Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
an1315 wrote:Czyli rósł równomiernie
Pytam bo najbardziej wiarygodny jest pomiar z 6-8 tygodnia, później już mogą być rozbieżności wynikające z indywidualnego tempa wzrostu dzieciaczka.
Ale u Ciebie idealnie w punkt
Tak, od pierwszego USG poprzez każde inne, w tym połówkowe
Wg obserwacji i tak powinien już być nawet jaki patrząc na owu (nie wiem skąd ten szybszy termin ale skoro zawsze tak wychodził to moze cos znaczyć).https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Odebrałam wynik TSH, w przeciągu tygodnia(!) skoczyło mi z 1.09 do 2.30... Dobrze, że pojechałam się zbadać. FT4 też w górnej granicy.
Suplementuję jod w witaminach dla kobiet w ciąży, ciągle czekam na wizytę u endo. Dobrze, że ginekolog odpisał na sms, że mogę zwiększyć dawkę Euthyroxu, przyjść normalnie na wizytę i będziemy myśleć. -
An to całkiem normalne że TSH skacze w ciąży, zwiększ dawkę i będzie dobrze
ja mam teraz 75 ale jestem i gadają z Endo że od pozytywnego testu od razu zwiekszam do 100 i robię badania.
My wróciliśmy z pizzy właśnie, dzisiaj działamy intensywnie. Nie mam już bólu jajnika tylko śluz mnie zalewa więc przypuszczam że owulacja mogłaby wczoraj lub dzisiaj i teraz tylko czekać na skok
liczę na to że wsluchiwanie w organizm mnie nie zawiedzie. Lekko mnie też zaczęły niedawno sutki pobolewac a tak miałam w ciążowym cyklu zaraz od owulacji
dzisiejszy seks jest decydujący wg mojego męża;p tak się nakręcił że chyba on lepiej zna mój cykl niż ja ;p
Terka ja dzisiaj myślę o tobie od rana, jakieś dziwne przeczucia mam że to już będzie;) z moja przyjaciółka miałam tak samo w jej pierwszej ciąży. Chodziłam w pracy, nie mogłam sobie miejsca znaleźć i o niej myślałam a ona w tym czasie rodziła
dopiero po wszystkim napisała bo ciężko to przechodziła. Z drugim dzieckiem też jej wykrakałam
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:An to całkiem normalne że TSH skacze w ciąży, zwiększ dawkę i będzie dobrze
ja mam teraz 75 ale jestem i gadają z Endo że od pozytywnego testu od razu zwiekszam do 100 i robię badania.
My wróciliśmy z pizzy właśnie, dzisiaj działamy intensywnie. Nie mam już bólu jajnika tylko śluz mnie zalewa więc przypuszczam że owulacja mogłaby wczoraj lub dzisiaj i teraz tylko czekać na skok
liczę na to że wsluchiwanie w organizm mnie nie zawiedzie. Lekko mnie też zaczęły niedawno sutki pobolewac a tak miałam w ciążowym cyklu zaraz od owulacji
dzisiejszy seks jest decydujący wg mojego męża;p tak się nakręcił że chyba on lepiej zna mój cykl niż ja ;p
Terka ja dzisiaj myślę o tobie od rana, jakieś dziwne przeczucia mam że to już będzie;) z moja przyjaciółka miałam tak samo w jej pierwszej ciąży. Chodziłam w pracy, nie mogłam sobie miejsca znaleźć i o niej myślałam a ona w tym czasie rodziła
dopiero po wszystkim napisała bo ciężko to przechodziła. Z drugim dzieckiem też jej wykrakałam 
U mnie ostatnio nie wyszło
Może teraz sie uda

Ale nie powiem, zaczyna nie brać straszny stres... Jakaś taka przygaszona też się stałam...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
alex0806 wrote:Terka, wymęcz dzisiaj męża
Masaż szyjki, czy cośtam - czytałam, że pomaga 
Masaż szyjki to akurat lekarz robi i do przyjemnych słuchałam nie należy.
Chyba ze mówimy o innym "masażu" to już żeśmy zdążyli sie dobrać do siebie
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Haha my właśnie zaraz się szykujemy, czekam aż mężulo grę skończy bo na chwilę sobie włączył jak się kąpałam. Aż mnie nosi
Dostałam dzisiaj od teściówki balsam do ciała z Dove i tak pięknie pachnie, że mąż za mną dzisiaj chodził i mówił że pięknie pachnę, do schrupania
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Haha my właśnie zaraz się szykujemy, czekam aż mężulo grę skończy bo na chwilę sobie włączył jak się kąpałam. Aż mnie nosi
Dostałam dzisiaj od teściówki balsam do ciała z Dove i tak pięknie pachnie, że mąż za mną dzisiaj chodził i mówił że pięknie pachnę, do schrupania 
To miłego chrupanka
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
alex0806 wrote:Haha my właśnie zaraz się szykujemy, czekam aż mężulo grę skończy bo na chwilę sobie włączył jak się kąpałam. Aż mnie nosi
To chrupcie
Powodzenia 
Alex, ja też tak byłam dogadana z endo, że po pozytywnym teście badam TSH - no i tak zrobiłam w zeszły piątek, było ok. Dawki nie zmieniałam. Próbowałam się do niej umówić na wizytę, ale póki co brak terminów. Umówiłam jakiegoś innego, ale wolałabym ją.
I dziś zbadałam po raz drugi, a tu skoczyło. Od jutra biorę 50 i będziemy kontrolować sytuację. -
Hej ja dopiero wróciłam, była u mnie koleżanka z Aleksem i trzymałam go na rękach, ale trochę się bałam tak pionowo bo ta główka jeszcze mu bardzo lata. Ogólnie fajnie się rozwija, już się uśmiecha jak się do niego mówi i po swojemu gada
[/url]
[/url] -
Ja też prawie w ogóle nie miałam śluzu więc też stosowałam ale aplikatory conceive plusan1315 wrote:Jeszcze w takim razie mogę Ci polecić ten żel Conceive plus. U mnie w dni płodne susza jak na pustyni, zero jakiegokolwiek śluzu plodnego, nawet na szyjce macicy. Myślę że on też nam pomógł.
[/url]
[/url] -
an1315 wrote:Nie dziwię Ci się :* Andrzejek jest uparty, stresuje mamę od samego początku

Nie... Od samego początku wlasnie mało co stresował... Dopiero teraz na koniec takie cyrki...
Dzisiaj już niedziela...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH