SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Z każdego USG :D każdego jednego :D

Czyli rósł równomiernie :D Pytam bo najbardziej wiarygodny jest pomiar z 6-8 tygodnia, później już mogą być rozbieżności wynikające z indywidualnego tempa wzrostu dzieciaczka.
    Ale u Ciebie idealnie w punkt ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Czyli rósł równomiernie :D Pytam bo najbardziej wiarygodny jest pomiar z 6-8 tygodnia, później już mogą być rozbieżności wynikające z indywidualnego tempa wzrostu dzieciaczka.
    Ale u Ciebie idealnie w punkt ;)

Tak, od pierwszego USG poprzez każde inne, w tym połówkowe ;)
    Wg obserwacji i tak powinien już być nawet jaki patrząc na owu (nie wiem skąd ten szybszy termin ale skoro zawsze tak wychodził to moze cos znaczyć).

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wynik TSH, w przeciągu tygodnia(!) skoczyło mi z 1.09 do 2.30... Dobrze, że pojechałam się zbadać. FT4 też w górnej granicy.

Suplementuję jod w witaminach dla kobiet w ciąży, ciągle czekam na wizytę u endo. Dobrze, że ginekolog odpisał na sms, że mogę zwiększyć dawkę Euthyroxu, przyjść normalnie na wizytę i będziemy myśleć.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An to całkiem normalne że TSH skacze w ciąży, zwiększ dawkę i będzie dobrze ;) ja mam teraz 75 ale jestem i gadają z Endo że od pozytywnego testu od razu zwiekszam do 100 i robię badania.
    My wróciliśmy z pizzy właśnie, dzisiaj działamy intensywnie. Nie mam już bólu jajnika tylko śluz mnie zalewa więc przypuszczam że owulacja mogłaby wczoraj lub dzisiaj i teraz tylko czekać na skok ;) liczę na to że wsluchiwanie w organizm mnie nie zawiedzie. Lekko mnie też zaczęły niedawno sutki pobolewac a tak miałam w ciążowym cyklu zaraz od owulacji ;) dzisiejszy seks jest decydujący wg mojego męża;p tak się nakręcił że chyba on lepiej zna mój cykl niż ja ;p
    Terka ja dzisiaj myślę o tobie od rana, jakieś dziwne przeczucia mam że to już będzie;) z moja przyjaciółka miałam tak samo w jej pierwszej ciąży. Chodziłam w pracy, nie mogłam sobie miejsca znaleźć i o niej myślałam a ona w tym czasie rodziła ;) dopiero po wszystkim napisała bo ciężko to przechodziła. Z drugim dzieckiem też jej wykrakałam ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    An to całkiem normalne że TSH skacze w ciąży, zwiększ dawkę i będzie dobrze ;) ja mam teraz 75 ale jestem i gadają z Endo że od pozytywnego testu od razu zwiekszam do 100 i robię badania.
    My wróciliśmy z pizzy właśnie, dzisiaj działamy intensywnie. Nie mam już bólu jajnika tylko śluz mnie zalewa więc przypuszczam że owulacja mogłaby wczoraj lub dzisiaj i teraz tylko czekać na skok ;) liczę na to że wsluchiwanie w organizm mnie nie zawiedzie. Lekko mnie też zaczęły niedawno sutki pobolewac a tak miałam w ciążowym cyklu zaraz od owulacji ;) dzisiejszy seks jest decydujący wg mojego męża;p tak się nakręcił że chyba on lepiej zna mój cykl niż ja ;p
    Terka ja dzisiaj myślę o tobie od rana, jakieś dziwne przeczucia mam że to już będzie;) z moja przyjaciółka miałam tak samo w jej pierwszej ciąży. Chodziłam w pracy, nie mogłam sobie miejsca znaleźć i o niej myślałam a ona w tym czasie rodziła ;) dopiero po wszystkim napisała bo ciężko to przechodziła. Z drugim dzieckiem też jej wykrakałam ;)

U mnie ostatnio nie wyszło :D Może teraz sie uda :) :P
    Ale nie powiem, zaczyna nie brać straszny stres... Jakaś taka przygaszona też się stałam...

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, wymęcz dzisiaj męża :D Masaż szyjki, czy cośtam - czytałam, że pomaga :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Terka, wymęcz dzisiaj męża :D Masaż szyjki, czy cośtam - czytałam, że pomaga :D

Masaż szyjki to akurat lekarz robi i do przyjemnych słuchałam nie należy.
    Chyba ze mówimy o innym "masażu" to już żeśmy zdążyli sie dobrać do siebie :D :P

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha my właśnie zaraz się szykujemy, czekam aż mężulo grę skończy bo na chwilę sobie włączył jak się kąpałam. Aż mnie nosi :D Dostałam dzisiaj od teściówki balsam do ciała z Dove i tak pięknie pachnie, że mąż za mną dzisiaj chodził i mówił że pięknie pachnę, do schrupania :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Haha my właśnie zaraz się szykujemy, czekam aż mężulo grę skończy bo na chwilę sobie włączył jak się kąpałam. Aż mnie nosi :D Dostałam dzisiaj od teściówki balsam do ciała z Dove i tak pięknie pachnie, że mąż za mną dzisiaj chodził i mówił że pięknie pachnę, do schrupania :D

To miłego chrupanka :D

• Andii Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ja też dzisiaj mam zamiar, owulka była wczoraj ale dzisiaj na pocieszenie zamierzam sobie umilić wieczor, mężu jeszcze nie wie ale za godzinkę jak skończy się komedia to go dopadne :D

Starania o drugie dziecko
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:

To chrupcie ;) :D Powodzenia ;)

Alex, ja też tak byłam dogadana z endo, że po pozytywnym teście badam TSH - no i tak zrobiłam w zeszły piątek, było ok. Dawki nie zmieniałam. Próbowałam się do niej umówić na wizytę, ale póki co brak terminów. Umówiłam jakiegoś innego, ale wolałabym ją.
    I dziś zbadałam po raz drugi, a tu skoczyło. Od jutra biorę 50 i będziemy kontrolować sytuację.

• an1315 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    U mnie ostatnio nie wyszło :D Może teraz sie uda :) :P
    Ale nie powiem, zaczyna nie brać straszny stres... Jakaś taka przygaszona też się stałam...

Nie dziwię Ci się :* Andrzejek jest uparty, stresuje mamę od samego początku ;)

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka nie dziwie Ci sie ze sie stresujesz. Dziewczynki trochę Wam zazdroszczę że tak się chrupiecie:P my mamy zakaz jak na razie.

3i49krhm19wid3ce.png
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dopiero wróciłam, była u mnie koleżanka z Aleksem i trzymałam go na rękach, ale trochę się bałam tak pionowo bo ta główka jeszcze mu bardzo lata. Ogólnie fajnie się rozwija, już się uśmiecha jak się do niego mówi i po swojemu gada :D

felkdcimq0ye506j.png[/url]
    oar83e3k8h9orfzf.png[/url]
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Jeszcze w takim razie mogę Ci polecić ten żel Conceive plus. U mnie w dni płodne susza jak na pustyni, zero jakiegokolwiek śluzu plodnego, nawet na szyjce macicy. Myślę że on też nam pomógł.
    Ja też prawie w ogóle nie miałam śluzu więc też stosowałam ale aplikatory conceive plus

• terka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Nie dziwię Ci się :* Andrzejek jest uparty, stresuje mamę od samego początku ;)

Nie... Od samego początku wlasnie mało co stresował... Dopiero teraz na koniec takie cyrki...
    Dzisiaj już niedziela...

• an1315 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Nie... Od samego początku wlasnie mało co stresował... Dopiero teraz na koniec takie cyrki...
    Dzisiaj już niedziela...

Ale jak zobaczyłam że wpis był o 4.30 to myślałam że jednak... :)

• Pola 29 Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam ;(

• Pola 29 Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka jeszcze nie urodziłaś?.

• nati1992 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka uparta ta Twoja dzidzia, musi jej być bardzo dobrze w brzuszku.

‹‹ 1375 1376 1377 1378 1379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ