Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An! Tak jak pisze terka ja bym mimo to ufala sobie. Jednak intuicja i nasze obserwacje tez sa wazne. Dla przykladu moja ginka w tamtym cyklu nie mogla zobaczyc pecherzyka który mial moze z 17mm. Po prostu tak sie schowal ze juz powiedziala ze chyba sie wchłonął a po sekundzie gdzies go wyłapała więc lekarze tez wszystkiego do końca nie widzą. Będzie dobrze zobaczysz. :*

an1315 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Kasia jak to jest że Ty nie prowadziłas a Tobie zniżki lecą? To nie fair ze strony ubezpieczyciela, wujek też się zachował nie fajnie...

An bardzo mi przykro z powodu złych wieści :( ale tak jak napisała Terka, wy róbcie swoje, lekarz zawsze może się mylić albo czegoś nie widzieć albo widzieć za dużo... A Wy i tak się starajcie i żadnego cyklu nie spisujcie na straty :) musisz wierzyć że się uda ;) przesyłam uściski :)

A ja już siedzę w pracy :) dziś znowu 10h bo w środę miałam mieć nadgodziny ale przełożyłam na dziś bo w środę lekarz :) piątek mam wolny więc szykuje się długo weekend :)
    Dziś mam 13dc, tempka nadal niska, test owulacyjny coraz ciemniejszy :) czuje że coś zaczyna się dziać bo już dziś mnie pobolewa prawy jajnik :)
    Twarz nadal spuchnięta, ból sięga coraz dalej :( noga odpuscila, ale po dzisiejszych 10h siedzenia na bank spuchne znowu :( Z niecierpliwoscia czekam na środę i lekarza :/
    Życzę Wam udanego dnia :) oby upał nie dawał się wam w kość :)

an1315 lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samochód pewnie był zapisany na Kasie dlatego zniżki jej lecą. Missnno mnie tez jajnik boli jutro mam wizyte.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss-z perspektywa długiego weekendu to inaczej praca idzie ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puchatkowa w sumie racja, ubezpieczenie jest na samochód i na właściciela a nie kierującego :/ ja jak miałam swój samochód to miałam na współwłasność z tatą żeby mniej płacić ubezpieczenia i tata do mnie mówił żebym ostroznie jeździła bo jak ja gdzieś się wrąbie to jemu też zniżki polecą :/ A u Kasi to ciężka sytuacja, bo ona nic nie zrobiła... ech co za kraj :/
    Co do wizyty to trzymam kciuki żeby coś się u Ciebie rozwinęło ;)

Terka dokłaaaadnie tak :D pracuje jak mróweczka żeby jak najwięcej zrobić i nie zostawiać na po długim weekendzie :) jeszcze do tego na początku lipca mam tydzień urlopu (wczoraj wyprosilam) to czerwiec szybciutko minie, po drodze rocznica ślubu jeszcze :) no i urodziny mam 3 lipca to na urlopiku sobie będę świętować :D

terka lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej,

Kasia masakra jakaś, jak tak w ogóle można się zachować, nie rozumiem i chyba nie zrozumiem.. Naprawdę z rodziną najlepiej na zdjęciach :/

An, nie martw się - dobrze dziewczyny piszą, u nas jest tyle cudów którym lekarze nie dawali szans, że trzeba wierzyć :)

terka lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss potwierdzam to co napisała Panipuchatkowa, auto było na mnie i dlatego mi zniżki poleciały, na domiar złego teściowi też bo żeby nie zbankrutowac na opłatach był dopisanie, i poleciały nam obu niestety. Mimo że teść już nie jeździ autem to niby nic wielkiego ale składka jednak idzie w górę i to nie mało szkoda słów.
    Zgadzam się w 100% co za kraj....
    An głową do góry jeszcze wszystko może się zdarzyć
    A ja dziewczyny nie mogę ostatnio zmierzyć tempki bo mąż przechwycil mój termometr bo sobie tempke sprawdza :D

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia i dobrze - pojdziecie na żywioł :D

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Hej hej,

Kasia masakra jakaś, jak tak w ogóle można się zachować, nie rozumiem i chyba nie zrozumiem.. Naprawdę z rodziną najlepiej na zdjęciach :/

An, nie martw się - dobrze dziewczyny piszą, u nas jest tyle cudów którym lekarze nie dawali szans, że trzeba wierzyć :)

CUDowny wątek :)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Miss potwierdzam to co napisała Panipuchatkowa, auto było na mnie i dlatego mi zniżki poleciały, na domiar złego teściowi też bo żeby nie zbankrutowac na opłatach był dopisanie, i poleciały nam obu niestety. Mimo że teść już nie jeździ autem to niby nic wielkiego ale składka jednak idzie w górę i to nie mało szkoda słów.
    Zgadzam się w 100% co za kraj....
    An głową do góry jeszcze wszystko może się zdarzyć
    A ja dziewczyny nie mogę ostatnio zmierzyć tempki bo mąż przechwycil mój termometr bo sobie tempke sprawdza :D

Dlatego ja mam 2 termometry w domu ;) jeden do mierzenia gorączki, drugi do mierzenia cykli (do cykli mam dokładniejszy-z dwoma miejscami po przecinku) i małemu tez kupiliśmy termometr osobny wiec w sumie mamy 3 :P

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    traka tez mam dwa tyle ze tamten zabunkrowany he, a ten zawsze pod ręką przy łóżku

21 wrzesień 2019
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak często chodzicie do gina i na usg? Ja się zastanawiam, czy nie ma przesady.
    - 20.04. Lek. Prowadzący
    - 27.04. Prywatnie
    - 11.05. Lek. Prowadzący
    - 26.05. Prenatalne
    - kolejna 05.06. Lek. prowadzący
    - kolejna 27.06. Lek. prowadzący
    - 13.07. prywatnie po skierowanie na nfz
    - 27.07. Prenatalne
    I jeszcze jedna wizyta normalna w lipcu. U prowadzącego.
    Czy to nie za często? Wiem że powinnam zrobić jeszcze usg pierwszego trymestru ale nie chce go już robić bo miałam te prenatalne, no to po co.. Jak często chodzicie na wizyty?

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Dziewczyny, jak często chodzicie do gina i na usg? Ja się zastanawiam, czy nie ma przesady.
    - 20.04. Lek. Prowadzący
    - 27.04. Prywatnie
    - 11.05. Lek. Prowadzący
    - 26.05. Prenatalne
    - kolejna 05.06. Lek. prowadzący
    - kolejna 27.06. Lek. prowadzący
    - 13.07. prywatnie po skierowanie na nfz
    - 27.07. Prenatalne
    I jeszcze jedna wizyta normalna w lipcu. U prowadzącego.
    Czy to nie za często? Wiem że powinnam zrobić jeszcze usg pierwszego trymestru ale nie chce go już robić bo miałam te prenatalne, no to po co.. Jak często chodzicie na wizyty?

Ja 2 pierwsze trymestry chodziłam co miesiąc do lekarza i za każdym razem USG miałam robione ;) i po drodze polowkowe i tamtego miesiąca gdzie je mialam to bylo robione 2x w jednym miesiącu. I chba gdzieś wskoczyłam do niego po 2 tygodniach bo plamilam to dodatkowe USG mi zrobił. Wiec ciężko mi liczyć co ile ale średnio miesiąc zazwyczaj byl poza wyjątkami :)
    Teraz mam wizyty co 3 tygodnie, pewnie niedlugo wskoczę na tryb co 2 tygodnie (chyba ze do tej pory urodze :P )

• terka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    traka tez mam dwa tyle ze tamten zabunkrowany he, a ten zawsze pod ręką przy łóżku

To odbunkruj tamten dla męża żebyś cały czas tym samym mierzyła cykl (w męża przypadku nie będzie robiło różnicy który termometr, w Twoim tak) :D albo tak jak dziewczyny piszą -na żywioł jeden cykl :D

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja na początku miałam co 2 tyg, ale to też zależy od lekarza, ale widzę za masz dwóch lekarzy, z tego co słyszałam i są rożne opinie usg może być szkodliwe, ale sa kobiety które mają często uzg i rodzą "zdrowe" dzieci. jesli masz taką potrzebę to twoja decyzja ale jesli jest ok ogranicz usg

21 wrzesień 2019
  • terka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Magda ja na początku miałam co 2 tyg, ale to też zależy od lekarza, ale widzę za masz dwóch lekarzy, z tego co słyszałam i są rożne opinie usg może być szkodliwe, ale sa kobiety które mają często uzg i rodzą "zdrowe" dzieci. jesli masz taką potrzebę to twoja decyzja ale jesli jest ok ogranicz usg

Cos mi sie obiło o uszy (chyba właśnie na forum) z tym usg ale o co chodzi? Nigdy bym nie przypuszczała ze moze byc jakos szkodliwe (w przeciwieństwie do rtg)

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    To odbunkruj tamten dla męża żebyś cały czas tym samym mierzyła cykl (w męża przypadku nie będzie robiło różnicy który termometr, w Twoim tak) :D albo tak jak dziewczyny piszą -na żywioł jeden cykl :D

he he dziś maż był u lekarza wiec mam nadzieję ze nie będzie potrzebował termometru, niestety na antybiotyku :(

21 wrzesień 2019
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Cos mi sie obiło o uszy (chyba właśnie na forum) z tym usg ale o co chodzi? Nigdy bym nie przypuszczała ze moze byc jakos szkodliwe (w przeciwieństwie do rtg)
    słuchałam kiedyś wywiadu z pewnym lekarzem teraz nie pamiętam nazwiska, ale on własnie mówił o tym że USG jest dla zarodka niebezpieczne, tłumacząc tak na chłopski rozum ze dziecko od zarodka dostaje takie jakby lanie, uszkodzeń jako tako nie widać lecz efekty pojawiają się w procesie rozwoju np; trudności w skupieniu się na czymś, myślenie

21 wrzesień 2019
  • terka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    słuchałam kiedyś wywiadu z pewnym lekarzem teraz nie pamiętam nazwiska, ale on własnie mówił o tym że USG jest dla zarodka niebezpieczne, tłumacząc tak na chłopski rozum ze dziecko od zarodka dostaje takie jakby lanie, uszkodzeń jako tako nie widać lecz efekty pojawiają się w procesie rozwoju np; trudności w skupieniu się na czymś, myślenie

Ale jak "jakby lanie"? Sorki za pewnie głupie pytania ale serio nie rozumiem ;) od upału mozg mi wyparowało :D

• terka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    he he dziś maż był u lekarza wiec mam nadzieję ze nie będzie potrzebował termometru, niestety na antybiotyku :(

Współczuje. Moj kilka dni na antybiotyku byl i miałam zombie w domu przez ten czas :D a co mu wykryła i co dala?

‹‹ 1145 1146 1147 1148 1149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ