Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Właśnie mi to ostatnio mówiła koleżanka, która sama ma dziecko... że ciąża weryfikuje większość znajomości, bo nagle nie można ot tak wyjść na piwo, bo trzeba wrócić po pracy i się zająć maluchem. Cóż, mam nadzieję, że Ci najważniejsi zostaną.

Prawdziwi będą ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori ona po prostu nie ma problemu z zajściem to może i dlatego nie szanuje tego szczęścia. Nie jest zła osoba gdyż zna moja sytuację i bardzo mi kibicuje aby mi się udało, jak to stwierdziła podrzucajac skarpetki dziecięce daje ci dwa miesiące :D może to zabawne ale mile

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori Ovarin bierzesz cały cykl :) Ja brałam po 2 tabletki, a w szczęśliwym cyklu kilka dni po 3 :)

Lincori lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka oj masz rację - czasami faceci nic nie kumają, szczególnie z tym jak postępować z babą :D bo dla nas się wydaje coś oczywiste no a dla facetów nie do konca :P ja swojemu przypominam ze czasem moze mnie czymś zaskoczyć bo lubię niespodzianki ale on chyba się boi że mi coś się nie spodoba to co on wymyśli :/

Kitkat no nie fajnie zachowuje się przyjaciółka, narazie jest jej przykro że Ty jesteś w ciąży a ona nie, sama też tak się czasem czuje :/ nawet mi ostatnio się śniło że moja przyjaciółka powiedziała że jest w ciąży a ja zamiast się cieszyć to pomyślałam "kurcze, dlaczego jej się udało a mi nie" :( to jest bardzo smutne i tego się nie przeskoczy, będzie jej przykro dopóki sama nie zajdzie w ciąże :( co nie zmienia faktu że nie powinna tak się zachowywac... pogadaj z nią i powiedz że takie uwagi Cię ranią, powinno pomóc :)

Magda, masakra że na żywca miałaś zabieg :/ ja bym pewnie nie wytrzymała... dzielna jesteś :)

Lincori co do Ovarinu, ja biorę Miovarian i on ma podobny skład i gin mi kazał przez cały cykl brać :)

Lincori lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny czytałam O waszych rocznicach i uświadomiłam sobie , ze dziś nasza 8 rocznica związku a ja zapomniałam ! Chyba przygotuje jakas kolacje przed powrotem eMka

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss- mi ktoś kiedyś powiedział tak-faceci nie widza tego co jest, kobieta widzi tego czego nie ma. I to jest prawda ;)
    Bo której z nas nie zdarzyło sie wymyślać rozległego scenariusza do bardzo prostej sytuacji? Albo ile razy facet sie nie domyślił? :) tak to juz jest. Kochane dziady ale trzeba im prosto z mostu walić :) moj ewidentnie potrzebuje tego, wtedy mąż idealny ❤ jak cos kiedyś próbowałam na domyśl sie to nic z tego nie bylo :P

• terka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Kurczę dziewczyny czytałam O waszych rocznicach i uświadomiłam sobie , ze dziś nasza 8 rocznica związku a ja zapomniałam ! Chyba przygotuje jakas kolacje przed powrotem eMka

Haha widzisz, na nas można liczyć! :D nawet nieświadomie pomagamy :P

Patrycja20 lubi tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dokładnie ! Co na szybko można zrobić macie jakiś pomysł ??

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Haha dokładnie ! Co na szybko można zrobić macie jakiś pomysł ??

A ile masz czasu? I co mąż lubi? ;)

• Lincori Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Wszystko można próbować zrozumieć ale chamstwa w przyjaźni to nie bardzo...
    Masz racje, ogólnie życie bardzo weryfikuje przyjaźnie i znajomości wszelkie...

Po pół roku starań kobieta na ciąże innych reaguje dobrze, po roku już odzywała jej się zazdrość ale potrafi o tym rozmawiać, 2 lata starań zaczyna się ogromna deprecha związana z zajściem innych w ciąże, chamstwo a nawet źle życzy innym a po 5latach zazdrośc przemija i ponownie kobieta jest w stanie cieszyć się szczęściem innych, zaczyna rozumieć Swój stan, często godzi się z tym, że może nie będzie miała nigdy potomstwa. Takie czysto ciekawskie info z artykułu :) nie wiem czy prawdziwe bo każda z nas ma inną psychikę ale może coś w tym jest :)
    Ja faktycznie pierwsze pół roku to cieszyłam się bardzo na wiść że ktoś jest w ciąży a teraz powoli zaczynam wkraczac w tę cholerną zazdrośc także już robi się nie fajnie :(

Starania o drugie dziecko.
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:
    Po pół roku starań kobieta na ciąże innych reaguje dobrze, po roku już odzywała jej się zazdrość ale potrafi o tym rozmawiać, 2 lata starań zaczyna się ogromna deprecha związana z zajściem innych w ciąże, chamstwo a nawet źle życzy innym a po 5latach zazdrośc przemija i ponownie kobieta jest w stanie cieszyć się szczęściem innych, zaczyna rozumieć Swój stan, często godzi się z tym, że może nie będzie miała nigdy potomstwa. Takie czysto ciekawskie info z artykułu :) nie wiem czy prawdziwe bo każda z nas ma inną psychikę ale może coś w tym jest :)
    Ja faktycznie pierwsze pół roku to cieszyłam się bardzo na wiść że ktoś jest w ciąży a teraz powoli zaczynam wkraczac w tę cholerną zazdrośc także już robi się nie fajnie :(

Nie wykluczam ze są takie etapy, jest to bardzo prawdopodobne... Ale nie wierze ze nie da sie nad tym choć trochę zapanować...

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po roku starań to opadłam bardziej w apatię i mi wszystko zwisało. Ale z ciąży przyjaciółki bardzo się cieszyłam :) A ona mnie przepraszała durna, że zaszła szybciej niż ja bez planowania. A teraz kulturalnie oddała mi brzuszek :)

Kurcze nas na śmieszki zebrało z mężem, że jeszcze trochę i będzie mi musiał nogi golić i w ogóle, bo nie będę nic pod brzuchem widziała :D Śmialiśmy się, ale w sumie taka prawda będzie... Ciekawe jak sobie z tym poradzę :D

Kitkat, terka lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Nie wykluczam ze są takie etapy, jest to bardzo prawdopodobne... Ale nie wierze ze nie da sie nad tym choć trochę zapanować...

Na pewno się da, to już indywidualna sprawa :) Każda ma inną psychę :) Jedni są mocni a inni słabi.

• Lincori Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja po roku starań to opadłam bardziej w apatię i mi wszystko zwisało. Ale z ciąży przyjaciółki bardzo się cieszyłam :) A ona mnie przepraszała durna, że zaszła szybciej niż ja bez planowania. A teraz kulturalnie oddała mi brzuszek :)

Kurcze nas na śmieszki zebrało z mężem, że jeszcze trochę i będzie mi musiał nogi golić i w ogóle, bo nie będę nic pod brzuchem widziała :D Śmialiśmy się, ale w sumie taka prawda będzie... Ciekawe jak sobie z tym poradzę :D

Polecam lusterko :D

• Lincori Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka zmieniłaś zdjęcie profilowe, miałam takie na jednym z forum jak byłam w ciąży :D I teraz myli mi się, że to ja :D

• terka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:
    Na pewno się da, to już indywidualna sprawa :) Każda ma inną psychę :) Jedni są mocni a inni słabi.

To prawda. Kwestia indywidualna :) ale jakieś ogólne zasady są jednakowe (np nie czyn drugiemu co Tobie niemile ;) )

Co do zdjęcia - zaktualizowane bp magnolii już nie ma :P przyzwyczaisz sie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 20:20

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jest wszystkożerny haha :) o 22 będzie ;))

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam wyjścia.. Wziął zyletke w rękę i mówi że mi to ponacina, a tak naprawdę wycial mi to.. Nie trwało to na szczęście długo :)
    Jeśli chodzi o znajomych i ciążę.. Mi samej było wiadomo ciężko patrzeć na dzieci, ale w sumie wiedziałam, że gdzieś plan na mnie jest i albo będę mama albo nie, a zgorzkniala koleżanka wolę nie być, po co mi to. A że ciąża weryfikuje to coś w tym jest, u nas ogólnie z tymi znajomymi różnie bywa.. Nie mamy takich z którymi byśmy się widzieli raz w miesiącu, raczej raz na kilka, ale wiemy że są ok. :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Mój jest wszystkożerny haha :) o 22 będzie ;))

Takie odpowiedzi lubię ;) to w zależności od tego co masz w domu (nie przesyłaj zdjęcia lodówki :P ) i co potrafisz... :)
    Możesz zrobić albo cos obiadowego (slynne rocznicowe spaghetti np :P ) albo jakieś tortilki z warzywami i moze jakimś mięskiem jesli chcecie... Albo ciasto francuskie z kurczakiem, serem i warzywami... ;) albo bardziej na słodko naleśniki np ;)
    Półtorej godziny to sporo czasu ;)

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pakuje swoje dziecię i jadę do sklepu zrobię ciasto francuskie z kurczakiem serem i warzywami ! Mniammmm aż mi ślina leci haha :)))) dzięki terka :*

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
‹‹ 1120 1121 1122 1123 1124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ