X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpisz sobie w kalendarz albo aplikację :) Najlepiej będzie przeliczało. Więc za 2-3 tygodnie to na spokojnie możesz iść, juz będzie widać malucha :) Teraz za wcześnie.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Spokojnie... Owu to nie jedna sekunda ze jak sie w nią nie trafi to koniec :D
    Także wrzucamy na luz! Bo zwariujesz ;)

Co do mnie-torby nie pakowałam, jeszcze niewiele w sumie mam zrobione, poki co skończyliśmy na etapie przestawienia komody dla małego z jednej ściany na drugą :P łóżeczko lezy a właściwie stoi rozłożone w częściach, pewnie kiedyś je w całość złożymy ;) jakos na luz wrzuciłam ostatnio :D :P
    w przyszłym tygodniu będę chyba prała rzeczy, dla siebie mam niewiele w sumie :P czas sie zaopatrzyć do końca z tym wszystkim ;)

Najważniejsza torba dla Ciebie a reszta to nawet i po porodzie można wszystko zrobić :) :)

Starania o drugie dziecko.
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpisałam i wychodzi 4 tydz :) także za 3 tyg będzie 7 tydz powinno być już serduszko :)

Kitkat lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka ja mimo wszystko wybrałabym lokal. Tylko właśnie sprawdzony, z bardzo dobrymi opiniami. Wtedy można na spokojnie cieszyć się tym dniem.

Ja dziś weszłam na wagę i jest lepiej niż myślałam. Dwa kg mi wróciły, ale praktycznie od miesiąca moje żywienie to tragedia jakaś. Aktywność fizyczna też trochę leży, ale pasuje do tego wrócić bo w sierpniu urlop :D Plan jest taki żeby zrzucić łącznie 4-5 kg i będzie super. Ale w tym tygodniu marnie widzę aktywność fizyczną ze względu na zaliczenia na podyplomówce.

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, ja miałam okres 04.03. a do lekarza poszłam dopiero 20.04. bo chciałam być pewna, że wszystko ok, a bałam się iść za wcześnie.

Alex, mi się takie głupoty śnią, że masakra.. Cycki już nie tak bardzo, zależy od chwili..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja to dobry termin :) Ja poszłam teoretycznie w 6 t4d a się okazało że ciąża młodsza i nie było zarodka ani serduszka, a ja oczywiście panika. A 5 dni później już 3 mm malucha i serduszko :)
    Teraz idę w środę, liczę na to że mi już kartę ciąży założy :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do chrzcin Terka, to my wczoraj też z mężem rozmawialiśmy o tym :) Ja jestem za lokalem, ale on stwierdził że zrobimy to własnymi siłami jak nasze 18-stki :) Wynajmiemy salę, ale gotowanie będzie w naszych rękach: mama, babcia, ciotka. Zobaczymy jaki będzie plan. Myślę, że jak maluch się urodzi w zimie i też będziemy chcieli szybko chrzcić, to lepiej chyba restauracja na gotowe - bo salę trzeba ogrzać itd. No i niczym się nie martwisz, płacisz i wymagasz :) U nas też będzie tak 15 osób. Najgorsze, że moja siostra nie ma bierzmowania (swego czasu miała bunty i wypięła się na wszystko), a chciałam żeby chrzestną była...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:
    Najważniejsza torba dla Ciebie a reszta to nawet i po porodzie można wszystko zrobić :) :)

Niby można ale kto będzie o tym myślał mając bąbelka przy sobie :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Wpisałam i wychodzi 4 tydz :) także za 3 tyg będzie 7 tydz powinno być już serduszko :)

Powinno byc juz wszystko na spokojnie, bez paniki ze za wcześnie itd ;)

• Lincori Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex Twój sen mnie przeraża :D
    Patrycja to czekamy na przyrost bety ale to pewnie tylko formalność :)

Ja w sobote byłam na grillu, wypiłam 2 drinki rewelka a wczoraj na wycieczce z córką i mężem, zwiedzaliśmy zamek,później restauracja i tak zleciało.
    Dziewczyny byłam jakaś nawiedzona ale pisałam wam., że w sobote miałam owulkę a ja po tym grillu u siostry nocowałam i miałam taką ochotę na męża po tym alkoholu, że zaczeliśmy ale nie skończyliśmy- przerwało nam łóżko które tak skrzypiało :D :P :D Do tego strach że ktoś wejdzie hehe aż mi się przypomniały młodzieńcze lata. Ale taki dziki sex jest najlepszy :D

terka lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah, u nas dziecię chyba też zrobione po alkoholu i moim wyjściu z koleżankami na naleśniki :D Lekarz się kiedyś śmiał że wrzucić na luz i ponoć 80-90% ciąż jest po alkoholu poczętych :D

Mój sen też mnie przeraża, tym bardziej że ostatnio mi się seksy śniły bo miałam ochotę na męża, a wczoraj go wykorzystałam intensywnie :D A ten sen taki powalony, że aż nie wiadomo czy się śmiać czy płakać :D Obudziłam się zlana potem.

terka lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori, pewnie że najlepszy :D jeszcze podszyty strachem że ktoś wejdzie :p aż mi się czasy akademika przypomniały xD

terka lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    A co do chrzcin Terka, to my wczoraj też z mężem rozmawialiśmy o tym :) Ja jestem za lokalem, ale on stwierdził że zrobimy to własnymi siłami jak nasze 18-stki :) Wynajmiemy salę, ale gotowanie będzie w naszych rękach: mama, babcia, ciotka. Zobaczymy jaki będzie plan. Myślę, że jak maluch się urodzi w zimie i też będziemy chcieli szybko chrzcić, to lepiej chyba restauracja na gotowe - bo salę trzeba ogrzać itd. No i niczym się nie martwisz, płacisz i wymagasz :) U nas też będzie tak 15 osób. Najgorsze, że moja siostra nie ma bierzmowania (swego czasu miała bunty i wypięła się na wszystko), a chciałam żeby chrzestną była...

No u nas nikt z rodziny nie będzie chrzestnymi. Niby wypada zeby rodzina (bla bla bla :P ) ale wybraliśmy wśród naszych dobrych znajomych ludzi i oboje czujemy ze to byl najlepszy pomysł, niewymuszony...
    Z rodziny wybitnie dużego wyboru nie mieliśmy (brat męża bez bierzmowania, moja jedna siostra antykoscielna (ale chrzestną oczywiście chciałaby być i nawet lekki foch ze nie bierzemy jej :P ) itd) a ze nie chcemy chrzestnego czy chrzestną tylko po to zeby pojawiła sie na uroczystościach typu komunia, bierzmowanie, ślub i tyle go widać, tylko bierzemy ludzi którzy faktycznie chcieliby sie zaangażować w życie maluszka-potem juz coraz większego :P

Magdaa21 lubi tę wiadomość

• Lincori Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Niby można ale kto będzie o tym myślał mając bąbelka przy sobie :P

Będziesz musiała myśleć cały czas :D bo to pampersy okażą się że uczulają i trzeba nowe, to chusteczki to mleko, to wkładki laktacyjne, to jeszcze coś by się przydało ale w pogotowiu zawsze mąż pomoże :) Dobrze jest sobie wszystko przygotować na tip top przed porodem ale rzeczywistość weryfikuje zupełnie to inaczej :)
    Przy drugim dziecku na pewno połowę rzeczy kupiłabym dopiero po porodzie a nie przed, bo dużo rzeczy leżało zapakowane i nigdy nie użyte albo użyte raz bo mi nie pasowały lub dziecku :)
    Moja znajoma była lepsza, bo rodząc trzecie dziecko nie miała kompletnie nic, łóżeczko rozkładał mąż jak ona w szpitalu rodziła a wózek kupili dopiero jak maluszek się już urodził, trochę w zabobony wierzyła a trochę była wyluzowana bo już dwójkę odchowała więc wiedziała że to wszystko nie jest od razu potrzebne. Trzeciego dziecka nie planowała więc też wszystko po dwójce dzieci pozbyła i kompletnie nic nie miała :)

• Lincori Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hahahah, u nas dziecię chyba też zrobione po alkoholu i moim wyjściu z koleżankami na naleśniki :D Lekarz się kiedyś śmiał że wrzucić na luz i ponoć 80-90% ciąż jest po alkoholu poczętych :D

Mój sen też mnie przeraża, tym bardziej że ostatnio mi się seksy śniły bo miałam ochotę na męża, a wczoraj go wykorzystałam intensywnie :D A ten sen taki powalony, że aż nie wiadomo czy się śmiać czy płakać :D Obudziłam się zlana potem.

alex faktycznie, lekarz może i ma rację :D
    szkoda tylko że zaczeliśmy a nie skończyliśmy :( Ale łóżko tak skrzypiało, że się nie dało :P :P :D

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra właśnie brałaby udział w życiu dziecka, a nie mam nikogo bliskiego w rodzinie, kto mógłby być chrzestną. Musimy tę sprawę dobrze przemyśleć :) Może siostra nadrobi bierzmowanie, bo już teraz się uspokoiła i obudziła z nastoletniego buntu :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Moja siostra właśnie brałaby udział w życiu dziecka, a nie mam nikogo bliskiego w rodzinie, kto mógłby być chrzestną. Musimy tę sprawę dobrze przemyśleć :) Może siostra nadrobi bierzmowanie, bo już teraz się uspokoiła i obudziła z nastoletniego buntu :)

Zawsze można zaproponować ze chcielibyście ale... ;)
    No u nas rodzina wygląda tak a nie inaczej i czuje ze lepiej będzie dla małego jesli będą to nasi znajomi a nie rodzina ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:
    Będziesz musiała myśleć cały czas :D bo to pampersy okażą się że uczulają i trzeba nowe, to chusteczki to mleko, to wkładki laktacyjne, to jeszcze coś by się przydało ale w pogotowiu zawsze mąż pomoże :) Dobrze jest sobie wszystko przygotować na tip top przed porodem ale rzeczywistość weryfikuje zupełnie to inaczej :)
    Przy drugim dziecku na pewno połowę rzeczy kupiłabym dopiero po porodzie a nie przed, bo dużo rzeczy leżało zapakowane i nigdy nie użyte albo użyte raz bo mi nie pasowały lub dziecku :)
    Moja znajoma była lepsza, bo rodząc trzecie dziecko nie miała kompletnie nic, łóżeczko rozkładał mąż jak ona w szpitalu rodziła a wózek kupili dopiero jak maluszek się już urodził, trochę w zabobony wierzyła a trochę była wyluzowana bo już dwójkę odchowała więc wiedziała że to wszystko nie jest od razu potrzebne. Trzeciego dziecka nie planowała więc też wszystko po dwójce dzieci pozbyła i kompletnie nic nie miała :)

Dlatego chce mieć gotowe to co można mieć gotowe ;) a to co na bieżąco to na bieżąco ;)

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Chrzestni sa jednak mega ważne.:) alex oby clo pomoglo tak jak Tobie.

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno się uda, życzę Ci tego z całego serca :) Przyszłyśmy na nasze forum w ten sam dzień :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 1116 1117 1118 1119 1120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ