Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uwielbiam słodycze, chociaż w ciąży nie mogłam na nie patrzeć. Teraz powoli wracam do zajadania się słodkim, a waga leci w dół. Może się jakiejś anemii nabawiłam, albo co... Ważyłam przed ciążą 57-58. Przed poronieniem już nawet 59,5. A teraz 56. A jem słodkie cały czas. U mnie każdą zmianę wagi widać po udach właśnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 08:48

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez 163 i waze 56. Miss to faktycznie sprobuj nie jeść slodyczy po 14.00. Ja po dwoch tygodniach schudlam 2 kg.

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Ja tez 163 i waze 56. Miss to faktycznie sprobuj nie jeść slodyczy po 14.00. Ja po dwoch tygodniach schudlam 2 kg.
    Od czegoś muszę zacząć :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I trzymam kciuki!!!

MissKathy92 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Powodzenia na badaniach! Czekamy na wieści :)

Miss-tez kiedyś miałam parcie na słodycze wieczorami, tylko dlatego że po prostu brakuje kalorii i organizm sie domaga bo to szybki zastrzyk energii jest.
    Nie wiem czy lubisz ale grejfrut jest takim dobrym owocem na popołudnie, bo nie podnosi go a zbija (wgl antycukrzycowy jest ;) ) my mamy z mężulem taki sposób ze owoce często posypujemy cynamonem -ale oboje go lubimy ;) on tez bardzo fajnie działa :)
    Dobrze jest zrezygnować z popołudniowych słodyczy ale nawyki robią swoje i łatwo nie jest (któż nie miał za dziecka chociaż raz na jakiś czas deserek popołudniu ;) )
    A tak ogólnie to dobrze jest zjeść po prostu pożywny obiad, wtedy nie ma tego braku kalorii i nie ciągnie do słodkiego, albo chociaz mniej :D

Moj teść przywiózł nam jakieś 10kg truskawek. Także z pol dnia będę miała co robić z nimi żeby poprzerabiać je na różne przetwory :P
    Trzymajcie kciuki bo to mój debiut :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 08:56

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Hej dziewczyny! Powodzenia na badaniach! Czekamy na wieści :)

Miss-tez kiedyś miałam parcie na słodycze wieczorami, tylko dlatego że po prostu brakuje kalorii i organizm sie domaga bo to szybki zastrzyk energii jest.
    Nie wiem czy lubisz ale grejfrut jest takim dobrym owocem na popołudnie, bo nie podnosi go a zbija (wgl antycukrzycowy jest ;) ) my mamy z mężulem taki sposób ze owoce często posypujemy cynamonem -ale oboje go lubimy ;) on tez bardzo fajnie działa :)
    Dobrze jest zrezygnować z popołudniowych słodyczy ale nawyki robią swoje i łatwo nie jest (któż nie miał za dziecka chociaż raz na jakiś czas deserek popołudniu ;) )
    A tak ogólnie to dobrze jest zjeść po prostu pożywny obiad, wtedy nie ma tego braku kalorii i nie ciągnie do słodkiego, albo chociaz mniej :D

Moj teść przywiózł nam jakieś 10kg truskawek. Także z pol dnia będę miała co robić z nimi żeby poprzerabiać je na różne przetwory :P
    Trzymajcie kciuki bo to mój debiut :D
    Ja lubię grejfruty ale podobno przy niedoczynności tarczycy nie powinno ich się jeść :( więc przestałam w lutym...
    Uwielbiam domowy dżem truskawkowy :D także Terka powodzenia

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka powodzenia z truskawkami! Oj ja tez nie przepadam za grejfrutami.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam za Was kciuki, za pozytywne wieści z wyników badań :)
    terka oczywiście, że trzymam kciuki za przetwory :)

Starania o drugie dziecko
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie przepadam też za grejfrutami, ale z tego co wiem to właśnie przy niedoczynności nawet nie powinnam ich jeść więc z głowy :) Truskawki w tym sezonie już mi się przejadły :) Czekam na moje działkowe maliny <3 mam normalne różowe i żółte, są słodsze od różowych :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ja za malinami tak srednio. Moze dlatego ze co roku zrywalam i juz mi sie przejadly.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja nie przepadam też za grejfrutami, ale z tego co wiem to właśnie przy niedoczynności nawet nie powinnam ich jeść więc z głowy :) Truskawki w tym sezonie już mi się przejadły :) Czekam na moje działkowe maliny <3 mam normalne różowe i żółte, są słodsze od różowych :)

U mnie na działce teraz truskawki kwaśne przez tę pogodę i też mi się przejadły, chociaz takimi słodkimi to bym nie pogardziła :)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na działce kilka krzaczków to zawsze smaki załapię :) Albo do słoiczka, zasypuję cukrem i mam sok do herbaty :)
    Jak sobie pomyślę, że dzisiaj na tych badaniach zaoszczędziłam ok 800 zł to aż mi się słabo robi, jakbym miała to zapłacić...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Andii Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Wow ja za malinami tak srednio. Moze dlatego ze co roku zrywalam i juz mi sie przejadly.

Coś w tym jest, pracowałam sezonowo jako nastolatka przy zbiorach i patrzeć się nie dało to na ogórki, to na truskawki czy jabłka jak sie je zbierało hehe :P

• Andii Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja mam na działce kilka krzaczków to zawsze smaki załapię :) Albo do słoiczka, zasypuję cukrem i mam sok do herbaty :)
    Jak sobie pomyślę, że dzisiaj na tych badaniach zaoszczędziłam ok 800 zł to aż mi się słabo robi, jakbym miała to zapłacić...

Kwota nie miała, wszędzie tylko pieniądze i pieniądze.

• Andii Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To poza nudzam trochę :D
    U mnie ten cykl zmarnowany, chciałam wczoraj dopaść mojego męża i namówić do przytulanek ale on nie miał sił i chęci, ostatnio jest przepracowany i w ogóle ochoty nie ma, robimy to góra raz w tygodniu a czasem nawet rzadziej. Od wczoraj kuje mnie jajnik, śluz piękny płodny nie mam złudzeń że to właśnie owulacja no trudno, dzisiaj wieczorem będzie pewnie już za późno, nie pierwszy taki cykl zmarnowany, robilismy to 2dni temu więc zdecydowanie to za mało. Jak robimy to często to przynajmniej czuję, że zrobiliśmy wszystko co mogliśmy a tutaj czuje rozczarowanie i żal do męża. Dzisiaj rano w złości wygarnęłam mu, że ja takiego dużego domu nie potrzebuje jak nie będzie miał w nim kto zamieszkać, oburzył się, trochę żałowałam że sie uniosłam ale taka jest prawda, ciągle zasłania się budową i czuję, że się oddalamy. Wykończy nas to finansowo i psychicznie.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andi, nie będzie za późno jak dzisiaj poszalejecie :) Kup jakieś winko na wieczór, rozluźnijcie się i dacie radę. 2 dni temu i dzisiaj to duże szanse, że się uda. U mnie było 2 dni przed owu i zaskoczyło :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja dziś upuscilam sobie trochę krwi jak już byłam w labie robić prolaktyne to przy okazji zrobiłam też homocysteine, estriadol i testosteron. Jestem ciekawa homocysteine mam nadzieję że wynik będzie dziś

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia to czekamy razem i jeszcze alex na wyniki. Andii rozumiem ze jestes rozgoryczona bo to chyba normalne. Sprobujcie dzisiaj jeszcze podzialac.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Andi, nie będzie za późno jak dzisiaj poszalejecie :) Kup jakieś winko na wieczór, rozluźnijcie się i dacie radę. 2 dni temu i dzisiaj to duże szanse, że się uda. U mnie było 2 dni przed owu i zaskoczyło :)

W żywotność plemników w moim przypadku nie wierzę.

Kaassiia to za Ciebie również kciukasy zaciśnięte, dzisiaj chyba dzień upuszczania krwi :)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie wiesz, czy owu już była :) Śluz może się pojawić przed, jajniki mogą kłuć wcześniej. Nigdy się nie wstrzelisz idealnie.

Ja po tym dzisiejszym upuszczaniu krwi będę miała siniora giganta. Ręka mnie cała w łokciu boli, nie mogę wyprostować i już się robi ślad. Ja i moje słabe żyły..

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 1234 1235 1236 1237 1238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ