Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
terka wrote:Spokojnie... Owu to nie jedna sekunda ze jak sie w nią nie trafi to koniec

Także wrzucamy na luz! Bo zwariujesz
Co do mnie-torby nie pakowałam, jeszcze niewiele w sumie mam zrobione, poki co skończyliśmy na etapie przestawienia komody dla małego z jednej ściany na drugą
łóżeczko lezy a właściwie stoi rozłożone w częściach, pewnie kiedyś je w całość złożymy
jakos na luz wrzuciłam ostatnio

w przyszłym tygodniu będę chyba prała rzeczy, dla siebie mam niewiele w sumie
czas sie zaopatrzyć do końca z tym wszystkim 
Najważniejsza torba dla Ciebie a reszta to nawet i po porodzie można wszystko zrobić

Starania o drugie dziecko. -
Terka ja mimo wszystko wybrałabym lokal. Tylko właśnie sprawdzony, z bardzo dobrymi opiniami. Wtedy można na spokojnie cieszyć się tym dniem.
Ja dziś weszłam na wagę i jest lepiej niż myślałam. Dwa kg mi wróciły, ale praktycznie od miesiąca moje żywienie to tragedia jakaś. Aktywność fizyczna też trochę leży, ale pasuje do tego wrócić bo w sierpniu urlop
Plan jest taki żeby zrzucić łącznie 4-5 kg i będzie super. Ale w tym tygodniu marnie widzę aktywność fizyczną ze względu na zaliczenia na podyplomówce.
-
Patrycja to dobry termin
Ja poszłam teoretycznie w 6 t4d a się okazało że ciąża młodsza i nie było zarodka ani serduszka, a ja oczywiście panika. A 5 dni później już 3 mm malucha i serduszko 
Teraz idę w środę, liczę na to że mi już kartę ciąży założy
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
A co do chrzcin Terka, to my wczoraj też z mężem rozmawialiśmy o tym
Ja jestem za lokalem, ale on stwierdził że zrobimy to własnymi siłami jak nasze 18-stki
Wynajmiemy salę, ale gotowanie będzie w naszych rękach: mama, babcia, ciotka. Zobaczymy jaki będzie plan. Myślę, że jak maluch się urodzi w zimie i też będziemy chcieli szybko chrzcić, to lepiej chyba restauracja na gotowe - bo salę trzeba ogrzać itd. No i niczym się nie martwisz, płacisz i wymagasz
U nas też będzie tak 15 osób. Najgorsze, że moja siostra nie ma bierzmowania (swego czasu miała bunty i wypięła się na wszystko), a chciałam żeby chrzestną była...
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex Twój sen mnie przeraża

Patrycja to czekamy na przyrost bety ale to pewnie tylko formalność
Ja w sobote byłam na grillu, wypiłam 2 drinki rewelka a wczoraj na wycieczce z córką i mężem, zwiedzaliśmy zamek,później restauracja i tak zleciało.
Dziewczyny byłam jakaś nawiedzona ale pisałam wam., że w sobote miałam owulkę a ja po tym grillu u siostry nocowałam i miałam taką ochotę na męża po tym alkoholu, że zaczeliśmy ale nie skończyliśmy- przerwało nam łóżko które tak skrzypiało
Do tego strach że ktoś wejdzie hehe aż mi się przypomniały młodzieńcze lata. Ale taki dziki sex jest najlepszy 
terka lubi tę wiadomość
Hahahah, u nas dziecię chyba też zrobione po alkoholu i moim wyjściu z koleżankami na naleśniki
Lekarz się kiedyś śmiał że wrzucić na luz i ponoć 80-90% ciąż jest po alkoholu poczętych 
Mój sen też mnie przeraża, tym bardziej że ostatnio mi się seksy śniły bo miałam ochotę na męża, a wczoraj go wykorzystałam intensywnie
A ten sen taki powalony, że aż nie wiadomo czy się śmiać czy płakać
Obudziłam się zlana potem.
terka lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:A co do chrzcin Terka, to my wczoraj też z mężem rozmawialiśmy o tym
Ja jestem za lokalem, ale on stwierdził że zrobimy to własnymi siłami jak nasze 18-stki
Wynajmiemy salę, ale gotowanie będzie w naszych rękach: mama, babcia, ciotka. Zobaczymy jaki będzie plan. Myślę, że jak maluch się urodzi w zimie i też będziemy chcieli szybko chrzcić, to lepiej chyba restauracja na gotowe - bo salę trzeba ogrzać itd. No i niczym się nie martwisz, płacisz i wymagasz
U nas też będzie tak 15 osób. Najgorsze, że moja siostra nie ma bierzmowania (swego czasu miała bunty i wypięła się na wszystko), a chciałam żeby chrzestną była...
No u nas nikt z rodziny nie będzie chrzestnymi. Niby wypada zeby rodzina (bla bla bla
) ale wybraliśmy wśród naszych dobrych znajomych ludzi i oboje czujemy ze to byl najlepszy pomysł, niewymuszony...
Z rodziny wybitnie dużego wyboru nie mieliśmy (brat męża bez bierzmowania, moja jedna siostra antykoscielna (ale chrzestną oczywiście chciałaby być i nawet lekki foch ze nie bierzemy jej
) itd) a ze nie chcemy chrzestnego czy chrzestną tylko po to zeby pojawiła sie na uroczystościach typu komunia, bierzmowanie, ślub i tyle go widać, tylko bierzemy ludzi którzy faktycznie chcieliby sie zaangażować w życie maluszka-potem juz coraz większego
Magdaa21 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
terka wrote:Niby można ale kto będzie o tym myślał mając bąbelka przy sobie

Będziesz musiała myśleć cały czas
bo to pampersy okażą się że uczulają i trzeba nowe, to chusteczki to mleko, to wkładki laktacyjne, to jeszcze coś by się przydało ale w pogotowiu zawsze mąż pomoże
Dobrze jest sobie wszystko przygotować na tip top przed porodem ale rzeczywistość weryfikuje zupełnie to inaczej 
Przy drugim dziecku na pewno połowę rzeczy kupiłabym dopiero po porodzie a nie przed, bo dużo rzeczy leżało zapakowane i nigdy nie użyte albo użyte raz bo mi nie pasowały lub dziecku
Moja znajoma była lepsza, bo rodząc trzecie dziecko nie miała kompletnie nic, łóżeczko rozkładał mąż jak ona w szpitalu rodziła a wózek kupili dopiero jak maluszek się już urodził, trochę w zabobony wierzyła a trochę była wyluzowana bo już dwójkę odchowała więc wiedziała że to wszystko nie jest od razu potrzebne. Trzeciego dziecka nie planowała więc też wszystko po dwójce dzieci pozbyła i kompletnie nic nie miała
alex0806 wrote:Hahahah, u nas dziecię chyba też zrobione po alkoholu i moim wyjściu z koleżankami na naleśniki
Lekarz się kiedyś śmiał że wrzucić na luz i ponoć 80-90% ciąż jest po alkoholu poczętych 
Mój sen też mnie przeraża, tym bardziej że ostatnio mi się seksy śniły bo miałam ochotę na męża, a wczoraj go wykorzystałam intensywnie
A ten sen taki powalony, że aż nie wiadomo czy się śmiać czy płakać
Obudziłam się zlana potem.
alex faktycznie, lekarz może i ma rację
szkoda tylko że zaczeliśmy a nie skończyliśmy
Ale łóżko tak skrzypiało, że się nie dało

Moja siostra właśnie brałaby udział w życiu dziecka, a nie mam nikogo bliskiego w rodzinie, kto mógłby być chrzestną. Musimy tę sprawę dobrze przemyśleć
Może siostra nadrobi bierzmowanie, bo już teraz się uspokoiła i obudziła z nastoletniego buntu
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Moja siostra właśnie brałaby udział w życiu dziecka, a nie mam nikogo bliskiego w rodzinie, kto mógłby być chrzestną. Musimy tę sprawę dobrze przemyśleć
Może siostra nadrobi bierzmowanie, bo już teraz się uspokoiła i obudziła z nastoletniego buntu 
Zawsze można zaproponować ze chcielibyście ale...
No u nas rodzina wygląda tak a nie inaczej i czuje ze lepiej będzie dla małego jesli będą to nasi znajomi a nie rodzina
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Lincori wrote:Będziesz musiała myśleć cały czas
bo to pampersy okażą się że uczulają i trzeba nowe, to chusteczki to mleko, to wkładki laktacyjne, to jeszcze coś by się przydało ale w pogotowiu zawsze mąż pomoże
Dobrze jest sobie wszystko przygotować na tip top przed porodem ale rzeczywistość weryfikuje zupełnie to inaczej 
Przy drugim dziecku na pewno połowę rzeczy kupiłabym dopiero po porodzie a nie przed, bo dużo rzeczy leżało zapakowane i nigdy nie użyte albo użyte raz bo mi nie pasowały lub dziecku
Moja znajoma była lepsza, bo rodząc trzecie dziecko nie miała kompletnie nic, łóżeczko rozkładał mąż jak ona w szpitalu rodziła a wózek kupili dopiero jak maluszek się już urodził, trochę w zabobony wierzyła a trochę była wyluzowana bo już dwójkę odchowała więc wiedziała że to wszystko nie jest od razu potrzebne. Trzeciego dziecka nie planowała więc też wszystko po dwójce dzieci pozbyła i kompletnie nic nie miała
Dlatego chce mieć gotowe to co można mieć gotowe
a to co na bieżąco to na bieżąco
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm