Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
isiaaaa92 wrote:Cześć wszystkim
mam takie pytanko..od piątku bardzo kłuje mnie prawa strona..jakby prawy jajnik. Tak jakby ktoś wbijał mi szpilkę w ten bok..czasami aż noga mi drętwieje
owulację miałam prawdopodobnie 28.06. bo testy owulacyjne wychodziły pozytywne i po tym dniu temperatura poszła w górę..więc dlatego myślę że owulacja była..ale czemu tak boli mnie ten jajnik teraz ? I mam takie uczucie ciągnięcia jakby na @.. piersi stały się pełniejsze i latam do łazienki siku często. Nie chcę nic sobie wkręcać..ale nie wiem już co myśleć o tym..biorę bromergon od tamtego poniedziałku po 0.5 tabletki dwa razy dziennie. Bo mam prolaktynę ponad 130 a po obciążeniu 320. Ginekolog powiedziała że nie mam gruczolaka że to czynnościowa prolaktyna. Że za miesiąc mam przyjść z wynikiem prolaktyny. Kazała brać castagnus ale odstawiłam jak zaczęły się dni płodne.to mój drugi no można powiedzieć trzeci cykl starań o naszego bejbusia
ale co myślicie o tych moich bólach co obecnie mam? Ps. Zapomniałam dodać że cykle mam regularne jak w zegarku co 27-29 dni
Ciężko powiedzieć co to to może być. Mnie w tym cyklu od owulacji codziennie bolał brzuch. Czasami cały dół, czasem tylko prawa strona (a owulację miałam z lewego jajnika). Kiedy powinnaś dostać okres? Chyba jest jeszcze za wcześnie na diagnozowanie ewentualnej ciąży.
A czemu odstawiłaś Castangus przed dniami płodnymi? -
Ja przy CLO normalnie brałam Ovarin. Teraz już go nie biorę przez zbyt wysoki kwas foliowy.Andii wrote:Dziewczyny może wy pomożecie. Chciałam jutro po raz pierwszy wziąć letrozol na stymulacje owulacji i pytanie czy ovarin mogę przy tym normalnie brać?
Andii lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
isiaaaa92 wrote:Cześć wszystkim
mam takie pytanko..od piątku bardzo kłuje mnie prawa strona..jakby prawy jajnik. Tak jakby ktoś wbijał mi szpilkę w ten bok..czasami aż noga mi drętwieje
owulację miałam prawdopodobnie 28.06. bo testy owulacyjne wychodziły pozytywne i po tym dniu temperatura poszła w górę..więc dlatego myślę że owulacja była..ale czemu tak boli mnie ten jajnik teraz ? I mam takie uczucie ciągnięcia jakby na @.. piersi stały się pełniejsze i latam do łazienki siku często. Nie chcę nic sobie wkręcać..ale nie wiem już co myśleć o tym..biorę bromergon od tamtego poniedziałku po 0.5 tabletki dwa razy dziennie. Bo mam prolaktynę ponad 130 a po obciążeniu 320. Ginekolog powiedziała że nie mam gruczolaka że to czynnościowa prolaktyna. Że za miesiąc mam przyjść z wynikiem prolaktyny. Kazała brać castagnus ale odstawiłam jak zaczęły się dni płodne.to mój drugi no można powiedzieć trzeci cykl starań o naszego bejbusia
ale co myślicie o tych moich bólach co obecnie mam? Ps. Zapomniałam dodać że cykle mam regularne jak w zegarku co 27-29 dni
Czesc
Pozwoliłam sobie zerknąć na Twój wykres. Wygląda ładnie, obiecująco
ale to za wcześnie stanowczo zeby mówić o tym czy sie udało skoro widzę ze u Ciebie jest 5 dzień po owulacji (wg wykresu i wg tego co napisałaś) 
Niestety jak każda musisz sie uzbroić w cierpliwość bo teraz cokolwiek byś nie zrobiła to nic Ci jeszcze nie wykaże
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Do testowania jeszcze chyba za wcześnie..dopiero dziś 22 dzien cyklu przy 28 -dniowych cyklach..(niby 5 dzień po owulacji). Robiłam wczoraj progesteron i wynik 9.50ng/ml. Chyba okey co? Szczerze to jeszcze nie jestem az tak wglebiona w te wszystkie badania itp. to dopiero mój 2 cykl staranIsia
-
terka wrote:Czesc

Pozwoliłam sobie zerknąć na Twój wykres. Wygląda ładnie, obiecująco
ale to za wcześnie stanowczo zeby mówić o tym czy sie udało skoro widzę ze u Ciebie jest 5 dzień po owulacji (wg wykresu i wg tego co napisałaś) 
Niestety jak każda musisz sie uzbroić w cierpliwość bo teraz cokolwiek byś nie zrobiła to nic Ci jeszcze nie wykaże
No właśnie chyba nie ma co jeszcze testowac chociaz korci :p a temp ładnie mi rośnie
zobaczę jak będzie jutro 
Isia -
isiaaaa92 wrote:No właśnie chyba nie ma co jeszcze testowac chociaz korci :p a temp ładnie mi rośnie
zobaczę jak będzie jutro 
Widziałam Twój wykres, faktycznie przyrost jest ładny
Mnie test sikany pozytywny wyszedł wczoraj, 9 dpo (8 według ovufriend) i dziewczyny mi tu pisały że bardzo wcześnie.
I jak będziesz kupować test to weź taki o czułości 10 mlU/ml, szybciej coś pokaże
Robiłam teraz popołudniu bobo test (on ma czułość 25) i są dwie kreski więc jutro chociaż trochę będę spokojniejsza
Ulv15 lubi tę wiadomość
-
Oj dziewczyny od wczoraj coś jest w powietrzu, bo chodzę taka senna że całymi dniami bym tylko spala... Niby pogoda znośna, bo oni za ciepło ani za zimno... No i mam jakby brak apetytu... Jem by po prostu zjeść, ale gdyby nie ciąża to bym pewnie mogła cały dzień nic nie jeść.. też tak macie?
Ja tak widzę że wszystkie gadacie ten progesteron a ja ani razu go nie zbadałam... Ani przed ciążą ani w trakcie... Dostałam tylko profilaktycznie po poronieniu duphaston i brałam go chyba do 11/12 tygodnia ciazy.. najpierw 3x1, potem 2x1.. a że źle się czułam po nim to odstawiłam go, bo normalnie wszystko co włożyłam do ust to zwracałam... Jeśli chodzi o TSH to na początku ciąży miałam wynik dla mnie kosmiczny, poniżej normy... Ale podobno to na początkach ciąży jest normalne... Po miesiącu czasu wrócił do normy i już nie badam... Bynajmniej gin mi nic nie mówi o tym
-
Hej ja już po wizycie ginka przejrzałem wszystkie moje wyniki. Zbadał mam lekka infekcje dostałam leki. Do mutacji obowiązkowo metyle od pozytywnego testu radzi brać coś na rozrzedzenie krwi. Do powtórki mam prolaktyne jeśli będzie podwyższony wynik to leki na zbicie, dała nam jeszcze 3 cylke na luzie jeśli nie pyknie to wtedy zacznie coś więcej. Pytała czy odczuwam Owulacji to mówię że nie ale ze się obserwuje i widzę po skoku temp no i prog ładny więc jest.
Pytała o obfitość krwawienie i od razu sama stwierdził że raczej słabe, widziała po endometrium ( nie dopytam ile ma)
22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
Mam nadzieję że zobaczę się z nią szybciej niż za 3 cykle ( nie licząc konsultacji wyników) za tydzień idę zbadać prolaktyne to i przy okazji proga zbadam.22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
Patulka wrote:Mam nadzieję że ja nie będę nadrabiać
chociaż ostatnio już padł komentarz że nie wyglądam na 5 miesiąc i czy w ogóle to dziecko karmię...
Ja przestalam sie przejmować ludźmi bo bym musiała z domu nie wychodzić
Ludzie sie mnie boja chyba, z takim przerażeniem patrzą jakbym miała eksplodować... Dzisiaj kierowca autobusu to chyba sie modlil żebym do jego autobusu nie wchodziła
ale na szczęście nie, potrzebowałam innego, a kierowca "mojego" spoko, chciał mi ułatwić sprawę i stanąć żebym akurat drzwi miała ale mu nie wyszło i musiałam podejść bo autobus za szybko stanął mu w miejscu 
Ale byl jednym z nielicznych ludzi którzy patrzyli na mnie normalnie
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
terka wrote:Ja przestalam sie przejmować ludźmi bo bym musiała z domu nie wychodzić

Ludzie sie mnie boja chyba, z takim przerażeniem patrzą jakbym miała eksplodować... Dzisiaj kierowca autobusu to chyba sie modlil żebym do jego autobusu nie wchodziła
ale na szczęście nie, potrzebowałam innego, a kierowca "mojego" spoko, chciał mi ułatwić sprawę i stanąć żebym akurat drzwi miała ale mu nie wyszło i musiałam podejść bo autobus za szybko stanął mu w miejscu 
Ale byl jednym z nielicznych ludzi którzy patrzyli na mnie normalnie
Ważne że miał dobre chęci. A że nie wyszło...
Jesteś dla nich chyba tykającą bombą, poza tym społeczeństwo ma jednak nadal dziwny stosunek do kobiet ciężarnych. Więc nie dziwię się tym reakcjom. -
an1315 wrote:Ważne że miał dobre chęci. A że nie wyszło...

Jesteś dla nich chyba tykającą bombą, poza tym społeczeństwo ma jednak nadal dziwny stosunek do kobiet ciężarnych. Więc nie dziwię się tym reakcjom.
Nie no kierowca the best, super gościu (często z nim jeżdżę na zakupy autobusem takim co maja niektóre sklepy zorganizowane)
No ja wlasnie bardzo sie dziwie.
Sraszne, kobieta w ciazy... Widok tak rzadki jak UFO

Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Dziewczyny ja nie wiem czy ja podświadomie (i świadomie
) chce przyśpieszyć ewakuacje młodego czy co ale nosi mnie dzisiaj jak nie wiem...
Naczynia wszystkie pomyte, spacer 2h zaliczony, pranie zrobione i rozwieszone, łóżeczko poprawione na wyższy poziom... I jeszcze sobie mam ochotę gdzieś iść
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Magda faceci tak mają, albo nic nie mówią albo paplają na lewo i prawo
Magdaa21 lubi tę wiadomość
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH