SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam nasza tykająca bomba się czuje?:D

3i49krhm19wid3ce.png
  • Pola 29 Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam tempka skoczyła ovu wyznaczyła dzień płodny 10dc wydaję mi się że źle podaję zerknijcie na wykres

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    An Ja noszę ten pasek zawiazany na mocna kokardke na brzuchu/podbrzuszu - zależy jak mi się zawiaze i zdejmuje tylko do kąpieli :) płatki św. Rity, które mam przykładam co wieczór podczas modlitwy do brzucha. U mnie w rodzinie były 2 przypadki że 2 osoby leżały w szpitalu i było bardzo źle a chwilę po przylozeniu płatków wszystko przeszło!
    Jeśli któraś z Was ma za daleko do kościoła gdzie świeca róże to mogę Wam płatki wysłać pocztą :) wiem że moja mama będzie tam dzisiaj na Mszy św, a jutro się z nią widzę więc mogę mieć świeża dostawę płatków :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 07:29

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    A jak tam nasza tykająca bomba się czuje?:D
    Właśnie, Terka zawsze rano aktywna a teraz cisza :D

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Terka właśnie, dawaj znaki :) wystarczy info że jesteś w szpitalu i godzisz to będziemy cierpliwie czekać;)
    Dzisiaj już weekendzik. Ostatni raz do tego burdelu i odpoczynek. Dzisiaj na szczęście chyba nie będzie grzało bo pochmurno.
    Jakie plany na weekend?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Właśnie, Terka zawsze rano aktywna a teraz cisza :D

Bo wczoraj uległa popołudniowej drzemce z mężem i spać w nocy nie mogła i nadrobić musiała :P

Tykam sobie dalej :P i coraz bardziej boje się sztucznego wywoływania :( nie chce tego bardzo... Teraz weekend mam nadzieje że zlituje się nade mną ten dziec i sam pięknie o terminie wyjdzie..

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej dziewczyny. Terka właśnie, dawaj znaki :) wystarczy info że jesteś w szpitalu i godzisz to będziemy cierpliwie czekać;)
    Dzisiaj już weekendzik. Ostatni raz do tego burdelu i odpoczynek. Dzisiaj na szczęście chyba nie będzie grzało bo pochmurno.
    Jakie plany na weekend?

Ja mam plany na weekend urodzić :P a czy Andrzejek tez-zobaczymy XD

O tak, zasłużony odpoczynek Ci się przyda...
    PS dorwała męża wczoraj? ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola 29 wrote:
    Hej wam tempka skoczyła ovu wyznaczyła dzień płodny 10dc wydaję mi się że źle podaję zerknijcie na wykres

Póki co kreska jest przerywana. Program ma wątpliwość co do swoich racji :P
    Mierz dalej, zobaczymy ;) szkoda że nie ma innych objawów byoby łatwiej interpretować... Iludniowe masz cykle zazwyczaj?

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostała, dorwała ;) costam się przekomarzalismy, a jak powiedziałam, że "to co, idziemy spac", to mąż że nie, działamy;)
    Terka to ja trzymam kciuki żeby wszystko pięknie poszło tak jak chcesz ;)

My jedziemy do rodziców bo mój tato przyjeżdża z Belgii dzisiaj wieczorem. Pewnie grilla jutro zrobimy jak nie będzie padać. Teraz coś się na deszcz zbiera ale i tak jadę rowerem żeby szybko :)
    I chyba przeziębienie mnie bierze. Gardło boli, katar się pojawia. W nocy robiłam sobie Gripex bo się dusilam i głowa mnie bolała. Zawsze coś;/

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka oby weekend przyniósł Ci Andrzejka.☺ alex u mnie dużo znajomych osób chorych. Moja mama już 2 tygodnie i nie mize sie doleczyc..

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Miss to mam nadzieję, że okres nie przyjdzie w weekend. I zaczniecie nowy cykl z nowym wsparciem i siłą do działania. A powiedz mi tak z ciekawości, ten pasek powinno się przewiązywać w pasie, tak?

Ja pamiętam, że 22 czerwca byłam na modlitwie i mszy do św Rity. A najprawdopodobniej 23 miałam owulację. Dla mnie to też jest niesamowity znak. Zwłaszcza, że różę która wtedy poświęciłam mam cały czas w domu.

Ja dziś idę po raz trzeci (i mam nadzieję ostatni na jakiś czas) na pobranie krwi. Lewa ręka wygląda już trochę kiepsko ;)
    Właśnie sobie uświadomiłam, że dopiero w niedzielę powinnam dostać okres. A ja już niemal od tygodnia wiem. Niesamowite...
    Z tego co czytałam to powinno się w pasie właśnie nosić ale i tak najważniejsza jest modlitwa i wiara :)

Terka życzę żeby plany Andrzejka pokryły się z Twoimi na ten weekend ;) informuj nas :)

A ja dziś ostatni dzień na urlopie :( I tylko weekend i do roboty- jejku jak mi się nie chce :( najgorsze te wstawanie rano :/ ale takie życie...Ja dziś się biorę za jakieś porządki :)

Udanego dnia Wam życzę :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Dostała, dorwała ;) costam się przekomarzalismy, a jak powiedziałam, że "to co, idziemy spac", to mąż że nie, działamy;)
    Terka to ja trzymam kciuki żeby wszystko pięknie poszło tak jak chcesz ;)

My jedziemy do rodziców bo mój tato przyjeżdża z Belgii dzisiaj wieczorem. Pewnie grilla jutro zrobimy jak nie będzie padać. Teraz coś się na deszcz zbiera ale i tak jadę rowerem żeby szybko :)
    I chyba przeziębienie mnie bierze. Gardło boli, katar się pojawia. W nocy robiłam sobie Gripex bo się dusilam i głowa mnie bolała. Zawsze coś;/

Jejciu paskudztwo choróbsko...
    Tyle osób o tej porze roku choruje aż dziwne bo w końcu lato... No ale przy takiej zmienności to w sumie nie aż tak dziwne jak tak pomyśleć...

• terka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Z tego co czytałam to powinno się w pasie właśnie nosić ale i tak najważniejsza jest modlitwa i wiara :)

Terka życzę żeby plany Andrzejka pokryły się z Twoimi na ten weekend ;) informuj nas :)

A ja dziś ostatni dzień na urlopie :( I tylko weekend i do roboty- jejku jak mi się nie chce :( najgorsze te wstawanie rano :/ ale takie życie...Ja dziś się biorę za jakieś porządki :)

Udanego dnia Wam życzę :)

To korzystaj ile wlezie z tych ostatnich dni wolnego! :)

• an1315 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Hej :)
    An Ja noszę ten pasek zawiazany na mocna kokardke na brzuchu/podbrzuszu - zależy jak mi się zawiaze i zdejmuje tylko do kąpieli :) płatki św. Rity, które mam przykładam co wieczór podczas modlitwy do brzucha. U mnie w rodzinie były 2 przypadki że 2 osoby leżały w szpitalu i było bardzo źle a chwilę po przylozeniu płatków wszystko przeszło!
    Jeśli któraś z Was ma za daleko do kościoła gdzie świeca róże to mogę Wam płatki wysłać pocztą :) wiem że moja mama będzie tam dzisiaj na Mszy św, a jutro się z nią widzę więc mogę mieć świeża dostawę płatków :D

Ja mam to szczęście że mieszkam w pobliżu Krakowa więc mam blisko po różę :)
    Pewnie 22 lipca też pojadę :)

Terka masz bardzo intensywne plany na weekend. Zatem trzymam kciuki za ich realizację ;)

Alex mój tata też chory. Mam ostre zapalenie gardła. Musi brać antybiotyk. Zresztą same pamiętacie moje przeziębienie z zeszłego tygodnia. Pogoda też robi swoje. Wczoraj 35 stopni a dziś już chłodniej, wiatr i chmury (całe szczęście;)).

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8.00 godzina a jest juz 21 stopni więc fajnie sie zaczyna robić. :D

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny ja tez mam nadzieje E to błahostka , a dowiem się w poniedziałek u urologa , dzisiaj na 12 mam położna , swoją drogabwcziraj było już dobrze nie bolało nic i siusiu czyste jasne , tylko jajkami z lewej strony tak na wysokości środka boku boli .. mąż który ma kamienie mówi ze to faktycznie może być to ale pójdziemy do lekarza zobaczymy ;)
    Co do upałów u nas od jakiś 2 tyg są i końca nie widać ciagle po30 stopni ... i kolejne 10 dni takie same widzę .... także paść można

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Ja mam to szczęście że mieszkam w pobliżu Krakowa więc mam blisko po różę :)
    Pewnie 22 lipca też pojadę :)

Terka masz bardzo intensywne plany na weekend. Zatem trzymam kciuki za ich realizację ;)

Alex mój tata też chory. Mam ostre zapalenie gardła. Musi brać antybiotyk. Zresztą same pamiętacie moje przeziębienie z zeszłego tygodnia. Pogoda też robi swoje. Wczoraj 35 stopni a dziś już chłodniej, wiatr i chmury (całe szczęście;)).

No pogoda nie rozpieszcza... Potrafi z dnia na dzień walnąć różnica ostra albo w dzień gorąco a w nocy chłodno. I człowiek gotowy...

Ja na nabożeństwa mam chyba najbliżej z was wszystkich bo ide sobie 5-7 minut do parafii gdzie sie odbywają :P
    U nas najbliższe 19.07, ale ostatnio nie bywam na nich bo za dużo ludzi i za gorąco żebym wysiedziała...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 08:20

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, wiesz co robić żeby urodzić - 3xS :D :D

Ja mam niedaleko od domu rodzinnego, kilkanaście km, więc czasem jak tam jestem to zaglądam. Więc jak coś to śmiało mogę wysłać płatki :)

My mieliśmy jutro jechać na wycieczkę ale w końcu moja mama z bratem przyjeżdżają więc do 14 będziemy zajęci, a potem już za późno żeby gdzieś dalej jechać :P wiec zobaczymy :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle dziś na 16:40 do lekarza - nareszcie, nie mogłam się doczekać :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Terka, wiesz co robić żeby urodzić - 3xS :D :D

Ja mam niedaleko od domu rodzinnego, kilkanaście km, więc czasem jak tam jestem to zaglądam. Więc jak coś to śmiało mogę wysłać płatki :)

My mieliśmy jutro jechać na wycieczkę ale w końcu moja mama z bratem przyjeżdżają więc do 14 będziemy zajęci, a potem już za późno żeby gdzieś dalej jechać :P wiec zobaczymy :)

3xS fajnie by bylo jakby zawsze działało i pomagało :D jedynie co troszuńke ruszyło po ostatnim maratonie : Zakupy i chodzenie 2h, pranie, wieszanie, mycie sterty naczyń i składanie (poprawianie) łóżeczka. Tak ruszyło ze 3 miniskurcze i można iść spać bo nic sie nie dzieje dalej :P
    Tak czy siak i tak mam zamiar dzisiaj dorwać męża póki można :P
    Miałam ochotę w nocy go dorwać ale po 2h snu to nie miałabym na co liczyć poza "daj mi spać" wiec sobie rozczarowań darowałam :D :P ale jak teraz weekendzik będzie to można ponadrabiać przynajmniej 1S :D
    Od dwóch dni sprzątam, piorę (ręcznie także bo to wiecej wysiłku niż wrzucenie do pralki a i nie wszystko w pralce można ;) ) i co? I guzik! Schody mam codziennie (poza dniami gdzie nigdzie nie wychodzę) bo mieszkam na 1.5 piętrze ;) i co? I guzik! :D :D :D

‹‹ 1333 1334 1335 1336 1337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ