Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak oczywiście zapytam o toMała_Mii wrote:Zapytaj odrazu profilaktycznie dla męża niech coś dadzą

dziś jeszcze poczytam co mamaginekolog o tym piszę a jutro po pracy pójdę do apteki 
Dziewczyny mama jeszcze jedno pytanko: jak myślicie jakbym zaczęła coś stosować na te infekcje zaraz po owulacji i tak 7-10dni bym brała globulki i zero seksu tak żeby wyleczyć to co mam to czy to znaczy że cykl byłby stracony? W sensie normalnie przed i w owu byśmy się starali, może by zaskoczylo ale czy później te globulki czy tabletki by nie wpłynęły źle na ewentualne zagniezdzenie ? Nie wiem czego się spodziewać
czy od razu spisać ten cykl na straty czy mieć nadzieję że mimo leczenia coś pyknie
-
U mnie lekarka dała Flukonazol tabletki I dopochwowo coś tam, a te tabletki ja przez 7 dni a M przez 3 dni. I dopiero po tych 7 mogliśmy współżyc. I cały czas probiotyki, to bardzo ważne - nie tylko w tabletkach ale i kefiry itd. Mąż też musiał się leczyć bo faceci najczęściej nie mają objawów ale grzybicę już tak.. I profilaktycznie smarowal clotrimazolum.
Z tego co wiem przez pierwsze 2 tyg po zagniezdzeniu zarodek jest chroniony (o tym też pisała mamaginekolog w artykule o hipotetycznej Hani) I nie dociera do niego nic z zewnątrz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 11:09
-
Oj dziękuję Magda za poradęMagdaa21 wrote:U mnie lekarka dała Flukonazol tabletki I dopochwowo coś tam, a te tabletki ja przez 7 dni a M przez 3 dni. I dopiero po tych 7 mogliśmy współżyc. I cały czas probiotyki, to bardzo ważne - nie tylko w tabletkach ale i kefiry itd. Mąż też musiał się leczyć bo faceci najczęściej nie mają objawów ale grzybicę już tak.. I profilaktycznie smarowal clotrimazolum.
Z tego co wiem przez pierwsze 2 tyg po zagniezdzeniu zarodek jest chroniony (o tym też pisała mamaginekolog w artykule o hipotetycznej Hani) I nie dociera do niego nic z zewnątrz
jesteś cudowna :* ja właśnie tylko narazie stosuje clotrimazolum bo to niby działa na drożdzaki
mąż też się tym smaruje
chyba przewertuje całego bloga mamy ginekolog
można się dużo tam dowiedzieć tak z pierwszej ręki
Magdaa21 lubi tę wiadomość
-
Tak pamiętam co się z tym miałaśMagdaa21 wrote:Ja się długo z tym swinstwem męczyłam. I nawet Wam potem tu pisałam jakie przeboje z lekarka miałam :p potem chciała mi leczyć bakterie, które są normalnie w organizmie i niekoniecznie szkodzą.

właśnie przeczytałam artykuł ten o Hani - bardzo ciekawy
chyba nie ma co się martwić na zapas
kurczę poszlabym do tego gina jeszcze raz ale się boję że to tylko będzie kasa w błoto wydana na wizytę bo i tak nie przepisze nic co by pomogło
ogólnie nie jest ze mną tak źle, wiem że za bardzo kisze te miejsca bo ciągle siedzę przy biurku i jest mi tam mega gorąco i pewnie dlatego mi się robią bakterie
no ale w lato tego nie przeskocze
czasem mnie zaswędzi, zapiecze tam, no i po owu męczą mnie biale uplawy ale nie wiem czy to naturalny śluz czy właśnie od infekcji
-
Proponuję probiotyk doustny, wietrzyc jak się tylko da (Mąż będzie zadowolony
), starać się unikać wkładek, ewentualnie kup sobie probiotyk dopochwowy, ale jakiś dobry taki, co w lodówce się przechowuje
bo te dobre bakterie zwalczaja te złe
MissKathy92 lubi tę wiadomość
-
A te probiotyki to bez recepty prawda?Magdaa21 wrote:Proponuję probiotyk doustny, wietrzyc jak się tylko da (Mąż będzie zadowolony
), starać się unikać wkładek, ewentualnie kup sobie probiotyk dopochwowy, ale jakiś dobry taki, co w lodówce się przechowuje
bo te dobre bakterie zwalczaja te złe 
-
Dobrze, będę szukaćMagdaa21 wrote:Tak dostaniesz w każdej aptece
w różnych cenach też, ważne żeby różne szczepy bakterii były. 
dzięki wielkie za poradę
Magdaa21 lubi tę wiadomość
-
Miss jak kiedyś nie miałam problemu z infekcjami, ale jak jestem w ciąży to ciągle mam infekcje. I ja dostałał Macmiror. To na recepte i bezpieczne w ciąży.
I jeszcze bez recepty Invikta czy jakoś tak. Ale to muszę tej karteczki poszukać i nazwę sprawdzić
. No ale całkiem nie umiem się wyleczyć.
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Biedne jesteście z tymi infekcjami. Ja podczas starań miałam raz lekka i raz musiałam brać globulki przed HSG. A tak to w miarę ok. W pierwszej smarowalam clotrimazolem i przeszło.
Ja jeszcze 2 h w pracy. Dzieci na razie spia. Oby do 14 pospały
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Biedne jesteście z tymi infekcjami. Ja podczas starań miałam raz lekka i raz musiałam brać globulki przed HSG. A tak to w miarę ok. W pierwszej smarowalam clotrimazolem i przeszło.
Ja jeszcze 2 h w pracy. Dzieci na razie spia. Oby do 14 pospały
No to jeszcze chwilka i urlopik
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Jakbyś mogła sprawdzić te nazwę byłabym bardzo wdzięcznaMari92 wrote:Miss jak kiedyś nie miałam problemu z infekcjami, ale jak jestem w ciąży to ciągle mam infekcje. I ja dostałał Macmiror. To na recepte i bezpieczne w ciąży.
I jeszcze bez recepty Invikta czy jakoś tak. Ale to muszę tej karteczki poszukać i nazwę sprawdzić
. No ale całkiem nie umiem się wyleczyć.
Dziś pobuszuje po necie i zobaczę jakie są środki na takie dolegliwości
An współczuję takiego dnia w pracy ale na szczęście masz go już za sobą
ja jeszcze dokładnie 1h10min pracuje do 15 15 i spadam do domciu
jutro na 7 do 13
-
an1315 wrote:Ja wyszłam już z pracy, teraz na uczelnię, ale dzisiejszy dzień mnie tak dobił, że już nie mam na nic siły ani chęci
Nie pamiętam kiedy ostatnio miałam tak beznadziejny dzień w pracy.
Ań a co się stało?https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm