SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Andii Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka ręcznie będziesz tarla te ziemniaki? No podziwiam :)
    Miss ja się na tym nie znam ale cykl mega krótki ;)

Starania o drugie dziecko
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj planuję placki z cukinii na obiad :) Smaczniejsza alternatywa ziemniaczanych na taką porę roku :)
    Zjedliśmy śniadanko, za chwilę idę do sklepu, a później zabieram się za sprzątanie.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Andii Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz mierze temparaturę, mam same góry i doliny ale chyba dlatego, że mierze w ustach, od nastepnego cyklu postaram sie mierzyć w pochwie, owulka chyba była? Ta kreska pionowa to owulacja jaką aplikacja wyznaczyła? Jeśli tak to skutecznie z mężem potrafiliśmy ominąć te dni :( :(

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c332408649b8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 09:39

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andi noo moim zdaniem owulka jest.:) A ja uwielbiam placki ziemniaczane mniam! Tylko robisz z młodych ziemniaków? Mi nigdy się z takich nie udawały. :D

Andii lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Andi, ta kreska to owulacja. Miałaś mniej więcej w 15 dc, a <3 było dzień przed więc całkiem spoko :) U mnie wczoraj 36,8, a dzisiaj 36,7 ale poszliśmy spać przed 1, a mierzyłam po 5, więc na pewno zaburzona lekko temperatura.

Andii lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c054ec6eb0b6.jpg

an1315 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 21 lipca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ładnie Alex. :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex u Ciebie lepiej to wygląda jeśli chodzi o serduszkowanie :)
    Jakie trzeba mieć szczęście żeby tak skutecznie ominąć dzień owulki jak ja, już nie wiem czy się śmiać czy płakać :P

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciążę miałam z 2 dni przed owulacją, także wszystko jest możliwe :) Mam nadzieję, że teraz pykło i znowu będę mogła schować termometr na dłużej...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Andii Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja ciążę miałam z 2 dni przed owulacją, także wszystko jest możliwe :) Mam nadzieję, że teraz pykło i znowu będę mogła schować termometr na dłużej...

Przez taki długi czas się nie udało więc wątpie w sukces, najpierw musze zrobić drożność, chce zrobić badanie na chlamydię bo 6lat temu miałam to dziadostwo więc kto wie czy znowu jej nie mam. U mnie pewnie problem jest gdzieś głębiej schowany.
    Owulacje wydaje mi się, że mam bo w tym cyklu potwierdziła to temperatura a w poprzednich cyklach miałam identyczne objawy okołoowulacyjne więc raczej nie tu problem leży, wyniki hormonów też są w porządku i wydaje mi się, że też nie tutaj leży problem ale powtórzyć będe musiała na pewno. Najbardziej obawiam się drożności ale czuję wewnętrznie że to jest właśnie ten problem

• an1315 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Pierwszy raz mierze temparaturę, mam same góry i doliny ale chyba dlatego, że mierze w ustach, od nastepnego cyklu postaram sie mierzyć w pochwie, owulka chyba była? Ta kreska pionowa to owulacja jaką aplikacja wyznaczyła? Jeśli tak to skutecznie z mężem potrafiliśmy ominąć te dni :( :(

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c332408649b8.jpg

Mierzenie w pochwie nie jest takie straszne jak się wydaje ;)
    A mimo górek i dolin ja pięknie widzę u Ciebie owulację. Więc wszystko jest możliwe. Nie znam tej aplikacji ale serduszka jak się domyślam to seks. Więc był dzień przed, to bardzo dobrze.
    Andii a nasienie u Was ok? U nas przed drożnością musiało być zrobione badanie nasienia.

• Patulka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Patulka ręcznie będziesz tarla te ziemniaki? No podziwiam :)
    Miss ja się na tym nie znam ale cykl mega krótki ;)
    Ręcznie... Bo na dwie osoby w sumie dużo ziemniaków nie uciera się... No i najlepiej jest robić placki ziemniaczane ze starych ziemniaków.. a inne składniki to jak kto woli...ja np daje trochę mąki, jajko i bułki tartej trochę by były chrupiące...

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Andii Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Mierzenie w pochwie nie jest takie straszne jak się wydaje ;)
    A mimo górek i dolin ja pięknie widzę u Ciebie owulację. Więc wszystko jest możliwe. Nie znam tej aplikacji ale serduszka jak się domyślam to seks. Więc był dzień przed, to bardzo dobrze.
    Andii a nasienie u Was ok? U nas przed drożnością musiało być zrobione badanie nasienia.

Lekarz nic nie mówił o badaniu nasienia ale będzie trzeba zrobić, lekarz mam wrażenie że bagatelizuje nasz problem, ostatnio mówił "ale pani ma już dziecko więc w czym problem" no w tym do cholerki, że nie mogę zajść w kolejną ciąże :(
    Starać się i tyle usłyszałam, dał podstawowe badania i trzeba będzie iśc o krok dalej czyli pewnie nasienie i drożność

• an1315 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Lekarz nic nie mówił o badaniu nasienia ale będzie trzeba zrobić, lekarz mam wrażenie że bagatelizuje nasz problem, ostatnio mówił "ale pani ma już dziecko więc w czym problem" no w tym do cholerki, że nie mogę zajść w kolejną ciąże :(
    Starać się i tyle usłyszałam, dał podstawowe badania i trzeba będzie iśc o krok dalej czyli pewnie nasienie i drożność

Właśnie podobno często lekarze bagatelizują problem z płodnością jak się już ma jedno dziecko. A to się przecież może zmieniać bardzo dynamicznie, pisałaś o chlamydii, ona może powodować np zrosty. Nasienie mężczyzn jest niesamowicie wrażliwie na zmiany w stylu życia, więc nie jest powiedziane że mamy jedno dziecko to uda się drugie od razu. Musisz chyba otwarcie porozmawiać z ginekologiem o swoich wątpliwościach dotyczących leczenia.

• Andii Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej boję się właśnie tych zrostow bo raz chlamydia która mogła spokojnie wrocic a dwa cesarka. Czuję wewnętrznie że to jest problem moich niepowodzen. Ten ginekolog do którego obecnie chodzę robił mi zresztą cesarke. Robiła któraś z was droznosc jajpwodow? Prywatnie czy na NFZ.?

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki U mnie piękna pogoda a ja się kisze w pracy na szczęście tylko do 13
    Andi warto sprawdzić drażnić chociaż słyszałam że każdy taka ingerencja zmniejsza rezerwę jajników. Ja miałam zamiar robić na początku roku lecz udało się no i nie zrobiłam. Teraz jeszcze popracuje bez drażnosci ( chociaż po zabiegu jest obawa źr mogą pojawić się zrosty) Za miesiąc wizyta kontrolna i zobaczę co ginka dalej wymyśli

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie miałam hsg także trudno mi doradzić. Kasia to w sumie za moment kończysz.:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatwowa już coraz bliżej końca :)

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Najbardziej boję się właśnie tych zrostow bo raz chlamydia która mogła spokojnie wrocic a dwa cesarka. Czuję wewnętrznie że to jest problem moich niepowodzen. Ten ginekolog do którego obecnie chodzę robił mi zresztą cesarke. Robiła któraś z was droznosc jajpwodow? Prywatnie czy na NFZ.?

Ja nie pomogę tak do końca, bo miałam mieć ;) ale pamiętacie jak było. Tyle że brałam pod uwagę wyłącznie opcję prywatnego badania. Przed robiłam wymazy, bo są wymagane - w tym między innymi na chlamydie.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam na NFZ i jakbym miała to powtórzyć to poszłabym nie na HSG, tylko na sonoHSG prywatnie, ze znieczuleniem. Możesz sobie u mnie w pamiętniku przeczytać jak u mnie to wyglądało, na samą myśl mam ciarki... No ale w 2 cyklu po zabiegu się udało, więc to plus stymulacja zaskutkowało chociaż na chwilę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 11:40

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 1402 1403 1404 1405 1406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ