SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn w ciąży a ja rozwiazaliscie kwestie prowadzenia ciąży i badań? Czy tylko prywatnie i za wszystko płacić czy na dwa fronty? I podstawowe badania na NFZ macie

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zaraz zbieram do domku.☺ czeka na mnie makaron z sosem bolonskim!

3i49krhm19wid3ce.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem ze czasem lekarze prywatni też dają na NFZ, jak pracują też w publicznych przychodniach, czy szpitalach. Ale wiem że czasem jest problem i trzeba chodzić na dwa fronty i ma NFZ i prywatnie..
    Ja korzystam z luxmedu I tu akurat jestem zadowolona bo dostałam wykaz badan w danym tygodniu, nie muszę się prosić o skierowanie tylko mówię co chce zbadać "z karty ciąży" :) dziś np zrobiłam mocz+morfologię i jutro na świeżo będę miała na wizytę :P

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Pytanie do dziewczyn w ciąży a ja rozwiazaliscie kwestie prowadzenia ciąży i badań? Czy tylko prywatnie i za wszystko płacić czy na dwa fronty? I podstawowe badania na NFZ macie
    Dołączam się do pytania bo też mnie to ciekawi :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • kryha Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży wszystko robiłam prywatnie.

Teraz na wizyty chodzę dalej prywatnie do innej gin, ale na te pierwsze badania co są bardzo drogie dała mi skierowanie na NFZ. Prenatalne i połówkowe też miałam na NFZ i pewnie na krzywą też dostanę skierowanie. Takie drobne jak mocz i morfologia co miesiąc robię prywatnie.
    Także tym razem sporo mi w kieszeni zostaje.

Edit: ta gin do której teraz chodzę, przyjmuje na NFZ jeszcze w szpitalu, dlatego daje skierowania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 15:30

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat całą ciąże prowadziłam na NFZ. Wszystkie badania robiłam na NFZ, wizyty także, jak dodatkowo potrzebowałam iść bo cos sie działo to nie bylo problemu żeby mnie przyjął. Jak chciałam cos dodatkowo sobie zrobić to prywatnie ale to moje widzimisię były (jakas dodatkowa morfologia czy cos ;) ). A no i krzywa cukrowa robiłam prywatnie bo nie chciałam sama jechać do przychodni i zrobiłam w labie który mam 5 minut ode mnie ;)
    Z badan prenatalnych robiłam tylko polowkowe- prywatnie koszt 250zl. Wiec łącznie prywatnie z 300zl wydałam, reszta na koszt NFZ ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 15:29

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No terka super. U mnie juz są to duże koszty. Zobaczymy jak dalej. Najważniejsze żeby maleństwo było zdrowe.

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze w ciąży nie jestem a od początku roku na wizyty, badania i leki wydalam prawie 1.5 tyś :( bo biorąc pod uwagę to że rodzinna może wystawić skierowanie na tsh na nfz raz na pół roku czy nawet rok to ja dziękuję... U mnie w ogóle opieka na nfz jest beznadziejna :/ w szpitalu przyjmuje jeden gin na nfz- stary pijak któremu nawet się nie chce zrobić cc gdy akcja porodowa się zatrzyma po ponad dobie rodzenia :/

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety kasa leci na te nasze wizyty i badania
    A ja raczej bym chciała być pod dobra opieka jednak poronienie i mutacja, na swoją była gin nie mam co narzekać przyjmuje na NFZ badania robiła wszystkie bo jak poszłam do szpitala to byli zdziwieni że już tyle mam

21 wrzesień 2019
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, wiadomo kto jak się czuje. Ja nigdy nic nie robię na siłę, i po porodzie też nie zamierzam.. jeśli będę chciała się zdrzemnąć to się zdrzemnę. Pranie mi nie ucieknie ;)

Ja swoją ciążę prowadzę na Medicover. Więc te wszystkie badania mam na nie.. jedynie co to pierwsze prenatalne miałam na NFZ bo moja gin i pracuje w szpitalu oraz i przychodnia też chyba ma jakąś umowę podpisana z NFZ. Połówkowe badania już robiłam z Medicover... Więc tak naprawdę to za moja ciążę nie zapłaciłam nic...

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Pola 29 Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umieram gorąco do tego piersi pobolewaja i nabrzmiały i plecy mnie bolą a synek na tyle energii ze gorąco mu nie przeskadza

• an1315 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:

Ja będę prowadzić tą ciążę wyłącznie prywatnie. I liczę się z kosztami badań. Może część zrobie z Luxmedu, ale straciłam do nich zaufanie i nie powierzę im ciąży.

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra co za temperatura! Auto w cieniu a i tak 33,5 stopnia.. Nie da się wytrzymać. Terka, współczuję Ci - ja się czuję mega źle a co dopiero Ty :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pakiety medyczne są ok lecz u mnie to zadupie jest tylko ewentualnie jedno miejsce gdzie można by było korzystać z ich usług. Tyle że ginekolodzy którzy tam przyjmują to jeden to ordynator szpitala o którym są różne opinie( przyjmuje raz w tyg)drugi niby Oki ale jest tylko raz miesiącu i trzeci młody facet jest spoko byłam raz u niego i też tylko raz w tyg przyjmuje

21 wrzesień 2019
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przychodnia do której ja chodzę jest to prywatna przychodnia.. tylko lekarze poz są na NFZ. Ale podpisali umowę z Medicover i że tak powiem to cały zakład pracy mój tam chodzi....
    Bo jeśli chce szybko jakiś termin do lekarza specjalisty to umawiam się tutaj w Krakowie do któregoś z centrum Medicover... Ale jakoś mam neutralne odczucia odnośnie tych lekarzy...

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na medicover i jedynie płaciłam za bety jak nie miałam skierowania. I wtedy jak mi w labo zamknęli a informacji nie było to poszłam do innego, już nie na pakiet. Ogólnie to super że nie trzeba za nic placic, gina i Endo mam super na pakiet, rodzinną też. Gdyby nie to to pewnie nie zrobiłbym tyłu badań i nadal nie wiedziałabym, że mam takie choroby.
    Jestem po pracy, umarłam. Upał okropny ale chyba jakaś burza się szykuje, bo chmury się zbierają. Oby bo ciśnienie mi już głowę rozsadza.
    W ogóle wrzucę wam później mój wykres... wygląda jakby się do owu szykowalo bo jakieś dziwne skoki;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wracam do domu, jest mi duszno i niedobrze. Muszę chyba zawsze mieć ze sobą małą butelkę wody.

A na sobotę muszę sobie spisać listę pytań do ginekologa, żeby o niczym nie zapomnieć. O seks się muszę zapytać, o paznokcie żelowe/hybrydowe. I jedziemy też do tego spa, basen i jacuzzi są raczej ok, sauna odpada, a nie wiem jak z masażami i zabiegami.

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ! Boziu przepraszam nie miałam. Czasu normalnie .. 3 tyg remontu ... na szczęście już dzisiaj wszytko skończone i wysprzątane ..masakra padam na ryjek.. do tego wczoraj na cito cały dzień miałam ... bolało mnie podbrzusze .. szybciej z prawej strony kilka dni .... i wczoraj krew w moczu ... ja w strach , z mezem do położnej tam usg i sprawdzanie wszystkiego .. na szczęście serduszko ładnie biło , mały ruchliwy , macica w pozadku szyjka długa , łożysko przyklejone , a w drogach rodnych zero krwi ... nasiąkam do pojemnika a mocz czerwony .. to pojechałam do rodzinnego zostawić do badania mocz vo mi położna kazała , a w drodze do domu dzwonią do mnie żebym przyjechała na wizytę bo to tak być nie może ... tam mnie zbadali kazali znowu nasiusiac bo z tej próbki nie mogli nic zbadać bo krwi za dużo ... No i czekanie godzinę na wynik i tez nic ... bo za duże stężenie krwi ... to obi przestraszeni skierowanie do szpitala do ginekologa .. bo może położna coś przeoczyła i jednak np łożysko się odkleja albo szyjka skraca i stad krew .. Eh na końcu się okazało ze z dzidzia jednak wszytko dobrze to nie od niej .. znów siusiu pobrali żeby dokładne wymazy porobić , a mnie w poniedziałek do urologa umówili do innego szpitala . Podejrzewają nereczki , jakiś kamień piasek albo zapalenie pęcherza , tylko mnie przy siusiu nic nie boli .... nigdy z niczym z tych rzeczy nie miałam problemu , ale jednak oni wszytko chcą dobrze sprawdzić bo jakiś powod krwi w moczu jest , a mija mama ze mną tez miała piasek w nerce i krew moczu .. a w ciąży wszytko możliwe ale uff kamień z serca mi spadł ze to nic z dzieckiem się nie dzieje .. maluch wazy już 550gram ;D

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Mii ;/ mam nadzieję że wszystko będzie w porządku, że to nic groźnego. Może faktycznie jakaś infekcja i wszystko będzie dobrze.

an1315 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Mala! Dobrze ze wszystko ok z dzidziolem! ;) miejmy nadzieje że i to sie okaże błahostka i tylko na strachu sie skończy :)

An-absolutnie bez wody nawet sie nie ruszaj z domu w taka pogodę! Kobieto... Zawsze musisz mieć coś bo padniesz kiedyś...

Magda- no nie ma lekko dzisiaj, wiedziałam ze dzisiaj tak ma byc wiec... nie wychodziłam z domu caly dzień ;) bo zanim wstałam (gdzieś przed 9.00) to już bylo kolo 25 stopni wiec domek to bezpieczne miejsce dla mnie :D

Alex-odpoczywaj...musiałaś mieć ciężki dzień. Taki upal plus marudne dzieci tez z upału... Lekko nie miałaś... I prześlij wykres, z chęcią zobaczę ;)

Kasia-widzisz mój też ma w necie opinie różne, bardzo różne ;) ale na brak pacjentek nie narzeka :P
    A ze musiałam gdzieś iść a tylko on byl w stanie przyjąć mnie szybko (czyt.pd ręki ;) ) a nie po 1.5 msc to postanowiłam tam iść i najwyżej zmienić w trakcie. I tak do końca ciazy stwierdziłam że nie zmieniam, opcji nie ma ;) za bardzo zaangażowany człowiek zeby go zmieniać, złapaliśmy kontakt, zaufałam mu, szukanie kogoś innego byłoby po prostu bez sensu ;)
    Jedynie co moge sie "poskarżyć" to że nie powiedział mi na ostatniej wizycie ile mały wazy... I nie wiem czego sie spodziewać przy porodzie...
    Z drugiej strony-dziewczyny co chwila pisza ze im lekarze mówili wagę a średnio sie to zgadzało z tym co było naprawdę... Także moze chciał mi oszczędzić rozczarowań :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 19:01

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
‹‹ 1331 1332 1333 1334 1335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ