Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
terka wrote:Cześć
myślę że nikt sie nie obrazi o ciut inny rocznik 
Pewnie, że jesli chcecie próbować i macie zielone światło od lekarza to próbujcie
8lat tabletek to sporo czasu i może minąć sporo zanim będzie tak jakbyś chciała, ale obserwacje bardzo bardzo dużo Ci dadzą
Niestety 8 lat się z tego zrobiło ale przyszedł ten dzień że powiedziałam dość. Przed tabletkami miałam szczerze mówiąc dość regularne cykle więc tym bardziej żałuję tego czasu. Ale byłam w takim okresie życia że obawiałam się ciąży. Teraz wszystko jest tak ma być (praca co prawda do końca roku ale liczę że się uda zajść i przedłuża mi do daty porodu bo tak jest w kodeksie pracy)
-
an1315 wrote:Niestety 8 lat się z tego zrobiło ale przyszedł ten dzień że powiedziałam dość. Przed tabletkami miałam szczerze mówiąc dość regularne cykle więc tym bardziej żałuję tego czasu. Ale byłam w takim okresie życia że obawiałam się ciąży. Teraz wszystko jest tak ma być (praca co prawda do końca roku ale liczę że się uda zajść i przedłuża mi do daty porodu bo tak jest w kodeksie pracy)

Rozumiem. Czasem człowiek myśli sobie ze cos będzie na chwilkę tylko a potem okazuje sie ze sie wszystko przedłuża...
Ja doświadczenia z tabletkami nie mam ale widzę po niektórych osobach co sie później dzieje. Także tutaj teraz tylko cierpliwość i leki odpowiednie
Co do tarczycy - wyszła Ci niedoczynność tak? Jesli chcesz podaj jakieś wyniki badań
Tak jak Seli mowi dużo dziewczyn ma z tym problem, ale spokojnie idzie to ogarnąć i spokojnie i w ciąże zajść i ja szczęśliwie donosic
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Seli wrote:To i tak się powtarza, ja robiłam dwa miesiące temu i muszę znowu
także szału nie ma
A co do tarczycy to pocieszę Cię ale prawie każda ma, nie ma ona jakiegoś tak wielkiego wpływu 
Wiem, że trzeba powtarzać, ale mam Luxmed więc mogę robić. Lekarze są słabi, tyle że dają skierowania bez problemu. A chodzę do ginekologa prywaynie, który jest bardzo dobry i mi to interpretuje
-
an1315 wrote:Wiem, że trzeba powtarzać, ale mam Luxmed więc mogę robić. Lekarze są słabi, tyle że dają skierowania bez problemu. A chodzę do ginekologa prywaynie, który jest bardzo dobry i mi to interpretuje

Ja robilam prywatnie i czuje, ze kasa w bloto... bo musze powtorzyc a tamto i tak nic nie dalo. Nie zmienilo
Ja jestem po wycieciu lewego jajnika, lewych przydadkow ogolnie. Przez to, ze mam jeden jajnik to podejrzewali PCO. A od 8 lat lecze endometrioze takze tez bylam na roznych hormonach. Po operacji 5 lat ciagiem bralam anty. Lh i fsh bylo dobre, amh mialam dobre, shgb nie koniecznie ale proby watrobowe byly ok, troche 17-oh progesteron byl zawyzony. Tsh mialam za wysokie dla wielu lekarzy i anty tpo, obraz usg hashimoto. Podobno bylo na tyle beznadziejnie, ze nawet in vitro mialo sie nie udac na ten moment. Wiec dostalam glucophage w ogromnej dawce i tyle ;p a jeszcze w tym cyklu gdzie gin odpuscil wszystko po wynikach badan zaszlam w ciaze ;p i mam nadzieje, ze zdrowa donosze
-
Hejka an

Witamy Ciebir tutaj , my tu jesteśmy bardzo sympatyczne osoby i jak to się ma do różowego koloru bardzo optymistyczne do wszystkiego
Seli to ja Cię prosze ;p msz poczuł ze ma zazdrosna żonę ;p ale moim zdaniem ciut ciut zazdrości w związku musi być ale dużo dużo zaufania
bo jak ktoś czuje ze No ufa się mu może wszystko zero zazdrości to tak No ja bym się nie fajnie czuła ;p
Swojandroga jestem zła na męża bo przyszedł z pracy zjadł poszedł spać wstał i grał na gierkę nawet nie wiem do której ... i ostatnio dziad mo tak często robi zero czasu dla nas ..
oczywiście on stwierdzi ze przesadzam i hormony mi szaleją
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Mała_Mii wrote:Hejka an

Witamy Ciebir tutaj , my tu jesteśmy bardzo sympatyczne osoby i jak to się ma do różowego koloru bardzo optymistyczne do wszystkiego
Seli to ja Cię prosze ;p msz poczuł ze ma zazdrosna żonę ;p ale moim zdaniem ciut ciut zazdrości w związku musi być ale dużo dużo zaufania
bo jak ktoś czuje ze No ufa się mu może wszystko zero zazdrości to tak No ja bym się nie fajnie czuła ;p
Swojandroga jestem zła na męża bo przyszedł z pracy zjadł poszedł spać wstał i grał na gierkę nawet nie wiem do której ... i ostatnio dziad mo tak często robi zero czasu dla nas ..
oczywiście on stwierdzi ze przesadzam i hormony mi szaleją
Hahaha
moj po prostu dzis szaleje i powtarza "bede tatusiem" ale na szczescie dodaje "musze wydoroslec a tak malo czasu mi zostalo" hahahha zobaczymy co z tego wyjdzie
Mała_Mii, terka lubią tę wiadomość
-
Haha to trzymam kciuki w takim razie ;p
Mojemu tez by się trochę przydało swoją droga
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Mała_Mii wrote:Haha to trzymam kciuki w takim razie ;p
Mojemu tez by się trochę przydało swoją droga
Hahaha
moze sie im uda
choc z tego co widze jest na etapie klockow lego :p bo juz szuka rozbudowanych zestawow.
-
Hej dziewczyny. Ja dopiero wstałam bo mnie mąż w nocy obudził i poszalelismy ;p jak się kladlam spać to jeszcze grał więc mu dałam spokój a później na śpiocha mnie rozbudził i akcja ;p ale mi się śmiać z niego chciało;p a później jak padlam to spaliśmy do teraz.
Wstaje śniadanko robić
terka lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Hej dziewczyny. Ja dopiero wstałam bo mnie mąż w nocy obudził i poszalelismy ;p jak się kladlam spać to jeszcze grał więc mu dałam spokój a później na śpiocha mnie rozbudził i akcja ;p ale mi się śmiać z niego chciało;p a później jak padlam to spaliśmy do teraz.
Wstaje śniadanko robić
Hehehe
ja siedze na studiach :p
-
Hej kobietki. Witam Cię An.
Seli tak to z chłopami bywa. Mój jak się dowiedział, że będziemy mieć syna to zaczął autka kupować hehe.
Teraz przemeblowujemy sypialnie. Jakieś malowanko ściany i jeszcze szafę przesuwaną kupować będziemy pomału. A w wakacje wuzek dla dziecka się kupi
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
alex0806 wrote:Hej dziewczyny. Ja dopiero wstałam bo mnie mąż w nocy obudził i poszalelismy ;p jak się kladlam spać to jeszcze grał więc mu dałam spokój a później na śpiocha mnie rozbudził i akcja ;p ale mi się śmiać z niego chciało;p a później jak padlam to spaliśmy do teraz.
Wstaje śniadanko robić
Takie akcje są najlepsze!
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Mari92 wrote:Hej kobietki. Witam Cię An.
Seli tak to z chłopami bywa. Mój jak się dowiedział, że będziemy mieć syna to zaczął autka kupować hehe.
Teraz przemeblowujemy sypialnie. Jakieś malowanko ściany i jeszcze szafę przesuwaną kupować będziemy pomału. A w wakacje wuzek dla dziecka się kupi
Faceci będą mogli swobodnie wrócić do czasów dzieciństwa
Mari92 lubi tę wiadomość
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Mari92 wrote:Hej kobietki. Witam Cię An.
Mojemu obojetne troche :p bedzie lego star wars :p choc dzis rozkminial, ze jak corka to musi uwazac na chlopakow
Mari92 lubi tę wiadomość
-
Terka racja hehe.
Seli mojemu też było obojętne. Ale jak się okazało, że chłopak to autka kupuje hehe
terka lubi tę wiadomość
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Mari92 wrote:Terka racja hehe.
Seli mojemu też było obojętne. Ale jak się okazało, że chłopak to autka kupuje hehe
No tak :p moj kupi bezwzgledu na wszystko :p
Mari92 lubi tę wiadomość
-
Seli wrote:No tak :p moj kupi bezwzgledu na wszystko :p
Mój już zapowiedział, że za pięć lat kupuje klocki lego - gwiazdę śmierci (z Gwiezdnych Wojen) i będzie układał z synem albo z córką
Od kilku lat chciałby to sobie kupić, ale chyba czuje, że mu nie wypada, a jako ojcu to już inna mowa
👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 7 l.
23.09.2025 - 9 dpo ⏸️
10 dpo - 121,9 mIU/mL
12 dpo - 278,5 mIU/mL / przyrost 128% 🥰
15 dpo - 1005,9 mIU/mL / przyrost 136% 🥰
7.10.2025 - jest pęcherzyk 🌼
10.10. 2025 - mamy serduszko 🥰
15.10.2025 - 7 mm maleństwa 🥰
6.11.2025 - 2.86 cm tańczącej malinki 🥰
27.11.2025 - prenatalne, niskie ryzyka. 6,7 cm gagatka 🥰
22.12.2025 - 165 g chłopczyka 💙
19.01.2026 połówkowe, 335g zdrowego bobaska
07/25 ktoś chciał być 💔
TSH 1.048 ✅️
owulacje potwierdzone ✅️
cytologia ✅️
morfologia ✅️
💛 marzenia są początkiem wszystkiego...

-
Mój tam nie czeka, kupuje milenium :p
Kitkat lubi tę wiadomość
-
Haha, też myślę, że pięciu lat nie wyczeka
dziecko nauczy się siedzieć i już będą budować 
Wczoraj powiedziałam, że jego dziecko może nawet nie lubić "Gwiezdnych Wojen" to popatrzył na mnie jak na niespełna rozumu
terka lubi tę wiadomość
👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 7 l.
23.09.2025 - 9 dpo ⏸️
10 dpo - 121,9 mIU/mL
12 dpo - 278,5 mIU/mL / przyrost 128% 🥰
15 dpo - 1005,9 mIU/mL / przyrost 136% 🥰
7.10.2025 - jest pęcherzyk 🌼
10.10. 2025 - mamy serduszko 🥰
15.10.2025 - 7 mm maleństwa 🥰
6.11.2025 - 2.86 cm tańczącej malinki 🥰