Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Mari92 wrote:Hej dziewczyny
ja już w domu
droga była długa. Wesele inne niż u nas na śląsku. Zbytnio się nie bawiłam, wiadomo brzuszek już spory, ludzi dużo. Nikt nie uważa. Ale ogólnie spoko. Spotkałam się z rodzinką 
Alegzi, co ja widze. Gratulacje kochana
Dziewczyny jeszcze co mnie na tym weselu zdziwiło to niby rosół, niby bo tam było wszystko nawrzucane groszek, ser żółty, kurczak, żołądki, wołowina i makaron do tego.
A ja tam jestem nauczona, że rosół jest klarowny, w środku marchewka i makaron nitki.
A u Was jak wygląda rosół?
Widzę Terka zajęta małym. I bardzo dobrze, niech się nacieszy. Pozdrawiam Was
U mnie rosół tez ma być klarowny i dopuszczalna jest tylko oprócz makaronu, popruszona po makaronie, natka pietruszki
Starania o drugie dziecko -
Mari, dla mnie rosół to święta zupa
I u mnie musi być klarowny, z makaronem nitki (chociaż jak nie mam to mi smakuje rosół z muszelkami czy świdrami na przykład) i z dużą ilością pietruszki świeżo siekanej. Marchewka niekoniecznie, ale na weselach jest tradycyjnie, z marchewką,
-
Alegzi, gratulacje!!!
super!
Mari, ja i M że Śląska opolskiego to rosół taki jak u Ciebie
najlepszy był na naszym weselu, mniam, zjadłabym jeszcze
tylko mnie zawsze denerwuje jak czasem na weselach na talerzach jest wątróbka posiekana bo nie lubię -,-
-
Dziewczyny to macie taki sam gust jak ja hehe. To tylko w tym Słupsku dziwna zupa hehe

Magda ja też ze śląska opolskiego
Magdaa21 lubi tę wiadomość
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
An ja też się zupą nie pojadłam hehe.
Dziewczyny na szczęście inne jedzonko też było
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Alegzi gratuluje
trzymam kciuki żeby wszytko było dobrze 
ALex za Ciebie tez trzymam
Dla mnie rosół to klarowny musi być oczywiście ze nitki w nim i pietrzuszka nic więcej na talerzu ;p bo oczywiście w garze ro to mięso wołowe drobiowe ;p i jarzynki ;p
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Ja rosół również muszę mieć klarowny... Osobiście gotuje tylko drobiowy.. ale na większości wesel zawsze podają z mięsa mieszanego (drobiowy-wolowy)... No i ja muszę mieć go na talerzu 'czysty'... Bez żadnych dodatków... I fajnie jak jest dużo makaronu... Oczywiście nitki
-
Ja też wolę taki klarowny rosół

Zawsze daje dużo włoszczyzny i gotuję na udkach z kurczaka
Tak w ogóle to się witam
brzuch mnie boli już od owu, sama nie wiem dlaczego
miałam iść jutro zrobić proga ale pogadalam z mężem że szkoda wydawać kasy dla samej satysfakcji (gdyby wyszedł ladny) lub niepotrzebnie się dolowac (jeśli jest maly)...naprawdę liczę na ten cykl bardzo więc pewnie nic nie wyjdzie
ale jak coś to mamy jeszcze dwa cykle bez lekarzy
teraz trochę mniej się stresuje niż miałabym latać co chwila do gina
I tak myślę żeby któryś cykl zrobić absolutnie bez obserwacji
tylko nie wiem czy tak się da
ale to jeszcze pomyślę nad tym 
Życzę Wam miłego dnia, wybaczcie musiałam się wygadać
-
No Witam sie u ja

Miss Kochana spokojnie jesli tak postanowiliscie to moze faktycznie hier in poczekaj co dalej sie wyklaruje z tego
Alex ?? Hak tam test ;p
MissKathy92 lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️

teraz trzymamy kciuki za Alex
[/url]
[/url]