Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Hej! Ja właśnie juz po prysznicu. Dzisiaj bylam na pazurkach i mam piękne kobaltowe. :D u mnie 23dc. Tempka niby w górze jak na razie. Tzn 4dpo. Zobaczymy czy cos z tego w ogóle wyjdzie. Rozleniwilam sie przez ten wolny tydzien.☺

I dobrze! Każdemu sie należy! :D jeszcze 2 dni lenistwa a potem pewnie powrót do pracy ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    O to to polać jej ! Mleka oczywiście ;”
    Terka ma racje tak jest ... dlatego ja tez się nigdzie nie wybieram i zostaje na naszym wątku ;p

Hahaha mleczkiem nie pogardzimy! :D
    Chociaż ostatnio przerzuciłam sie na kaszle manna :D

• Paulixs Debiutantka

Wysłany: 5 maja 2018, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mdłości w początkach ciazy to ile mam koleżanek każda co innego mówiła:) inna koleżanka z pracy mówila że jak podejrzewała ciążę robiła 6 testów i każdy negatywny aż poszła do ginekologa.

U mnie od wczoraj dni płodne się zaczęły chyba :D więc na wszelki wypadek wykorzystałam dziś męża;) i od razu lepiej się szło do pracy i jemu i mi :D

A tak swoją drogą jak byście mogły wybrać płeć dziecka to co byście wybrały?:D

Paulinak
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, zeby to byla jedna osoba... a tam jest ich wiele ;p ja wiecej tam nie zagladam!! Wole nasze rozowr barwy <3

Puchatkowa - mi tez ciezko ;p a do tegonze spaniem dzis u mnie krucho to i nie wiem jak ja tam do tej roboty bede chodzic :D

Paula - ja nie potrafie sie zdecydowac :p chce i corke i syna :D

Cos mnie boli w biodrze lewyn :/ az ciezko sie rusza... chyba zle przekimalam.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulixs wrote:
    Co do mdłości w początkach ciazy to ile mam koleżanek każda co innego mówiła:) inna koleżanka z pracy mówila że jak podejrzewała ciążę robiła 6 testów i każdy negatywny aż poszła do ginekologa.

U mnie od wczoraj dni płodne się zaczęły chyba :D więc na wszelki wypadek wykorzystałam dziś męża;) i od razu lepiej się szło do pracy i jemu i mi :D

A pewnie ze korzystaj z urokow starań :P to nie ma być tylko przykry obowiązek przecież a radość z siebie nawzajem! :D

Ja cieszę się bardzo że Andrzejek jest Andrzejkiem :) Od zawsze chciałam pierwszego chłopca żeby dziewczynka miała starszego brata (sama nie mam :P ) ale dziewczynkę też chcielibyśmy mieć :) :) a potem zobaczymy, ogólnie chcielibyśmy dużą rodzinę założyć :)

• Lincori Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulixs wrote:

Córkę już mam więc chłopca :) Mój mąż chciałby syna bo jest jedyną osobą która może przekazać nazwisko więc dziadek też byłby dumny z wnuka :D Takie błahe i prozaiczne argumenty :) Druga córka też by ucieszyła bo przynajmniej części wyprawki nie musiałabym kupować :D Na razie wszelkie plany o płci czy terminie urodzenia legły w gruzach a jedyną rzeczą jaką bym chciała na ten moment to zajść w ciążę i urodzić zdrowe dziecko :)

Dobra informacja to taka, że miesiączka nie przyszła, czekam na rozwój wydarzeń dzisiaj

terka lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tatko niby chciał syna ale z córeczki był dumny i potem jak pojawil sie syn to wcale nie odczulam sie gorsza ;p i tak mysle, ze coreczki sa tatusiow ;D u mnie chyba przez to, ze mowie ze bedzie dziewczynka to i wszyscy na nia nakreceni ;)

Lincori to czekamy na dalszy rozwoj ;D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja też bym chciała parkę. Więc teraz będzie syn. A następnym razem, jak Bóg pozwoli to może córka. Ale nawet jakbybył drugi syn to też będziemy szczęśliwi :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale mnie boli kość biodrowa lewa :( normalnie nie mogę chodzić, nie wiem co się stało ;/ można alcatelem smarować albo coś?

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja też wolę nasz różowy świat bo jakoś z wami najlepiej się pisze, a na fiolecie czarne historie...
    Mnie dzisiaj mocno zabolało po prawej stronie przy kichnieciu. Dziwne te kłucia mam. Ale tak to wszystko w porządku, zero plamien. Zaczęliśmy dzisiaj 7 tydzień, 6 skończony; )

Kitkat, terka lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej dziewczyny :) ja też wolę nasz różowy świat bo jakoś z wami najlepiej się pisze, a na fiolecie czarne historie...
    Mnie dzisiaj mocno zabolało po prawej stronie przy kichnieciu. Dziwne te kłucia mam. Ale tak to wszystko w porządku, zero plamien. Zaczęliśmy dzisiaj 7 tydzień, 6 skończony; )

Mnie też nie boli nic ginekologicznie, ale kurde kość ;/ jakby staw biodrowy, lewy... może jakoś źle spałam.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli możliwe że źle spałaś; ) poleż albo posiedz wygodnie. Nie wiem czy jakimiś maściami można smarować, może sobie zimny okład zrób.
    Mnie to chyba jelita tak bolą i kłują bo jak uda mi się je opróżnić to cały dzień mam spokój; )

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Seli możliwe że źle spałaś; ) poleż albo posiedz wygodnie. Nie wiem czy jakimiś maściami można smarować, może sobie zimny okład zrób.
    Mnie to chyba jelita tak bolą i kłują bo jak uda mi się je opróżnić to cały dzień mam spokój; )

Może... Spróbuje z okładem :P

U mnie dziś to ani brzuch, ani jakiś mdłości, ani piersi :P nawet dobrze jest bo myślałam wczoraj, że będzie coraz bardziej męcząco.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie właśnie dzisiaj tylko sutki bolą, piersi nie, ale są ciężkie od kilku dni. Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku. Byle do środy Seli :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że jest :) Ja się nie mogę doczekać :) ale czuje, że to za wcześnie chyba.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam sobie o tych bólach przy kichnięciu, ponoć normalne bo się mięśnie macicy rozciągają :) Uff :)
    Wczoraj u tej mojej przyjaciółki mąż bał się wziąć małą na ręce :D Ja bez problemu, nawet przebierałam, a on tylko z wózkiem chciał chodzić i ze starszym synkiem się bawić :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Poczytałam sobie o tych bólach przy kichnięciu, ponoć normalne bo się mięśnie macicy rozciągają :) Uff :)
    Wczoraj u tej mojej przyjaciółki mąż bał się wziąć małą na ręce :D Ja bez problemu, nawet przebierałam, a on tylko z wózkiem chciał chodzić i ze starszym synkiem się bawić :D

Trzeba było powiedzieć by się uczył :P

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiłam, bał się :D Wolał starszego, ale też go jak patalita nosił :D My z przyjaciółką się z niego śmiałyśmy, ale mały był zadowolony :D Szczególnie z wyścigu wózkiem po wiosce ;p
    A mała spała. Cyc, spanie, chwilę marudzenia, spanie ;) Bardzo grzeczna dziewczynka. Ale taka mała kruszynka, 50 cm miała jak się urodziła. A w niedzielę ma 3 tygodnie, wiec niewiele większa.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:

Alex, ja wczoraj kichnęłam tak zdrowo to myślałam, że mi macica jajnikami wyjdzie :I Oczywiście chwilowa panika a później trzy głębokie wdechy i powtarzanie sobie, że takie są uroki ciąży :D

alex0806, terka lubią tę wiadomość

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 7 l.

23.09.2025 - 9 dpo ⏸️
    10 dpo - 121,9 mIU/mL
    12 dpo - 278,5 mIU/mL / przyrost 128% 🥰
    15 dpo - 1005,9 mIU/mL / przyrost 136% 🥰
    7.10.2025 - jest pęcherzyk 🌼
    10.10. 2025 - mamy serduszko 🥰
    15.10.2025 - 7 mm maleństwa 🥰
    6.11.2025 - 2.86 cm tańczącej malinki 🥰
    27.11.2025 - prenatalne, niskie ryzyka. 6,7 cm gagatka 🥰
    22.12.2025 - 165 g chłopczyka 💙
    19.01.2026 połówkowe, 335g zdrowego bobaska

07/25 ktoś chciał być 💔

TSH 1.048 ✅️
    owulacje potwierdzone ✅️
    cytologia ✅️
    morfologia ✅️

💛 marzenia są początkiem wszystkiego...

preg.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe :D takie uroki, masz rację Kitkat :) ja kicham też często bo mam alergię - zaczęło wszystko pylić, momentami też czuje brzuch ale bez przesady.

Alex swoje będzie musiał :P

dZhdp1.png

‹‹ 1036 1037 1038 1039 1040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ