Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Hej! Ja właśnie juz po prysznicu. Dzisiaj bylam na pazurkach i mam piękne kobaltowe. :D u mnie 23dc. Tempka niby w górze jak na razie. Tzn 4dpo. Zobaczymy czy cos z tego w ogóle wyjdzie. Rozleniwilam sie przez ten wolny tydzien.☺

I dobrze! Każdemu sie należy! :D jeszcze 2 dni lenistwa a potem pewnie powrót do pracy ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    O to to polać jej ! Mleka oczywiście ;”
    Terka ma racje tak jest ... dlatego ja tez się nigdzie nie wybieram i zostaje na naszym wątku ;p

Hahaha mleczkiem nie pogardzimy! :D
    Chociaż ostatnio przerzuciłam sie na kaszle manna :D

• Paulixs Debiutantka

Wysłany: 5 maja 2018, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mdłości w początkach ciazy to ile mam koleżanek każda co innego mówiła:) inna koleżanka z pracy mówila że jak podejrzewała ciążę robiła 6 testów i każdy negatywny aż poszła do ginekologa.

U mnie od wczoraj dni płodne się zaczęły chyba :D więc na wszelki wypadek wykorzystałam dziś męża;) i od razu lepiej się szło do pracy i jemu i mi :D

A tak swoją drogą jak byście mogły wybrać płeć dziecka to co byście wybrały?:D

Paulinak
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, zeby to byla jedna osoba... a tam jest ich wiele ;p ja wiecej tam nie zagladam!! Wole nasze rozowr barwy <3

Puchatkowa - mi tez ciezko ;p a do tegonze spaniem dzis u mnie krucho to i nie wiem jak ja tam do tej roboty bede chodzic :D

Paula - ja nie potrafie sie zdecydowac :p chce i corke i syna :D

Cos mnie boli w biodrze lewyn :/ az ciezko sie rusza... chyba zle przekimalam.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulixs wrote:
    Co do mdłości w początkach ciazy to ile mam koleżanek każda co innego mówiła:) inna koleżanka z pracy mówila że jak podejrzewała ciążę robiła 6 testów i każdy negatywny aż poszła do ginekologa.

U mnie od wczoraj dni płodne się zaczęły chyba :D więc na wszelki wypadek wykorzystałam dziś męża;) i od razu lepiej się szło do pracy i jemu i mi :D

A pewnie ze korzystaj z urokow starań :P to nie ma być tylko przykry obowiązek przecież a radość z siebie nawzajem! :D

Ja cieszę się bardzo że Andrzejek jest Andrzejkiem :) Od zawsze chciałam pierwszego chłopca żeby dziewczynka miała starszego brata (sama nie mam :P ) ale dziewczynkę też chcielibyśmy mieć :) :) a potem zobaczymy, ogólnie chcielibyśmy dużą rodzinę założyć :)

• Lincori Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulixs wrote:

Córkę już mam więc chłopca :) Mój mąż chciałby syna bo jest jedyną osobą która może przekazać nazwisko więc dziadek też byłby dumny z wnuka :D Takie błahe i prozaiczne argumenty :) Druga córka też by ucieszyła bo przynajmniej części wyprawki nie musiałabym kupować :D Na razie wszelkie plany o płci czy terminie urodzenia legły w gruzach a jedyną rzeczą jaką bym chciała na ten moment to zajść w ciążę i urodzić zdrowe dziecko :)

Dobra informacja to taka, że miesiączka nie przyszła, czekam na rozwój wydarzeń dzisiaj

terka lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tatko niby chciał syna ale z córeczki był dumny i potem jak pojawil sie syn to wcale nie odczulam sie gorsza ;p i tak mysle, ze coreczki sa tatusiow ;D u mnie chyba przez to, ze mowie ze bedzie dziewczynka to i wszyscy na nia nakreceni ;)

Lincori to czekamy na dalszy rozwoj ;D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja też bym chciała parkę. Więc teraz będzie syn. A następnym razem, jak Bóg pozwoli to może córka. Ale nawet jakbybył drugi syn to też będziemy szczęśliwi :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale mnie boli kość biodrowa lewa :( normalnie nie mogę chodzić, nie wiem co się stało ;/ można alcatelem smarować albo coś?

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja też wolę nasz różowy świat bo jakoś z wami najlepiej się pisze, a na fiolecie czarne historie...
    Mnie dzisiaj mocno zabolało po prawej stronie przy kichnieciu. Dziwne te kłucia mam. Ale tak to wszystko w porządku, zero plamien. Zaczęliśmy dzisiaj 7 tydzień, 6 skończony; )

Kitkat, terka lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej dziewczyny :) ja też wolę nasz różowy świat bo jakoś z wami najlepiej się pisze, a na fiolecie czarne historie...
    Mnie dzisiaj mocno zabolało po prawej stronie przy kichnieciu. Dziwne te kłucia mam. Ale tak to wszystko w porządku, zero plamien. Zaczęliśmy dzisiaj 7 tydzień, 6 skończony; )

Mnie też nie boli nic ginekologicznie, ale kurde kość ;/ jakby staw biodrowy, lewy... może jakoś źle spałam.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli możliwe że źle spałaś; ) poleż albo posiedz wygodnie. Nie wiem czy jakimiś maściami można smarować, może sobie zimny okład zrób.
    Mnie to chyba jelita tak bolą i kłują bo jak uda mi się je opróżnić to cały dzień mam spokój; )

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Seli możliwe że źle spałaś; ) poleż albo posiedz wygodnie. Nie wiem czy jakimiś maściami można smarować, może sobie zimny okład zrób.
    Mnie to chyba jelita tak bolą i kłują bo jak uda mi się je opróżnić to cały dzień mam spokój; )

Może... Spróbuje z okładem :P

U mnie dziś to ani brzuch, ani jakiś mdłości, ani piersi :P nawet dobrze jest bo myślałam wczoraj, że będzie coraz bardziej męcząco.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie właśnie dzisiaj tylko sutki bolą, piersi nie, ale są ciężkie od kilku dni. Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku. Byle do środy Seli :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że jest :) Ja się nie mogę doczekać :) ale czuje, że to za wcześnie chyba.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam sobie o tych bólach przy kichnięciu, ponoć normalne bo się mięśnie macicy rozciągają :) Uff :)
    Wczoraj u tej mojej przyjaciółki mąż bał się wziąć małą na ręce :D Ja bez problemu, nawet przebierałam, a on tylko z wózkiem chciał chodzić i ze starszym synkiem się bawić :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Poczytałam sobie o tych bólach przy kichnięciu, ponoć normalne bo się mięśnie macicy rozciągają :) Uff :)
    Wczoraj u tej mojej przyjaciółki mąż bał się wziąć małą na ręce :D Ja bez problemu, nawet przebierałam, a on tylko z wózkiem chciał chodzić i ze starszym synkiem się bawić :D

Trzeba było powiedzieć by się uczył :P

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiłam, bał się :D Wolał starszego, ale też go jak patalita nosił :D My z przyjaciółką się z niego śmiałyśmy, ale mały był zadowolony :D Szczególnie z wyścigu wózkiem po wiosce ;p
    A mała spała. Cyc, spanie, chwilę marudzenia, spanie ;) Bardzo grzeczna dziewczynka. Ale taka mała kruszynka, 50 cm miała jak się urodziła. A w niedzielę ma 3 tygodnie, wiec niewiele większa.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:

Alex, ja wczoraj kichnęłam tak zdrowo to myślałam, że mi macica jajnikami wyjdzie :I Oczywiście chwilowa panika a później trzy głębokie wdechy i powtarzanie sobie, że takie są uroki ciąży :D

alex0806, terka lubią tę wiadomość

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 7 l.

23.09.2025 - 9 dpo ⏸️
    10 dpo - 121,9 mIU/mL
    12 dpo - 278,5 mIU/mL / przyrost 128% 🥰
    15 dpo - 1005,9 mIU/mL / przyrost 136% 🥰
    7.10.2025 - jest pęcherzyk 🌼
    10.10. 2025 - mamy serduszko 🥰
    15.10.2025 - 7 mm maleństwa 🥰
    6.11.2025 - 2.86 cm tańczącej malinki 🥰
    27.11.2025 - prenatalne, niskie ryzyka. 6,7 cm gagatka 🥰
    22.12.2025 - 165 g chłopczyka 💙
    19.01.2026 połówkowe, 335g zdrowego bobaska
    12.02.2026 - 647g bobasa 🥰
    09.03.2026 - 983 gram 🥰
    1.04.2026 - 1648 gram 🥰
    27.04.2026 - 2323 gram synka 🥰

07/25 ktoś chciał być 💔

TSH 1.048 ✅️
    owulacje potwierdzone ✅️
    cytologia ✅️
    morfologia ✅️

💛 marzenia są początkiem wszystkiego...

preg.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe :D takie uroki, masz rację Kitkat :) ja kicham też często bo mam alergię - zaczęło wszystko pylić, momentami też czuje brzuch ale bez przesady.

Alex swoje będzie musiał :P

dZhdp1.png

‹‹ 1036 1037 1038 1039 1040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: