Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Cześć :) myślę że nikt sie nie obrazi o ciut inny rocznik :P
    Pewnie, że jesli chcecie próbować i macie zielone światło od lekarza to próbujcie :)
    8lat tabletek to sporo czasu i może minąć sporo zanim będzie tak jakbyś chciała, ale obserwacje bardzo bardzo dużo Ci dadzą :)

Niestety 8 lat się z tego zrobiło ale przyszedł ten dzień że powiedziałam dość. Przed tabletkami miałam szczerze mówiąc dość regularne cykle więc tym bardziej żałuję tego czasu. Ale byłam w takim okresie życia że obawiałam się ciąży. Teraz wszystko jest tak ma być (praca co prawda do końca roku ale liczę że się uda zajść i przedłuża mi do daty porodu bo tak jest w kodeksie pracy) :)

• terka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Niestety 8 lat się z tego zrobiło ale przyszedł ten dzień że powiedziałam dość. Przed tabletkami miałam szczerze mówiąc dość regularne cykle więc tym bardziej żałuję tego czasu. Ale byłam w takim okresie życia że obawiałam się ciąży. Teraz wszystko jest tak ma być (praca co prawda do końca roku ale liczę że się uda zajść i przedłuża mi do daty porodu bo tak jest w kodeksie pracy) :)

Rozumiem. Czasem człowiek myśli sobie ze cos będzie na chwilkę tylko a potem okazuje sie ze sie wszystko przedłuża...
    Ja doświadczenia z tabletkami nie mam ale widzę po niektórych osobach co sie później dzieje. Także tutaj teraz tylko cierpliwość i leki odpowiednie :)
    Co do tarczycy - wyszła Ci niedoczynność tak? Jesli chcesz podaj jakieś wyniki badań :) Tak jak Seli mowi dużo dziewczyn ma z tym problem, ale spokojnie idzie to ogarnąć i spokojnie i w ciąże zajść i ja szczęśliwie donosic :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    To i tak się powtarza, ja robiłam dwa miesiące temu i muszę znowu :P także szału nie ma :) A co do tarczycy to pocieszę Cię ale prawie każda ma, nie ma ona jakiegoś tak wielkiego wpływu :)

Wiem, że trzeba powtarzać, ale mam Luxmed więc mogę robić. Lekarze są słabi, tyle że dają skierowania bez problemu. A chodzę do ginekologa prywaynie, który jest bardzo dobry i mi to interpretuje :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Wiem, że trzeba powtarzać, ale mam Luxmed więc mogę robić. Lekarze są słabi, tyle że dają skierowania bez problemu. A chodzę do ginekologa prywaynie, który jest bardzo dobry i mi to interpretuje :)

Ja robilam prywatnie i czuje, ze kasa w bloto... bo musze powtorzyc a tamto i tak nic nie dalo. Nie zmienilo ;)

Ja jestem po wycieciu lewego jajnika, lewych przydadkow ogolnie. Przez to, ze mam jeden jajnik to podejrzewali PCO. A od 8 lat lecze endometrioze takze tez bylam na roznych hormonach. Po operacji 5 lat ciagiem bralam anty. Lh i fsh bylo dobre, amh mialam dobre, shgb nie koniecznie ale proby watrobowe byly ok, troche 17-oh progesteron byl zawyzony. Tsh mialam za wysokie dla wielu lekarzy i anty tpo, obraz usg hashimoto. Podobno bylo na tyle beznadziejnie, ze nawet in vitro mialo sie nie udac na ten moment. Wiec dostalam glucophage w ogromnej dawce i tyle ;p a jeszcze w tym cyklu gdzie gin odpuscil wszystko po wynikach badan zaszlam w ciaze ;p i mam nadzieje, ze zdrowa donosze ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka an ;)
    Witamy Ciebir tutaj , my tu jesteśmy bardzo sympatyczne osoby i jak to się ma do różowego koloru bardzo optymistyczne do wszystkiego ;)
    Seli to ja Cię prosze ;p msz poczuł ze ma zazdrosna żonę ;p ale moim zdaniem ciut ciut zazdrości w związku musi być ale dużo dużo zaufania ;) bo jak ktoś czuje ze No ufa się mu może wszystko zero zazdrości to tak No ja bym się nie fajnie czuła ;p
    Swojandroga jestem zła na męża bo przyszedł z pracy zjadł poszedł spać wstał i grał na gierkę nawet nie wiem do której ... i ostatnio dziad mo tak często robi zero czasu dla nas ..
    oczywiście on stwierdzi ze przesadzam i hormony mi szaleją ;D

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Hejka an ;)
    Witamy Ciebir tutaj , my tu jesteśmy bardzo sympatyczne osoby i jak to się ma do różowego koloru bardzo optymistyczne do wszystkiego ;)
    Seli to ja Cię prosze ;p msz poczuł ze ma zazdrosna żonę ;p ale moim zdaniem ciut ciut zazdrości w związku musi być ale dużo dużo zaufania ;) bo jak ktoś czuje ze No ufa się mu może wszystko zero zazdrości to tak No ja bym się nie fajnie czuła ;p
    Swojandroga jestem zła na męża bo przyszedł z pracy zjadł poszedł spać wstał i grał na gierkę nawet nie wiem do której ... i ostatnio dziad mo tak często robi zero czasu dla nas ..
    oczywiście on stwierdzi ze przesadzam i hormony mi szaleją ;D

Hahaha ;D moj po prostu dzis szaleje i powtarza "bede tatusiem" ale na szczescie dodaje "musze wydoroslec a tak malo czasu mi zostalo" hahahha zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

Mała_Mii, terka lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha to trzymam kciuki w takim razie ;p
    Mojemu tez by się trochę przydało swoją droga ;D

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Haha to trzymam kciuki w takim razie ;p
    Mojemu tez by się trochę przydało swoją droga ;D

Hahaha :D moze sie im uda ;) choc z tego co widze jest na etapie klockow lego :p bo juz szuka rozbudowanych zestawow.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja dopiero wstałam bo mnie mąż w nocy obudził i poszalelismy ;p jak się kladlam spać to jeszcze grał więc mu dałam spokój a później na śpiocha mnie rozbudził i akcja ;p ale mi się śmiać z niego chciało;p a później jak padlam to spaliśmy do teraz.
    Wstaje śniadanko robić:)

terka lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja dopiero wstałam bo mnie mąż w nocy obudził i poszalelismy ;p jak się kladlam spać to jeszcze grał więc mu dałam spokój a później na śpiocha mnie rozbudził i akcja ;p ale mi się śmiać z niego chciało;p a później jak padlam to spaliśmy do teraz.

Hehehe :D ja siedze na studiach :p

dZhdp1.png

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki. Witam Cię An.
    Seli tak to z chłopami bywa. Mój jak się dowiedział, że będziemy mieć syna to zaczął autka kupować hehe.
    Teraz przemeblowujemy sypialnie. Jakieś malowanko ściany i jeszcze szafę przesuwaną kupować będziemy pomału. A w wakacje wuzek dla dziecka się kupi :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:

Takie akcje są najlepsze! :D

• terka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Seli tak to z chłopami bywa. Mój jak się dowiedział, że będziemy mieć syna to zaczął autka kupować hehe.
    Teraz przemeblowujemy sypialnie. Jakieś malowanko ściany i jeszcze szafę przesuwaną kupować będziemy pomału. A w wakacje wuzek dla dziecka się kupi :-)

Faceci będą mogli swobodnie wrócić do czasów dzieciństwa :P

Mari92 lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:

Mojemu obojetne troche :p bedzie lego star wars :p choc dzis rozkminial, ze jak corka to musi uwazac na chlopakow

Mari92 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka racja hehe.
    Seli mojemu też było obojętne. Ale jak się okazało, że chłopak to autka kupuje hehe :-)

terka lubi tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Terka racja hehe.
    Seli mojemu też było obojętne. Ale jak się okazało, że chłopak to autka kupuje hehe :-)

No tak :p moj kupi bezwzgledu na wszystko :p

Mari92 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Kitkat Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No tak :p moj kupi bezwzgledu na wszystko :p

Mój już zapowiedział, że za pięć lat kupuje klocki lego - gwiazdę śmierci (z Gwiezdnych Wojen) i będzie układał z synem albo z córką :D Od kilku lat chciałby to sobie kupić, ale chyba czuje, że mu nie wypada, a jako ojcu to już inna mowa :D

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 7 l.

23.09.2025 - 9 dpo ⏸️
    10 dpo - 121,9 mIU/mL
    12 dpo - 278,5 mIU/mL / przyrost 128% 🥰
    15 dpo - 1005,9 mIU/mL / przyrost 136% 🥰
    7.10.2025 - jest pęcherzyk 🌼
    10.10. 2025 - mamy serduszko 🥰
    15.10.2025 - 7 mm maleństwa 🥰
    6.11.2025 - 2.86 cm tańczącej malinki 🥰
    27.11.2025 - prenatalne, niskie ryzyka. 6,7 cm gagatka 🥰
    22.12.2025 - 165 g chłopczyka 💙
    19.01.2026 połówkowe, 335g zdrowego bobaska

07/25 ktoś chciał być 💔

TSH 1.048 ✅️
    owulacje potwierdzone ✅️
    cytologia ✅️
    morfologia ✅️

💛 marzenia są początkiem wszystkiego...

preg.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat, pewnie nawet 5 lat nie wytrzyma tylko kupi wcześniej :D Mój też już lego oglądał i stwierdził że dla dziecka kupi. Tak, tak, na pewno dla dziecka :D

Kitkat, terka lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tam nie czeka, kupuje milenium :p

Kitkat lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Kitkat Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, też myślę, że pięciu lat nie wyczeka :D dziecko nauczy się siedzieć i już będą budować :D
    Wczoraj powiedziałam, że jego dziecko może nawet nie lubić "Gwiezdnych Wojen" to popatrzył na mnie jak na niespełna rozumu :D

terka lubi tę wiadomość

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 7 l.

23.09.2025 - 9 dpo ⏸️
    10 dpo - 121,9 mIU/mL
    12 dpo - 278,5 mIU/mL / przyrost 128% 🥰
    15 dpo - 1005,9 mIU/mL / przyrost 136% 🥰
    7.10.2025 - jest pęcherzyk 🌼
    10.10. 2025 - mamy serduszko 🥰
    15.10.2025 - 7 mm maleństwa 🥰
    6.11.2025 - 2.86 cm tańczącej malinki 🥰
    27.11.2025 - prenatalne, niskie ryzyka. 6,7 cm gagatka 🥰
    22.12.2025 - 165 g chłopczyka 💙
    19.01.2026 połówkowe, 335g zdrowego bobaska

07/25 ktoś chciał być 💔

TSH 1.048 ✅️
    owulacje potwierdzone ✅️
    cytologia ✅️
    morfologia ✅️

💛 marzenia są początkiem wszystkiego...

preg.png
‹‹ 1073 1074 1075 1076 1077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ