X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Andii Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka ręcznie będziesz tarla te ziemniaki? No podziwiam :)
    Miss ja się na tym nie znam ale cykl mega krótki ;)

Starania o drugie dziecko
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj planuję placki z cukinii na obiad :) Smaczniejsza alternatywa ziemniaczanych na taką porę roku :)
    Zjedliśmy śniadanko, za chwilę idę do sklepu, a później zabieram się za sprzątanie.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Andii Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz mierze temparaturę, mam same góry i doliny ale chyba dlatego, że mierze w ustach, od nastepnego cyklu postaram sie mierzyć w pochwie, owulka chyba była? Ta kreska pionowa to owulacja jaką aplikacja wyznaczyła? Jeśli tak to skutecznie z mężem potrafiliśmy ominąć te dni :( :(

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c332408649b8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 09:39

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andi noo moim zdaniem owulka jest.:) A ja uwielbiam placki ziemniaczane mniam! Tylko robisz z młodych ziemniaków? Mi nigdy się z takich nie udawały. :D

Andii lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Andi, ta kreska to owulacja. Miałaś mniej więcej w 15 dc, a <3 było dzień przed więc całkiem spoko :) U mnie wczoraj 36,8, a dzisiaj 36,7 ale poszliśmy spać przed 1, a mierzyłam po 5, więc na pewno zaburzona lekko temperatura.

Andii lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c054ec6eb0b6.jpg

an1315 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 21 lipca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ładnie Alex. :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex u Ciebie lepiej to wygląda jeśli chodzi o serduszkowanie :)
    Jakie trzeba mieć szczęście żeby tak skutecznie ominąć dzień owulki jak ja, już nie wiem czy się śmiać czy płakać :P

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciążę miałam z 2 dni przed owulacją, także wszystko jest możliwe :) Mam nadzieję, że teraz pykło i znowu będę mogła schować termometr na dłużej...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Andii Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja ciążę miałam z 2 dni przed owulacją, także wszystko jest możliwe :) Mam nadzieję, że teraz pykło i znowu będę mogła schować termometr na dłużej...

Przez taki długi czas się nie udało więc wątpie w sukces, najpierw musze zrobić drożność, chce zrobić badanie na chlamydię bo 6lat temu miałam to dziadostwo więc kto wie czy znowu jej nie mam. U mnie pewnie problem jest gdzieś głębiej schowany.
    Owulacje wydaje mi się, że mam bo w tym cyklu potwierdziła to temperatura a w poprzednich cyklach miałam identyczne objawy okołoowulacyjne więc raczej nie tu problem leży, wyniki hormonów też są w porządku i wydaje mi się, że też nie tutaj leży problem ale powtórzyć będe musiała na pewno. Najbardziej obawiam się drożności ale czuję wewnętrznie że to jest właśnie ten problem

• an1315 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Pierwszy raz mierze temparaturę, mam same góry i doliny ale chyba dlatego, że mierze w ustach, od nastepnego cyklu postaram sie mierzyć w pochwie, owulka chyba była? Ta kreska pionowa to owulacja jaką aplikacja wyznaczyła? Jeśli tak to skutecznie z mężem potrafiliśmy ominąć te dni :( :(

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c332408649b8.jpg

Mierzenie w pochwie nie jest takie straszne jak się wydaje ;)
    A mimo górek i dolin ja pięknie widzę u Ciebie owulację. Więc wszystko jest możliwe. Nie znam tej aplikacji ale serduszka jak się domyślam to seks. Więc był dzień przed, to bardzo dobrze.
    Andii a nasienie u Was ok? U nas przed drożnością musiało być zrobione badanie nasienia.

• Patulka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Patulka ręcznie będziesz tarla te ziemniaki? No podziwiam :)
    Miss ja się na tym nie znam ale cykl mega krótki ;)
    Ręcznie... Bo na dwie osoby w sumie dużo ziemniaków nie uciera się... No i najlepiej jest robić placki ziemniaczane ze starych ziemniaków.. a inne składniki to jak kto woli...ja np daje trochę mąki, jajko i bułki tartej trochę by były chrupiące...

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Andii Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Mierzenie w pochwie nie jest takie straszne jak się wydaje ;)
    A mimo górek i dolin ja pięknie widzę u Ciebie owulację. Więc wszystko jest możliwe. Nie znam tej aplikacji ale serduszka jak się domyślam to seks. Więc był dzień przed, to bardzo dobrze.
    Andii a nasienie u Was ok? U nas przed drożnością musiało być zrobione badanie nasienia.

Lekarz nic nie mówił o badaniu nasienia ale będzie trzeba zrobić, lekarz mam wrażenie że bagatelizuje nasz problem, ostatnio mówił "ale pani ma już dziecko więc w czym problem" no w tym do cholerki, że nie mogę zajść w kolejną ciąże :(
    Starać się i tyle usłyszałam, dał podstawowe badania i trzeba będzie iśc o krok dalej czyli pewnie nasienie i drożność

• an1315 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Lekarz nic nie mówił o badaniu nasienia ale będzie trzeba zrobić, lekarz mam wrażenie że bagatelizuje nasz problem, ostatnio mówił "ale pani ma już dziecko więc w czym problem" no w tym do cholerki, że nie mogę zajść w kolejną ciąże :(
    Starać się i tyle usłyszałam, dał podstawowe badania i trzeba będzie iśc o krok dalej czyli pewnie nasienie i drożność

Właśnie podobno często lekarze bagatelizują problem z płodnością jak się już ma jedno dziecko. A to się przecież może zmieniać bardzo dynamicznie, pisałaś o chlamydii, ona może powodować np zrosty. Nasienie mężczyzn jest niesamowicie wrażliwie na zmiany w stylu życia, więc nie jest powiedziane że mamy jedno dziecko to uda się drugie od razu. Musisz chyba otwarcie porozmawiać z ginekologiem o swoich wątpliwościach dotyczących leczenia.

• Andii Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej boję się właśnie tych zrostow bo raz chlamydia która mogła spokojnie wrocic a dwa cesarka. Czuję wewnętrznie że to jest problem moich niepowodzen. Ten ginekolog do którego obecnie chodzę robił mi zresztą cesarke. Robiła któraś z was droznosc jajpwodow? Prywatnie czy na NFZ.?

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki U mnie piękna pogoda a ja się kisze w pracy na szczęście tylko do 13
    Andi warto sprawdzić drażnić chociaż słyszałam że każdy taka ingerencja zmniejsza rezerwę jajników. Ja miałam zamiar robić na początku roku lecz udało się no i nie zrobiłam. Teraz jeszcze popracuje bez drażnosci ( chociaż po zabiegu jest obawa źr mogą pojawić się zrosty) Za miesiąc wizyta kontrolna i zobaczę co ginka dalej wymyśli

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie miałam hsg także trudno mi doradzić. Kasia to w sumie za moment kończysz.:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatwowa już coraz bliżej końca :)

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Najbardziej boję się właśnie tych zrostow bo raz chlamydia która mogła spokojnie wrocic a dwa cesarka. Czuję wewnętrznie że to jest problem moich niepowodzen. Ten ginekolog do którego obecnie chodzę robił mi zresztą cesarke. Robiła któraś z was droznosc jajpwodow? Prywatnie czy na NFZ.?

Ja nie pomogę tak do końca, bo miałam mieć ;) ale pamiętacie jak było. Tyle że brałam pod uwagę wyłącznie opcję prywatnego badania. Przed robiłam wymazy, bo są wymagane - w tym między innymi na chlamydie.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam na NFZ i jakbym miała to powtórzyć to poszłabym nie na HSG, tylko na sonoHSG prywatnie, ze znieczuleniem. Możesz sobie u mnie w pamiętniku przeczytać jak u mnie to wyglądało, na samą myśl mam ciarki... No ale w 2 cyklu po zabiegu się udało, więc to plus stymulacja zaskutkowało chociaż na chwilę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 11:40

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 1402 1403 1404 1405 1406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ