Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Podobno może być tak że dziecko się przeturla na bok i buzię da do ochraniacza i nie będzie umiał się odwrócić, a wtedy nie ma dopływu powietrzaterka wrote:Z tą ochroną ochraniaczy jeszcze mogę się zgodzić ale baldachim na komary? pierwsze słysze...
Ja zrezygnowałam właśnie z racji tego że to jest na wysokości główki dziecka. Przez szczebelki ma powietrze a przy ochraniaczu? brak cyrkulacji powietrza, kurz. Tym oddycha...
-
MissKathy92 wrote:Ja mdłości nigdy nie miałam podczas okresu ale teraz jak mam to mnie brzuch nie boli a przedtem bolał tak że mogłam przespać na lekach cały dzień
może mi coś się poprzestawialo w organizmie i po prostu teraz będę miała mdłości zamiast bóli
może nie potrzebnie leki obwiniam
Ja miałam raz w życiu mdłości podczas okresu. Ale to było jak było 30 stopni... Więc się skumulowało...
Jeśli masz tylko i wyłącznie podczas okresu to faktycznie jeszcze dziwniejsza sprawa...
Normalnie człowiek zagadka
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Magdaa21 wrote:Podobno może być tak że dziecko się przeturla na bok i buzię da do ochraniacza i nie będzie umiał się odwrócić, a wtedy nie ma dopływu powietrza

Nie zdziwiłabym się...
O ile jestem za ułatwianiem sobie życia (szczególnie przy dzieciach
) tak to do mnie wcale nie przemówiło...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 14:10
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Tak nie licząc okresu to nawet czuje się lepiej niż przedtem bo mi tak bardzo spać się nie chce po jedzeniuterka wrote:Ja miałam raz w życiu mdłości podczas okresu. Ale to było jak było 30 stopni... Więc się skumulowało...
Jeśli masz tylko i wyłącznie podczas okresu to faktycznie jeszcze dziwniejsza sprawa...
Normalnie człowiek zagadka
A co do okresu to faktycznie ja to zagadka bo fiksuje nieźle 
I żebym nie miała takich skrzepow krwi wczoraj i w poniedziałek to bym chyba test naprawdę zrobiła bo już dziś okres taki jak kot naplakal
może przez 2 dni już się "wykrwawilam"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 14:18
-
MissKathy92 wrote:Tak nie licząc okresu to nawet czuje się lepiej niż przedtem bo mi tak bardzo spać się nie chce po jedzeniu
A co do okresu to faktycznie ja to zagadka bo fiksuje nieźle 
Hmm no to może faktycznie nie od leku...
Skoro cały czas jest ok tylko podczas okresu jazda na pełnych obrotach...
Albo leki może wzmacniają a nie powodują dolegliwości...
Kurde no nie wiem
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
panipuchatkowa wrote:Ja biore glucophage raz po obiedzie a raz po kolacji dawka 500. Czuje sie bardzo dobrze.czasami po kolacji nie biore jak czuje ze np zq malo zjadlam alvo w ogóle.
Może jednak trzeba rozdzielać dawkę a nie taką końską na raz...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Uwierz że na też się zdziwiłam że endo kazała brać 3 na razterka wrote:Może jednak trzeba rozdzielać dawkę a nie taką końską na raz...

I mi właśnie tak się wydaje że u mnie taki problem jest że leki wzmacniają dolegliwości podczas okresu... bo niby czemu bez okresu jest ok a jak okres to tragedia
to jest jakieś wytłumaczenie
albo po prostu jestem dziwna a mój organizm mi figle płata :p
-
I lekarz nie kazał odstawiac podczas ciąży prawda? Bo różne głosy słyszałam na ten tematpanipuchatkowa wrote:Ja biore glucophage raz po obiedzie a raz po kolacji dawka 500. Czuje sie bardzo dobrze.czasami po kolacji nie biore jak czuje ze np zq malo zjadlam alvo w ogóle.
-
No ja swojego zapomniałam zapytać "a co gdyby się udalo" a w necie różnie pisząpanipuchatkowa wrote:Niee absolutnie nie kazal odstawiać.
ale też nie będę odstawiac o ile się uda zajść
-
Magdaa21 wrote:Dziewczyny...
Mój brat od dziecka jest bardzo ciężko chory na serce. Miał jedna operacje w dzieciństwie, w międzyczasie mnóstwo różnych badań, zabiegów, zmian leków itd. W końcu nadszedł czas, że serce jest w takim stanie, że muszą go operować. Operacja będzie jutro w Krakowie. Ryzyko wynosi 10%. Dla jednych małe, lekarze oceniają je na duże. Mam prośbę o modlitwę w jego intencji. Dla Was to może niewiele, ale dla nas to ogromna moc. Z góry dziękuję.
Oczywiście, że pomodlę się
Magdaa21 lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko -
Magda wsparcie dla brata murowane
:*
Miss, ja swego czasu w liceum miałam takie jazdy, że przy okresie nawet wymiotowałam. Także myślę, że to po prostu burza hormonalna plus leki. Jak brałam później tabletki to objawy przeszły i mogłam funkcjonować, a wcześniej to tragedia. Zalewało mnie, przeciekało, mdłości, wymioty i ogólne osłabienie, czasem się trzęsłam na lekcjach. Później gin zalecił leki, że niby "leczą" PCOS a ja ślepo uwierzyłam. Brałam, bo nie umierałam wtedy... I tak czas zleciał, aż do starań o dziecko.
Magdaa21 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Hej Kobitki wracam do Was.
pokój pomalowany i przemeblowany
. Jeszcze zostało mi trochę do ogarnięcia i kupno dużej szafy 
W pon miałam wizytę. Wszystko dobrze, mały waży już ponad 1,5 kg. Następna wizyta za 3 tygodnie. A później co 2 mam mieć wizytę.
A co u Was? Bo nie dam rady tyle postów nadrobić. A jak Terka urodziła? A co u reszty słychać
terka lubi tę wiadomość
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Terka nadal w dwupaku
A u nas stara bida
Ja na owu czekam, może się doczekam 
Fajnie, że z remontem do przodu jesteś, to możesz trochę odetchnąć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 17:27
Mari92 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
O matkoalex0806 wrote:Magda wsparcie dla brata murowane
:*
Miss, ja swego czasu w liceum miałam takie jazdy, że przy okresie nawet wymiotowałam. Także myślę, że to po prostu burza hormonalna plus leki. Jak brałam później tabletki to objawy przeszły i mogłam funkcjonować, a wcześniej to tragedia. Zalewało mnie, przeciekało, mdłości, wymioty i ogólne osłabienie, czasem się trzęsłam na lekcjach. Później gin zalecił leki, że niby "leczą" PCOS a ja ślepo uwierzyłam. Brałam, bo nie umierałam wtedy... I tak czas zleciał, aż do starań o dziecko.
A ja narzekam bo mam "jedynie" mdłości 2h dziennie
ja teoretycznie do lutego tego roku byłam zdrowa a teraz nagle fure leków muszę brać to i pewnie okres zaczął sobie szaleć
teraz jak przeczytałam co u Ciebie się działo to mam nadzieję że mnie będą meczyly tylko te mdłości
okres przeżyje i będzie tylko lepiej bo zaraz moja ulubiona faza czyli staranka
terka lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH