Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki :-)
    Dajcie koniecznie znać co i jak u lekarzy

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A podespalam jeszcze godzinke ;p ale trzeba sie szykowac do pracy...nie lubie srody bo to ciezki zawsze dzien.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sie pozalic bo zaraz mnie cos rozniesie :/ nie mam sily. Mam tak dosc tego Rudego, ze nie wiem... od dwoch tygodni jest na lekach i nic. W domu jest taki syf... wszystko w kupie bo on sie babrze i roznosi ;( przynajmniej dwa razy w ciagu dnia go kapie, piore non stop wszystko. Mam dosyc... Nie wyobrazam sobie dalej tego.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fuuuj Seli ;/ trafił ci się kupolub? Mój beagle jak był mały to się na spacerach w kupach strzał, ale z tego wyrósł. Może kot też wyrośnie:)
    Ja dopiero wstalam. Męża wyprawiłam o 6 do pracy i poszłam dalej spać. Ale mnie podmuch wiatru teraz obudził bo mąż zostawił otwarte okno w drugim pokoju a na dworze dzisiaj zimno.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    O fuuuj Seli ;/ trafił ci się kupolub? Mój beagle jak był mały to się na spacerach w kupach strzał, ale z tego wyrósł. Może kot też wyrośnie:)
    Ja dopiero wstalam. Męża wyprawiłam o 6 do pracy i poszłam dalej spać. Ale mnie podmuch wiatru teraz obudził bo mąż zostawił otwarte okno w drugim pokoju a na dworze dzisiaj zimno.

Nie sadze ;( ma ponad rok i on grzebiac sie brudzi... nie mam sil na to juz.

dZhdp1.png

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Seli współczuję postępowania kota. A mówią że to czyste zwierzęta ech wyjątki od reguły bywają

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Cud a nie mąż;) mój na razie gra ale obiecał że z psem wyjdzie ;) I umyje naczynia a wcześniej na zakupach był;)
    Ja leżę w wannie, grzeje się:) przyzwyczaiłam się do kąpieli w nieco chłodniejszej wodzie niż zawsze i też jest fajnie.
    Ja też będę jutro płakać że szczęścia jak będzie dobrze ;)

hehe rycz ile wlezie ale oczywiście ze szczęścia :)
    Kochane powodzenia u lekarzy :)
    Seli oj to Ci się trafił kot :)

A ja postanowiłam, że jak już nie badam się, wizyty u lekarza też zaniecham to chcoiaż zrobię coś dla siebie i zacznę zdrowo się odzywiać, będe sobie ćwiczyć takie domowe "dywanówki" może z chodakowską albo z Mel B :) Biorę kwas foliowy, olej z wiesiołka "Oeparol" a znacie jakieś witaminki polecane przy planowaniu ciąży lub wzmacniające owulacje, śluz itp. co brałyście? :)
    Nie dbałam o to co jem, ostatnim czasem zwłaszcza po zimie mało ruchu więc może to być powód bezskutecznych starań a tak w naturalny sposób postaram się poprawić moją płodność :)

Starania o drugie dziecko.
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori kwas foliowy,wit.3d i miovarian z polecenia lekarza.☺ zdrowe odżywianie tez jest ważne więc dobry ruch.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori ja również stosuje kwas foliowy, wiesiołka, Wit D, do tego kupiłam korzeń moca ma sporo minerałów i witamin stosuje z mężem

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety... Bede musiala chyba oddac tego rudego ;(

Ja nie bralam takich rzeczy, jedynie kwas. Spiruline i staralam sie zdrowo jesc.

dZhdp1.png

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Lincori, ja i mój mąż od września nie pijemy alkoholu, nie jemy chipsów, kolorowych napojów (chociaż ja w ciąży juz dwa razy Cole piłam bo myślałam że zdechne), od ponad roku biorę pregna plus, ja ćwiczyłam a Mąż biega, oboje chodzimy dużo po górach, jeździmy sporo na rowerze. Stwierdziliśmy że nie chcemy potem mówić że coś mogliśmy zaniedbac :( oczywiście też dużo owoców, staramy się sprawdzać składy (jest fajna aplikacja zdrowe jedzenie). Wiadomo że nie sprawdzamy wszystkiego i jesteśmy normalni - jak chce zjeść np żelki to zjem chociaż wiem że mają kupę cukru, staramy się po prostu ograniczać niezdrowe rzeczy :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dostałam wczoraj zwolnienie do końca tygodnia. Szef niezadowolony, ale mam to gdzieś. I zrobiłam też wczoraj tsh, martwilam się że będzie wysokie - w listopadzie miałam 1,82, a tu patrzę rano 0,72! :)
    W ogóle jutro rano idę do Lidla bo mają ubrania ciążowe i dla dzieci. Może kupię sobie jakieś spodnie i stanik bo już w moje się nie mieszcze, a fajne ceny mają.

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam Ovarin, a mąż od kilku miesięcy Macę :) Lepiej się po niej czuł, miał większe libido i przestał chorować :) Już nawet jego migdałkowe problemy zniknęły, a pewnie niektóre z was pamiętają jak o nich pisałam :)
    Też wybieram się do Lidla, kupić te krótkie spodenki które miały być od poniedziałku. A ciążowe rzeczy chyba od jutra? Chciałam leginsy kupić. W ogóle Lidl na super jakościowo te rzeczy, szczególnie dla dzieci. Widzę po moich żłobkowych dzieciakach, dużo mają ubrań z Lupilu i nic się z tym nie dzieje :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może kupię ten Ovarin bo często o nim tutaj słyszałam :)
    Powiedzcie mi jeszcze jak będe brała ovarin to kwas foliowy odstawić?

alex mam sporo ciuchów z Lidla dla córki i są świetne gatunkowo, po praniu nic się nie dzieje a ceny spoko :)

magda o to świetnie, że taki wynik tsh.

Seli Trochę szkoda oddawać kota, a przywiązałaś sie do niego?

Już od wczoraj wprowadziłam zdrowszą żywność bo na kolacje zjadłam całego pomidora i ogórka a dzisiaj rano jajko i teraz planuje na drugie śniadanie banana :D Na obiad zupa jarzynowa a później musze do sklepu skoczyć i kupić coś :) Muszę kupić sobie zgrzewkę wody mineralnej i ruch, jestem zdeterminowana do działania :D

Magdaa21 lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko.
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori, dobry plan :)

Seli, może jeszcze daj mu szansę :)

A ja dzisiaj mam mdłości, myślałam że to od nie zjedzenia śniadania o stałej porze, ale po jedzeniu jest gorzej... Albo ze stresu przed zobaczeniem maluszka :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhu, moje dziecko chyba mnie bardzo kocha... Zaraz przywitam porcelankę, taki mam zjazd ;/

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Marcysiem Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori, ja odstawiłam kwas jak zaczęłam brać ovarin, bo w nim jest już kwas foliowy

Seli, a może behawiorysta lub weterynarz by coś tu zadziałał? Ja jestem psia, więc nie wiem czy to po prostu jego umiłowanie czy może jakiś problem natury psychicznej lub zdrowotnej, ale jak nasz pies jadł kupy to weterynarz temu zaradził.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 11:01

Lincori lubi tę wiadomość

7b63c91cb5.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, właśnie też o behawioryście pomyślałam. We Wrocku nikogo nie znam, ale w Opolu polecam Leszka Kois :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę ze jesteście bardziej ogarnięte w temacie co gdzie kiedy jakie promocje! :D haha dzięki za info o lidlu! :D

Magdaa21 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy go miesiac, wet rozklada rece a ja nie mama sil bo zajede sie z nim bardziej niz z dziecmi w szkole ;p

Jesss jestem tak senna, tak mi ciezko dzis. Polezalabym a jeszcze 3 h

dZhdp1.png

‹‹ 1054 1055 1056 1057 1058 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ