bylo (skąd u niego szalony pomysl ze dziecko będzie przed ślubem skoro nas zna to nie wiem ale sobie ubzdurał ze sprawdzi :P ) :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Hahaha ;D no u mnie mysleli, ze slub biore bo ja w ciazy... A jak okazalo sie, ze nie to slub bralismy bo nam "nie pozwalaja nam zyc na kocia lape" jakby ktos mial cos do tego ;p

Ze tez nikomu do głowy nie przychodzi ze moze ktoś chce wziąć ślub? :D Zawsze musi byc powód? :D

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Kurde jakie teorie spiskowe :D ale u mnie też to się przewinęło że ślub bo ciąża :P teraz trochę żałuję że tak nie było :P

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Kurde jakie teorie spiskowe :D ale u mnie też to się przewinęło że ślub bo ciąża :P teraz trochę żałuję że tak nie było :P

Haha :D ludzie to szaleńcy :D
    Mojej siostry to nawet nie pytali a stwierdzali ze na pewno ciąża bo kto dobrowolnie bierze ślub w wieku 19lat :P

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ze tez nikomu do głowy nie przychodzi ze moze ktoś chce wziąć ślub? :D Zawsze musi byc powód? :D
    No powod byl ;) bo z milosci :D haha

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No powod byl ;) bo z milosci :D haha

A cóż to za powód do ślubu? :D :D :D
    Powodem może byc wspomniana już ciąża, kredyt, strach co ludzie powiedzą... Ale żeby miłość? :D :D :D

Seli lubi tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Haha :D ludzie to szaleńcy :D
    Mojej siostry to nawet nie pytali a stwierdzali ze na pewno ciąża bo kto dobrowolnie bierze ślub w wieku 19lat :P
    No to z powodu wieku mogliby mieć podejrzenia jakieś ale żeby od razu stwierdzac to przesada :) u mnie zdziwienie było że tak szybko choć miałam 25 lat :P ale to przez to że ja najmłodsza z rodzeństwa i nie powinnam pierwsza za mąż wychodzić :P

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No to z powodu wieku mogliby mieć podejrzenia jakieś ale żeby od razu stwierdzac to przesada :) u mnie zdziwienie było że tak szybko choć miałam 25 lat :P ale to przez to że ja najmłodsza z rodzeństwa i nie powinnam pierwsza za mąż wychodzić :P

"nie powinnam" no tak, będziesz czekać aż wszyscy sie pohajtaja... I tak ślub w wieku 70lat bo teraz juz możesz :P i nikt o ciążę Cie nie posądzi :P

• Seli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    "nie powinnam" no tak, będziesz czekać aż wszyscy sie pohajtaja... I tak ślub w wieku 70lat bo teraz juz możesz :P i nikt o ciążę Cie nie posądzi :P

ahhahaha :D no ja miałam 23 :D no prawie 24 :P haha :D Ale dla mnie to był wiek idealny :)

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Umarlabym sama z kotami gdybym miała czekać aż moje rodzeństwo się pożeni :D dlatego nawet do głowy nie brałam tego co myślą inni i sobie wyszłam za mąż a co :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Umarlabym sama z kotami gdybym miała czekać aż moje rodzeństwo się pożeni :D dlatego nawet do głowy nie brałam tego co myślą inni i sobie wyszłam za mąż a co :D

No i bardzo dobrze :D jakby człowiek miał sie do innych dostosowywać to błagam... Co to za życie by bylo? A i tak niezadowolony człowiek by sie znalazł jakiś... I wszystko na marne :P

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No i bardzo dobrze :D jakby człowiek miał sie do innych dostosowywać to błagam... Co to za życie by bylo? A i tak niezadowolony człowiek by sie znalazł jakiś... I wszystko na marne :P
    Dokładnie :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ta :P ja ciągle słyszę "a powinnaś to, tamto" :P teraz u mnie mała wojna jest o dwa koty :P bo potężne bydlaki rosną :) i no jak to, ciąża i kot? :P tragedia.

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    oj ta :P ja ciągle słyszę "a powinnaś to, tamto" :P teraz u mnie mała wojna jest o dwa koty :P bo potężne bydlaki rosną :) i no jak to, ciąża i kot? :P tragedia.
    No rzeczywiście ciąża i kot to tragedia :P co ma kot do ciąży? Rozumiem że te Twoje to ogromne są ale poza tym to chyba zagrożenia nie stwarzają jakiegoś poważnego :) wiadomo trzeba uważać na ewentualną toksoplazmoze ale równie dobrze można nią się zarazić wszędzie, moja kuzynka miała podejrzenie tokso bo jadła surowe mięso w sensie tatara lubi a nie wiedziała że nie można... Ale wiadomo wszystko kocia wina :P

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No rzeczywiście ciąża i kot to tragedia :P co ma kot do ciąży? Rozumiem że te Twoje to ogromne są ale poza tym to chyba zagrożenia nie stwarzają jakiegoś poważnego :) wiadomo trzeba uważać na ewentualną toksoplazmoze ale równie dobrze można nią się zarazić wszędzie, moja kuzynka miała podejrzenie tokso bo jadła surowe mięso w sensie tatara lubi a nie wiedziała że nie można... Ale wiadomo wszystko kocia wina :P

Moje koty nie mają tokso, sama się też badałam wcześniej :) badania pokazują, że większe zagrożenie stanowi sałata w kanapce niż kot w domu :P no ale tutaj moja rodzina wzbija się na wyżyny absurdów... Że koty uduszą mi dziecko, zagniotą mi brzuch i inne takie :P A ja nie po to brałam jeszcze drugą bestię by się jej pozbywać miesiąc później, głupia nie jestem i wiem z czym i co się wiążę :P

dZhdp1.png

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem ze moje złe hormony biorą górę ;D i zaczynam się denerwować bo teściowa zaczyna mnie wkurzać ;D przez cały czas mowila śliczne dziecko będzie to napewno będzie dziewczynka , jak się okazało ze chłopak yo już jest brzydkie na usg ... No ale już się zaczęło a jakie ciuchy trzeba kupować , S czy będziemy kupować ciuchy w takim skaleie czy takim ? W czym dziecko ze szpitala wyjdzie ... ale my nienaiwny jakie dziecko będzie duże to my nie możemy teraz już kupić ubranka na wyjście ze szpitala ... boziu trzymajcie mnie .. ja większości rzeczy nie słucham poprostu a jak przez telefon gada to .. to się śmieje normalnie .. jeszcze tyle czasu a ta już ..

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
‹‹ 1026 1027 1028 1029 1030 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ