Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Panipuchatkowa super !! Ten cykl jest Twój ! I czekamy na dobre wieści ;pp
    Mi się pierwszy raz coś w brzuchu zadziało ;D normalnie leżałam sibie u kosmetyczki na ztzesach , oczywiście ciężko już mi było na wznak 2 h i się wierciłam ;D ale już pod koniec poczułam jakby mi ktoś normalnie się wybuchał plecami ! Dotykam i w tym miejscu z lewej strony gula twarda ! A z prawej miękko ;D myślicie ze to Nathankowi mogło być już nie wygodnie jak tak 2 h leżałam plackiem na plecach ? Czy coś innego ?;p
    U nas ciąg dalszy od 2tyg ponad upałów wczoraj miałabym burza , zbieralalo się nawet na nią ale nic z niej nie było ! Masakra ... pogodę widzę na 10 dni i dzień w dzień to samo ukrop .. z jednej str się cieszę ze pierwszy raz od 7 lat nie muszę w taka pogodę pracować ( zawsze mówiłam Boże jakbym poszła
    Do domu taka pogoda tyle bym zrobiła albo i nie , jakaś woda coś ) a teraz nic mi sień nie chce ;D nawet gotować ;D

Mogło byc małemu niewygodnie, ale obstawiam bardziej chęć zabawy i ruszania się :D a ze leżałaś to czułaś go mocniej po prostu :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh terka dziękuje ;D poporstu zastanawiałam się właśnie czy to był mój synek czy co;D bo pierwszy raz poczułam coś takiego w pierwszej ciąży niestety nie doczekałam wiec tez nie miałam do czego porównać ;p

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Heh terka dziękuje ;D poporstu zastanawiałam się właśnie czy to był mój synek czy co;D bo pierwszy raz poczułam coś takiego w pierwszej ciąży niestety nie doczekałam wiec tez nie miałam do czego porównać ;p

Zapewne chłop dal znać o sobie :D

Mała_Mii lubi tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A mówią że Suwałki to najzimniejszy rejon Polski :D
    Nie dziś :D

terka lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wizycie u rodzinnej :) ogólnie na twarzy mam stan zapalny z bliżej nieokreślonej przyczyny :/ nie są to węzły chłonne, możliwą przyczyną jest przyjmowanie jakiegoś leku albo po prostu wirus :/ co do nogi, to nie mam zakrzepicy, takie lekkie opuchniecie jednej lub dwóch nóg mogą się zdarzać w taki ukrop i przy siedzącej pracy :/ na spuchniętą twarz dostałam lek, pani doktor obejrzała moje badania hormonów i stwierdziła że dobrze że się zapisałam do endokrynologa bo trzeba to sprawdzić dlaczego jest za dużo tych męskich hormonów... ogólnie jestem trochę spokojniejsza :) twarz już mnie mniej boli, mam nadzieję że niedługo zejdzie opuchlizna :)

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy ważne, że poszłaś do lekarza. Teraz będzie tylko lepiej :-)
    Panipuchatkowa ja też bliźniaków życzę.

MissKathy92 lubi tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss dobrze ze masz wyjaśnione chociaż trochę ;) a co do stanu zapalnego z leków - bierzesz ostatnio jakieś nowe?
    Dobrze wiedzieć ze moze sobie od tak cos puchnąć bo ciepło :P palce rozumiem- ja obrączkę juz z miesiąc temu ściągnęłam :/ ale kostki zeby aż tak i tylko jedna?

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Miss dobrze ze masz wyjaśnione chociaż trochę ;) a co do stanu zapalnego z leków - bierzesz ostatnio jakieś nowe?
    Dobrze wiedzieć ze moze sobie od tak cos puchnąć bo ciepło :P palce rozumiem- ja obrączkę juz z miesiąc temu ściągnęłam :/ ale kostki zeby aż tak i tylko jedna?
    No ja zaczęłam w maju brać ten metformax i dupka tylko, z suplementów doszedł wiesiołek i miovarian :) ale nie sądzę że dopiero teraz od tych właśnie leków by mi coś spuchlo a innych nie biorę nowych :/ więc to raczej jakiś stan zapalny... No a z tą nogą to sama nie wiem, rozumiem żeby od ciepła i długiego siedzenia puchly obie ale nie jedna :/ może w tej drugiej mam jakiś słaby przepływ limfy i dlatego czasem puchnie... bo zauważyłam że dziś i wczoraj jak nie siedziałam całe 8h na tyłku przed kompem (byliśmy z szefem w terenie) to już nie spuchla choć było mega gorąco :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No ja zaczęłam w maju brać ten metformax i dupka tylko, z suplementów doszedł wiesiołek i miovarian :) ale nie sądzę że dopiero teraz od tych właśnie leków by mi coś spuchlo a innych nie biorę nowych :/ więc to raczej jakiś stan zapalny... No a z tą nogą to sama nie wiem, rozumiem żeby od ciepła i długiego siedzenia puchly obie ale nie jedna :/ może w tej drugiej mam jakiś słaby przepływ limfy i dlatego czasem puchnie... bo zauważyłam że dziś i wczoraj jak nie siedziałam całe 8h na tyłku przed kompem (byliśmy z szefem w terenie) to już nie spuchla choć było mega gorąco :/

No to moze tak jak mówisz gdzieś przepływ masz różny i tak to potem wygląda...
    Co do stanu zapalnego-nie ugryzło Cie cos ostatnimi czasy? Owadow pełno teraz...

Dziewczyny a wiecie ze w Polsce obecnie jest cieplej niz np w Hiszpanii? :D jakich my sie czasów doczekaliśmy :D

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No to moze tak jak mówisz gdzieś przepływ masz różny i tak to potem wygląda...
    Co do stanu zapalnego-nie ugryzło Cie cos ostatnimi czasy? Owadow pełno teraz...

Dziewczyny a wiecie ze w Polsce obecnie jest cieplej niz np w Hiszpanii? :D jakich my sie czasów doczekaliśmy :D
    Haha pani doktor też o to pytała :) i czy żadnego uczulenia nie mam, czy wysypki nie miałam ale nic z tych rzeczy :/ ale w sumie owad to nawet nie wiadomo kiedy może zaatakować więc wszystko jest możliwe :)
    A co do pogody to brak słów :/ kto by pomyślał że w maju takie upały mogą być u nas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 22:32

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Haha pani doktor też o to pytała :) i czy żadnego uczulenia nie mam, czy wysypki nie miałam ale nic z tych rzeczy :/ ale w sumie owad to nawet nie wiadomo kiedy może zaatakować więc wszystko jest możliwe :)
    A co do pogody to brak słów :/ kto by pomyślał że w maju takie upały mogą być u nas

No bo na logike biorąc i nasz klimat to owady chętne jednak :D
    Mnie w tamtym roku w sierpniu mrówka ugryzła (dosłownie w d... :P ) i wez człowieku mądry badz i jedź gdzieś :P

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No bo na logike biorąc i nasz klimat to owady chętne jednak :D
    Mnie w tamtym roku w sierpniu mrówka ugryzła (dosłownie w d... :P ) i wez człowieku mądry badz i jedź gdzieś :P
    Haha co za mrówka :D nie no faktycznie z owadami nie nadążysz, nawet nie wiesz kiedy dziabnie skubaniec mały a już się rumień/opuchlizna robi

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Haha co za mrówka :D nie no faktycznie z owadami nie nadążysz, nawet nie wiesz kiedy dziabnie skubaniec mały a już się rumień/opuchlizna robi

Dokladnie tak. Jak widać niektóre są wyjątkowo bezczelne i bezwstydne ale tylko raz mi się taka trafiła gadzina (niby owad a gadzina :P ).

Jeju... My już sobie fajnie prawie śpimy a tu papugi zaczęły latać po klatce jak szalone. Tłukły się przy tym jak mało kiedy... Jeszcze basenik (który im zakładałam zeby miały sie gdzie chłodzić) przy tym zrzuciły, woda rozlana... To pospalam...
    Teraz wróciłam do lozka to znów niewygodnie, gorąco a byłam tak dobrze ułożona juz i prawie spalam...

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dokladnie tak. Jak widać niektóre są wyjątkowo bezczelne i bezwstydne ale tylko raz mi się taka trafiła gadzina (niby owad a gadzina :P ).

Jeju... My już sobie fajnie prawie śpimy a tu papugi zaczęły latać po klatce jak szalone. Tłukły się przy tym jak mało kiedy... Jeszcze basenik (który im zakładałam zeby miały sie gdzie chłodzić) przy tym zrzuciły, woda rozlana... To pospalam...
    Teraz wróciłam do lozka to znów niewygodnie, gorąco a byłam tak dobrze ułożona juz i prawie spalam...
    Masz papużki? Ale fajnie :D ja mam zakaz czegokolwiek chodowania w domu, ledwo kwiatki u męża wyprosilam :P A papużki fajne tylko jak hałasu narobiły to po spaniu :/ znam ten ból, też się czasem uloze, już tak fajnie przysypiam a tu nagle SMS czy coś... Teraz otworzyłam okno w sypialni bo strasznie duszno (mimo że w całym mieszkaniu pootwierane tylko w sypialni nie) ale już muszę zamykać bo jakies debile stoją pod klatką i się drą...

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Masz papużki? Ale fajnie :D ja mam zakaz czegokolwiek chodowania w domu, ledwo kwiatki u męża wyprosilam :P A papużki fajne tylko jak hałasu narobiły to po spaniu :/ znam ten ból, też się czasem uloze, już tak fajnie przysypiam a tu nagle SMS czy coś... Teraz otworzyłam okno w sypialni bo strasznie duszno (mimo że w całym mieszkaniu pootwierane tylko w sypialni nie) ale już muszę zamykać bo jakies debile stoją pod klatką i się drą...

Garnek, zimną wodą polać i cisza będzie :D

Tak, mamy 3 papużki. O ile dobrze jest na co dzień i w nocy cisza tak co jakiś czas jest taka akcja bo się któraś wystraszy i zaczyna świrować i reszta to samo bo nie wiedzą co się dzieje (w nocy praktycznie nic nie widzą). I trzeba światło zapalić i będzie ok, uspokoją się, ułożą i można znów zgasić ;)
    Ale wczoraj zwaliły basenik do ochlody wiec dodatkowo pomoczyły pokój i trzeba było najpierw powycierać i dopiero móc iść spać...

Ja jakbym już miała fajnie to smsy nie interesują mnie :P odczytuję rano a telefon na noc wyciszam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 06:41

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Garnek, zimną wodą polać i cisza będzie :D

Tak, mamy 3 papużki. O ile dobrze jest na co dzień i w nocy cisza tak co jakiś czas jest taka akcja bo się któraś wystraszy i zaczyna świrować i reszta to samo bo nie wiedzą co się dzieje (w nocy praktycznie nic nie widzą). I trzeba światło zapalić i będzie ok, uspokoją się, ułożą i można znów zgasić ;)
    Ale wczoraj zwaliły basenik do ochlody wiec dodatkowo pomoczyły pokój i trzeba było najpierw powycierać i dopiero móc iść spać...

Ja jakbym już miała fajnie to smsy nie interesują mnie :P odczytuję rano a telefon na noc wyciszam :D
    No to jak raz na jakiś czas tylko im coś "odbije" to fajnie :) bo jakby częściej takie akcję były no to ciężko by było żyć z takimi papuzkami :)
    Ja już też się nauczyłam żeby wyciszac telefon ale czasem zdąży mi się zapomnieć wyłączyć Internetu i wtedy zawsze jakaś wiadomość przyjdzie albo z aplikacji przypomnienie o czymś :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No to jak raz na jakiś czas tylko im coś "odbije" to fajnie :) bo jakby częściej takie akcję były no to ciężko by było żyć z takimi papuzkami :)
    Ja już też się nauczyłam żeby wyciszac telefon ale czasem zdąży mi się zapomnieć wyłączyć Internetu i wtedy zawsze jakaś wiadomość przyjdzie albo z aplikacji przypomnienie o czymś :/

To ja bardzo sobie cenie spokój niezakłócony i wyciszam wszystko na max zeby mi nic spac nie przeszkadzało :P

Wczoraj mi bylo tak ciepło pod koldra ze przykryłam się...prześcieradłem :P
    Ogólnie polecam prześcieradła i poszwy kołdry do spania latem :D

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-) Terka ale fajnie, masz papużki. A dziś Boże Ciało. Idziecie na procesje? Ja idę. U nas jest na 10.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Witajcie :-) Terka ale fajnie, masz papużki. A dziś Boże Ciało. Idziecie na procesje? Ja idę. U nas jest na 10.
    U nas chyba na 10 30 ale my nie idziemy bo mąż po nocce śpi :/
    U mnie dziś znowu upał :(

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam ;) mi dzisiaj i szczeniaki dały popalić nie choalaybspac i ganiały się i piszczały do przed 3 ... później nad danem się obudIly i to samo masakra normalnie ... chwilami wymiękam na wiem ze przyodziewku bedZie podobnie;D ale w końcu ciąża to stan gdzie trzeba się przed tym obowiązkiem wyspać ;D
    Mój Nathanek tez coś dZisiaj szalał mi jak za długo leżałam na lewym boku albo na wprost to odrazu twardniali wypinał się brzuch No i bąbelki wtedy czułam wiem już ze tak mu nie jest wygodnie za dugo ;D

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
‹‹ 1149 1150 1151 1152 1153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ