Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpisz sobie w kalendarz albo aplikację :) Najlepiej będzie przeliczało. Więc za 2-3 tygodnie to na spokojnie możesz iść, juz będzie widać malucha :) Teraz za wcześnie.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Spokojnie... Owu to nie jedna sekunda ze jak sie w nią nie trafi to koniec :D
    Także wrzucamy na luz! Bo zwariujesz ;)

Co do mnie-torby nie pakowałam, jeszcze niewiele w sumie mam zrobione, poki co skończyliśmy na etapie przestawienia komody dla małego z jednej ściany na drugą :P łóżeczko lezy a właściwie stoi rozłożone w częściach, pewnie kiedyś je w całość złożymy ;) jakos na luz wrzuciłam ostatnio :D :P
    w przyszłym tygodniu będę chyba prała rzeczy, dla siebie mam niewiele w sumie :P czas sie zaopatrzyć do końca z tym wszystkim ;)

Najważniejsza torba dla Ciebie a reszta to nawet i po porodzie można wszystko zrobić :) :)

Starania o drugie dziecko.
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpisałam i wychodzi 4 tydz :) także za 3 tyg będzie 7 tydz powinno być już serduszko :)

Kitkat lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka ja mimo wszystko wybrałabym lokal. Tylko właśnie sprawdzony, z bardzo dobrymi opiniami. Wtedy można na spokojnie cieszyć się tym dniem.

Ja dziś weszłam na wagę i jest lepiej niż myślałam. Dwa kg mi wróciły, ale praktycznie od miesiąca moje żywienie to tragedia jakaś. Aktywność fizyczna też trochę leży, ale pasuje do tego wrócić bo w sierpniu urlop :D Plan jest taki żeby zrzucić łącznie 4-5 kg i będzie super. Ale w tym tygodniu marnie widzę aktywność fizyczną ze względu na zaliczenia na podyplomówce.

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, ja miałam okres 04.03. a do lekarza poszłam dopiero 20.04. bo chciałam być pewna, że wszystko ok, a bałam się iść za wcześnie.

Alex, mi się takie głupoty śnią, że masakra.. Cycki już nie tak bardzo, zależy od chwili..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja to dobry termin :) Ja poszłam teoretycznie w 6 t4d a się okazało że ciąża młodsza i nie było zarodka ani serduszka, a ja oczywiście panika. A 5 dni później już 3 mm malucha i serduszko :)
    Teraz idę w środę, liczę na to że mi już kartę ciąży założy :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do chrzcin Terka, to my wczoraj też z mężem rozmawialiśmy o tym :) Ja jestem za lokalem, ale on stwierdził że zrobimy to własnymi siłami jak nasze 18-stki :) Wynajmiemy salę, ale gotowanie będzie w naszych rękach: mama, babcia, ciotka. Zobaczymy jaki będzie plan. Myślę, że jak maluch się urodzi w zimie i też będziemy chcieli szybko chrzcić, to lepiej chyba restauracja na gotowe - bo salę trzeba ogrzać itd. No i niczym się nie martwisz, płacisz i wymagasz :) U nas też będzie tak 15 osób. Najgorsze, że moja siostra nie ma bierzmowania (swego czasu miała bunty i wypięła się na wszystko), a chciałam żeby chrzestną była...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:
    Najważniejsza torba dla Ciebie a reszta to nawet i po porodzie można wszystko zrobić :) :)

Niby można ale kto będzie o tym myślał mając bąbelka przy sobie :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Wpisałam i wychodzi 4 tydz :) także za 3 tyg będzie 7 tydz powinno być już serduszko :)

Powinno byc juz wszystko na spokojnie, bez paniki ze za wcześnie itd ;)

• Lincori Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex Twój sen mnie przeraża :D
    Patrycja to czekamy na przyrost bety ale to pewnie tylko formalność :)

Ja w sobote byłam na grillu, wypiłam 2 drinki rewelka a wczoraj na wycieczce z córką i mężem, zwiedzaliśmy zamek,później restauracja i tak zleciało.
    Dziewczyny byłam jakaś nawiedzona ale pisałam wam., że w sobote miałam owulkę a ja po tym grillu u siostry nocowałam i miałam taką ochotę na męża po tym alkoholu, że zaczeliśmy ale nie skończyliśmy- przerwało nam łóżko które tak skrzypiało :D :P :D Do tego strach że ktoś wejdzie hehe aż mi się przypomniały młodzieńcze lata. Ale taki dziki sex jest najlepszy :D

terka lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah, u nas dziecię chyba też zrobione po alkoholu i moim wyjściu z koleżankami na naleśniki :D Lekarz się kiedyś śmiał że wrzucić na luz i ponoć 80-90% ciąż jest po alkoholu poczętych :D

Mój sen też mnie przeraża, tym bardziej że ostatnio mi się seksy śniły bo miałam ochotę na męża, a wczoraj go wykorzystałam intensywnie :D A ten sen taki powalony, że aż nie wiadomo czy się śmiać czy płakać :D Obudziłam się zlana potem.

terka lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori, pewnie że najlepszy :D jeszcze podszyty strachem że ktoś wejdzie :p aż mi się czasy akademika przypomniały xD

terka lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    A co do chrzcin Terka, to my wczoraj też z mężem rozmawialiśmy o tym :) Ja jestem za lokalem, ale on stwierdził że zrobimy to własnymi siłami jak nasze 18-stki :) Wynajmiemy salę, ale gotowanie będzie w naszych rękach: mama, babcia, ciotka. Zobaczymy jaki będzie plan. Myślę, że jak maluch się urodzi w zimie i też będziemy chcieli szybko chrzcić, to lepiej chyba restauracja na gotowe - bo salę trzeba ogrzać itd. No i niczym się nie martwisz, płacisz i wymagasz :) U nas też będzie tak 15 osób. Najgorsze, że moja siostra nie ma bierzmowania (swego czasu miała bunty i wypięła się na wszystko), a chciałam żeby chrzestną była...

No u nas nikt z rodziny nie będzie chrzestnymi. Niby wypada zeby rodzina (bla bla bla :P ) ale wybraliśmy wśród naszych dobrych znajomych ludzi i oboje czujemy ze to byl najlepszy pomysł, niewymuszony...
    Z rodziny wybitnie dużego wyboru nie mieliśmy (brat męża bez bierzmowania, moja jedna siostra antykoscielna (ale chrzestną oczywiście chciałaby być i nawet lekki foch ze nie bierzemy jej :P ) itd) a ze nie chcemy chrzestnego czy chrzestną tylko po to zeby pojawiła sie na uroczystościach typu komunia, bierzmowanie, ślub i tyle go widać, tylko bierzemy ludzi którzy faktycznie chcieliby sie zaangażować w życie maluszka-potem juz coraz większego :P

Magdaa21 lubi tę wiadomość

• Lincori Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Niby można ale kto będzie o tym myślał mając bąbelka przy sobie :P

Będziesz musiała myśleć cały czas :D bo to pampersy okażą się że uczulają i trzeba nowe, to chusteczki to mleko, to wkładki laktacyjne, to jeszcze coś by się przydało ale w pogotowiu zawsze mąż pomoże :) Dobrze jest sobie wszystko przygotować na tip top przed porodem ale rzeczywistość weryfikuje zupełnie to inaczej :)
    Przy drugim dziecku na pewno połowę rzeczy kupiłabym dopiero po porodzie a nie przed, bo dużo rzeczy leżało zapakowane i nigdy nie użyte albo użyte raz bo mi nie pasowały lub dziecku :)
    Moja znajoma była lepsza, bo rodząc trzecie dziecko nie miała kompletnie nic, łóżeczko rozkładał mąż jak ona w szpitalu rodziła a wózek kupili dopiero jak maluszek się już urodził, trochę w zabobony wierzyła a trochę była wyluzowana bo już dwójkę odchowała więc wiedziała że to wszystko nie jest od razu potrzebne. Trzeciego dziecka nie planowała więc też wszystko po dwójce dzieci pozbyła i kompletnie nic nie miała :)

• Lincori Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hahahah, u nas dziecię chyba też zrobione po alkoholu i moim wyjściu z koleżankami na naleśniki :D Lekarz się kiedyś śmiał że wrzucić na luz i ponoć 80-90% ciąż jest po alkoholu poczętych :D

Mój sen też mnie przeraża, tym bardziej że ostatnio mi się seksy śniły bo miałam ochotę na męża, a wczoraj go wykorzystałam intensywnie :D A ten sen taki powalony, że aż nie wiadomo czy się śmiać czy płakać :D Obudziłam się zlana potem.

alex faktycznie, lekarz może i ma rację :D
    szkoda tylko że zaczeliśmy a nie skończyliśmy :( Ale łóżko tak skrzypiało, że się nie dało :P :P :D

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra właśnie brałaby udział w życiu dziecka, a nie mam nikogo bliskiego w rodzinie, kto mógłby być chrzestną. Musimy tę sprawę dobrze przemyśleć :) Może siostra nadrobi bierzmowanie, bo już teraz się uspokoiła i obudziła z nastoletniego buntu :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Moja siostra właśnie brałaby udział w życiu dziecka, a nie mam nikogo bliskiego w rodzinie, kto mógłby być chrzestną. Musimy tę sprawę dobrze przemyśleć :) Może siostra nadrobi bierzmowanie, bo już teraz się uspokoiła i obudziła z nastoletniego buntu :)

Zawsze można zaproponować ze chcielibyście ale... ;)
    No u nas rodzina wygląda tak a nie inaczej i czuje ze lepiej będzie dla małego jesli będą to nasi znajomi a nie rodzina ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:
    Będziesz musiała myśleć cały czas :D bo to pampersy okażą się że uczulają i trzeba nowe, to chusteczki to mleko, to wkładki laktacyjne, to jeszcze coś by się przydało ale w pogotowiu zawsze mąż pomoże :) Dobrze jest sobie wszystko przygotować na tip top przed porodem ale rzeczywistość weryfikuje zupełnie to inaczej :)
    Przy drugim dziecku na pewno połowę rzeczy kupiłabym dopiero po porodzie a nie przed, bo dużo rzeczy leżało zapakowane i nigdy nie użyte albo użyte raz bo mi nie pasowały lub dziecku :)
    Moja znajoma była lepsza, bo rodząc trzecie dziecko nie miała kompletnie nic, łóżeczko rozkładał mąż jak ona w szpitalu rodziła a wózek kupili dopiero jak maluszek się już urodził, trochę w zabobony wierzyła a trochę była wyluzowana bo już dwójkę odchowała więc wiedziała że to wszystko nie jest od razu potrzebne. Trzeciego dziecka nie planowała więc też wszystko po dwójce dzieci pozbyła i kompletnie nic nie miała :)

Dlatego chce mieć gotowe to co można mieć gotowe ;) a to co na bieżąco to na bieżąco ;)

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Chrzestni sa jednak mega ważne.:) alex oby clo pomoglo tak jak Tobie.

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno się uda, życzę Ci tego z całego serca :) Przyszłyśmy na nasze forum w ten sam dzień :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 1116 1117 1118 1119 1120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ