Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
MissKathy92 wrote:Serio? To już się boję jak będę w ciąży
bo ja to sobie wmowie że je mam i będę miała
A tak poważnie myślałam że tak po 6-7 tygodniu dopiero się coś zaczyna dziać ale pewnie to bardziej indywidualna sprawa
bo w sumie niektóre kobiety w ogóle mdłości nie mają a niektóre od początku do samego końca 
Dokladnie-indywidualna sprawa
Ja nie miałam wcale a u mojej koleżanki mdłości odpuściły dopiero wtedy kiedy pojawiła się zgaga
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
O kurdeterka wrote:Dokladnie-indywidualna sprawa

Ja nie miałam wcale a u mojej koleżanki mdłości odpuściły dopiero wtedy kiedy pojawiła się zgaga
coś za coś
nie wiem co gorsze
-
MissKathy92 miewałam bolesne owulacje ale nie zawsze tylko tak co któryś cykl i to całkiem normalne o ile jajnik daje o sobie znać tylko podczas owulacji a nie przez cały cykl.
Poczytaj o tym ale jeśli dobrze pamiętam to co około drugi/trzeci cykl można mieć bolesne owulacje 
Seli a masz teraz ochotę na fast foody czy ogólnie burger Ci tak dzisiaj przyszedł na myśl?
Starania o drugie dziecko. -
Tak, ja wiem że to może być normalne ale cholera wie co tam się dziejeLincori wrote:MissKathy92 miewałam bolesne owulacje ale nie zawsze tylko tak co któryś cykl i to całkiem normalne o ile jajnik daje o sobie znać tylko podczas owulacji a nie przez cały cykl.
Poczytaj o tym ale jeśli dobrze pamiętam to co około drugi/trzeci cykl można mieć bolesne owulacje 
Seli a masz teraz ochotę na fast foody czy ogólnie burger Ci tak dzisiaj przyszedł na myśl?
ja zazwyczaj czuje na owulacje jajnik, raz prawy, raz lewy, czasem mocniej, czasem slabiej, w tym cyklu trochę mocniej
ale to trwa tylko jeden, góra dwa dni, więcej nie
więc może faktycznie to normalne, ale zapytać się gina nie zaszkodzi
-
MissKathy92 wrote:Tak, ja wiem że to może być normalne ale cholera wie co tam się dzieje
ja zazwyczaj czuje na owulacje jajnik, raz prawy, raz lewy, czasem mocniej, czasem slabiej, w tym cyklu trochę mocniej
ale to trwa tylko jeden, góra dwa dni, więcej nie
więc może faktycznie to normalne, ale zapytać się gina nie zaszkodzi 
Do 3dni to normalne
MissKathy92 lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko. -
Kryha, dziękuję za pocieszeniekryha wrote:Miss, mnie na owu co cykl boli prawy jajnik. Raz mocniej, że chodzić i siedzieć nie dawałam rady, bo mnie zginało w pół. Raz słabiej.
Myślę, że przejmujesz się na zapas
dla mnie to się wydaje normalne bo nie od dziś tak mam więc może faktycznie się przejmuje na zapas- z resztą jak zwykle
-
Ja owulację czułam taką 100% dopiero teraz i wtedy zaszłam w ciążę. Czułam ból, mrowienie, bulgotanie - ogólnie cuda wianki. A wcześniej też jajniki bolały, ale temperatura nie potwierdzała. Także chyba u każdego indywidualnie wszystko, trzeba się wsłuchać w objawy i organizm
I warto chodzić na monitoringi 
My niedawno wróciliśmy. Jestem tak śpiąca, że zaraz szybki prysznic i do łóżka, włączę sobie jakiś serial. Co do Originalsów, bo pytałyście, to wciągnęłam ostatnio 2 odcinki i dzisiaj trzeci
Fajnie się zapowiada
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
No chyba właśnie to każda indywidualnie maalex0806 wrote:Ja owulację czułam taką 100% dopiero teraz i wtedy zaszłam w ciążę. Czułam ból, mrowienie, bulgotanie - ogólnie cuda wianki. A wcześniej też jajniki bolały, ale temperatura nie potwierdzała. Także chyba u każdego indywidualnie wszystko, trzeba się wsłuchać w objawy i organizm
I warto chodzić na monitoringi 
My niedawno wróciliśmy. Jestem tak śpiąca, że zaraz szybki prysznic i do łóżka, włączę sobie jakiś serial. Co do Originalsów, bo pytałyście, to wciągnęłam ostatnio 2 odcinki i dzisiaj trzeci
Fajnie się zapowiada 
ja narazie słucham tego organizmu (który wysyła mi sprzeczne sygnały :p), jeśli w tym cyklu się nie uda to w następnym będę chodzić na monitoring
ja właśnie dziś też mam zamiar oglądnac 3 odcinek Originalsow
A w weekend kończę 6 sezon Gotowych na wszystko
-
Ja za to tej owulacji tak nie czulam, poprzednio jak mnie bolalo to czesto jakis pecherzyk rosl i nie pekal albo pekal przerosniety i niski prog byl bo slabe jajko.
Ale sie zmeczylam dzis... Masakra. Praca, zakupy... Teraz bylismy tez na drobnych zakupach to teraz leze bo plecy bola i brzuch czuje i musze lezec....
Ja mam mdlosci ostatnio mocniej w nocy, wczesniej byly w dziec i malo jadlam. Kupilam sobie herbate imbirowa ;p
Co do checi na fast-foody... To nie mam jej. Mam male checi ogolnie nacokolwiek ;p nie tkne slodyczy. Jak kochalam pizze tak mi jest ciezko. A jak cos jem to jem mikroporcje. Nawet malego loda na patyku nie moglam dojesc ;p na burgerach bylismy w pasibusie - oni je robia porzadnie, to jest miecho u nich siekane i swieze warzywa, ich bulka, czeka sie na to z 30 min ale warto
no i kebaba raz zjadlam. A tak to ostatnio same domowe jakies grzanki - w sensie podgrzana bulka/chleb i na to pomidorki, jakas rukola
albo poledwiczki z kurczaczka pieczone, duzo pije jogurtow, smoothie i soki wyciskane przez meza
-
Lincori wrote:Seli to tych mdłości nie zazdroszczę

Powiem Ci, ze przez cale starania sie meczylam ;p bywaly cykle, ze od owulacji do okresu mialam je ;p a teraz chociaz wiem, ze to dla malenstwa
a nie np. od lekow.
Wiecie co? Nie wiem po co ta fioletowa strona? To jest grad mrocznych mysli i cudownego doradctwa... Nie rozumiem. Serio. Zadna nie chce stracic dziecka i zadnemu wrogowi bym tego nie zyczyla ale co chwila pisza "tak to na ciaze pozamaciczna", "tak to poronienie bedzie bo nie taka beta" ja pierdziele... tylko tu ludzie potrafia sie wspierac? A matki nie?... Brrr ;p nie wiem co to za fenomen. Ale to nie na moje hormony
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 21:33
-
Ale żeście poleciały ;p myśmy dzisiaj sobie grilla zrobili bo ładna pogoda była , kolega wpadł Kuby i tak siedzieliśmy

W ogóle padam już na twarz rano wcześnie wstałam i już łóżko mnie wzywa ;p hehe
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Mała_Mii wrote:Ale żeście poleciały ;p myśmy dzisiaj sobie grilla zrobili bo ładna pogoda była , kolega wpadł Kuby i tak siedzieliśmy

W ogóle padam już na twarz rano wcześnie wstałam i już łóżko mnie wzywa ;p hehe
Ja w lozku ale wlasnie spac nie moge ;p a grilla chyba jutro znow zrobie
hehe ale mam ochote na ogorkowa.
-
U mnie dzisiaj chłodno, jutro też się tak zapowiada. A ja mam wnerwa bo miałam iść w poniedziałek na badania żeby na 7.30 do pracy zdążyć. A to labo od 6 jest do 8 maja nieczynne! Oni sobie jakieś jaja robią. Napisałam do nich skargę. Bo mnie szlag trafia. Znowu muszę kombinować i próbować się zamienić zmianami z wspolpracownicą. Jak tak będę kombinować to się domyśli że coś jest nie tak ;/ a nie chce jej mówić o ciążyLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Dziewczyny, na każdej stronie/forum znajdzie się ktoś kto będzie wszystko widział w czarnych barwach, wszystko będzie negował i wróżył coś złego bo ktoś miał tak samo i się skończyło źle
nie ma co brać do głowy, bo każda kobieta jest inna, warto wysłuchać ale nie musi być tak samo u każdej
najważniejsze jest żeby się nie stresować i wierzyć że jest dobrze a w razie czego interweniować jeśli coś faktycznie jest nie tak
ja już też się nauczyłam że trzeba słuchać siebie a nie wszystkich dookoła
bo niby każdy chce dobrze, każdy chce pomóc a czasem wychodzi co innego
w sumie dobrze że nie zaglądam na fioletową stronę bo chyba nawet będąc w ciąży to nie warto
to trochę przykre
Ja już lecę spać, padam na ryjek
życzę Wam udanego weekendu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 22:13
-
Kochane też zauważyłam że fioletowe potrafią poszaleć!
Na początku ciążami pozamacicznymi, poronionymi, zlymi betami etc etc a na koniec skracającymi sie szyjkami i przyśpieszoną opcja porodu
Tez sie czasem zastanawiam o co chodzi...
Ten nasz watek to jednak wyjątkowy jest, w takich różowych barwach wszystko
I niech tak zostanie...
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
O to to polać jej ! Mleka oczywiście ;”
Terka ma racje tak jest ... dlatego ja tez się nigdzie nie wybieram i zostaje na naszym wątku ;p
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️