Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przyjechaliśmy do moich rodziców bo moja chrzesnica ma jutro urodziny. I mama zrobiła placki ziemniaczane <3 najadlam się, a teraz zdycham :D

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jutro mamy komunie mojego chrzesniaka! aaaa nie wiem ale mam maly stresik.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dziewczyny! Smaki w ciąży to jest coś :D :D
    Ja jak uwielbiam pieczarki tak dopiero młody pozwolił mi po jakimś 20-23tc je tknąć :D wcześniej odrzucało mnie równo :P gdyby maz nie wiedział o ciąży to przy pierwszej próbie podania mi pieczarek poleciałby po test :P :D

Panipuchatkowa-bo to wydarzenie jest! ;) ale ze w sobotę są komunie to ogarnąć nie mogę do tej pory... U nas tradycyjnie w niedziele, w przypadku naszej parafii 2 tyg pod rząd :)

Magda-nie ma to jak opchać się czymś na co bardzo miało sie ochotę a potem leżeć i kwiczeć... :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • kryha Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) jutro rano jadę na prenatalne i mam już lekki stres...

terka lubi tę wiadomość

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryha. będzie dobrze :) Trzymamy kciuki :)

My mamy weekend bez planów, odpoczynek. Mąż coś przeziębiony, więc pewnie będzie marudny... Ale jakoś damy radę :) Zwijam się już do łóżka, bo dzisiaj i tak długo posiedziałam :) Dobranoc :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a ja przespałam pój dnia. Takie zmęcznie mnie dzisiaj ogarnęło :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓

Wysłany: 11 maja 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryha daj znac jak wizyta, trzymam kciuki! Terka zalezy od parafii pewnie.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 03:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie dosc, ze budze sie ci chwila dla kotow i siku to teraz juz mi sie matczyno-zonowaty instynkt zalaczyl. Gdzie moj maz? Zyc zyje bo mi odpisal. Ale juz zazdrosna jestem czy przypadkiem w akcie radosci sobie za mocno nie pofolgowal i jaka pinda sie nie przykleila do niego! Niby kto by go tam chcial, a i umeczony przed wyjsciem ale jednak!! I teraz tym bardziej nie zasne bo sobie nawymyslalam ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A ja nie dosc, ze budze sie ci chwila dla kotow i siku to teraz juz mi sie matczyno-zonowaty instynkt zalaczyl. Gdzie moj maz? Zyc zyje bo mi odpisal. Ale juz zazdrosna jestem czy przypadkiem w akcie radosci sobie za mocno nie pofolgowal i jaka pinda sie nie przykleila do niego! Niby kto by go tam chcial, a i umeczony przed wyjsciem ale jednak!! I teraz tym bardziej nie zasne bo sobie nawymyslalam ;p

Nie wymyślaj! :D :D :D
    To chyba dobrze jak facet jest obiektem zainteresowań -znaczy nie wzięłaś byle kogo :D :D ważne jest co on zrobi z tym a nie zeby nie podobał sie innym też :)

• terka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Kryha daj znac jak wizyta, trzymam kciuki! Terka zalezy od parafii pewnie.☺

Od diecezji to zależy ;)
    Ale i tak nie przestanie mnie to zadziwiać :D

• terka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    Hej dziewczyny :-) jutro rano jadę na prenatalne i mam już lekki stres...

Dobrze będzie ;) zobaczysz swojego maluszka! Ciesz sie :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Nie wymyślaj! :D :D :D
    To chyba dobrze jak facet jest obiektem zainteresowań -znaczy nie wzięłaś byle kogo :D :D ważne jest co on zrobi z tym a nie zeby nie podobał sie innym też :)
    Jasne ;p dla mnie moze sie nie podobac ;p wrocil o 4 i zrobilam akt zazdrosci bo w sumie czemu nie? Ale chyba tylko go to zacieszylo ;p ehhh co za chlop.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• an1315 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, przyjmiecie mnie na wątek? Jestem od Was rok młodsza, czyli '93, ale przyznam się, że od jakiegoś tygodnia zaglądałam tutaj i bardzo mi się podoba atmosfera która tu panuje :) Fajnie się Was czyta :)

Coś o mnie - jak wspomniałam rocznik '93, jestem Ania. 8 lat brałam antykoncepcję, która rozregulowała mi wszystko kompletnie. Odstawiłam ją w sierpniu 2017 i nadal mój organizm nie wrócił do normy. W styczniu zrobiłam badania i zaczęłam leczenie. Jeszcze czekam na wizytę u endokrynologa. Mój ginekolog powiedział że z lekami które obecnie przyjmuję jest duża szansa na ciążę, więc skoro i tak wydaję na nie pieniądze to postanowiliśmy spróbować.
    Dziś dostałam miesiączkę (cykl trwał 47 dni) i oficjalnie zaczynam 1cs. Będzie on na razie obserwacyjny, mocno na luzie, zamierzam mierzyć temperaturę, obserwować śluz i robić testy owulacyjne żeby przekonać się czy i kiedy wogóle tą owulację mam :)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Cześć Dziewczyny, przyjmiecie mnie na wątek? Jestem od Was rok młodsza, czyli '93, ale przyznam się, że od jakiegoś tygodnia zaglądałam tutaj i bardzo mi się podoba atmosfera która tu panuje :) Fajnie się Was czyta :)

Coś o mnie - jak wspomniałam rocznik '93, jestem Ania. 8 lat brałam antykoncepcję, która rozregulowała mi wszystko kompletnie. Odstawiłam ją w sierpniu 2017 i nadal mój organizm nie wrócił do normy. W styczniu zrobiłam badania i zaczęłam leczenie. Jeszcze czekam na wizytę u endokrynologa. Mój ginekolog powiedział że z lekami które obecnie przyjmuję jest duża szansa na ciążę, więc skoro i tak wydaję na nie pieniądze to postanowiliśmy spróbować.
    Dziś dostałam miesiączkę (cykl trwał 47 dni) i oficjalnie zaczynam 1cs. Będzie on na razie obserwacyjny, mocno na luzie, zamierzam mierzyć temperaturę, obserwować śluz i robić testy owulacyjne żeby przekonać się czy i kiedy wogóle tą owulację mam :)

Hej ;) a jakie leki bierzesz? Powiem Ci tak, antykoncepcja nie rozregulowuje a po prostu blokuje to co bylo. Widocznie przed mialas juz problemy, a 8 lat to sporo ;) co z badan wyszlo? I jakos okreslaja problem? ;)

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:

Cześć :) myślę że nikt sie nie obrazi o ciut inny rocznik :P
    Pewnie, że jesli chcecie próbować i macie zielone światło od lekarza to próbujcie :)
    8lat tabletek to sporo czasu i może minąć sporo zanim będzie tak jakbyś chciała, ale obserwacje bardzo bardzo dużo Ci dadzą :)

• terka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Jasne ;p dla mnie moze sie nie podobac ;p wrocil o 4 i zrobilam akt zazdrosci bo w sumie czemu nie? Ale chyba tylko go to zacieszylo ;p ehhh co za chlop.

Poczuł że Ci zależy to i sie ucieszył :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Poczuł że Ci zależy to i sie ucieszył :D

No jeszcze sie ze mnie smieje teraz ;p pozwolilam mu nie isc na uczelnie bo jest spity to juz w ogole :p

dZhdp1.png

Wysłany: 12 maja 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej an witamy.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Hej ;) a jakie leki bierzesz? Powiem Ci tak, antykoncepcja nie rozregulowuje a po prostu blokuje to co bylo. Widocznie przed mialas juz problemy, a 8 lat to sporo ;) co z badan wyszlo? I jakos okreslaja problem? ;)

Hej, wyszła mi hiperprolaktynemia i biorę Norprolac - początkowo bardzo źle go znosiłam, teraz jest dużo lepiej. Na początku musiałam wziąć Duphaston, żeby uregulować okres bo bym go chyba nie miała pół roku :( Teraz wyszły mi jeszcze problemy z tarczycą więc czekam na termin u endokrynologa. Reszta badań ok, teraz przed staraniami robiłam dodatkowo takie ogólne, morfologia, mocz, toxo, cytomegalie, różyczkę itp. Tutaj wszystko dobrze i mamy zielone światło.

• Seli Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Hej, wyszła mi hiperprolaktynemia i biorę Norprolac - początkowo bardzo źle go znosiłam, teraz jest dużo lepiej. Na początku musiałam wziąć Duphaston, żeby uregulować okres bo bym go chyba nie miała pół roku :( Teraz wyszły mi jeszcze problemy z tarczycą więc czekam na termin u endokrynologa. Reszta badań ok, teraz przed staraniami robiłam dodatkowo takie ogólne, morfologia, mocz, toxo, cytomegalie, różyczkę itp. Tutaj wszystko dobrze i mamy zielone światło.

To i tak się powtarza, ja robiłam dwa miesiące temu i muszę znowu :P także szału nie ma :) A co do tarczycy to pocieszę Cię ale prawie każda ma, nie ma ona jakiegoś tak wielkiego wpływu :)

dZhdp1.png

‹‹ 1072 1073 1074 1075 1076 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ