Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
panipuchatkowa wrote:Hej! Ja właśnie juz po prysznicu. Dzisiaj bylam na pazurkach i mam piękne kobaltowe.
u mnie 23dc. Tempka niby w górze jak na razie. Tzn 4dpo. Zobaczymy czy cos z tego w ogóle wyjdzie. Rozleniwilam sie przez ten wolny tydzien.☺
I dobrze! Każdemu sie należy!
jeszcze 2 dni lenistwa a potem pewnie powrót do pracy
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Mała_Mii wrote:O to to polać jej ! Mleka oczywiście ;”
Terka ma racje tak jest ... dlatego ja tez się nigdzie nie wybieram i zostaje na naszym wątku ;p
Hahaha mleczkiem nie pogardzimy!
Chociaż ostatnio przerzuciłam sie na kaszle manna
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Co do mdłości w początkach ciazy to ile mam koleżanek każda co innego mówiła:) inna koleżanka z pracy mówila że jak podejrzewała ciążę robiła 6 testów i każdy negatywny aż poszła do ginekologa.
U mnie od wczoraj dni płodne się zaczęły chyba
więc na wszelki wypadek wykorzystałam dziś męża;) i od razu lepiej się szło do pracy i jemu i mi
❤
A tak swoją drogą jak byście mogły wybrać płeć dziecka to co byście wybrały?
Paulinak -
Miss, zeby to byla jedna osoba... a tam jest ich wiele ;p ja wiecej tam nie zagladam!! Wole nasze rozowr barwy

Puchatkowa - mi tez ciezko ;p a do tegonze spaniem dzis u mnie krucho to i nie wiem jak ja tam do tej roboty bede chodzic
Paula - ja nie potrafie sie zdecydowac :p chce i corke i syna
Cos mnie boli w biodrze lewyn
az ciezko sie rusza... chyba zle przekimalam.
-
Paulixs wrote:Co do mdłości w początkach ciazy to ile mam koleżanek każda co innego mówiła:) inna koleżanka z pracy mówila że jak podejrzewała ciążę robiła 6 testów i każdy negatywny aż poszła do ginekologa.
więc na wszelki wypadek wykorzystałam dziś męża;) i od razu lepiej się szło do pracy i jemu i mi
❤
A pewnie ze korzystaj z urokow starań
to nie ma być tylko przykry obowiązek przecież a radość z siebie nawzajem! 
Ja cieszę się bardzo że Andrzejek jest Andrzejkiem
Od zawsze chciałam pierwszego chłopca żeby dziewczynka miała starszego brata (sama nie mam
) ale dziewczynkę też chcielibyśmy mieć
a potem zobaczymy, ogólnie chcielibyśmy dużą rodzinę założyć
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Paulixs wrote:Co do mdłości w początkach ciazy to ile mam koleżanek każda co innego mówiła:) inna koleżanka z pracy mówila że jak podejrzewała ciążę robiła 6 testów i każdy negatywny aż poszła do ginekologa.
❤
Córkę już mam więc chłopca
Mój mąż chciałby syna bo jest jedyną osobą która może przekazać nazwisko więc dziadek też byłby dumny z wnuka
Takie błahe i prozaiczne argumenty
Druga córka też by ucieszyła bo przynajmniej części wyprawki nie musiałabym kupować
Na razie wszelkie plany o płci czy terminie urodzenia legły w gruzach a jedyną rzeczą jaką bym chciała na ten moment to zajść w ciążę i urodzić zdrowe dziecko 
Dobra informacja to taka, że miesiączka nie przyszła, czekam na rozwój wydarzeń dzisiaj
terka lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko. -
Mój tatko niby chciał syna ale z córeczki był dumny i potem jak pojawil sie syn to wcale nie odczulam sie gorsza ;p i tak mysle, ze coreczki sa tatusiow
u mnie chyba przez to, ze mowie ze bedzie dziewczynka to i wszyscy na nia nakreceni 
Lincori to czekamy na dalszy rozwoj
-
Hej dziewczyny ja też bym chciała parkę. Więc teraz będzie syn. A następnym razem, jak Bóg pozwoli to może córka. Ale nawet jakbybył drugi syn to też będziemy szczęśliwi
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Dziewczyny, ale mnie boli kość biodrowa lewa
normalnie nie mogę chodzić, nie wiem co się stało ;/ można alcatelem smarować albo coś?
-
Hej dziewczyny
ja też wolę nasz różowy świat bo jakoś z wami najlepiej się pisze, a na fiolecie czarne historie...
Mnie dzisiaj mocno zabolało po prawej stronie przy kichnieciu. Dziwne te kłucia mam. Ale tak to wszystko w porządku, zero plamien. Zaczęliśmy dzisiaj 7 tydzień, 6 skończony; )
Kitkat, terka lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Hej dziewczyny
ja też wolę nasz różowy świat bo jakoś z wami najlepiej się pisze, a na fiolecie czarne historie...
Mnie dzisiaj mocno zabolało po prawej stronie przy kichnieciu. Dziwne te kłucia mam. Ale tak to wszystko w porządku, zero plamien. Zaczęliśmy dzisiaj 7 tydzień, 6 skończony; )
Mnie też nie boli nic ginekologicznie, ale kurde kość ;/ jakby staw biodrowy, lewy... może jakoś źle spałam. -
Seli możliwe że źle spałaś; ) poleż albo posiedz wygodnie. Nie wiem czy jakimiś maściami można smarować, może sobie zimny okład zrób.
Mnie to chyba jelita tak bolą i kłują bo jak uda mi się je opróżnić to cały dzień mam spokój; )Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Seli możliwe że źle spałaś; ) poleż albo posiedz wygodnie. Nie wiem czy jakimiś maściami można smarować, może sobie zimny okład zrób.
Mnie to chyba jelita tak bolą i kłują bo jak uda mi się je opróżnić to cały dzień mam spokój; )
Może... Spróbuje z okładem
U mnie dziś to ani brzuch, ani jakiś mdłości, ani piersi
nawet dobrze jest bo myślałam wczoraj, że będzie coraz bardziej męcząco.
-
Ja myślę, że jest
Ja się nie mogę doczekać
ale czuje, że to za wcześnie chyba.
-
Poczytałam sobie o tych bólach przy kichnięciu, ponoć normalne bo się mięśnie macicy rozciągają
Uff 
Wczoraj u tej mojej przyjaciółki mąż bał się wziąć małą na ręce
Ja bez problemu, nawet przebierałam, a on tylko z wózkiem chciał chodzić i ze starszym synkiem się bawić
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Poczytałam sobie o tych bólach przy kichnięciu, ponoć normalne bo się mięśnie macicy rozciągają
Uff 
Wczoraj u tej mojej przyjaciółki mąż bał się wziąć małą na ręce
Ja bez problemu, nawet przebierałam, a on tylko z wózkiem chciał chodzić i ze starszym synkiem się bawić 
Trzeba było powiedzieć by się uczył
-
Mówiłam, bał się
Wolał starszego, ale też go jak patalita nosił
My z przyjaciółką się z niego śmiałyśmy, ale mały był zadowolony
Szczególnie z wyścigu wózkiem po wiosce ;p
A mała spała. Cyc, spanie, chwilę marudzenia, spanie
Bardzo grzeczna dziewczynka. Ale taka mała kruszynka, 50 cm miała jak się urodziła. A w niedzielę ma 3 tygodnie, wiec niewiele większa.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Hej dziewczyny
Alex, ja wczoraj kichnęłam tak zdrowo to myślałam, że mi macica jajnikami wyjdzie
Oczywiście chwilowa panika a później trzy głębokie wdechy i powtarzanie sobie, że takie są uroki ciąży
alex0806, terka lubią tę wiadomość
👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 7 l.
23.09.2025 - 9 dpo ⏸️
10 dpo - 121,9 mIU/mL
12 dpo - 278,5 mIU/mL / przyrost 128% 🥰
15 dpo - 1005,9 mIU/mL / przyrost 136% 🥰
7.10.2025 - jest pęcherzyk 🌼
10.10. 2025 - mamy serduszko 🥰
15.10.2025 - 7 mm maleństwa 🥰
6.11.2025 - 2.86 cm tańczącej malinki 🥰
27.11.2025 - prenatalne, niskie ryzyka. 6,7 cm gagatka 🥰
22.12.2025 - 165 g chłopczyka 💙
19.01.2026 połówkowe, 335g zdrowego bobaska
07/25 ktoś chciał być 💔
TSH 1.048 ✅️
owulacje potwierdzone ✅️
cytologia ✅️
morfologia ✅️
💛 marzenia są początkiem wszystkiego...

-
Hehehe
takie uroki, masz rację Kitkat
ja kicham też często bo mam alergię - zaczęło wszystko pylić, momentami też czuje brzuch ale bez przesady.
Alex swoje będzie musiał