Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja i bez bobu ostatnio mam przeboje
Mąż się ze mnie śmieje, że gorzej niż nasz pies 
Trzymajcie kciuki dziewczyny rano, ja spadam do łóżka. Tak mnie boli prawa strona brzucha że masakra, jak na okres ale tylko jedna strona, więc to mega dziwne... Jak leżę to trochę przechodzi, więc idę odpocząć po tym intensywnym dniu.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja od piątej trzydzieści na nogach. Głównie dlatego że muszę Euthyrox zażywać. A że jak się obudzę na tabletkę to później nie zasnę... To wolę wstawać pół godziny wcześniej niż powinnam i leżeć w łóżku. Jakbym ją zażywała o 4 nad ranem to już bym nie spała

Od dziś Luteina mam nadzieję że nie nasili mdłości bo po wczorajszych wymiotach mam dość. Jeszcze mąż jest mało współczujący bo sam jest chory (wiadomo, facet) to mi źle
-
U mnie dzisiaj znowu nic ;( I teraz nie wiem czy jeszcze czekać czy odstawić dupka. Dzisiaj 11 dpo.
Zła jestem i zdenerwowana od samego rana. Obudziłam się o 3, wzięłam euthyrox i test robiłam. Ale nawet cienia nie ma...Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Tak, nadal CLO skoro organizm reaguje. I pójdę teraz na monitoring chyba sprawdzić co i jak. Jutro pójdę na betę i odstawić dupka jak negatywna. Teoretycznie do 12 dc może się zagniezdzac, ostatnie decydujące
było w dzień owulacji, bo późniejszych nie liczę. Trzymam się jak durna nadziei. Ale pewnie nie ominie mnie zmiana pracy itd. Boję się że zajde dopiero jak mi dadzą umowę na np 3 miesiące albo pół roku. I zostanę z niczym.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex z tymi umowami to różnie jest. Najgorzej na zleceniu ale jeśli dostaniesz nawet na okres próbny dłuższy niż miesiąc to już coś tam przysługuje w razie ciąży. Wiele takich kwestii jest fajnie wyjaśnionych na blogu matka prawnik. Wiem że można też cofnąć wypowiedzenie jak się okaże że jest się w ciąży ale tu dokładnie nie wiem jak to działa.
-
Można cofnąć ale jak nie wiedziałaś że jesteś w ciąży. Czyli jakbym teraz złożyła i byłabym już w ciąży nie wiedząc o tym. A jak złożę i zejdę w sierpniu to już to nie przysługuje. A raczej szefowa na rękę sama z siebie nie pójdzie... Ale dzisiaj kolega ma mi powiedzieć co i jak w tej pracy więc spytam o umowę. Na pewno o pracę ale nie wiem na jak dlugoLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
To jak o pracę to zawsze coś.
Ja teraz mam umowę na czas określony. Do grudnia. I zaszłam w ciążę. Nie chciałam czekać w nieskończoność, zwłaszcza że widzę jaka jest tutaj tendencja do dawania umów. Jak najdłużej terminowe. To na co miałam czekać... Zwłaszcza że już kiedyś miałam umowę na czas nieokreślony. Nie chcialam wtedy zajść w ciążę bo nie byłam gotowa. Teraz byłam. I trudno, po macierzyńskim nie mam gdzie wrócić ale może to i dobrze...
-
Ann ja mam taką samą sytuację. Umowę mam do końca sierpnia, ale od września praca w szkole dla mnie jest z tym, że zależy mi na tym by od nowego roku szkolnego iść na zwolnienie więc umowy już nowej nie dostanę tylko przedłuża mi do dnia porodu. Z tym, że ja i tak jak urodzi się dzidzia przeprowadzam się 70km do swojego także nic mi po tej pracy.
[/url]
[/url] -
Ja jutro dlatego na krew pójdę. Temperatura nadal w górze, stała około 36.7 od owulacji. A ja nigdy takiej nie mam w normalne dni.
A jak nie to nowa praca, nowe wyzwania. Za biurkiem mogę pracować dłużej więc nie będzie tak źle chyba. W żłobku to co innego, jak najszybciej musiałabym uciekać na l4Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵