Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • kryha Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha mdłości i zgaga :-) skąd ja to znam. Mam nadzieje, że u mnie zaraz miną a wam dziewczyny życzę wytrwałości :-)

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj po raz pierwszy jadłam czekotubkę i przepadłam :D Boże, jakie to pyszne! Moje dziecię uwielbia i już się boję, że pod koniec ciąży będę się toczyć jak kulka ;D

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 7 l.

23.09.2025 - 9 dpo ⏸️
    10 dpo - 121,9 mIU/mL
    12 dpo - 278,5 mIU/mL / przyrost 128% 🥰
    15 dpo - 1005,9 mIU/mL / przyrost 136% 🥰
    7.10.2025 - jest pęcherzyk 🌼
    10.10. 2025 - mamy serduszko 🥰
    15.10.2025 - 7 mm maleństwa 🥰
    6.11.2025 - 2.86 cm tańczącej malinki 🥰
    27.11.2025 - prenatalne, niskie ryzyka. 6,7 cm gagatka 🥰
    22.12.2025 - 165 g chłopczyka 💙
    19.01.2026 połówkowe, 335g zdrowego bobaska

07/25 ktoś chciał być 💔

TSH 1.048 ✅️
    owulacje potwierdzone ✅️
    cytologia ✅️
    morfologia ✅️

💛 marzenia są początkiem wszystkiego...

preg.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Wczoraj po raz pierwszy jadłam czekotubkę i przepadłam :D Boże, jakie to pyszne! Moje dziecię uwielbia i już się boję, że pod koniec ciąży będę się toczyć jak kulka ;D

to kup lody waniliowe np. grycany i polej sobie nią je ;D ajjjj :D nie wiem czy bym zjadła ale pyszne :D

Przeszło obok wszystko :P nie ma burzy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 19:13

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzisiaj dzień lenia ;) już dawno się tak nie wyleżałam. A wam jak sobota mija?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ale mam dzisiaj dzień lenia ;) już dawno się tak nie wyleżałam. A wam jak sobota mija?

Ja leżę bo jak wstaje to mi się mega w głowie kręci i mi nie dobrze...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Lincori Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    A ja tak od rana się snuję, oglądam sobie serial... Zaraz idziemy z psem na spacer, tylko zjemy zupkę. I kompocik zrobiłam :)
    Zauważyłam dzisiaj, że jak jestem głodna to mnie mdłości biorą. Czyli to niekoniecznie od nerwów było przez te 2-3 dni, tylko od tego że nie jadłam wtedy i mdłości od razu mnie dopadły. Teraz to samo. Jestem spokojna bo czuję, że dziecko się rozwija i w poniedziałek zobaczę :) A mdłosci się pojawiły. To dobry znak :)

Mdłości atakują wtedy kiedy jest się głodnym, dlatego z reguły mówi się o porannych mdłościach bo po całej nocy, rano jest się głodnym :)

Starania o drugie dziecko.
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe :) Oby to było to :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mdłości to ja je mam od wczoraj ale nie ciążowe tylko jakiegoś wirusa złapałam :( :( Od wczoraj prawie nic nie jem

• Seli Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:
    Co do mdłości to ja je mam od wczoraj ale nie ciążowe tylko jakiegoś wirusa złapałam :( :( Od wczoraj prawie nic nie jem

Współczuje... Mnie przed ciążą non stop niemal męczyły.... A przed samym krwawieniem kończyło się wymiotami ;/

Teraz to nie wiem... Dziś się koszmarnie czuje.

dZhdp1.png

• Lincori Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli ciężko przechodziłaś okres. :( Teraz przynajmniej będziesz miała spokój nie licząc tych nudności ciążowych ale myślę, że te sa mimo wszystko łatwiejsze do przeżycia niż te okresowe. Ja dzisiaj mam 6dc, jestem już po okresie więc to nie wina miesiączki tylko pewnie złapałam wirusa z przedszkola córki :(

A pochwalę się Wam, że wczoraj serduszkowaliśmy z mężem i było tak cudnie, ani razu nie pomyślałam o ciąży, że może teraz się uda itp. tak na luzie, na spontana bo i tak za wcześnie na dni płodne. A na końcu, po wszystkim mąż pytał czy ja czasem owulacji nie mam bo jeszcze takiej napalonej mnie nie widział a ja do owulacji to jeszcze kupa czasu :) Aż dziwne bo z reguły po okresie mam sucho jak pieprz i stosunki są raczej mniej przyjemne, czasem nawet bolesne a tu poślizg był jak trzeba :D Przepraszam, że wywlekam takie łóżkowe sprawy :D :D

• terka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje dziewczyny... Wiecie co od upałów baaardzo często ludziom albo niedobrze albo w głowie sie kreci. Jak jest tak duszno i gorąco i nie ma czym oddychać... Możliwe ze to macie... Ja tak miałam kilka dni temu jak wyszłam z domu... Myślałam ze padnę po drodze puszczając pawia (sort za dosłowność)... W cieniu i po wypiciu czegos bylo dużo dużo lepiej wiec to musiało byc od tego...

Alex ja mam dzień podobny do Ciebie ;) lenie sie praktycznie cały dzień. Miałam ogromne ambicje ogarniające dom ale moje dziecie postanowiło zrobić sobie imprezę w brzuchu i ciężko cokolwiek robić wtedy :P tak wiec ograniczyłam sie do puszczenia pralki i ogarnięcia papierów trochę bo stare niepotrzebne zalegaly i mnie wkurzały już

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:
    Seli ciężko przechodziłaś okres. :( Teraz przynajmniej będziesz miała spokój nie licząc tych nudności ciążowych ale myślę, że te sa mimo wszystko łatwiejsze do przeżycia niż te okresowe. Ja dzisiaj mam 6dc, jestem już po okresie więc to nie wina miesiączki tylko pewnie złapałam wirusa z przedszkola córki :(

A pochwalę się Wam, że wczoraj serduszkowaliśmy z mężem i było tak cudnie, ani razu nie pomyślałam o ciąży, że może teraz się uda itp. tak na luzie, na spontana bo i tak za wcześnie na dni płodne. A na końcu, po wszystkim mąż pytał czy ja czasem owulacji nie mam bo jeszcze takiej napalonej mnie nie widział a ja do owulacji to jeszcze kupa czasu :) Aż dziwne bo z reguły po okresie mam sucho jak pieprz i stosunki są raczej mniej przyjemne, czasem nawet bolesne a tu poślizg był jak trzeba :D Przepraszam, że wywlekam takie łóżkowe sprawy :D :D

Moze właśnie taki luz jest potrzebny zeby chęci były na męża a nie na dziecko tylko :D

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może byłaś wyposzczona po okresie ;p ja za to teraz w ciąży mam takie mocne odczucia, a przy orgazmie czuje 1000 x więcej, jakby mi macica wibrowała;p

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby ciężko... Ale to tak po odstawieniu i nie każdy, czasem było bez wymiotów. Ale okres sam w sobie był bezbolesny. Ja wąłśnie miałam tak, że różne dziwne dolegliwości były w ciągu cyklu a jak było krwawienie było lżej :P

Seks jest fajny, powinien być taki na luzie :D ja lubiłam w okres :P hahaha teraz bywa różnie, nie jest zawsze taki super choć w ciąży w większości słyszałam, że jest lepiej... Ale ostatnio poszarżowaliśmy i to tak mocno i na szczęście nic nie boli, nic nie było bo potem stuknęliśmy się w głowe, że może tak nie wolno :P

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Może byłaś wyposzczona po okresie ;p ja za to teraz w ciąży mam takie mocne odczucia, a przy orgazmie czuje 1000 x więcej, jakby mi macica wibrowała;p

Zazdroszczę bo ja dopiero wczoraj czułam cokolwiek :P

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ma to jak usłyszeć człowieka idącego ulica z puszczona na telefonie piosenka "kaczor donald farmę miał..." :D od razu czuć ze weekend ludzie świętują :D

• terka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Niby ciężko... Ale to tak po odstawieniu i nie każdy, czasem było bez wymiotów. Ale okres sam w sobie był bezbolesny. Ja wąłśnie miałam tak, że różne dziwne dolegliwości były w ciągu cyklu a jak było krwawienie było lżej :P

Seks jest fajny, powinien być taki na luzie :D ja lubiłam w okres :P hahaha teraz bywa różnie, nie jest zawsze taki super choć w ciąży w większości słyszałam, że jest lepiej... Ale ostatnio poszarżowaliśmy i to tak mocno i na szczęście nic nie boli, nic nie było bo potem stuknęliśmy się w głowe, że może tak nie wolno :P

Oj tam nie wolno... Jak nie wolno to szybko :P

• Seli Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Oj tam nie wolno... Jak nie wolno to szybko :P

haha :P mąż się wczoraj śmiał, że jak będzie zabroniony taki ostry seks to pewnie nie będę chciała być w ciąży :P a mi na samą myśl zrobiło się smutno :P

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    haha :P mąż się wczoraj śmiał, że jak będzie zabroniony taki ostry seks to pewnie nie będę chciała być w ciąży :P a mi na samą myśl zrobiło się smutno :P

Wiem co czujesz... Ja tez od czasu ciąży tylko więcej i mocniej :D ze ten moj maz jeszcze żyje... :P

• Seli Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i przed lubiłam dużo, mocno :P Mąż mnie potrafił mocno wyginać, teraz chyba jest jednak ten pewien strach. Bardziej chyba w nim niż we mnie choć ostatnio proponuje sam :P więc jest lepiej.

dZhdp1.png

‹‹ 1075 1076 1077 1078 1079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ