Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała_Mii wrote:A ja wam powiem ze moje złe hormony biorą górę
i zaczynam się denerwować bo teściowa zaczyna mnie wkurzać
przez cały czas mowila śliczne dziecko będzie to napewno będzie dziewczynka , jak się okazało ze chłopak yo już jest brzydkie na usg ... No ale już się zaczęło a jakie ciuchy trzeba kupować , S czy będziemy kupować ciuchy w takim skaleie czy takim ? W czym dziecko ze szpitala wyjdzie ... ale my nienaiwny jakie dziecko będzie duże to my nie możemy teraz już kupić ubranka na wyjście ze szpitala ... boziu trzymajcie mnie .. ja większości rzeczy nie słucham poprostu a jak przez telefon gada to .. to się śmieje normalnie .. jeszcze tyle czasu a ta już ..
moja mama codziennie kupuje ciuchy
a jak nie wie czy chłopiec czy dziewczynka np. buciki to bierze i takie i takie
szaleństwo
olej teściową, albo nawrzeszcz - wolno Ci. Ja bym głowę odgryzła jakby mi ktoś powiedział, że moje dziecko jest brzydkie na usg
-
Dokładnie to mam na myśli, trzeba mieć naprawdę pecha żeby się zarazić tokso właśnie od kota bo przecież to nie jedyne źródło zarażeniaSeli wrote:Moje koty nie mają tokso, sama się też badałam wcześniej
badania pokazują, że większe zagrożenie stanowi sałata w kanapce niż kot w domu
no ale tutaj moja rodzina wzbija się na wyżyny absurdów... Że koty uduszą mi dziecko, zagniotą mi brzuch i inne takie
A ja nie po to brałam jeszcze drugą bestię by się jej pozbywać miesiąc później, głupia nie jestem i wiem z czym i co się wiążę 
ja jak byłam u gina w grudniu gdy zaczynaliśmy się starać o dzidzie to lekarz od razu mnie zapytał czy mam styczność z kotami, ja mówię że na codzień nie tylko w weekendy gdy jeździmy do domu rodzinnego, a ten na to że to nic ale przez to muszę zrobić badania na tokso
czyli rozumiem że jeśli mam w domu kota to mogę się zarazić a jeśli nie to nie :p no dla mnie to totalna głupota
ale wiadomo tak czy siak badania zrobiłam
A z tym duszeniem dziecka przez koty to śmiech na sali normalnie
nawet bym o tym nie pomyślała
-
MissKathy92 wrote:Dokładnie to mam na myśli, trzeba mieć naprawdę pecha żeby się zarazić tokso właśnie od kota bo przecież to nie jedyne źródło zarażenia
ja jak byłam u gina w grudniu gdy zaczynaliśmy się starać o dzidzie to lekarz od razu mnie zapytał czy mam styczność z kotami, ja mówię że na codzień nie tylko w weekendy gdy jeździmy do domu rodzinnego, a ten na to że to nic ale przez to muszę zrobić badania na tokso
czyli rozumiem że jeśli mam w domu kota to mogę się zarazić a jeśli nie to nie :p no dla mnie to totalna głupota
ale wiadomo tak czy siak badania zrobiłam
A z tym duszeniem dziecka przez koty to śmiech na sali normalnie
nawet bym o tym nie pomyślała
Łooo
to Ty nic nie wiesz o kotach!
jeszcze potrafią wysysać duszę z dzieci
hahaha
Tokso jest obowiązkowe do zrobienia, jak i różyczka, ospa. Wcześniej czy później trzeba zrobić. -
Mała nie przejmuj się takim gadaniem i nie bierz do głowyMała_Mii wrote:A ja wam powiem ze moje złe hormony biorą górę
przez cały czas mowila śliczne dziecko będzie to napewno będzie dziewczynka , jak się okazało ze chłopak yo już jest brzydkie na usg ... No ale już się zaczęło a jakie ciuchy trzeba kupować , S czy będziemy kupować ciuchy w takim skaleie czy takim ? W czym dziecko ze szpitala wyjdzie ... ale my nienaiwny jakie dziecko będzie duże to my nie możemy teraz już kupić ubranka na wyjście ze szpitala ... boziu trzymajcie mnie .. ja większości rzeczy nie słucham poprostu a jak przez telefon gada to .. to się śmieje normalnie .. jeszcze tyle czasu a ta już ..
jak tak można powiedzieć że brzydkie dziecko na usg bo nie dziewczynka? No masakra... Ale u mnie też spodziewam się cyrkow, teściowa raz powiedziała do mojej mamy że jak będzie dziewczynka to będzie jej wnuczka a jak chłopiec to będzie dla mojej mamy
to tak odebrałam jakby miała kochać tylko dziewczynke a chłopca niech kocha druga babcia
-
MissKathy92 wrote:Mała nie przejmuj się takim gadaniem i nie bierz do głowy
jak tak można powiedzieć że brzydkie dziecko na usg bo nie dziewczynka? No masakra... Ale u mnie też spodziewam się cyrkow, teściowa raz powiedziała do mojej mamy że jak będzie dziewczynka to będzie jej wnuczka a jak chłopiec to będzie dla mojej mamy
to tak odebrałam jakby miała kochać tylko dziewczynke a chłopca niech kocha druga babcia 
moja teściowa do mojej mamy podobno dzwoniła kiedyś i rozmawiały, że powinnam mieć już dziecko, że czy ja w ogóle mogę po operacji... Mama mi to niedawno powiedziała bo nie chciała mnie denerwować ;P a teraz jak dziecko jest to tak jakoś ma to w czterech literach
ale ona ma mózg wyżarty i ja jej dziecka dotknąć nie dam ;P
-
Aaa no tak no koty to albo kosmici albo demonySeli wrote:Łooo
to Ty nic nie wiesz o kotach!
jeszcze potrafią wysysać duszę z dzieci
hahaha
Tokso jest obowiązkowe do zrobienia, jak i różyczka, ospa. Wcześniej czy później trzeba zrobić.
faktycznie 
A co do tokso to jak to jest? Bo mi wyszło że nie mam i nigdy nie miałam
I w takim przypadku to chyba 3 razy trzeba w ciąży badać a jeśli ktoś przechodził przed ciąża to tylko na początku się bada Tak?
-
O matkoSeli wrote:moja teściowa do mojej mamy podobno dzwoniła kiedyś i rozmawiały, że powinnam mieć już dziecko, że czy ja w ogóle mogę po operacji... Mama mi to niedawno powiedziała bo nie chciała mnie denerwować ;P a teraz jak dziecko jest to tak jakoś ma to w czterech literach
ale ona ma mózg wyżarty i ja jej dziecka dotknąć nie dam ;P
ja bym też się wkurzyła za takie pytania, masakra
-
Co do tego, to nie wiem, mi też wyszło, że nie miałam ale nikt nie mówił o powtarzaniu

Ja się wkurzyłam
ale moja teściowa to alkoholiczka, mój mąż sam twierdzi, że dziecko to zobaczy jak przyjedzie do nas i tyle, trzeźwa a tak to nawet nie ma mowy byśmy tam jej zostawili
-
O neju faktycznie ..Eh wiecie ja rozumiem ze ludzie się cieszą i w ogóle ale ja nie dam sobie mówić w co mam ubierać dziecko , co mam kupować itd bo to do tego zmierzać mi zaczyna .... póki co olewam te jej gadki ale korfys jak trafi na gorszy mój dzień to jej powiem co myśle
Haha
Noo albo jeszcze wczoraj w sumie wiem ze w żarcie to powiedziała ale jednak .... ze jak dziecko będzie brzydkie to niech moja mama na dłużej przyjedzie .... No ale na końcu Dodala ze No żartuje z tym brzydkim dzieckiem itd ... ale ona chciała dziewczynkę . To jej powiedIalam ze drugi sun Pani sprawi wnuczkę
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
No ja coś ostatnio czytałam o badaniach w ciąży i tak mnie to zastanowiłoSeli wrote:Co do tego, to nie wiem, mi też wyszło, że nie miałam ale nikt nie mówił o powtarzaniu

Ja się wkurzyłam
ale moja teściowa to alkoholiczka, mój mąż sam twierdzi, że dziecko to zobaczy jak przyjedzie do nas i tyle, trzeźwa a tak to nawet nie ma mowy byśmy tam jej zostawili 

A jeśli taka sytuacja z teściową to wiadomo że nie ma opcji żeby z nią dziecko zostawić
-
Mała_Mii wrote:O neju faktycznie ..Eh wiecie ja rozumiem ze ludzie się cieszą i w ogóle ale ja nie dam sobie mówić w co mam ubierać dziecko , co mam kupować itd bo to do tego zmierzać mi zaczyna .... póki co olewam te jej gadki ale korfys jak trafi na gorszy mój dzień to jej powiem co myśle
Haha
Noo albo jeszcze wczoraj w sumie wiem ze w żarcie to powiedziała ale jednak .... ze jak dziecko będzie brzydkie to niech moja mama na dłużej przyjedzie .... No ale na końcu Dodala ze No żartuje z tym brzydkim dzieckiem itd ... ale ona chciała dziewczynkę . To jej powiedIalam ze drugi sun Pani sprawi wnuczkę
a to moja mama sobie wymyśliła, że kupi dziecku reborna lalkę, to taka... Bardziej kolekcjonerska lalka, nie wyobrażam sobie by moje dziecko się taką bawiło w wieku np. 2 lat
ściełam się z matką i powiedziałam, że ja decyduje czym dziecko się będzie bawić, nie ona
bo chcemy w myśli montesorii dziecko prowadzić, by było samodzielne itp. choć nie wszystkie rzeczy mi się w tym podobają ale większość tak 
Miss to chyba od lekarza zależy co zleca. -
Moja teściowa to taka ugodowa kobieta, będzie rozpieszczac czy chłopiec czy dziewczynka
fakt że bywa męcząca i niekiedy ma takie puste zagrania ale niczego nie narzuca.
My sobie z mężem urzadzilismy wyjezdne i pojechaliśmy do miasta na zakupy
mąż kupił mi koszule i trampki a sobie pada nowego do konsoli: ) i byliśmy w Macu, zjadłam cheeseburgera bo mnie nosiło i McFlurry
wracamy do domu, tak 20 minut mamy drogi.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Moja teściowa to taka ugodowa kobieta, będzie rozpieszczac czy chłopiec czy dziewczynka
fakt że bywa męcząca i niekiedy ma takie puste zagrania ale niczego nie narzuca.
My sobie z mężem urzadzilismy wyjezdne i pojechaliśmy do miasta na zakupy
mąż kupił mi koszule i trampki a sobie pada nowego do konsoli: ) i byliśmy w Macu, zjadłam cheeseburgera bo mnie nosiło i McFlurry
wracamy do domu, tak 20 minut mamy drogi.
a mnie mdli... i mam zawroty głowy, i tak ani nic zrobić, ani pospać... Masakra ;/ -
Mała_Mii wrote:A ja wam powiem ze moje złe hormony biorą górę
Moze po swojemu przezywa?
Spoko, moja mama tez nie chciała wierzyc ze chłopak, chciała dziewczynie
dopiero niedawno sie uspokoiła z tym i jest "Andrzejek" 
Co do ubranek do wyjścia -ja nawet nie wiem jakie będę potrzebować a co dopiero wy
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Seli wrote:moja mama codziennie kupuje ciuchy
a jak nie wie czy chłopiec czy dziewczynka np. buciki to bierze i takie i takie
szaleństwo
olej teściową, albo nawrzeszcz - wolno Ci. Ja bym głowę odgryzła jakby mi ktoś powiedział, że moje dziecko jest brzydkie na usg 
Wgl jak mozna powiedzieć kobiecie ze jej dziecko jest brzydkie? To już totalne szaleństwo przecież. Toć to człowiek sie naraża na jak to pięknie Seli napisałaś -odgryzienie głowy
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Mała_Mii wrote:O neju faktycznie ..Eh wiecie ja rozumiem ze ludzie się cieszą i w ogóle ale ja nie dam sobie mówić w co mam ubierać dziecko , co mam kupować itd bo to do tego zmierzać mi zaczyna .... póki co olewam te jej gadki ale korfys jak trafi na gorszy mój dzień to jej powiem co myśle
Haha
Niech se zrobi jak chce dziewczynie
Sie nie przejmuj... Bedzie piękny a właściwie przystojniak!
Mała_Mii lubi tę wiadomość
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Dziewczyny toxoplazmoze robi sie bez względu na to czy ma sie koty, psy czy chomiki albo jak ja papugi

Bo to nie tylko od kotów pochodzi. Choć od nich także dlatego sie doczepili do nich
Jak wyszła kiedyś chorowalność to są przeciwciała a jak nie to badają 3x w ciąży czy nie zaraziła się któraś w trakcie
Toxo mozna zarazić sie od odchodów kota (dlatego zaleca sie nie sprzątać po kocie w czasie ciąży a nie unikać całkiem albo sie ich pozbywać
) ale i jedząc surowe mięso, ryby, jajka (chociaż jajka to nie wiem czy nie bardziej o salmonelle chodzi ale takie wytyczne i informacje ja dostałam na początku mojej kuleczkowej kariery
)
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
No ja bym odgryzła łeb
z resztą ja zaborcza o swoje jestem, nawet o te zakundlone bestie
a jak ktoś tyka tematu mojego męża czy już dziecka to... łoo
hahaha nie miałabym oporów by zabić - psychopatia
-
terka wrote:Dziewczyny toxoplazmoze robi sie bez względu na to czy ma sie koty, psy czy chomiki albo jak ja papugi

Bo to nie tylko od kotów pochodzi. Choć od nich także dlatego sie doczepili do nich
Jak wyszła kiedyś chorowalność to są przeciwciała a jak nie to badają 3x w ciąży czy nie zaraziła się któraś w trakcie
Toxo mozna zarazić sie od odchodów kota (dlatego zaleca sie nie sprzątać po kocie w czasie ciąży a nie unikać całkiem albo sie ich pozbywać
) ale i jedząc surowe mięso, ryby, jajka (chociaż jajka to nie wiem czy nie bardziej o salmonelle chodzi ale takie wytyczne i informacje ja dostałam na początku mojej kuleczkowej kariery
)
ja czytałam o sałacie, że najwięcej i najczęściej tokso jest przez niemyte owoce i sałatę na kanapkach
A kotom sprzątam jak męża nie ma - w sensie kupe wynoszę bo bym w smrodzie umarła ;P bo pierwszy moment jest okropny
hahaha ale ręce myje, mam antybakteryjne mydło ;P i przecież nie robię tego gołą ręką, więc liczę, że nie umrę od tego
-
Seli wrote:ja czytałam o sałacie, że najwięcej i najczęściej tokso jest przez niemyte owoce i sałatę na kanapkach
A kotom sprzątam jak męża nie ma - w sensie kupe wynoszę bo bym w smrodzie umarła ;P bo pierwszy moment jest okropny
hahaha ale ręce myje, mam antybakteryjne mydło ;P i przecież nie robię tego gołą ręką, więc liczę, że nie umrę od tego 
A faktycznie jeszcze owoce nieumyte (salata? No byc moze tez jakimś większym winowajcą jest nie znam sie na sałatowych problemach
)
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm