Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda, niestety dzieci lubią się nie pokazywać na USG
moja młoda też tak miała... Gdzieś ok 15tc moja gin mówiła że na 60% córka.. potem w 19tc cały czas obstawiała przy swoim... Chociaż mała cały czas na tyleczku siedzi... W 20tc na prenatalnych lekarz był tak pewny córki że powiedział 200%. No i od tamtego czasu nic narazie nie wskazuje by miał być syn
... Więc wprawne oko lekarza wychwyci wszystko...
Ja niestety ponad pół nocy nie przespałam, a teraz muszę wstać.. cały mój dzień został rozwalony przez była żonę mojego K... Bo sobie w ostatniej chwili przypomniała że dziecko ma wziąć dziś mój, a nie w niedzielę jak to zawsze bywa... Nosz wkurzyłam się, bo mam totalny nieogar w domu... Byłam nastawiona na jutrzejszy dzień, a dziś sprzątanie i w ogóle... Wkurza mnie ta baba.. ale czasami myśli że ma władzę, ale jej kiedyś udowodnię że wcale tak nie ma..
Magdaa21 lubi tę wiadomość
-
an1315 wrote:Ale nic jeszcze nie jest przesądzone... Jeśli miałaś śluz płodny to plemniki mogły poczekać na komórkę. A może dziś o 21 też się jeszcze uda. Póki nie ma okresu nie ma straconych cykli :"
Podczas stosunku było dość sucho więc chyba słabe warunki na przetrwanie
No trudno, jakoś pogodze się z tą porażką już tyle się staram że jeden cykl w te czy we wte nie powinien mi robić różnicy. Jestem na stymulacji owulacji gdzie jej nie wykorzystałam
Najgorsze, że okres przypada równo na wesele mojego kuzyna, świetne będe mieć wesele
Znowu mam gorszy dzień, sory za marudzenie.
Starania o drugie dziecko -
Patulka wrote:Magda, niestety dzieci lubią się nie pokazywać na USG
moja młoda też tak miała... Gdzieś ok 15tc moja gin mówiła że na 60% córka.. potem w 19tc cały czas obstawiała przy swoim... Chociaż mała cały czas na tyleczku siedzi... W 20tc na prenatalnych lekarz był tak pewny córki że powiedział 200%. No i od tamtego czasu nic narazie nie wskazuje by miał być syn
... Więc wprawne oko lekarza wychwyci wszystko...
Ja niestety ponad pół nocy nie przespałam, a teraz muszę wstać.. cały mój dzień został rozwalony przez była żonę mojego K... Bo sobie w ostatniej chwili przypomniała że dziecko ma wziąć dziś mój, a nie w niedzielę jak to zawsze bywa... Nosz wkurzyłam się, bo mam totalny nieogar w domu... Byłam nastawiona na jutrzejszy dzień, a dziś sprzątanie i w ogóle... Wkurza mnie ta baba.. ale czasami myśli że ma władzę, ale jej kiedyś udowodnię że wcale tak nie ma..
Ile ma dziecko lat?
Andii wrote:Podczas stosunku było dość sucho więc chyba słabe warunki na przetrwanie

No trudno, jakoś pogodze się z tą porażką już tyle się staram że jeden cykl w te czy we wte nie powinien mi robić różnicy. Jestem na stymulacji owulacji gdzie jej nie wykorzystałam
Najgorsze, że okres przypada równo na wesele mojego kuzyna, świetne będe mieć wesele
Znowu mam gorszy dzień, sory za marudzenie.
Jeszcze w takim razie mogę Ci polecić ten żel Conceive plus. U mnie w dni płodne susza jak na pustyni, zero jakiegokolwiek śluzu plodnego, nawet na szyjce macicy. Myślę że on też nam pomógł.
nati1992, Magdaa21 lubią tę wiadomość
-
an1315 wrote:Jeszcze w takim razie mogę Ci polecić ten żel Conceive plus. U mnie w dni płodne susza jak na pustyni, zero jakiegokolwiek śluzu plodnego, nawet na szyjce macicy. Myślę że on też nam pomógł.
Nigdy nie miałam problemu z śluzem a od 2cykli obserwuje u siebie susze. Śluz płodny pojawia się na 1dzień i znika a zawsze miałam co najmniej 4/5dni takich fajnych śliskich dni. Słyszalam o tym żelu może go faktycznie zakupię tylko widzę, że cena też nie małaStarania o drugie dziecko -
Patulka-może mąż powinien postawić się. Skoro maja ustalone to powinna sie dostosowywać... A nie robić jak uzna.
Panipuchatkowa- młody chce chyba dać mężulowi mecze pooglądać i dopiero wychodzić
Andii- nie ma cyklu straconego poki nie jest skończony
Alex- ciężko powiedzieć... Nie wiem jak Twój organizm reaguje na infekcje czy podnosi Ci sie temperatura nieznacznie czy nie. Bo moze ale nie musi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 10:36
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
We wrześniu 2 latka skończy... I w niczym mi naprawdę to nie przeszkadza że jest ona (bo to dziewczynka).. po prostu wkurza mnie jak ktoś mnie w ostatniej chwili informuje o takiej sytuacji... Zresztą wszyscy wiedzą że nie lubię niespodzianka minimum dzień wcześniej trzeba u mnie się 'zamowic'...Andii wrote:Ile ma dziecko lat?

Co do tego żelu to ja osobiście polecam... U nas był stosowany i nie tylko w dni płodne, ale ogólnie jako dodatkowe nawilżenie... Jedynym minusem dla niektórych jest to że jest on trochę wodnisty.. ale idzie się do tego przyzwyczaić -
terka wrote:Patulka-może mąż powinien postawić się. Skoro maja ustalone to powinna sie dostosowywać... A nie robić jak uzna.
)
Ja zauważyłam że oni chyba lubią się informować o czymś w ostatniej chwili, czyli np na godzinę przed wydarzeniem... A że on też nie lubi się kłócić to po prostu się zgadza... Bo już ona nie raz pisała że "więcej razy dziecka nie dostanie bo coś tam..". Zazwyczaj było to po weekendach gdzie mieliśmy coś zaplanowane i nie mógł on jej wziąć o czym ona wiedziała albo od niego, albo od mamy K... Ewentualnie jak coś się stało to też tak potrafi pisać... Tylko że nie ma żadnego prawa by zabronić mu widzenia z córką.. -
terka wrote:Patulka-może mąż powinien postawić się. Skoro maja ustalone to powinna sie dostosowywać... A nie robić jak uzna.
Panipuchatkowa- młody chce chyba dać mężulowi mecze pooglądać i dopiero wychodzić
Andii- nie ma cyklu straconego poki nie jest skończony
Terka w moim przypadku seks 2dni przed owulką nie ma racji bytu
Nie ma się co oszukiwać i łudzić, dzisiaj będzie na pewno przytulanie ale rekreacyjne w ramach pocieszenia.
Andii wrote:Terka w moim przypadku seks 2dni przed owulką nie ma racji bytu
Nie ma się co oszukiwać i łudzić, dzisiaj będzie na pewno przytulanie ale rekreacyjne w ramach pocieszenia.
I bardzo dobrze, korzystajcie i zobaczymy
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Patulka wrote:Ja zauważyłam że oni chyba lubią się informować o czymś w ostatniej chwili, czyli np na godzinę przed wydarzeniem... A że on też nie lubi się kłócić to po prostu się zgadza... Bo już ona nie raz pisała że "więcej razy dziecka nie dostanie bo coś tam..". Zazwyczaj było to po weekendach gdzie mieliśmy coś zaplanowane i nie mógł on jej wziąć o czym ona wiedziała albo od niego, albo od mamy K... Ewentualnie jak coś się stało to też tak potrafi pisać... Tylko że nie ma żadnego prawa by zabronić mu widzenia z córką..
Widzieć się jasne ze nie zabraniaj. Chodzi o to zeby to były jasne warunki a nie swirowanie. Kłótliwość nie ma nic wspólnego z konkretnymi zasadami.
Gadka "nie dostanie dziecka" niech wsadzi sobie w tyłek, jak ma prawo do niej to nie może mu jej nie daćhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Andii wrote:Nigdy nie miałam problemu z śluzem a od 2cykli obserwuje u siebie susze. Śluz płodny pojawia się na 1dzień i znika a zawsze miałam co najmniej 4/5dni takich fajnych śliskich dni. Słyszalam o tym żelu może go faktycznie zakupię tylko widzę, że cena też nie mała
Ja kupowałam na allegro tubkę całą i strzykawki w aptece osobno. Zakładałam że będzie nam potrzebny na dłużej. A użyłam go w jednym cyklu... Dawał fajne nawilżenie poza właśnie wspomaganiem plemników. Tego w aplikatorach się cenowo nie opłaca. -
Gdyby miało nie być ovu to chyba by mnie tak nie zalewało. Dzisiaj mocniej niż wczoraj nawet. W pracy wczoraj aż spodnie mokre
Mam nadzieję, że ta tempka tylko przez chorobę niższa, albo faktycznie dopiero skoczy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 11:10
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Jak wkładam.palca jest mokro a na palcu nic nie widać a jak wytrę palca o łyżeczkę to biały śluz konsystencja balsamu.Wiem wiem ochydnie sprawdzam śluz.Strasznie bolą mnie plecy ledwo chodzę i sutki.Bolały wcześniej plecy ale delikatnie.Dziś to ledwo chodzę i siedzę.
-
Widzę ze terka dalej obecna ;p andrzejek jeszcze cieszy się obecnością pod serduszkiem ;p
Wiecie co
pisałam z seli .. mimo ze się obraziła tak na smierć i tu nie zagłada , ostatnio dużo myślałam o niej jak ciąża i w ogóle
wiec na insta do niej napisałam i powiem wam ze u niej wszytko dobrze
brzuszek rośnie 16 tyd dzieł , czuje już dokładnie ruchy nawet pod ręka ;o ale dziec jest duży wiec pewnie dlatego tak szybko je czuje w 1 szej ciąży
No u nie wie co ma pod sercem jeszcze
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Malutka ja w głowie nie wiem czemu miałam że dziecko ma co najmniej 5lat albo i więcejPatulka wrote:We wrześniu 2 latka skończy... I w niczym mi naprawdę to nie przeszkadza że jest ona (bo to dziewczynka).. po prostu wkurza mnie jak ktoś mnie w ostatniej chwili informuje o takiej sytuacji... Zresztą wszyscy wiedzą że nie lubię niespodzianka minimum dzień wcześniej trzeba u mnie się 'zamowic'...
Co do tego żelu to ja osobiście polecam... U nas był stosowany i nie tylko w dni płodne, ale ogólnie jako dodatkowe nawilżenie... Jedynym minusem dla niektórych jest to że jest on trochę wodnisty.. ale idzie się do tego przyzwyczaićStarania o drugie dziecko -
Ja czasem podczytuję masz styczniowy wątek to też widziałam... Ale mnie smutek ogarnia jak dziewczyny już płeć znają, albo ruchy czują, a mojego dziecka już nie ma... powiem wam że mam chwilę zwątpienia czy się w ogóle uda z tym wszystkim. Wiem że kobiety z tymi chorobami zachodzą w ciążę ale takie kombo łącznie to będzie mega trudno. I nie wiem czy mam w sobie tyle siły.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Andii, no jest malutka, ale kochana... Oczywiście jak nie ma przy niej matki, bo od niej niestety uczy się wymuszać wszystko złością i agresja... Wszystkim narzeka jaka jest niedobra i w ogóle.. a u nas jest to złote dziecko, bo czuję że ktoś się nią w końcu interesuje i poświęca jej uwagę
my ten żel stosowaliśmy w trakcie.. ale producent zaleca 30 minut wcześniej...
Alex, wkrótce znowu będziesz czuć się szczęśliwa, że masz pod sercem największy skarb... Ja czasami jak pomyślę że teraz powinnam.trzymac w ramionach moje maleństwo to też ogarnia mnie smutek... Ale tłumacze sobie że tak miało być, i Bóg wiedział co robi... -
Andii wrote:A ten żel aplikuje sie dużo wcześniej przed stosunkiem? Czy można w trakcie jak już wiem że mąż ma zacne plany
U nas różnie wychodziło. Zalecają 15 minut wcześniej, robiłam tak ale spontaniczność mniejsza
A czasami tuż przed bo wyszło jak wyszło
I ja mimo, że miałam w tubie dawałam strzykawką do środka.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH