Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Serio? To już się boję jak będę w ciąży :D bo ja to sobie wmowie że je mam i będę miała :P A tak poważnie myślałam że tak po 6-7 tygodniu dopiero się coś zaczyna dziać ale pewnie to bardziej indywidualna sprawa :) bo w sumie niektóre kobiety w ogóle mdłości nie mają a niektóre od początku do samego końca :/

Dokladnie-indywidualna sprawa ;)
    Ja nie miałam wcale a u mojej koleżanki mdłości odpuściły dopiero wtedy kiedy pojawiła się zgaga :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dokladnie-indywidualna sprawa ;)
    Ja nie miałam wcale a u mojej koleżanki mdłości odpuściły dopiero wtedy kiedy pojawiła się zgaga :P
    O kurde :) coś za coś :P nie wiem co gorsze

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 miewałam bolesne owulacje ale nie zawsze tylko tak co któryś cykl i to całkiem normalne o ile jajnik daje o sobie znać tylko podczas owulacji a nie przez cały cykl. :) Poczytaj o tym ale jeśli dobrze pamiętam to co około drugi/trzeci cykl można mieć bolesne owulacje :)
    Seli a masz teraz ochotę na fast foody czy ogólnie burger Ci tak dzisiaj przyszedł na myśl? :)

Starania o drugie dziecko.
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:
    MissKathy92 miewałam bolesne owulacje ale nie zawsze tylko tak co któryś cykl i to całkiem normalne o ile jajnik daje o sobie znać tylko podczas owulacji a nie przez cały cykl. :) Poczytaj o tym ale jeśli dobrze pamiętam to co około drugi/trzeci cykl można mieć bolesne owulacje :)
    Seli a masz teraz ochotę na fast foody czy ogólnie burger Ci tak dzisiaj przyszedł na myśl? :)
    Tak, ja wiem że to może być normalne ale cholera wie co tam się dzieje :/ ja zazwyczaj czuje na owulacje jajnik, raz prawy, raz lewy, czasem mocniej, czasem slabiej, w tym cyklu trochę mocniej :/ ale to trwa tylko jeden, góra dwa dni, więcej nie :) więc może faktycznie to normalne, ale zapytać się gina nie zaszkodzi ;)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • kryha Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, mnie na owu co cykl boli prawy jajnik. Raz mocniej, że chodzić i siedzieć nie dawałam rady, bo mnie zginało w pół. Raz słabiej.
    Myślę, że przejmujesz się na zapas :-)

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Tak, ja wiem że to może być normalne ale cholera wie co tam się dzieje :/ ja zazwyczaj czuje na owulacje jajnik, raz prawy, raz lewy, czasem mocniej, czasem slabiej, w tym cyklu trochę mocniej :/ ale to trwa tylko jeden, góra dwa dni, więcej nie :) więc może faktycznie to normalne, ale zapytać się gina nie zaszkodzi ;)

Do 3dni to normalne :)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    Miss, mnie na owu co cykl boli prawy jajnik. Raz mocniej, że chodzić i siedzieć nie dawałam rady, bo mnie zginało w pół. Raz słabiej.
    Myślę, że przejmujesz się na zapas :-)
    Kryha, dziękuję za pocieszenie :) dla mnie to się wydaje normalne bo nie od dziś tak mam więc może faktycznie się przejmuje na zapas- z resztą jak zwykle :(

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja owulację czułam taką 100% dopiero teraz i wtedy zaszłam w ciążę. Czułam ból, mrowienie, bulgotanie - ogólnie cuda wianki. A wcześniej też jajniki bolały, ale temperatura nie potwierdzała. Także chyba u każdego indywidualnie wszystko, trzeba się wsłuchać w objawy i organizm :) I warto chodzić na monitoringi :)
    My niedawno wróciliśmy. Jestem tak śpiąca, że zaraz szybki prysznic i do łóżka, włączę sobie jakiś serial. Co do Originalsów, bo pytałyście, to wciągnęłam ostatnio 2 odcinki i dzisiaj trzeci :) Fajnie się zapowiada :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja owulację czułam taką 100% dopiero teraz i wtedy zaszłam w ciążę. Czułam ból, mrowienie, bulgotanie - ogólnie cuda wianki. A wcześniej też jajniki bolały, ale temperatura nie potwierdzała. Także chyba u każdego indywidualnie wszystko, trzeba się wsłuchać w objawy i organizm :) I warto chodzić na monitoringi :)
    My niedawno wróciliśmy. Jestem tak śpiąca, że zaraz szybki prysznic i do łóżka, włączę sobie jakiś serial. Co do Originalsów, bo pytałyście, to wciągnęłam ostatnio 2 odcinki i dzisiaj trzeci :) Fajnie się zapowiada :)
    No chyba właśnie to każda indywidualnie ma :/ ja narazie słucham tego organizmu (który wysyła mi sprzeczne sygnały :p), jeśli w tym cyklu się nie uda to w następnym będę chodzić na monitoring :) ja właśnie dziś też mam zamiar oglądnac 3 odcinek Originalsow :) A w weekend kończę 6 sezon Gotowych na wszystko :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to tej owulacji tak nie czulam, poprzednio jak mnie bolalo to czesto jakis pecherzyk rosl i nie pekal albo pekal przerosniety i niski prog byl bo slabe jajko.

Ale sie zmeczylam dzis... Masakra. Praca, zakupy... Teraz bylismy tez na drobnych zakupach to teraz leze bo plecy bola i brzuch czuje i musze lezec....

Ja mam mdlosci ostatnio mocniej w nocy, wczesniej byly w dziec i malo jadlam. Kupilam sobie herbate imbirowa ;p

Co do checi na fast-foody... To nie mam jej. Mam male checi ogolnie nacokolwiek ;p nie tkne slodyczy. Jak kochalam pizze tak mi jest ciezko. A jak cos jem to jem mikroporcje. Nawet malego loda na patyku nie moglam dojesc ;p na burgerach bylismy w pasibusie - oni je robia porzadnie, to jest miecho u nich siekane i swieze warzywa, ich bulka, czeka sie na to z 30 min ale warto ;) no i kebaba raz zjadlam. A tak to ostatnio same domowe jakies grzanki - w sensie podgrzana bulka/chleb i na to pomidorki, jakas rukola ;) albo poledwiczki z kurczaczka pieczone, duzo pije jogurtow, smoothie i soki wyciskane przez meza ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli to tych mdłości nie zazdroszczę :(

• Seli Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:
    Seli to tych mdłości nie zazdroszczę :(

Powiem Ci, ze przez cale starania sie meczylam ;p bywaly cykle, ze od owulacji do okresu mialam je ;p a teraz chociaz wiem, ze to dla malenstwa ;) a nie np. od lekow.

Wiecie co? Nie wiem po co ta fioletowa strona? To jest grad mrocznych mysli i cudownego doradctwa... Nie rozumiem. Serio. Zadna nie chce stracic dziecka i zadnemu wrogowi bym tego nie zyczyla ale co chwila pisza "tak to na ciaze pozamaciczna", "tak to poronienie bedzie bo nie taka beta" ja pierdziele... tylko tu ludzie potrafia sie wspierac? A matki nie?... Brrr ;p nie wiem co to za fenomen. Ale to nie na moje hormony :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 21:33

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale żeście poleciały ;p myśmy dzisiaj sobie grilla zrobili bo ładna pogoda była , kolega wpadł Kuby i tak siedzieliśmy ;)
    W ogóle padam już na twarz rano wcześnie wstałam i już łóżko mnie wzywa ;p hehe

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Ale żeście poleciały ;p myśmy dzisiaj sobie grilla zrobili bo ładna pogoda była , kolega wpadł Kuby i tak siedzieliśmy ;)
    W ogóle padam już na twarz rano wcześnie wstałam i już łóżko mnie wzywa ;p hehe

Ja w lozku ale wlasnie spac nie moge ;p a grilla chyba jutro znow zrobie ;D hehe ale mam ochote na ogorkowa.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj chłodno, jutro też się tak zapowiada. A ja mam wnerwa bo miałam iść w poniedziałek na badania żeby na 7.30 do pracy zdążyć. A to labo od 6 jest do 8 maja nieczynne! Oni sobie jakieś jaja robią. Napisałam do nich skargę. Bo mnie szlag trafia. Znowu muszę kombinować i próbować się zamienić zmianami z wspolpracownicą. Jak tak będę kombinować to się domyśli że coś jest nie tak ;/ a nie chce jej mówić o ciąży

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do fioletu to też to zauważyłam. Same czarne myśli, aż człowiek inaczej nie potrafi postrzegać wszystkiego... dlatego wolę być tu z wami a na fiolecie się za bardzo nie udzielam

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na każdej stronie/forum znajdzie się ktoś kto będzie wszystko widział w czarnych barwach, wszystko będzie negował i wróżył coś złego bo ktoś miał tak samo i się skończyło źle :/ nie ma co brać do głowy, bo każda kobieta jest inna, warto wysłuchać ale nie musi być tak samo u każdej :) najważniejsze jest żeby się nie stresować i wierzyć że jest dobrze a w razie czego interweniować jeśli coś faktycznie jest nie tak :) ja już też się nauczyłam że trzeba słuchać siebie a nie wszystkich dookoła :) bo niby każdy chce dobrze, każdy chce pomóc a czasem wychodzi co innego :/ w sumie dobrze że nie zaglądam na fioletową stronę bo chyba nawet będąc w ciąży to nie warto :( to trochę przykre
    Ja już lecę spać, padam na ryjek :( życzę Wam udanego weekendu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 22:13

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane też zauważyłam że fioletowe potrafią poszaleć!
    Na początku ciążami pozamacicznymi, poronionymi, zlymi betami etc etc a na koniec skracającymi sie szyjkami i przyśpieszoną opcja porodu ;)
    Tez sie czasem zastanawiam o co chodzi...
    Ten nasz watek to jednak wyjątkowy jest, w takich różowych barwach wszystko :P
    I niech tak zostanie... ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to to polać jej ! Mleka oczywiście ;”
    Terka ma racje tak jest ... dlatego ja tez się nigdzie nie wybieram i zostaje na naszym wątku ;p

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja właśnie juz po prysznicu. Dzisiaj bylam na pazurkach i mam piękne kobaltowe. :D u mnie 23dc. Tempka niby w górze jak na razie. Tzn 4dpo. Zobaczymy czy cos z tego w ogóle wyjdzie. Rozleniwilam sie przez ten wolny tydzien.☺

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 1035 1036 1037 1038 1039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ