Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Nati, tak jak radzi Terka, zmień lekarza bo z takim podejściem to ciężka będzie Wasza współpracanati1992 wrote:Ja teraz łapalam już wirusy i chorowałam, a w marcu jelitowka mnie nawet złapała. Czytałam mnóstwo postow kobiet które opowiadały, że poronily bo zaraziły się od dzieci. Serio mam ryzykować i sprawdzać czy coś mnie złapie czy nie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 06:48
-
MissKathy92 wrote:Serio? Ja przypadkiem wpadłam na to imię jak zastanawiałam się nad imieniem dla chłopca
połowa rodziny mnie wysmiala ale ważne że mi i dla męża się podoba
więc będzie Ignaś 
Mnie też się Ignacy podoba. Dla chłopca generalnie sporo męskich imion mi się podoba, właśnie Ignacy, Karol, Stanisław. Dla dziewczynki Iga i Łucja.
MissKathy92 lubi tę wiadomość
-
MissKathy92 wrote:Serio? Ja przypadkiem wpadłam na to imię jak zastanawiałam się nad imieniem dla chłopca
połowa rodziny mnie wysmiala ale ważne że mi i dla męża się podoba
więc będzie Ignaś 
Ale patrzyłam w rankingu imion to Ignacy jest dość wysoko. Ja przeczuwam, że będzie chłopiec. W zeszła sobotę byłam w Częstochowie i na straganach były takie metalowe tabliczki z imionami dzieci, pierwsza która rzuciła mi się w oczy to 'Ignacy tu rządzi'Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 06:52
[/url]
[/url] -
Tak w ogóle witam się w środowy poranek

Ja maszeruje do pracy
ja dziś mam całkiem niezły humor bo jest tak tragicznie że aż śmiać się chce - leci ze mnie jak z kranu, brzuch zaczyna boleć, do tego 10h w pracy i jeszcze w teren pojadę
A co tam, płakać nie będę, jakoś przeżyje ten beznadziejny dzień 
Życzę Wam udanego dnia, lepszego niż mój
-
Hej. Mi się też Ignacy podoba. Jeszcze Marek, Ernest i Hubert. Ale nie wiem co wybierzemy
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
To mi prawie żadne imię dla chłopca się nie podobało :p wcześniej jeszcze myśleliśmy o Oliwierze, ale takie mało polskie no i do Ignacego nie będzie pasować jak kiedyś mielibyśmy mieć drugie. To zdecydowaliśmy się na Ignacy a później Julian
[/url]
[/url] -
Haha to będzie chłopiecnati1992 wrote:Ale patrzyłam w rankingu imion to Ignacy jest dość wysoko. Ja przeczuwam, że będzie chłopiec. W zeszła sobotę byłam w Częstochowie i na straganach były takie metalowe tabliczki z imionami dzieci, pierwsza która rzuciła mi się w oczy to 'Ignacy tu rządzi'
my nigdy nie patrzylismy na rankingi tylko bardziej na nasze otoczenie żeby się imiona ze znajomymi nie powtarzały
U mnie nikt nie słyszał żeby ktoś miał na imię Ignacy i wszyscy się zdziwili że takie oryginalne imię wymyslilismy dla chłopca
dla dziewczynki damy imię Amelia - też u nas rzadkie bardzo a w rankingach podobno wysoko
-
Juliannati1992 wrote:To mi prawie żadne imię dla chłopca się nie podobało :p wcześniej jeszcze myśleliśmy o Oliwierze, ale takie mało polskie no i do Ignacego nie będzie pasować jak kiedyś mielibyśmy mieć drugie. To zdecydowaliśmy się na Ignacy a później Julian
-
Cześć wam

My na nogach od 6 bo na 10 mam połówkowe a muszę do tej kliniki jechać 50 km a o tej godzinie napewno korki będą jak j obiadem tak na autostradzie ..
swoją droga jak do karty ciąży ja rozumiem ... tak nie rozumiem w tej drugiej kwestii przecież jak mas styczność z dziećmi możesz złapać wszytko .. wirusy , bakterie szerzą się j moza ... nie mówię o tym ze pewnie co chwile ospa świnka różyczka i inne groźne choroby ... Np cytomegalia właśnie zaraza się od dzieci do 2 roku życia .... wiec kochana idź dobitnego lekarza
Co do imion .. mi się podoba tez Aleksander , ale jednak damy Nathan , drugie będzie miał po braciszku .. ale gdyby nie miał swojego aNiolka stróża w niebie to na drugie dałabym właśnie Dominik albo Ignacy od świętych u których wygrodziła
Ten cud tak szybko
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Czyli obie mamy Amelke i Ignasianati1992 wrote:Haha no ładnie bo u nas jak będzie dziewczynka to ja postanowiłam, że musi być Amelia i innej opcji nie ma.
mam nadzieję że mi się uda w ogóle zajść kiedyś w ciąże
żeby mieć okazję wykorzystać tę piękne imiona i stworzyć fajną rodzinkę
-
Trzymam kciuki za badaniaMała_Mii wrote:Cześć wam

My na nogach od 6 bo na 10 mam połówkowe a muszę do tej kliniki jechać 50 km a o tej godzinie napewno korki będą jak j obiadem tak na autostradzie ..
swoją droga jak do karty ciąży ja rozumiem ... tak nie rozumiem w tej drugiej kwestii przecież jak mas styczność z dziećmi możesz złapać wszytko .. wirusy , bakterie szerzą się j moza ... nie mówię o tym ze pewnie co chwile ospa świnka różyczka i inne groźne choroby ... Np cytomegalia właśnie zaraza się od dzieci do 2 roku życia .... wiec kochana idź dobitnego lekarza
Co do imion .. mi się podoba tez Aleksander , ale jednak damy Nathan , drugie będzie miał po braciszku .. ale gdyby nie miał swojego aNiolka stróża w niebie to na drugie dałabym właśnie Dominik albo Ignacy od świętych u których wygrodziła
Ten cud tak szybko
Mała_Mii lubi tę wiadomość
-
Dam znać napewno

Ale jakoś mało się stresuje
młody dzisiaj o 3 wizgal Ze nie widziałam jak leżeć mam
. BardIej nie wiem czemu stresuje się ze okażą się jaja ze jaj nie ma
chociaż byłam w 14 i 18 tc i jajka były
ale same wiecie ze rośnie bywa
Haha chociaż jak będzie dziewczynka to będzie Eliza ❤️ Piękne imię jak będę miała córeczkę to tak ja nazwę
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
nati1992 wrote:Mojej koleżance ta sama założyła jak jeszcze nie było serduszka i porównuję swoje usg a jej to u mnie bardziej widać. Dobra i tak zmieniam lekarza bo nie jestem zadowolona z jej podejścia, martwi mnie to, że będę musiała dalej pracować z dziećmi i łapać od nich te wszystkie wirusy.
Moja przedszkolanka za 3tygodnie rodzi i nadal pracuje, podziwiam, że sie nie bała bo wszystkie te choroby, wirusy są niebezpieczne dla ciężarnych.Starania o drugie dziecko -
MissKathy92 wrote:Tak w ogóle witam się w środowy poranek

Ja maszeruje do pracy
ja dziś mam całkiem niezły humor bo jest tak tragicznie że aż śmiać się chce - leci ze mnie jak z kranu, brzuch zaczyna boleć, do tego 10h w pracy i jeszcze w teren pojadę
A co tam, płakać nie będę, jakoś przeżyje ten beznadziejny dzień 
Życzę Wam udanego dnia, lepszego niż mój
Współczuje, takie uroki być kobietą
Musimy zmierzać się z niedogodnościami
Tobie również życze pomimo sytuacji dobrego dnia
MissKathy92 lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko