SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati1992 wrote:
    Tak, tam też się czasami udzielam, ale gdzie konkretnie są takie złe wieści?

Na wątku marcowym który śledzę już dwie dziewczyny straciły swoje ciąże. Kilka już miało krwawienia. Dlatego nie mogę tego na spokojnie czytać.

• an1315 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Proszę, nie czytaj tych smutnych historii :( wiadomo, wszystko się może zdążyć i to jest smutne i mega niesprawiedliwe ale nie możesz się dołować :) niektóre kobiety w ogóle nie odczuwają niczego na początku ciąży, każda inaczej reaguje i nie można się porównywać bo idzie zwariować :/ ja właśnie się pomodlilam za nas wszystkie- staraczki i ciężarówki więc jest moc i siła <3

Kochana, bardzo Ci dziękuję za modlitwę :*

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobitki :)

Kasiu szczęśliwej podróży dla Ciebie i miłego wypoczynku :)

Ja dziś na szczęście się czuje już ok, jak dobrze jest zjeść normalne śniadanie :D dziś 10h w pracy ale szybko minie bo mam dużo pracy :)

Życzę Wam udanego dnia :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss dziękuję bardzo :)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam dziś z rana :)

Mój mi zrobił psikusa dziś i budzik mnie jego nie obudził... Ale na szczęście się obudziłam i zdążyłam zrobić mu bułeczki do pracy :)

An, tak jak dziewczyny piszą, każda ciąża jest inna i inaczej każda z nas ja przechodzi.. ja będąc w 4tc to podejrzewalam coś, ale nie miałam żadnych objawów... Te zaczęły się dopiero w okolicach 6/7tc... I niby się cieszyłam że je mam, ale za każdym razem gdy lądowałam nad porcelana to blagalam by mdłości przeszły... niestety te trzymały się praktycznie do końca I trymestru... A zachcianek do dziś jakoś nie nie mam... Znaczy nie odrzuciło mnie od niczego co do tej pory jadłam, jak i nie zaczęłam jeść tego czego do tej pory nie lubiłam ( ogórków kiszonych nie przełknę :D)

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Pola 29 Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam całą noc mało spałam a co syn marudził i było mi nie dobrze z nerwów chociaż niewiem czym się denerwowałam może tym że cykl będzie bezowulacyjny.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja dzisiaj na później do pracy, bo koleżanka chciała się zamienić. Nie miałam siły wstać z łóżka i dopiero się podniosłam.
    U mnie tempka spadła aż o 0,2 dzisiaj, ale mam nadzieję, że jutro wybije... Prawa strona bolała w nocy. Oby to owu, a nie jakaś torbiel czy coś, bo też się przecież zdarza...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex może to spadek przed spektakularnym skokiem! Tego Ci życzę :* Najwyżej sobie za jakiś czas podejdziesz do ginekologa jeśli ta temperatura dalej będzie Cię niepokoić.

Patulka to w sumie mam jeszcze czas na te spektakularne objawy. Dziś zaledwie 4t3d, niektóre dziewczyny nawet nie wiedzą jeszcze o ciąży. A ja szukam objawów ;)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An, ja na początku też objawów nie miałam zbytnio. Wzdęcia, odbijanie się, częstsze siku, bolące piersi. Ale ponoć te objawy się nasilają później, na pewno nie na takim samym początku. Mdłości pojawiają się z betą, ale jak ta jest już naprawdę bardzo wysoka. U mnie to był może z tydzień mdłości. Fakt, że nie pocieszający jest koniec mojej ciąży, ale na początku wszystko było dobrze.

Ja mam nadzieję, że u mnie ta tempka wybije. Dzisiaj 14 dc, w ciążowym też najpierw spadła, a później wybiła więc na to liczę. Reszta objawów jest spoko, jak na ovu.

Dzisiaj do 16.30... Umrę chyba. Ale za tydzień mam alergologa i też muszę szybciej skończyć, to się zamieniłyśmy dzisiaj też.
    W Opolu deszcz pada, więc pewnie będziemy się z dzieciakami cały dzień w sali kisić...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czasem ciąża przebiega bez żadnych objawów, albo takich ktore mozna wytłumaczyć na 100 innych powodów ;)
    Nie musza zaczynać sie zaraz na początku, mogą nie zacząć sie wcale i jedynym wyznacznikiem jest brak @ (a czasem na początku i taki psikus sie zdarza ze niby@ przychodzi i kobiety sie orientują np w 3msc ciazy ze w ciąży są ;D )
    Także objawy to bardzo indywidualna sprawa ;)
    Jesli by patrzeć tylko na objawy to ja w ciazy nie jestem ;)

Dziewczyny pracujące-byle czas leciał! ;)
    Odpoczywające-żeby sie czas zatrzymał! :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Pola 29 Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usnęłam o 7 i dopiero teraz wstałam spałam jak zabity prawie 3 godzinny.Mierząc teraz temp odradzu nie wstajac z łóżka to 36.80 a o 7 rano nie przespanej nocy 35.50 która wpisać i ją ignorować?

• an1315 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dziewczyny czasem ciąża przebiega bez żadnych objawów, albo takich ktore mozna wytłumaczyć na 100 innych powodów ;)
    Nie musza zaczynać sie zaraz na początku, mogą nie zacząć sie wcale i jedynym wyznacznikiem jest brak @ (a czasem na początku i taki psikus sie zdarza ze niby@ przychodzi i kobiety sie orientują np w 3msc ciazy ze w ciąży są ;D )
    Także objawy to bardzo indywidualna sprawa ;)
    Jesli by patrzeć tylko na objawy to ja w ciazy nie jestem ;)

Dziewczyny pracujące-byle czas leciał! ;)
    Odpoczywające-żeby sie czas zatrzymał! :D

Mnie musi czas lecieć ;D nie wiem natomiast jak Ty sobie życzysz ;)
    Wiem że każda ciąża jest inna, każda z nas jest inna, ale jednak jest ogólnie przyjęte że w ciąży to się czuje tak czy tak. A jak jest inaczej to ta biedna kobieta od razu ma stresa...

• Pola 29 Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będąc w 1 ciąży przez całą ciążę raz na początku wymiotowałam i plamiłam krwią miałam krwiak kosmówkowy poleżalam 2 tyg i się sam wchłąnął.Żadne objawy przez całą ciążę nie miałam prócz zgagi.

• terka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola 29 wrote:
    Usnęłam o 7 i dopiero teraz wstałam spałam jak zabity prawie 3 godzinny.Mierząc teraz temp odradzu nie wstajac z łóżka to 36.80 a o 7 rano nie przespanej nocy 35.50 która wpisać i ją ignorować?

Ja bym chyba wogole ignorowała taki dzień.
    Bo nieprzespana noc to zły pomiar a 3h różnicy to możesz odjac 0.3 stopnia (tak sie koruguje wykresy) ale czy przy 3h także to nie wiem...
    Albo odejmij albo zignoruj. Tamta olej bo niespanie to nie to samo co przespana noc ;) chociaz dziwne ze masz niższa. Ja po nieprzespanej nocy miałam wyższa zazwyczaj ;) no ale co człowiek to inaczej ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Mnie musi czas lecieć ;D nie wiem natomiast jak Ty sobie życzysz ;)
    Wiem że każda ciąża jest inna, każda z nas jest inna, ale jednak jest ogólnie przyjęte że w ciąży to się czuje tak czy tak. A jak jest inaczej to ta biedna kobieta od razu ma stresa...

No ma stresa bo sie nastawiła na porcelankę i masę objawów! :D
    A ja tam sie cieszę ze miałam w miarę spokojnie ;)

Co do czasu-sama nie wiem co chce :D
    Chciałabym juz piątek zeby cos wiecej wiedzieć, a z drugiej strony zeny sie zatrzymał czas żeby mały miał czas na decyzje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 10:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaki prezent na chrzest dla chlopca od chrzestnego?

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Co do objawów - mi było czasem niedobrze, ale nie na początku, bardziej ok 8-9tyg. Byłam po prostu zmęczona. Nie ma co wkrecac sobie ze coś jest nie tak bo niektóre dziewczyny w ogóle nie mają żadnych objawów, żadnych, naprawdę i te dopiero schizuja. Więc głowa do góry, skoro się nie krwawi to jest ok.

Wczoraj byłam w szkole rodzenia, bardzo fajne zajęcia, cieszę się że akurat o tym co kupić było na początku, ja akurat 2 pierwsze spotkania muszę mieć szybciej bo w sierpniu, kiedy zaczyna się mój kurs nie będzie mnie. Dobrze bo wiem co kupić, co jest niepotrzebne, co jest picem na wodę. I cieszę się że usłyszałam o tym teraz bo były niektóre dziewczyny z terminem na wrzesień, miały dużo rzeczy pokupowne i mina im zrzedla jak uslyszaly że coś jest bez sensu.. :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooorka16 wrote:
    Dziewczyny, jaki prezent na chrzest dla chlopca od chrzestnego?
    Ciężki temat. Biblia dla najmłodszych? Może krzyżyk?

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Ciężki temat. Biblia dla najmłodszych? Może krzyżyk?
    Ja jednemu i drugiemu kupiłam Bozię. Są przesady, że nie powinno się krzyżyka,ale nie wiem.

felkdcimq0ye506j.png[/url]
    oar83e3k8h9orfzf.png[/url]
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati1992 wrote:
    Ja jednemu i drugiemu kupiłam Bozię. Są przesady, że nie powinno się krzyżyka,ale nie wiem.
    Słyszałam o tym, ale wydaje mi się że na taką okazję to chyba można.. Ale Matką Boska też jak najbardziej :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
‹‹ 1357 1358 1359 1360 1361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ