Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Tylko lepiej sie dogadać żeby później dwóch nie dostał. Ja od razu poinformowalam, że ode mnie będzie łańcuszek.Magdaa21 wrote:Słyszałam o tym, ale wydaje mi się że na taką okazję to chyba można.. Ale Matką Boska też jak najbardziej

[/url]
[/url] -
A mnie dziś znowu mega mdłości złapały
tym razem od 10 do teraz się męczyłam
normalnie na samą myśl o łyku wody miałam ochotę zwymiotowac
zobaczę jak będzie jak mi się okres skończy, jeśli tak samo to idę do lekarza
-
nati1992 wrote:Ja jednemu i drugiemu kupiłam Bozię. Są przesady, że nie powinno się krzyżyka,ale nie wiem.
Jejuuu
cóż to znów za przesądy?
Niby czemu nie można krzyżyka? Symbol jak najbardziej chrześcijański. Większego nie ma...
No bez jaj albo jest to chrzest i symbol chrześcijański jest na miejscu albo wierzymy w przesądy...
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Magdaa21 wrote:Hej dziewczyny,
Co do objawów - mi było czasem niedobrze, ale nie na początku, bardziej ok 8-9tyg. Byłam po prostu zmęczona. Nie ma co wkrecac sobie ze coś jest nie tak bo niektóre dziewczyny w ogóle nie mają żadnych objawów, żadnych, naprawdę i te dopiero schizuja. Więc głowa do góry, skoro się nie krwawi to jest ok.
Wczoraj byłam w szkole rodzenia, bardzo fajne zajęcia, cieszę się że akurat o tym co kupić było na początku, ja akurat 2 pierwsze spotkania muszę mieć szybciej bo w sierpniu, kiedy zaczyna się mój kurs nie będzie mnie. Dobrze bo wiem co kupić, co jest niepotrzebne, co jest picem na wodę. I cieszę się że usłyszałam o tym teraz bo były niektóre dziewczyny z terminem na wrzesień, miały dużo rzeczy pokupowne i mina im zrzedla jak uslyszaly że coś jest bez sensu..
A co podali za taki pic? aż ciekawa jestem
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Miss, chyba na to nie ma rady... Masz pracę bardziej siedząca? Ja jak nie myślał o tym, to było mi lepiej... Oczywiście nie zawsze, ale gdy byłam czymś bardzo zajęta to nie wiedziałam kiedy mi to minelo... Takie duże mdłości, że aż byłam blada jak ściana miałam niedługo przed L4.. chyba się zarodek zagnieżdżal, bo naprawdę wyglądałam słabo, że mój K mnie odbierał z pracy wcześniej, a prawie pod samym domem wymiotowałam...
U mnie znowu dzień leniwy... Ciężko mi z łóżka wstać.. a pogoda mi sprzyja, bo jest tak fajnie chłodno... -
Ja dzisiaj głównie pozycje siedząco-leżące. Dłużej postoję to słabo mi się robi. Bardzo duszno dzisiaj u nas. Niby coś minimalnie popadało ale czekam na jeszcze albo jakąś porządną burzę... bo zwariuje...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Tak, ja siedzę cały czas przy komputerze, jak patrzę na monitor to też mi niedobrze się robiPatulka wrote:Miss, chyba na to nie ma rady... Masz pracę bardziej siedząca? Ja jak nie myślał o tym, to było mi lepiej... Oczywiście nie zawsze, ale gdy byłam czymś bardzo zajęta to nie wiedziałam kiedy mi to minelo... Takie duże mdłości, że aż byłam blada jak ściana miałam niedługo przed L4.. chyba się zarodek zagnieżdżal, bo naprawdę wyglądałam słabo, że mój K mnie odbierał z pracy wcześniej, a prawie pod samym domem wymiotowałam...
U mnie znowu dzień leniwy... Ciężko mi z łóżka wstać.. a pogoda mi sprzyja, bo jest tak fajnie chłodno...
staram się nie myśleć ale nie da się... żeby to jeszcze miało jakiś cel, w sensie były to ciążowe mdłości to bym nic nie mówiła tylko się nawet trochę cieszyła
A tak siedzę i się wkurzam bo odkąd biorę tyle leków to jest tylko gorzej z samopoczuciem a ciąży nadal nie ma
najgorzej jest właśnie podczas okresu
na szczęście już dziś mało co jest
-
Ja tak samo czekam na burzę bo zwariować idzieterka wrote:Ja dzisiaj głównie pozycje siedząco-leżące. Dłużej postoję to słabo mi się robi. Bardzo duszno dzisiaj u nas. Niby coś minimalnie popadało ale czekam na jeszcze albo jakąś porządną burzę... bo zwariuje...
-
MissKathy92 wrote:Tak, ja siedzę cały czas przy komputerze, jak patrzę na monitor to też mi niedobrze się robi
staram się nie myśleć ale nie da się... żeby to jeszcze miało jakiś cel, w sensie były to ciążowe mdłości to bym nic nie mówiła tylko się nawet trochę cieszyła
A tak siedzę i się wkurzam bo odkąd biorę tyle leków to jest tylko gorzej z samopoczuciem a ciąży nadal nie ma
najgorzej jest właśnie podczas okresu
na szczęście już dziś mało co jest 
A nasila Ci się podczas patrzenia na monitor/ekran?https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Np te wszystkie baldachimy, osłonki na łóżeczko (które mogą przyczynić się do śmierci lozeczkowej), materace z gryki itp. (ogólnie mówiła, że ok, ale jak dziecko zrobi siusiu to może być w środku pleśń - ja to wiedziałam od koleżanek że są średnie), termometr do wody (lepiej zainwestować w termometr taki który mierzy wszystko - czoło, wodę, temperature powietrza), chusteczki (lepiej myć woda), octenisept (niby wcale nie jest taki dobry bo dłużej się goi wszystko, poleciła ocedin mini). Generalnie dobrze usłyszeć różne opinie, od położnych, koleżanek, a samemu zdecydować potemterka wrote:A co podali za taki pic? aż ciekawa jestem

-
an1315 wrote:Niby jestem w 4t2d, ale jak się czyta, że mdłości nasilają się od wzrostu bety i progesteronu a u mnie się nic nie nasila to jednak się denerwuję.
Mega wierzę w nasze dziecko, modlę się żeby z nami zostało. A jednocześnie te smutne historie mnie dołują.
Poważne mdłości mogą a nie muszą pojawić sie dopiero w 6tygodniu ciąży i wtedy też objawy ciąży mogą się nasilić. Teraz jest jeszcze wcześnie.Starania o drugie dziecko -
Magdaa21 wrote:Np te wszystkie baldachimy, osłonki na łóżeczko (które mogą przyczynić się do śmierci lozeczkowej), materace z gryki itp. (ogólnie mówiła, że ok, ale jak dziecko zrobi siusiu to może być w środku pleśń - ja to wiedziałam od koleżanek że są średnie), termometr do wody (lepiej zainwestować w termometr taki który mierzy wszystko - czoło, wodę, temperature powietrza), chusteczki (lepiej myć woda), octenisept (niby wcale nie jest taki dobry bo dłużej się goi wszystko, poleciła ocedin mini). Generalnie dobrze usłyszeć różne opinie, od położnych, koleżanek, a samemu zdecydować potem

Jasne że tak
Dla mnie ochraniacze do łóżeczek i baldachimy kojarzą się z gromadzącym się kurzem... i brakiem cyrkulacji powietrza...
Więc podziękowałam (baldachim odpadł też z powodów oczywistych
)
Gryce też nie zaufałam jak zobaczyłam w sklepie to wydawał mi się niemożliwy żeby był wygodny
wybraliśmy piankę termoelastyczną.
Termometr mamy zwykły, tylko szybko mierzący, do wody mamy własne ręce
O octanisepcie też się nasłuchałam... że niekoniecznie do pępka taki fajny. Ale na chusteczki się skusiłam
jak będzie źle reagowal faktycznie przerzucę się na wodę
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Jeśli mam takie ciągle mdłości (około godziny to trwa) to takterka wrote:A nasila Ci się podczas patrzenia na monitor/ekran?
O jedzeniu i piciu nie mogę myśleć wcale, jak patrzę na kompa to się w głowie kręci
A później jak już tak raz na jakiś czas złapie na kilka minut to komp jest cacy, jedzenie nie cacy
bo wtedy gapiąc się w monitor nie myślę o jedzeniu
-
terka wrote:Jasne że tak

Dla mnie ochraniacze do łóżeczek i baldachimy kojarzą się z gromadzącym się kurzem... i brakiem cyrkulacji powietrza...
Więc podziękowałam (baldachim odpadł też z powodów oczywistych
)
Gryce też nie zaufałam jak zobaczyłam w sklepie to wydawał mi się niemożliwy żeby był wygodny
wybraliśmy piankę termoelastyczną.
Termometr mamy zwykły, tylko szybko mierzący, do wody mamy własne ręce
O octanisepcie też się nasłuchałam... że niekoniecznie do pępka taki fajny. Ale na chusteczki się skusiłam
jak będzie źle reagowal faktycznie przerzucę się na wodę 
Wodą najlepiej ale chusteczki też są fajne na wyjazdy albo do mycia butów hehe
Świetnie buty się nimi przeciera.
Starania o drugie dziecko -
MissKathy92 wrote:Jeśli mam takie ciągle mdłości (około godziny to trwa) to tak
O jedzeniu i piciu nie mogę myśleć wcale, jak patrzę na kompa to się w głowie kręci
A później jak już tak raz na jakiś czas złapie na kilka minut to komp jest cacy, jedzenie nie cacy
Może którys z leków ma skutki uboczne i źle wpływa na Ciebie, zapytaj lekarza i zastanów się co bierzesz co by Ci mogło szkodzićStarania o drugie dziecko -
Andii wrote:Wodą najlepiej ale chusteczki też są fajne na wyjazdy albo do mycia butów hehe
Świetnie buty się nimi przeciera.
Dlatego biorę obie opcje pod uwagę
Bo na spacery czy wyjścia jednak dobrze takie coś ze sobą mieć
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
MissKathy92 wrote:Jeśli mam takie ciągle mdłości (około godziny to trwa) to tak
Strasznie dziwne...
Może faktycznie od ilości tych leków coś się zaczęło dziwnego dziać.
Albo od czegoś konkretnego albo od połączenia niektórych leków.
No normalne to nie jest...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Jeśli to od leków to tylko od metformaxuAndii wrote:Może którys z leków ma skutki uboczne i źle wpływa na Ciebie, zapytaj lekarza i zastanów się co bierzesz co by Ci mogło szkodzić
tylko zastanawia mnie fakt że tylko mam tak jak mam okres
w inne dni było ok jak do tej pory
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH