SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Słyszałam o tym, ale wydaje mi się że na taką okazję to chyba można.. Ale Matką Boska też jak najbardziej :)
    Tylko lepiej sie dogadać żeby później dwóch nie dostał. Ja od razu poinformowalam, że ode mnie będzie łańcuszek.

felkdcimq0ye506j.png[/url]
    oar83e3k8h9orfzf.png[/url]
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia jak tam maleństwo? Kopie? ☺️

felkdcimq0ye506j.png[/url]
    oar83e3k8h9orfzf.png[/url]
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati1992 wrote:
    Madzia jak tam maleństwo? Kopie? ☺️
    Kopie Kopie :) wczoraj było kilka mocnych kopniakow pod rząd, że mój M jak dla rękę to też poczuł :)
    To chyba dobrze jak dziecko ruchliwe? :)
    Zauważam że jak usiądę i coś zjem to po chwili się odzywa :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś znowu mega mdłości złapały :/ tym razem od 10 do teraz się męczyłam :( normalnie na samą myśl o łyku wody miałam ochotę zwymiotowac :( zobaczę jak będzie jak mi się okres skończy, jeśli tak samo to idę do lekarza :/

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati1992 wrote:
    Ja jednemu i drugiemu kupiłam Bozię. Są przesady, że nie powinno się krzyżyka,ale nie wiem.

Jejuuu :/ cóż to znów za przesądy?
    Niby czemu nie można krzyżyka? Symbol jak najbardziej chrześcijański. Większego nie ma...
    No bez jaj albo jest to chrzest i symbol chrześcijański jest na miejscu albo wierzymy w przesądy... :/

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Co do objawów - mi było czasem niedobrze, ale nie na początku, bardziej ok 8-9tyg. Byłam po prostu zmęczona. Nie ma co wkrecac sobie ze coś jest nie tak bo niektóre dziewczyny w ogóle nie mają żadnych objawów, żadnych, naprawdę i te dopiero schizuja. Więc głowa do góry, skoro się nie krwawi to jest ok.

Wczoraj byłam w szkole rodzenia, bardzo fajne zajęcia, cieszę się że akurat o tym co kupić było na początku, ja akurat 2 pierwsze spotkania muszę mieć szybciej bo w sierpniu, kiedy zaczyna się mój kurs nie będzie mnie. Dobrze bo wiem co kupić, co jest niepotrzebne, co jest picem na wodę. I cieszę się że usłyszałam o tym teraz bo były niektóre dziewczyny z terminem na wrzesień, miały dużo rzeczy pokupowne i mina im zrzedla jak uslyszaly że coś jest bez sensu.. :)

A co podali za taki pic? aż ciekawa jestem :D

• Patulka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, chyba na to nie ma rady... Masz pracę bardziej siedząca? Ja jak nie myślał o tym, to było mi lepiej... Oczywiście nie zawsze, ale gdy byłam czymś bardzo zajęta to nie wiedziałam kiedy mi to minelo... Takie duże mdłości, że aż byłam blada jak ściana miałam niedługo przed L4.. chyba się zarodek zagnieżdżal, bo naprawdę wyglądałam słabo, że mój K mnie odbierał z pracy wcześniej, a prawie pod samym domem wymiotowałam...

U mnie znowu dzień leniwy... Ciężko mi z łóżka wstać.. a pogoda mi sprzyja, bo jest tak fajnie chłodno...

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj głównie pozycje siedząco-leżące. Dłużej postoję to słabo mi się robi. Bardzo duszno dzisiaj u nas. Niby coś minimalnie popadało ale czekam na jeszcze albo jakąś porządną burzę... bo zwariuje...

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Miss, chyba na to nie ma rady... Masz pracę bardziej siedząca? Ja jak nie myślał o tym, to było mi lepiej... Oczywiście nie zawsze, ale gdy byłam czymś bardzo zajęta to nie wiedziałam kiedy mi to minelo... Takie duże mdłości, że aż byłam blada jak ściana miałam niedługo przed L4.. chyba się zarodek zagnieżdżal, bo naprawdę wyglądałam słabo, że mój K mnie odbierał z pracy wcześniej, a prawie pod samym domem wymiotowałam...

U mnie znowu dzień leniwy... Ciężko mi z łóżka wstać.. a pogoda mi sprzyja, bo jest tak fajnie chłodno...
    Tak, ja siedzę cały czas przy komputerze, jak patrzę na monitor to też mi niedobrze się robi :( staram się nie myśleć ale nie da się... żeby to jeszcze miało jakiś cel, w sensie były to ciążowe mdłości to bym nic nie mówiła tylko się nawet trochę cieszyła :) A tak siedzę i się wkurzam bo odkąd biorę tyle leków to jest tylko gorzej z samopoczuciem a ciąży nadal nie ma :( najgorzej jest właśnie podczas okresu :/ na szczęście już dziś mało co jest :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ja dzisiaj głównie pozycje siedząco-leżące. Dłużej postoję to słabo mi się robi. Bardzo duszno dzisiaj u nas. Niby coś minimalnie popadało ale czekam na jeszcze albo jakąś porządną burzę... bo zwariuje...
    Ja tak samo czekam na burzę bo zwariować idzie :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Tak, ja siedzę cały czas przy komputerze, jak patrzę na monitor to też mi niedobrze się robi :( staram się nie myśleć ale nie da się... żeby to jeszcze miało jakiś cel, w sensie były to ciążowe mdłości to bym nic nie mówiła tylko się nawet trochę cieszyła :) A tak siedzę i się wkurzam bo odkąd biorę tyle leków to jest tylko gorzej z samopoczuciem a ciąży nadal nie ma :( najgorzej jest właśnie podczas okresu :/ na szczęście już dziś mało co jest :)

A nasila Ci się podczas patrzenia na monitor/ekran?

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A co podali za taki pic? aż ciekawa jestem :D
    Np te wszystkie baldachimy, osłonki na łóżeczko (które mogą przyczynić się do śmierci lozeczkowej), materace z gryki itp. (ogólnie mówiła, że ok, ale jak dziecko zrobi siusiu to może być w środku pleśń - ja to wiedziałam od koleżanek że są średnie), termometr do wody (lepiej zainwestować w termometr taki który mierzy wszystko - czoło, wodę, temperature powietrza), chusteczki (lepiej myć woda), octenisept (niby wcale nie jest taki dobry bo dłużej się goi wszystko, poleciła ocedin mini). Generalnie dobrze usłyszeć różne opinie, od położnych, koleżanek, a samemu zdecydować potem :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Niby jestem w 4t2d, ale jak się czyta, że mdłości nasilają się od wzrostu bety i progesteronu a u mnie się nic nie nasila to jednak się denerwuję.
    Mega wierzę w nasze dziecko, modlę się żeby z nami zostało. A jednocześnie te smutne historie mnie dołują.

Poważne mdłości mogą a nie muszą pojawić sie dopiero w 6tygodniu ciąży i wtedy też objawy ciąży mogą się nasilić. Teraz jest jeszcze wcześnie.

Starania o drugie dziecko
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Np te wszystkie baldachimy, osłonki na łóżeczko (które mogą przyczynić się do śmierci lozeczkowej), materace z gryki itp. (ogólnie mówiła, że ok, ale jak dziecko zrobi siusiu to może być w środku pleśń - ja to wiedziałam od koleżanek że są średnie), termometr do wody (lepiej zainwestować w termometr taki który mierzy wszystko - czoło, wodę, temperature powietrza), chusteczki (lepiej myć woda), octenisept (niby wcale nie jest taki dobry bo dłużej się goi wszystko, poleciła ocedin mini). Generalnie dobrze usłyszeć różne opinie, od położnych, koleżanek, a samemu zdecydować potem :)

Jasne że tak :)
    Dla mnie ochraniacze do łóżeczek i baldachimy kojarzą się z gromadzącym się kurzem... i brakiem cyrkulacji powietrza...
    Więc podziękowałam (baldachim odpadł też z powodów oczywistych :P )
    Gryce też nie zaufałam jak zobaczyłam w sklepie to wydawał mi się niemożliwy żeby był wygodny :P wybraliśmy piankę termoelastyczną.
    Termometr mamy zwykły, tylko szybko mierzący, do wody mamy własne ręce :)
    O octanisepcie też się nasłuchałam... że niekoniecznie do pępka taki fajny. Ale na chusteczki się skusiłam :) jak będzie źle reagowal faktycznie przerzucę się na wodę ;)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A nasila Ci się podczas patrzenia na monitor/ekran?
    Jeśli mam takie ciągle mdłości (około godziny to trwa) to tak :/ O jedzeniu i piciu nie mogę myśleć wcale, jak patrzę na kompa to się w głowie kręci :( A później jak już tak raz na jakiś czas złapie na kilka minut to komp jest cacy, jedzenie nie cacy :( bo wtedy gapiąc się w monitor nie myślę o jedzeniu

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Jasne że tak :)
    Dla mnie ochraniacze do łóżeczek i baldachimy kojarzą się z gromadzącym się kurzem... i brakiem cyrkulacji powietrza...
    Więc podziękowałam (baldachim odpadł też z powodów oczywistych :P )
    Gryce też nie zaufałam jak zobaczyłam w sklepie to wydawał mi się niemożliwy żeby był wygodny :P wybraliśmy piankę termoelastyczną.
    Termometr mamy zwykły, tylko szybko mierzący, do wody mamy własne ręce :)
    O octanisepcie też się nasłuchałam... że niekoniecznie do pępka taki fajny. Ale na chusteczki się skusiłam :) jak będzie źle reagowal faktycznie przerzucę się na wodę ;)

Wodą najlepiej ale chusteczki też są fajne na wyjazdy albo do mycia butów hehe :D Świetnie buty się nimi przeciera.

• Andii Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Jeśli mam takie ciągle mdłości (około godziny to trwa) to tak :/ O jedzeniu i piciu nie mogę myśleć wcale, jak patrzę na kompa to się w głowie kręci :( A później jak już tak raz na jakiś czas złapie na kilka minut to komp jest cacy, jedzenie nie cacy :( bo wtedy gapiąc się w monitor nie myślę o jedzeniu

Może którys z leków ma skutki uboczne i źle wpływa na Ciebie, zapytaj lekarza i zastanów się co bierzesz co by Ci mogło szkodzić

• terka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Wodą najlepiej ale chusteczki też są fajne na wyjazdy albo do mycia butów hehe :D Świetnie buty się nimi przeciera.

Dlatego biorę obie opcje pod uwagę :)
    Bo na spacery czy wyjścia jednak dobrze takie coś ze sobą mieć :)

• terka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Strasznie dziwne...
    Może faktycznie od ilości tych leków coś się zaczęło dziwnego dziać.
    Albo od czegoś konkretnego albo od połączenia niektórych leków.
    No normalne to nie jest...

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Może którys z leków ma skutki uboczne i źle wpływa na Ciebie, zapytaj lekarza i zastanów się co bierzesz co by Ci mogło szkodzić
    Jeśli to od leków to tylko od metformaxu :/ tylko zastanawia mnie fakt że tylko mam tak jak mam okres :/ w inne dni było ok jak do tej pory

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
‹‹ 1358 1359 1360 1361 1362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ