X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam nasza tykająca bomba się czuje?:D

3i49krhm19wid3ce.png
  • Pola 29 Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam tempka skoczyła ovu wyznaczyła dzień płodny 10dc wydaję mi się że źle podaję zerknijcie na wykres

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    An Ja noszę ten pasek zawiazany na mocna kokardke na brzuchu/podbrzuszu - zależy jak mi się zawiaze i zdejmuje tylko do kąpieli :) płatki św. Rity, które mam przykładam co wieczór podczas modlitwy do brzucha. U mnie w rodzinie były 2 przypadki że 2 osoby leżały w szpitalu i było bardzo źle a chwilę po przylozeniu płatków wszystko przeszło!
    Jeśli któraś z Was ma za daleko do kościoła gdzie świeca róże to mogę Wam płatki wysłać pocztą :) wiem że moja mama będzie tam dzisiaj na Mszy św, a jutro się z nią widzę więc mogę mieć świeża dostawę płatków :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 07:29

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    A jak tam nasza tykająca bomba się czuje?:D
    Właśnie, Terka zawsze rano aktywna a teraz cisza :D

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Terka właśnie, dawaj znaki :) wystarczy info że jesteś w szpitalu i godzisz to będziemy cierpliwie czekać;)
    Dzisiaj już weekendzik. Ostatni raz do tego burdelu i odpoczynek. Dzisiaj na szczęście chyba nie będzie grzało bo pochmurno.
    Jakie plany na weekend?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Właśnie, Terka zawsze rano aktywna a teraz cisza :D

Bo wczoraj uległa popołudniowej drzemce z mężem i spać w nocy nie mogła i nadrobić musiała :P

Tykam sobie dalej :P i coraz bardziej boje się sztucznego wywoływania :( nie chce tego bardzo... Teraz weekend mam nadzieje że zlituje się nade mną ten dziec i sam pięknie o terminie wyjdzie..

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej dziewczyny. Terka właśnie, dawaj znaki :) wystarczy info że jesteś w szpitalu i godzisz to będziemy cierpliwie czekać;)
    Dzisiaj już weekendzik. Ostatni raz do tego burdelu i odpoczynek. Dzisiaj na szczęście chyba nie będzie grzało bo pochmurno.
    Jakie plany na weekend?

Ja mam plany na weekend urodzić :P a czy Andrzejek tez-zobaczymy XD

O tak, zasłużony odpoczynek Ci się przyda...
    PS dorwała męża wczoraj? ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola 29 wrote:
    Hej wam tempka skoczyła ovu wyznaczyła dzień płodny 10dc wydaję mi się że źle podaję zerknijcie na wykres

Póki co kreska jest przerywana. Program ma wątpliwość co do swoich racji :P
    Mierz dalej, zobaczymy ;) szkoda że nie ma innych objawów byoby łatwiej interpretować... Iludniowe masz cykle zazwyczaj?

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostała, dorwała ;) costam się przekomarzalismy, a jak powiedziałam, że "to co, idziemy spac", to mąż że nie, działamy;)
    Terka to ja trzymam kciuki żeby wszystko pięknie poszło tak jak chcesz ;)

My jedziemy do rodziców bo mój tato przyjeżdża z Belgii dzisiaj wieczorem. Pewnie grilla jutro zrobimy jak nie będzie padać. Teraz coś się na deszcz zbiera ale i tak jadę rowerem żeby szybko :)
    I chyba przeziębienie mnie bierze. Gardło boli, katar się pojawia. W nocy robiłam sobie Gripex bo się dusilam i głowa mnie bolała. Zawsze coś;/

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka oby weekend przyniósł Ci Andrzejka.☺ alex u mnie dużo znajomych osób chorych. Moja mama już 2 tygodnie i nie mize sie doleczyc..

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Miss to mam nadzieję, że okres nie przyjdzie w weekend. I zaczniecie nowy cykl z nowym wsparciem i siłą do działania. A powiedz mi tak z ciekawości, ten pasek powinno się przewiązywać w pasie, tak?

Ja pamiętam, że 22 czerwca byłam na modlitwie i mszy do św Rity. A najprawdopodobniej 23 miałam owulację. Dla mnie to też jest niesamowity znak. Zwłaszcza, że różę która wtedy poświęciłam mam cały czas w domu.

Ja dziś idę po raz trzeci (i mam nadzieję ostatni na jakiś czas) na pobranie krwi. Lewa ręka wygląda już trochę kiepsko ;)
    Właśnie sobie uświadomiłam, że dopiero w niedzielę powinnam dostać okres. A ja już niemal od tygodnia wiem. Niesamowite...
    Z tego co czytałam to powinno się w pasie właśnie nosić ale i tak najważniejsza jest modlitwa i wiara :)

Terka życzę żeby plany Andrzejka pokryły się z Twoimi na ten weekend ;) informuj nas :)

A ja dziś ostatni dzień na urlopie :( I tylko weekend i do roboty- jejku jak mi się nie chce :( najgorsze te wstawanie rano :/ ale takie życie...Ja dziś się biorę za jakieś porządki :)

Udanego dnia Wam życzę :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Dostała, dorwała ;) costam się przekomarzalismy, a jak powiedziałam, że "to co, idziemy spac", to mąż że nie, działamy;)
    Terka to ja trzymam kciuki żeby wszystko pięknie poszło tak jak chcesz ;)

My jedziemy do rodziców bo mój tato przyjeżdża z Belgii dzisiaj wieczorem. Pewnie grilla jutro zrobimy jak nie będzie padać. Teraz coś się na deszcz zbiera ale i tak jadę rowerem żeby szybko :)
    I chyba przeziębienie mnie bierze. Gardło boli, katar się pojawia. W nocy robiłam sobie Gripex bo się dusilam i głowa mnie bolała. Zawsze coś;/

Jejciu paskudztwo choróbsko...
    Tyle osób o tej porze roku choruje aż dziwne bo w końcu lato... No ale przy takiej zmienności to w sumie nie aż tak dziwne jak tak pomyśleć...

• terka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Z tego co czytałam to powinno się w pasie właśnie nosić ale i tak najważniejsza jest modlitwa i wiara :)

Terka życzę żeby plany Andrzejka pokryły się z Twoimi na ten weekend ;) informuj nas :)

A ja dziś ostatni dzień na urlopie :( I tylko weekend i do roboty- jejku jak mi się nie chce :( najgorsze te wstawanie rano :/ ale takie życie...Ja dziś się biorę za jakieś porządki :)

Udanego dnia Wam życzę :)

To korzystaj ile wlezie z tych ostatnich dni wolnego! :)

• an1315 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Hej :)
    An Ja noszę ten pasek zawiazany na mocna kokardke na brzuchu/podbrzuszu - zależy jak mi się zawiaze i zdejmuje tylko do kąpieli :) płatki św. Rity, które mam przykładam co wieczór podczas modlitwy do brzucha. U mnie w rodzinie były 2 przypadki że 2 osoby leżały w szpitalu i było bardzo źle a chwilę po przylozeniu płatków wszystko przeszło!
    Jeśli któraś z Was ma za daleko do kościoła gdzie świeca róże to mogę Wam płatki wysłać pocztą :) wiem że moja mama będzie tam dzisiaj na Mszy św, a jutro się z nią widzę więc mogę mieć świeża dostawę płatków :D

Ja mam to szczęście że mieszkam w pobliżu Krakowa więc mam blisko po różę :)
    Pewnie 22 lipca też pojadę :)

Terka masz bardzo intensywne plany na weekend. Zatem trzymam kciuki za ich realizację ;)

Alex mój tata też chory. Mam ostre zapalenie gardła. Musi brać antybiotyk. Zresztą same pamiętacie moje przeziębienie z zeszłego tygodnia. Pogoda też robi swoje. Wczoraj 35 stopni a dziś już chłodniej, wiatr i chmury (całe szczęście;)).

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8.00 godzina a jest juz 21 stopni więc fajnie sie zaczyna robić. :D

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny ja tez mam nadzieje E to błahostka , a dowiem się w poniedziałek u urologa , dzisiaj na 12 mam położna , swoją drogabwcziraj było już dobrze nie bolało nic i siusiu czyste jasne , tylko jajkami z lewej strony tak na wysokości środka boku boli .. mąż który ma kamienie mówi ze to faktycznie może być to ale pójdziemy do lekarza zobaczymy ;)
    Co do upałów u nas od jakiś 2 tyg są i końca nie widać ciagle po30 stopni ... i kolejne 10 dni takie same widzę .... także paść można

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Ja mam to szczęście że mieszkam w pobliżu Krakowa więc mam blisko po różę :)
    Pewnie 22 lipca też pojadę :)

Terka masz bardzo intensywne plany na weekend. Zatem trzymam kciuki za ich realizację ;)

Alex mój tata też chory. Mam ostre zapalenie gardła. Musi brać antybiotyk. Zresztą same pamiętacie moje przeziębienie z zeszłego tygodnia. Pogoda też robi swoje. Wczoraj 35 stopni a dziś już chłodniej, wiatr i chmury (całe szczęście;)).

No pogoda nie rozpieszcza... Potrafi z dnia na dzień walnąć różnica ostra albo w dzień gorąco a w nocy chłodno. I człowiek gotowy...

Ja na nabożeństwa mam chyba najbliżej z was wszystkich bo ide sobie 5-7 minut do parafii gdzie sie odbywają :P
    U nas najbliższe 19.07, ale ostatnio nie bywam na nich bo za dużo ludzi i za gorąco żebym wysiedziała...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 08:20

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, wiesz co robić żeby urodzić - 3xS :D :D

Ja mam niedaleko od domu rodzinnego, kilkanaście km, więc czasem jak tam jestem to zaglądam. Więc jak coś to śmiało mogę wysłać płatki :)

My mieliśmy jutro jechać na wycieczkę ale w końcu moja mama z bratem przyjeżdżają więc do 14 będziemy zajęci, a potem już za późno żeby gdzieś dalej jechać :P wiec zobaczymy :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle dziś na 16:40 do lekarza - nareszcie, nie mogłam się doczekać :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Terka, wiesz co robić żeby urodzić - 3xS :D :D

Ja mam niedaleko od domu rodzinnego, kilkanaście km, więc czasem jak tam jestem to zaglądam. Więc jak coś to śmiało mogę wysłać płatki :)

My mieliśmy jutro jechać na wycieczkę ale w końcu moja mama z bratem przyjeżdżają więc do 14 będziemy zajęci, a potem już za późno żeby gdzieś dalej jechać :P wiec zobaczymy :)

3xS fajnie by bylo jakby zawsze działało i pomagało :D jedynie co troszuńke ruszyło po ostatnim maratonie : Zakupy i chodzenie 2h, pranie, wieszanie, mycie sterty naczyń i składanie (poprawianie) łóżeczka. Tak ruszyło ze 3 miniskurcze i można iść spać bo nic sie nie dzieje dalej :P
    Tak czy siak i tak mam zamiar dzisiaj dorwać męża póki można :P
    Miałam ochotę w nocy go dorwać ale po 2h snu to nie miałabym na co liczyć poza "daj mi spać" wiec sobie rozczarowań darowałam :D :P ale jak teraz weekendzik będzie to można ponadrabiać przynajmniej 1S :D
    Od dwóch dni sprzątam, piorę (ręcznie także bo to wiecej wysiłku niż wrzucenie do pralki a i nie wszystko w pralce można ;) ) i co? I guzik! Schody mam codziennie (poza dniami gdzie nigdzie nie wychodzę) bo mieszkam na 1.5 piętrze ;) i co? I guzik! :D :D :D

‹‹ 1333 1334 1335 1336 1337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ