SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia tak naprawdę trudno powiedzieć. Taki ból może mieć wiele przyczyn. No i jeśli chcesz potwierdzić ciążę to najlepiej beta.

3i49krhm19wid3ce.png
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isiaaaa92 wrote:
    Cześć wszystkim :) mam takie pytanko..od piątku bardzo kłuje mnie prawa strona..jakby prawy jajnik. Tak jakby ktoś wbijał mi szpilkę w ten bok..czasami aż noga mi drętwieje :/ owulację miałam prawdopodobnie 28.06. bo testy owulacyjne wychodziły pozytywne i po tym dniu temperatura poszła w górę..więc dlatego myślę że owulacja była..ale czemu tak boli mnie ten jajnik teraz ? I mam takie uczucie ciągnięcia jakby na @.. piersi stały się pełniejsze i latam do łazienki siku często. Nie chcę nic sobie wkręcać..ale nie wiem już co myśleć o tym..biorę bromergon od tamtego poniedziałku po 0.5 tabletki dwa razy dziennie. Bo mam prolaktynę ponad 130 a po obciążeniu 320. Ginekolog powiedziała że nie mam gruczolaka że to czynnościowa prolaktyna. Że za miesiąc mam przyjść z wynikiem prolaktyny. Kazała brać castagnus ale odstawiłam jak zaczęły się dni płodne.to mój drugi no można powiedzieć trzeci cykl starań o naszego bejbusia ;) ale co myślicie o tych moich bólach co obecnie mam? Ps. Zapomniałam dodać że cykle mam regularne jak w zegarku co 27-29 dni

Ciężko powiedzieć co to to może być. Mnie w tym cyklu od owulacji codziennie bolał brzuch. Czasami cały dół, czasem tylko prawa strona (a owulację miałam z lewego jajnika). Kiedy powinnaś dostać okres? Chyba jest jeszcze za wcześnie na diagnozowanie ewentualnej ciąży.
    A czemu odstawiłaś Castangus przed dniami płodnymi?

• Andii Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może wy pomożecie. Chciałam jutro po raz pierwszy wziąć letrozol na stymulacje owulacji i pytanie czy ovarin mogę przy tym normalnie brać?

Starania o drugie dziecko
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w domu po pracy, jakoś dzisiaj zmęczona i senna jestem cały dzień. Muszę się zebrać w sobie żeby naczynia pomyć, ale na razie nie mam siły.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Dziewczyny może wy pomożecie. Chciałam jutro po raz pierwszy wziąć letrozol na stymulacje owulacji i pytanie czy ovarin mogę przy tym normalnie brać?
    Ja przy CLO normalnie brałam Ovarin. Teraz już go nie biorę przez zbyt wysoki kwas foliowy.

Andii lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isiaaaa92 wrote:
    Cześć wszystkim :) mam takie pytanko..od piątku bardzo kłuje mnie prawa strona..jakby prawy jajnik. Tak jakby ktoś wbijał mi szpilkę w ten bok..czasami aż noga mi drętwieje :/ owulację miałam prawdopodobnie 28.06. bo testy owulacyjne wychodziły pozytywne i po tym dniu temperatura poszła w górę..więc dlatego myślę że owulacja była..ale czemu tak boli mnie ten jajnik teraz ? I mam takie uczucie ciągnięcia jakby na @.. piersi stały się pełniejsze i latam do łazienki siku często. Nie chcę nic sobie wkręcać..ale nie wiem już co myśleć o tym..biorę bromergon od tamtego poniedziałku po 0.5 tabletki dwa razy dziennie. Bo mam prolaktynę ponad 130 a po obciążeniu 320. Ginekolog powiedziała że nie mam gruczolaka że to czynnościowa prolaktyna. Że za miesiąc mam przyjść z wynikiem prolaktyny. Kazała brać castagnus ale odstawiłam jak zaczęły się dni płodne.to mój drugi no można powiedzieć trzeci cykl starań o naszego bejbusia ;) ale co myślicie o tych moich bólach co obecnie mam? Ps. Zapomniałam dodać że cykle mam regularne jak w zegarku co 27-29 dni

Czesc :)
    Pozwoliłam sobie zerknąć na Twój wykres. Wygląda ładnie, obiecująco ;) ale to za wcześnie stanowczo zeby mówić o tym czy sie udało skoro widzę ze u Ciebie jest 5 dzień po owulacji (wg wykresu i wg tego co napisałaś) ;)
    Niestety jak każda musisz sie uzbroić w cierpliwość bo teraz cokolwiek byś nie zrobiła to nic Ci jeszcze nie wykaże :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • isiaaaa92 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do testowania jeszcze chyba za wcześnie..dopiero dziś 22 dzien cyklu przy 28 -dniowych cyklach..(niby 5 dzień po owulacji). Robiłam wczoraj progesteron i wynik 9.50ng/ml. Chyba okey co? Szczerze to jeszcze nie jestem az tak wglebiona w te wszystkie badania itp. to dopiero mój 2 cykl staran

Isia
  • isiaaaa92 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Czesc :)
    Pozwoliłam sobie zerknąć na Twój wykres. Wygląda ładnie, obiecująco ;) ale to za wcześnie stanowczo zeby mówić o tym czy sie udało skoro widzę ze u Ciebie jest 5 dzień po owulacji (wg wykresu i wg tego co napisałaś) ;)
    Niestety jak każda musisz sie uzbroić w cierpliwość bo teraz cokolwiek byś nie zrobiła to nic Ci jeszcze nie wykaże :)

No właśnie chyba nie ma co jeszcze testowac chociaz korci :p a temp ładnie mi rośnie ;) zobaczę jak będzie jutro :)

Isia
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia, może być tak że nic jeszcze by nie wyszło - czasem zagnieżdżenie występuje po nawet 10 dniach. Trzeba czekać :) progesteron ładny :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isiaaaa92 wrote:
    No właśnie chyba nie ma co jeszcze testowac chociaz korci :p a temp ładnie mi rośnie ;) zobaczę jak będzie jutro :)

Widziałam Twój wykres, faktycznie przyrost jest ładny ;)
    Mnie test sikany pozytywny wyszedł wczoraj, 9 dpo (8 według ovufriend) i dziewczyny mi tu pisały że bardzo wcześnie.

I jak będziesz kupować test to weź taki o czułości 10 mlU/ml, szybciej coś pokaże ;)

Robiłam teraz popołudniu bobo test (on ma czułość 25) i są dwie kreski więc jutro chociaż trochę będę spokojniejsza ;)

Ulv15 lubi tę wiadomość

• Patulka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny od wczoraj coś jest w powietrzu, bo chodzę taka senna że całymi dniami bym tylko spala... Niby pogoda znośna, bo oni za ciepło ani za zimno... No i mam jakby brak apetytu... Jem by po prostu zjeść, ale gdyby nie ciąża to bym pewnie mogła cały dzień nic nie jeść.. też tak macie?
    Ja tak widzę że wszystkie gadacie ten progesteron a ja ani razu go nie zbadałam... Ani przed ciążą ani w trakcie... Dostałam tylko profilaktycznie po poronieniu duphaston i brałam go chyba do 11/12 tygodnia ciazy.. najpierw 3x1, potem 2x1.. a że źle się czułam po nim to odstawiłam go, bo normalnie wszystko co włożyłam do ust to zwracałam... Jeśli chodzi o TSH to na początku ciąży miałam wynik dla mnie kosmiczny, poniżej normy... Ale podobno to na początkach ciąży jest normalne... Po miesiącu czasu wrócił do normy i już nie badam... Bynajmniej gin mi nic nie mówi o tym :)

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka ja tez tak miałam z tym jedzeniem, teraz nadrabiamy za to :P

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja już po wizycie ginka przejrzałem wszystkie moje wyniki. Zbadał mam lekka infekcje dostałam leki. Do mutacji obowiązkowo metyle od pozytywnego testu radzi brać coś na rozrzedzenie krwi. Do powtórki mam prolaktyne jeśli będzie podwyższony wynik to leki na zbicie, dała nam jeszcze 3 cylke na luzie jeśli nie pyknie to wtedy zacznie coś więcej. Pytała czy odczuwam Owulacji to mówię że nie ale ze się obserwuje i widzę po skoku temp no i prog ładny więc jest.
    Pytała o obfitość krwawienie i od razu sama stwierdził że raczej słabe, widziała po endometrium ( nie dopytam ile ma)

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że zobaczę się z nią szybciej niż za 3 cykle ( nie licząc konsultacji wyników) za tydzień idę zbadać prolaktyne to i przy okazji proga zbadam.

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Patulka ja tez tak miałam z tym jedzeniem, teraz nadrabiamy za to :P
    Mam nadzieję że ja nie będę nadrabiać :) chociaż ostatnio już padł komentarz że nie wyglądam na 5 miesiąc i czy w ogóle to dziecko karmię...

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Mam nadzieję że ja nie będę nadrabiać :) chociaż ostatnio już padł komentarz że nie wyglądam na 5 miesiąc i czy w ogóle to dziecko karmię...

Ja przestalam sie przejmować ludźmi bo bym musiała z domu nie wychodzić :P
    Ludzie sie mnie boja chyba, z takim przerażeniem patrzą jakbym miała eksplodować... Dzisiaj kierowca autobusu to chyba sie modlil żebym do jego autobusu nie wchodziła :D ale na szczęście nie, potrzebowałam innego, a kierowca "mojego" spoko, chciał mi ułatwić sprawę i stanąć żebym akurat drzwi miała ale mu nie wyszło i musiałam podejść bo autobus za szybko stanął mu w miejscu :P
    Ale byl jednym z nielicznych ludzi którzy patrzyli na mnie normalnie :P

• an1315 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ja przestalam sie przejmować ludźmi bo bym musiała z domu nie wychodzić :P
    Ludzie sie mnie boja chyba, z takim przerażeniem patrzą jakbym miała eksplodować... Dzisiaj kierowca autobusu to chyba sie modlil żebym do jego autobusu nie wchodziła :D ale na szczęście nie, potrzebowałam innego, a kierowca "mojego" spoko, chciał mi ułatwić sprawę i stanąć żebym akurat drzwi miała ale mu nie wyszło i musiałam podejść bo autobus za szybko stanął mu w miejscu :P
    Ale byl jednym z nielicznych ludzi którzy patrzyli na mnie normalnie :P

Ważne że miał dobre chęci. A że nie wyszło... ;)

Jesteś dla nich chyba tykającą bombą, poza tym społeczeństwo ma jednak nadal dziwny stosunek do kobiet ciężarnych. Więc nie dziwię się tym reakcjom.

• terka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Ważne że miał dobre chęci. A że nie wyszło... ;)

Jesteś dla nich chyba tykającą bombą, poza tym społeczeństwo ma jednak nadal dziwny stosunek do kobiet ciężarnych. Więc nie dziwię się tym reakcjom.

Nie no kierowca the best, super gościu (często z nim jeżdżę na zakupy autobusem takim co maja niektóre sklepy zorganizowane) ;)
    No ja wlasnie bardzo sie dziwie.
    Sraszne, kobieta w ciazy... Widok tak rzadki jak UFO :P :D :D :P

• terka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nie wiem czy ja podświadomie (i świadomie :D ) chce przyśpieszyć ewakuacje młodego czy co ale nosi mnie dzisiaj jak nie wiem...
    Naczynia wszystkie pomyte, spacer 2h zaliczony, pranie zrobione i rozwieszone, łóżeczko poprawione na wyższy poziom... I jeszcze sobie mam ochotę gdzieś iść :D

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda faceci tak mają, albo nic nie mówią albo paplają na lewo i prawo :-)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
‹‹ 1318 1319 1320 1321 1322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ