SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że po 3 miesiącach chciałam, chociaż nie do końca miałam nastrój. Ale widzę, że jednak seks jest ważny, mimo wszystko. Wiadomo, kochamy się itd, ale jak się kochamy dosłownie to wiecej czułości jest między nami ;) więc za tym trochę tęskniłam przez te 3 miesiące zakazu.

Bylismy w kosciele o 18, jeszcze sie zalapalismy na kawalek Nabożeństwa do Matki Bożej Nieustającej Pomocy :) jutro rano mam zamiar też iść, na 7. :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex po 19 dniach roboczych, telefonicznie udziela inf bo ja dzwoniłam pytać czy próbki dotarły bo żadnej wiadomość nie miałam i wiadomo zaraz dziwne myśli

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie dostałam potwierdzenia. To u mnie dopiero 14 dni zwykłych jutro, roboczych będzie w przyszłym tygodniu. Poczekam jeszcze :)
    Na razie chciałabym żeby owu się pojawiła... bo jak nie to cykl stracony :/ I muszę pracy szukać...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Terka podziwiam Was :-)
    Ja to wogóle nie mam ochoty na figle z mężem. Ale wiadomo każda ciąża jest inna :-)

Tak, ciąża to inaczej :D
    U mnie libido (i tak niemałe :P ) podskoczyło razy 100 :P
    mąż sie śmiał że słyszał że kobieta traci na czas ciąży ochotę a tu taka niespodzianka :P nie żeby narzekał... Co jakiś czas tylko mówił ze chyba nadgodziny weźmie zeby odpocząć w pracy :P
    Lekarz też się śmiał jak mówił żeby dobrze było się wstrzymać na tydzień (wtedy co te dziwne pieczenie miałam i mi dal tabletki na to) i pytałam czy to konieczne bo ciężko będzie z mojej strony :P :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Powiem Wam, że po 3 miesiącach chciałam, chociaż nie do końca miałam nastrój. Ale widzę, że jednak seks jest ważny, mimo wszystko. Wiadomo, kochamy się itd, ale jak się kochamy dosłownie to wiecej czułości jest między nami ;) więc za tym trochę tęskniłam przez te 3 miesiące zakazu.

Bylismy w kosciele o 18, jeszcze sie zalapalismy na kawalek Nabożeństwa do Matki Bożej Nieustającej Pomocy :) jutro rano mam zamiar też iść, na 7. :)

Tak, to nie zawsze (przynajmniej u mnie) jest konieczność niewiadomo jakich uniesień a właśnie bliskości, czułości... :)

Ja ostatnią Mszę miałam w niedzielę. Potem już koniec, chwilowa przerwa z przyczyn zrozumiałych ;)

• nati1992 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Terka podziwiam Was :-)
    Ja to wogóle nie mam ochoty na figle z mężem. Ale wiadomo każda ciąża jest inna :-)

U mnie dopiero 10 tydzień a w ogóle nie mam ochoty :/ jeszcze ze 3 tygodnie temu chciałam a teraz nic a nic :/

felkdcimq0ye506j.png[/url]
    oar83e3k8h9orfzf.png[/url]
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati1992 wrote:
    U mnie dopiero 10 tydzień a w ogóle nie mam ochoty :/ jeszcze ze 3 tygodnie temu chciałam a teraz nic a nic :/

To też może sie zmieniać w trakcie ;) pamiętaj -burza hormonów trwa! :D

• Patulka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam szczerze, że ja też nie bardzo mam ochotę na jakiekolwiek figle... Może czasami ale to jest z ranca kiedy mojego już nie ma w domu :(... Ostatnio miałam nawet sen taki, że gdyby był to bym się na niego rzuciła po przebudzeniu.. ale niestety, musi być w pracy :( a na wieczór czuje jakby moje libido spadało poniżej 0... Serio, mógłby sex dla mnie nie istnieć wtedy... Mój K już chodzi taki biedny, bo nie wie co jest z nim nie tak że nie chcę. A ja nie chcę, bo po prostu nie... Może macie jakieś sprawdzone sposoby by to zmienić?

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się w ciąży strasznie chciało, doznania były nieziemskie... Ale teraz też nadrabiamy :) dzisiaj post, jutro działania:) dobranoc dziewczyny ;)

terka lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam fazę, że nie chciałam, ale też wtedy nie mogłam. Różnie bywa. Nie można też niczego na siłę, faceci muszą sobie jakoś radzić...

Ja też idę zaraz spać, chcę wstać rano na Mszę i pomodlić się za brata. Jutro będzie ciężki dzień... Buziaki!

terka lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Przyznam szczerze, że ja też nie bardzo mam ochotę na jakiekolwiek figle... Może czasami ale to jest z ranca kiedy mojego już nie ma w domu :(... Ostatnio miałam nawet sen taki, że gdyby był to bym się na niego rzuciła po przebudzeniu.. ale niestety, musi być w pracy :( a na wieczór czuje jakby moje libido spadało poniżej 0... Serio, mógłby sex dla mnie nie istnieć wtedy... Mój K już chodzi taki biedny, bo nie wie co jest z nim nie tak że nie chcę. A ja nie chcę, bo po prostu nie... Może macie jakieś sprawdzone sposoby by to zmienić?

Tu nie chodzi o to żeby siebie zmuszać bo facet. No wiadomo że pewnie szczęśliwy nie jest.
    Mysle ze rozmowa pomoże. Powiedzenie ze to nie jego wina, zeby nie myślał ze z nim cos nietak. I ze nie Twoja absolutnie ;)
    Tylko ze w ciazy tak moze być, tak po prostu. I tak po prostu mu to powiedzieć ;)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda masz nasze wsparcie duchowe <3
    Ja już się pomodlilam za nas wszystkie i za Twojego brata :)
    Dobranoc dziewczynki :)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny z samego ranka.

U nas nadal spokój i cisza, nastawiamy się już na jutro-mężulo bierze urlop żebyśmy mogli być tam razem...
    Dziwne uczucie będzie iść do szpitala... Bardzo dawno nie byłam tam jako pacjentka. Chyba ostatni raz jako nastolatka na jakiś tam badaniach czy coś. Masa czasu temu...
    Nie wiem czego się tam spodziewać, nie chciałabym bezczynnie leżeć i czekać na nie wiadomo co. Ale też nie chciałabym żeby cisnęli na siłę...
    Dziwne uczucie, sama nie wiem czego chcę...
    Chyba tylko tego, że cokolwiek by to nie było, mam to już za sobą... I żeby mały był już cały i zdrowy z nami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 05:20

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka będzie dobrze, musi ;) maluch się urodzi zdrowy i będziesz wspaniała mama ;) co do porodu to lekarze wiedzą co robią;) w weekend już na pewno będziesz miała mały na na świecie;) więc plany masz ;)

Ja dzisiaj na 7.30. Temperatura dzisiaj wyrównała do tej sprzed spadku więc jestem dobrej myśli;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Terka nie martw się, mimo że sama też bym chciała żeby dzidzia sama wyszła to cóż, nie masz wyjścia :( na pewno wszystko będzie dobrze!

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Tu nie chodzi o to żeby siebie zmuszać bo facet. No wiadomo że pewnie szczęśliwy nie jest.
    Mysle ze rozmowa pomoże. Powiedzenie ze to nie jego wina, zeby nie myślał ze z nim cos nietak. I ze nie Twoja absolutnie ;)
    Tylko ze w ciazy tak moze być, tak po prostu. I tak po prostu mu to powiedzieć ;)

On to wszystko wie i rozumie... Ale jednak cały czas próbuje... Też go rozumiem, bo przed ciążą to i potrafiliśmy cały dzień z przerwami na jedzenie.. teraz chodzi i mówi że najpierw mu coś dałam, przyzwyczaiłam a teraz odebrałam... Oczywiście w żartach... Chyba to uważam za największa wadę mojej ciazy- brak popędu :(

Terka, nie bój się.. przenoszone ciążę to nic takiego... Lekarze wiedzą co zrobić i zajmą się Tobą najlepiej... I chociaż wiem że łatwo mi mówić, bo do mojego porodu daleko, to gdzieś w głębi siebie też zaczynam panikować.. oj i to bardzo czasami..

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuję wibracje jak po owu w ciążowy cyklu i zaczynam wariowac :) takie bulgotanie po prawej stronie.
    Dziewczyny już macie najgorsze za sobą, jesteście mamami :) I dzidzie przyjdą zdrowe na świat a o tych problemach przedporodowych zapomnicie ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka trzymam kciuki żeby w piątek wszystko się wyjaśniło :) Andrzejek uparciuch jeden niech już zawita na ten świat :)

A mnie dziś złapały mdłości od samego wstania, nawet kanapki do pracy nie mogłam zrobić sama, na śniadanie wcisnelam pół nektarynki :/ ale za to wczoraj dałam czadu z jedzeniem na diecie- zjadłam chałwę, chipsy i popilam karmi :/ czasem mam przy okresie takie jazdy, jak dziś pomyślę o chałwie to aż ciąga :P mam nadzieję że dziś będzie spokojny dzień...

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki. Terka rozumiem, że się obawiasz. Pamiętaj, że będziemy Cię wspierać :-)
    A twój mąż na pewno też.

Alex i ty na pewno niedługo do tego grona dołączysz :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Pola 29 Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam i dupa cykl bezowulacyjny

‹‹ 1362 1363 1364 1365 1366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ