SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Andii Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Miłego.☺ ja w pracy pierwszy dzień po urlopie. Błagam.zamierzacie mnie stąd.:D

To zyczę Ci żeby szybko przeleciał ten dzień :)

panipuchatkowa, Martoszka lubią tę wiadomość

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Hej kobitki :-) MisKathy rozumiemy Cię, każda z nas przez to przechodziła. A odpuścić obserwacje na jeden cykl to dobry pomysł :-) głowa odpocznie. Także powodzenia :-)

Alex testuj jutro albo zrób bete. To będziesz wiedzieć i decydować co dalej z tym wypowiedzeniem albo dasz im L4 :-)
    Andi powodzenia i dla Ciebie :-)

Dziewczyny byłam dzisiaj na badaniu krwii w SLA i już wyników nie będzie na meilu, tylko dostałam kartę i wszystko ma być na tej karcie :-)

Miłego wtorku :-)

Dziękuje, przyda się jak nie w tym cyklu to w kolejnym :)

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii faktycznie takie słowa bolą i są po prostu niesprawiedliwe...

Andii lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    MissKathy92 jesli ktoś pragnie mocno dziecka to nie ważne o które dziecko się stara czy o pierwsze czy o trzecie, pragnienie jest tak mocne, że boli to równie mocno. Powiem ci, że czuje tak mocną presję, że zaczyna mnie to dołować, każdy pyta kiedy zdecydujemy sie na drugie, bo robimy dziecku krzywdę, te słowa nie pomagają. Pomyśl ile naszych równieśniczek jeszcze nie ma drugiej połówki a o dziecku pomyslą dopiero za kilka lat a moga mieć takie same problemy, tak więc cieszmy się, że jesteśmy jeszcze młode, że wiek nas nie goni. Wierzę mocno w to, że się nam uda, w końcu zbieramy tu wszystkie wiruski ciążowe :)
    O to co napisałaś o naszych rowieśniczkach to prawda- moje dwie przyjaciółki dopiero zaczynają swoje związki wiec wiadomo że plany dziecka przesuną się na ok 30-tke :/ to racja- my mamy po 26 lat to jeszcze mamy dużo czasu nawet do tej 30 :) I chyba presja drugiego dziecka jest jeszcze większa niż tego pierwszego niestety, bo ja już trochę przywyklam do myśli że mogę nie mieć dzieci ale nigdy bym nie chciała żeby moje dziecko było jedynakiem :/ A to tak się nie dzieje że chce i mam tylko to bardziej skomplikowane jest :/ no ale w końcu może i my się doczekamy :) ja jak zobaczę 2 kreski na teście to chyba zwariuje ze szczęścia a potem z nerwów czy wszystko dobrze :D

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Miłego.☺ ja w pracy pierwszy dzień po urlopie. Błagam.zamierzacie mnie stąd.:D
    Ogólnie ciężko czy kropeczek daje o sobie znać? :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss kochana idealnie to napisalas! Napierw szczęście a później myśli a czy wszystko ok a czy beta przyrasta itp. Ale myślę ze jak zajdziesz to będzie wszystko tak jak powinno być! Mój kropek domaga się non stop jedzenia. Aż się boje że za mało wzięłam..a i tak do pracy biore dwa razy więcej niż przed ciąża...

MissKathy92 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    O to co napisałaś o naszych rowieśniczkach to prawda- moje dwie przyjaciółki dopiero zaczynają swoje związki wiec wiadomo że plany dziecka przesuną się na ok 30-tke :/ to racja- my mamy po 26 lat to jeszcze mamy dużo czasu nawet do tej 30 :) I chyba presja drugiego dziecka jest jeszcze większa niż tego pierwszego niestety, bo ja już trochę przywyklam do myśli że mogę nie mieć dzieci ale nigdy bym nie chciała żeby moje dziecko było jedynakiem :/ A to tak się nie dzieje że chce i mam tylko to bardziej skomplikowane jest :/ no ale w końcu może i my się doczekamy :) ja jak zobaczę 2 kreski na teście to chyba zwariuje ze szczęścia a potem z nerwów czy wszystko dobrze :D

Ja tak samo :) :)
    Nawet nie do końca umiem sobie wyobrazić jak to jest ujrzeć dwie kreski :)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Miss kochana idealnie to napisalas! Napierw szczęście a później myśli a czy wszystko ok a czy beta przyrasta itp. Ale myślę ze jak zajdziesz to będzie wszystko tak jak powinno być! Mój kropek domaga się non stop jedzenia. Aż się boje że za mało wzięłam..a i tak do pracy biore dwa razy więcej niż przed ciąża...
    O to kropeczek się rozszalal :D ale lepiej w tą stronę niż jakby wszystko odpychalo i nic nie dało się zjeść ;)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj różnie z tym bywa szczególnie rano :/

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Ja tak samo :) :)
    Nawet nie do końca umiem sobie wyobrazić jak to jest ujrzeć dwie kreski :)
    Doczekamy się kiedyś :) I tych dwóch kresek i tego stresu związanego z nimi :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Oj różnie z tym bywa szczególnie rano :/
    Ale w ciągu dnia jest ok prawda?

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss zależy od dnia. Czasami mdli mnie na wszystko a czasami ujdzie. Ale nie mam wymiotow na szczęście i chociaż mdli to wszystko jem oprócz ogórków.:D

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć że w SLA teraz kartę wyrabiaja bo mój mąż rano był a ja mu o mailu mowilam. A ż gemini zamawialam w niedzielę;( I 9.99 za przesyłkę. Ale dzisiaj już będę miała leki.
    Ja siedzę w pracy i myślę co dalej. Jak nie ciąża to nowa praca ale nie chce przerywać starań. I w tym sierpniu jakby się udało to pójdę już do nowej pracy w ciazy? Chyba że mi lekarz zarządzi przerwę od CLO

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Andii Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Andii faktycznie takie słowa bolą i są po prostu niesprawiedliwe...

No niestety ludzie traktują jedno dziecko jak zło, to albo nie mieć ich wcale albo od razu dwoje lub więcej. Nic nie poradzimy na myślenie innych ludzi, nie zdają sobie sprawy, że kogoś tym ranią a jeszcze dodatkowo pada słowo przecież jest 500+ to na co Wy czekacie. Ja tam uważam, że moja córka jako jedynaczka ma bardzo dobrze, ma kontakt z rówiesnikami, całe dnie z nimi spędza, nie ma czasu nawet na obiad przyjśc bo jest pochłonięta zabawą. W sąsiedztwie są 3dziewczynki w podobnym wieku więc całe dnie spędzają na zabawie. Powiem srzecze że ma lepiej niż mój siotrzeniec który ma siostrę ale dzieci w sądzietwie żadnych, jak przyjechał do mnie i córki to nie chciał stąd jechać bo tyle dzieci tu było do zabawy, spędził tu tydzień czasu i jeszcze sie wybiera :) A co do samotności to dzieci zakładają później własne rodziny więc nie czują się samotnie. Przede wszystkim możemy mieć dwójkę dzieci które będą czuły się samotnie a jedno które nigdy takie się nie poczuje, to zalezy od wychowania a nie od ilości rodzeństwa :) Oczywiście marzę o drugim dziecku a nawet o trójce ale nie dlatego, że córka jest sama i to przymus i żeby nie była jedynakiem tylko dlatego, że ja i mąż czujemy potrzebę mieć jeszcze jedno a najlepiej dwoje dzieci, oczywiście dla córki to też będzie na pewno miłe, fajnie jest mieć rodzinę, ja mam rodzedństwo i jestem z tego dumna, wszelkie spotkania rodzinne, świeta itp ale nie lubię argumentów, że jedno dziecko ma gorzej, że będzie pokrzywdzone bo to tylko i wyłącznie od naszego wychowania zależy a nie od ilości rodzeństwa.

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrx właśnie ciekawe co powie lekarz. Oby w tym cyklu Ci się udało wtedy wszystkie Twoje troski pójdą się bujać.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Miss zależy od dnia. Czasami mdli mnie na wszystko a czasami ujdzie. Ale nie mam wymiotow na szczęście i chociaż mdli to wszystko jem oprócz ogórków.:D

Super, że nie musisz się męczyć z wymiotami :)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii nie ma co słychać ludzi i ich dobrych rad, każdy ma swoje życie i podejmuje swoje decyzje a ludzie lubią gadać byle tylko gadać :/ A argument z 500+ to po prostu załamuje totalnie...

Andii lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    To dobrze że przynajmniej nie wymiotujesz :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa, a kiedy planujesz iść na l4?

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png

Wysłany: 24 lipca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda nie mam pojęcia.. Musze poczekac na powrót mojej pani dyrektor z urlopu powiem jej i cos zadecydujemy. Najchętniej od pazdziernika bym poszla. To będzie 20 tydzień. Magda Ty jakoś też tak poszlas no nie?

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 1412 1413 1414 1415 1416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ