X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O no to już po weekendzie :) Jakieś plany już masz / macie na ten dzień?
    Ja mam 10.01.

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f610147c46a1.jpg

Uznaję, ze pozytywny test owu. Jajnik dalej boli. Dzisiaj będzie działanie i nie ma pitu pitu :)

Ja już wróciłam z zakupów.

kryha, dziś szalejesz mówisz? :) Piękny początek weekendu Cię czeka.

1cs z CLO
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryha, owocnych starań. Żadnej imprezki nie myślę robić, z pewnych źródeł (moja sisi) wiem że mój B się podpytywal co ma na urodziny kombinować, lecz co wyniknie nie wiem. Mi by starczyla romantyczna kolacja i..... Owu się zbliża he

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi to również masz już nie bawem urodzinki, to dziewczyny tak jak już pisałam niech te miesiące urodzenia będą dla nas szczęśliwe

21 wrzesień 2019
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka to moje wyniki:
    Tsh- 0,994
    ft3- 3,1
    Ft4- 1,04
    Anty TPO- 1
    Anty Tg- 1,26
    FSH- 6,45
    LH- 6,59

21 wrzesień 2019
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, mam nadzieję, że Twoje słowa będą prorocze :)
    Jak pięknie, że już weekend. Dziś żadnego sprzątania. Tylko lenistwo :D

Jakie macie plany na weekend?

1cs z CLO
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoo, ale poszalałyście od rana :D Ja dopiero doczołgałam się z pracy i zjadłam obiad. Wczoraj i dzisiaj siknęłam na test ovu, wczorajsze kreski mocniejsze, dzisiaj jedna już zanika. Czyli mogę uznać to za wczorajszy pozytyw? :) Po raz pierwszy od niepamiętnych czasów czułam dzisiaj prawy jajnik! Chyba mi wszystko ruszyło, bo normalnie kłują oba od wczoraj. Dzisiaj tylko prawy. Cudownie <3 Serduszek trochę było do tej owu, tempka lekko rośnie :)

Witam nowe dziewczyny :) Miło, że do nas dołączyłyście, bo się nam grono rocznikowe powiększa. U mnie plan na weekend taki, że z mężem sobie pospędzamy czas razem, obejrzymy jakieś filmy, pójdziemy dokupić towarzyszy dla naszej ryby jutro. Może jutro też trochę posprzątamy w domu. Wszystko razem i z dobrym humorem :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806, to nic tylko się cieszyć i gratulować, że wszystko wraca do normy :) No i dzięki temu może listopad okaże się dla Ciebie łaskawy ;) Jak wiadomo 2 z nas muszą przejść na fioletową stronę mocy. Tradycji musi się zadość.
    A no pewnie, że dokupić rybce towarzystwo :D Co będzie sama sobie w akwarium pływała i na Was spoglądała? A tak to chociaż kogoś do pływania będzie miała :)

1cs z CLO
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już zaczynam weekend, jutro wybieramy się z mężem do znajomych więc sobota będzie miło spędzony a niedziela lenistwo przed powrotem do pracy.
    Dodzwonilam się do gin wizyta na koniec stycznia masakra jakaś

21 wrzesień 2019
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam urodzinki 1 grudnia.dziewczyny szqlejecie. Kryha dzisiaj dzialajcie!!

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero 8 czerwca, ale może akurat wtedy będę już miała cudowny prezent w brzuchu :) A nasza ryba jakaś opętana jest, jak ktoś podchodzi do akwarium to ona podpływa do przedniej ścianki i się gapi na tą osobę. Jutro jej kupimy ze 2 rybki chociaż dodatkowo :)

Myślicie, że te 2 wczorajsze kreski na teście owulacyjnym można zaliczyć do pozytywu? Bo jedna była nieznacznie bledsza, ale tak do tych 5 minut ściemniała.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 3 listopada 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex moim zdaniem pozytywny w takim razie.

3i49krhm19wid3ce.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, trochę czekania będziesz miała, ale ważne, że masz już wizytę zaklepaną. Ja od poniedziałku będę próbowała się dodzwonić do kliniki. W grudniu zjeżdżamy z mężem do Polski i dlatego taka decyzja. Co prawda z całą gambą badań itp. wystartujemy dopiero w marcu, bo dopiero wtedy na stałe zjeżdżamy, ale chcę wiedzieć jakie mam badania zrobić itp. Mężulek się uparł, że już najwyższy czas iść chociaż zobaczyć co doktor powie. Byliśmy w klinice w lutym, ale bardziej profilaktycznie jeśli można to tak nazwać.

alex0806, mówiłam, że rybie smutno będzie samej dlatego ciągnie do ludzi ;p Myślę, że te 2 kreski wczoraj możesz zaliczyć do pozytywnego testu ovu.

panipuchatkowa, to też za niedługo się u Ciebie imprezka szykuje :)

1cs z CLO
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mam ale nie spodziewałam się że aż tyle będę musiała czekać, ale z drugiej strony podobno dobry lekarz więc mam nadzieję że warto. A do tego czasu będziemy działać ☺

21 wrzesień 2019
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, jeśli dobry lekarz to na pewno warto. Lepiej ciut dłużej poczekać i udać się do kogoś kto pomoże niż iść do takiego, który ma już wolny termin w przyszłym tyg., a zamiast pomóc zaszkodzi albo nam nie pomoże.

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia- moze nie bedziesz musiała iść bo sie uda wcześniej ;) jeszcze chwilkę macie :)

Alex-super, rybka będzie miała towarzystwo bo widać ze potrzebuje :D
    No i działajcie sobie spokojnie w końcu bedziesz mogła swoje chętki odreagować :D

My z mężem jutro pewnie jakiś spacer sobie zrobimy.

Dzisiaj przeszperałam internet i znalazłam lekarkę do prowadzenia ciąży! (wg opinii internetowych mega fajna i kompetentna kobietka ;) ) której na widok chyba będę w stanie zaufać :D ) od czasu przeprowadzki nic nie mam na miejscu, czas najwyższy to zmienić. A ze ona tylko prywatnie ale w przychodni ktora ma umowę z zakładem pracy męża to mąż ubezpieczenie z pracy dodatkowe w poniedziałek załatwi i będę mogła iść :D jak nie można normalnie to inaczej pokrętnie ale jest ;). Szukałam lekarza który pracuje tez w szpitalu o którym myślałam zeby jakoś swobodniej sie czuć ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka, super sprawa :D Jeśli masz możliwość to możesz pójść zobaczyć do tej lekarki i lekarza żeby mieć porównanie.

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    terka, super sprawa :D Jeśli masz możliwość to możesz pójść zobaczyć do tej lekarki i lekarza żeby mieć porównanie.

Ja tam lekarzy jak mogę to unikam :D wiec będę szła tylko jak będę musiała i myślę ze do niej mając 5 minut niż jeździć 30km ;) w necie ma same dobre opinie wiec mam nadzieje będę mogła to samo powiedziec :D zobaczymy za jakieś dwa tygodnie, w przyszłym będę umawiała wizytę serduszkowa już ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He internet skarbnica wiedzy, ja też szukałam opini w necie. Jak jest możliwość to warto znalesc takiego lekarza który się odpowiednio zajmie, bo jednak będzie miał w swoich rękach nowe życie:)

21 wrzesień 2019

Wysłany: 3 listopada 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka to pięknie! Oby Pani była fajna i super Was prowadziła!

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ