Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia biore acard już od 3 miesięcy. Do twgo encorton lenzetto i inne.. Dziewczyny jeszcze nic nie wie.. Właśnie wraca do domu ja tez wracam więc dam Wam znać.☺ Andii ale tozkminy faktycznie.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Kasia biore acard już od 3 miesięcy. Do twgo encorton lenzetto i inne.. Dziewczyny jeszcze nic nie wie.. Właśnie wraca do domu ja tez wracam więc dam Wam znać.☺ Andii ale tozkminy faktycznie.

Daj koniecznie znać :)

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Puchatkowa możesz mi napisać na co bierzesz te leki? Bo ja nigdy o nich nie słyszałam i nawet się nie orientuje w czym mają pomóc :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa ale będzie miał prezent, w sam raz na dzien ojca :)))

Andii lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Panipuchatkowa ale będzie miał prezent, w sam raz na dzien ojca :)))

Dokładnie :) Piękny prezent

Tak a propos to zamówiłam na dzień ojca mężowi brelok do kluczy z napisem "Super tata" a na drugiej stronie imię córki, mam nadzieję, że się ucieszy bo nie maiłam pomysłu na prezent :)

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Acard często po stracie jest dawany profilaktycznie, myślałam brać ale pomyślałam po co będę się faszerowane s jak widać nie uniknie tego

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ojej :( a można wiedzieć dlaczego?

Ja też z wszystkiego bałam się cesarki. W sumie nadal tak mam bo choć mały ułożony idealnie moze byc różnie w trakcie.
    Ale jak to moja położna mówi-90% porodu jest w głowie i tego sie trzymam -musi byc dobrze! :D
    Z powodów zdrowotnych od zawsze mam zakaz przemęczania się, a poród należy do dość męczących zjawisk :)

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 7 l.

23.09.2025 - 9 dpo ⏸️
    10 dpo - 121,9 mIU/mL
    12 dpo - 278,5 mIU/mL / przyrost 128% 🥰
    15 dpo - 1005,9 mIU/mL / przyrost 136% 🥰
    7.10.2025 - jest pęcherzyk 🌼
    10.10. 2025 - mamy serduszko 🥰
    15.10.2025 - 7 mm maleństwa 🥰
    6.11.2025 - 2.86 cm tańczącej malinki 🥰
    27.11.2025 - prenatalne, niskie ryzyka. 6,7 cm gagatka 🥰
    22.12.2025 - 165 g chłopczyka 💙
    19.01.2026 połówkowe, 335g zdrowego bobaska

07/25 ktoś chciał być 💔

TSH 1.048 ✅️
    owulacje potwierdzone ✅️
    cytologia ✅️
    morfologia ✅️

💛 marzenia są początkiem wszystkiego...

preg.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Z powodów zdrowotnych od zawsze mam zakaz przemęczania się, a poród należy do dość męczących zjawisk :)

No tu akurat nie ma wątpliwości, jest to spory wysiłek ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Andii Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:

Jeśli Cię trochę to uspokoi to miałam nagłą cesarkę i wspominam dobrze :)
    Samą cesarke wspominam super, dyskusja lekarzy, pielegniarki żartowaly, miła atmosfera, byłam znieczulona od pasa w dół więc wszystko pamiętam, pierwszy krzyk córki itp. niezapomniane wspomnienia ale to wiadomo,zależy od personelu, natomiast po cesarce już ciut gorzej, rana boli ale każdego dnia coraz mniej, po 2dniach to ja już normalnie funkcjonowałam a nie które śmigały kilkanaście godzin po cesarce także wszystko zależy od organizmu :) Komplikacji z dzieckiem po cesarce nie ma a raczej nigdy się z takimi nie spotkałam, ryzyko że matce coś złego się moze stac tez jest małe, wiadomo to operacja więc zawsze jest ryzyko że pacjent źle zareaguje na znieczulenie itp ale nie ma co pisac czarnych scenariuszy :)
    moja siostra rodziła naturalnie pierwsze dziecko a drugie miała cięcie cesarskie ma porównanie ale jak sama twierdzi, dla niej to żadna różnica, przy siłami natury boli przed a po cesarce po ale teraz na środkach przecibólwych to można spokojnie przeżyć i zajmować się w zasadzie od samego początku dzieckiem :)

Kitkat lubi tę wiadomość

• Andii Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynie komfort psychiczny, że samemu nie udało się urodzić,psychika może szwankować, wiele kobiet ma z tym problem, ja pogodziłam się się z cesarką dopiero jak córka miała rok ale to głównie dlatego, ze jest duży nacisk na porody naturalne, tak samo wiele kobiet nie może się pogodzić z tym że nie udało się im karmić piersią, i mamy które od początku dokarmiają butelką czują się czasem gorsze, ja akurat karmiłam piersią więc ten problem miałam z głowy ale koleżanka przeżywała to.

• Kitkat Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Jeśli Cię trochę to uspokoi to miałam nagłą cesarkę i wspominam dobrze :)
    Samą cesarke wspominam super, dyskusja lekarzy, pielegniarki żartowaly, miła atmosfera, byłam znieczulona od pasa w dół więc wszystko pamiętam, pierwszy krzyk córki itp. niezapomniane wspomnienia ale to wiadomo,zależy od personelu, natomiast po cesarce już ciut gorzej, rana boli ale każdego dnia coraz mniej, po 2dniach to ja już normalnie funkcjonowałam a nie które śmigały kilkanaście godzin po cesarce także wszystko zależy od organizmu :) Komplikacji z dzieckiem po cesarce nie ma a raczej nigdy się z takimi nie spotkałam, ryzyko że matce coś złego się moze stac tez jest małe, wiadomo to operacja więc zawsze jest ryzyko że pacjent źle zareaguje na znieczulenie itp ale nie ma co pisac czarnych scenariuszy :)
    moja siostra rodziła naturalnie pierwsze dziecko a drugie miała cięcie cesarskie ma porównanie ale jak sama twierdzi, dla niej to żadna różnica, przy siłami natury boli przed a po cesarce po ale teraz na środkach przecibólwych to można spokojnie przeżyć i zajmować się w zasadzie od samego początku dzieckiem :)
    Operację już miałam kiedyś, więc wiem mniej więcej jaki jest ból brzucha po zabiegu :) I zamierzam rodzić w porządnym szpitalu, mam nadzieję, że mój prowadzący gin przy tym będzie a mąż będzie mógł kangurować malucha :)

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 7 l.

23.09.2025 - 9 dpo ⏸️
    10 dpo - 121,9 mIU/mL

07/25 ktoś chciał być 💔

TSH 1.048 ✅️
    owulacje potwierdzone ✅️
    cytologia ✅️
    morfologia ✅️

preg.png
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Wykazało zaburzenia w genach powiązane z trombofilie oraz celiake ale tu trzeba poszerzyć diagnostykę co może nie być łatwe, bo coś czyje że będzie ciężko się dostać do lekarza u badania na własną rękę bo nie refundowane

Ważne, że masz już jakiś punkt zaczepienia i wiesz w jakim kierunku szukać.

• Kitkat Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Jedynie komfort psychiczny, że samemu nie udało się urodzić,psychika może szwankować, wiele kobiet ma z tym problem, ja pogodziłam się się z cesarką dopiero jak córka miała rok ale to głównie dlatego, ze jest duży nacisk na porody naturalne, tak samo wiele kobiet nie może się pogodzić z tym że nie udało się im karmić piersią, i mamy które od początku dokarmiają butelką czują się czasem gorsze, ja akurat karmiłam piersią więc ten problem miałam z głowy ale koleżanka przeżywała to.
    A to z tym problemów nie mam, to całe gadanie o "wydobycinach" a nie "narodzinach" mnie okropnie śmieszy :) tym chwalą się - moim zdaniem - te matki, które nie mają czym innym się pochwalić. Zdrowie dziecka i mamy najważniejsze, a nie to w jaki sposób maluch się na świecie pojawi :)

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 7 l.

23.09.2025 - 9 dpo ⏸️
    10 dpo - 121,9 mIU/mL

07/25 ktoś chciał być 💔

TSH 1.048 ✅️
    owulacje potwierdzone ✅️
    cytologia ✅️
    morfologia ✅️

preg.png
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    A to z tym problemów nie mam, to całe gadanie o "wydobycinach" a nie "narodzinach" mnie okropnie śmieszy :) tym chwalą się - moim zdaniem - te matki, które nie mają czym innym się pochwalić. Zdrowie dziecka i mamy najważniejsze, a nie to w jaki sposób maluch się na świecie pojawi :)

Dokładnie, bardzo mnie boli ta dyskusja. Do niczego dobrego nie prowadzi, a argumenty robią się momentami żałosne.

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mąż przeszczesliwy!! Już mi kupił owoce i mówi że mam się nie denerwowac i że będzie dobrze.☺ mam nadzieję że ma rację. Ale łzy w oczach mu się zakrecily.

Kitkat, Andii, Magdaa21, terka lubią tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:

To świetnie, no ja miałam problem ale może dlatego że byłam przygotowana na poród naturalny a nagle decyzja o cesarce zburzyła mój cały plan.

• Andii Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Hejka mąż przeszczesliwy!! Już mi kupił owoce i mówi że mam się nie denerwowac i że będzie dobrze.☺ mam nadzieję że ma rację. Ale łzy w oczach mu się zakrecily.

Ale superrrr <3 <3 <3 Tak się cieszę, że Ci sie udało

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa to teraz korzystaj z radości męża i daj się rozpieścić :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fbvrky.jpg
    2nkubt4.jpg

Ciągle bym jadła, zjem i myślę co zaraz będę jeść, masakra jakaś.

panipuchatkowa, Mari92 lubią tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ale fajny brzuszek.☺ Miss -acard dala mi dr chyba przez to ze poroniłam raz, encorton przed owu żeby organizm nie odrzucal zarodka a lenzetto jest na poprawę endometrium to jest w sprayu.

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 1232 1233 1234 1235 1236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ