SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss Andi Alex Kasia kochane będzie dobrze zobaczycie! Będziecie super mamami!!! Nati kochana głowa do góry nosisz dzieciątko pod sercem i to jest najważniejsze. Nie myśl już o tej pracy.

Kaassiia, MissKathy92, Andii, nati1992 lubią tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    :)
    :) Kasia w pierwszych tygodniach ciąży dzidzia odżywia się ciałkiem żółtym więc to co jesz, bierzesz czy nawet pijesz alkohol nie ma wpływu żadnego na dziecko. Natura tez sprytnie sobie z tym poradziła że dopóki kobieta nie wie o ciązy jej dziecko jest chronione..

Andi niby człowiek to wie ale już głupieje.
    dziewczyny moja siostra mnie rozbroiła :D mówi do mnie zapisz mnie do ginekologa wiec mówię jej ze tęn co ją przyjmie (ma 16lat) jest prywatnie wiec wizyta będzie kosztować tyle i tyle plus ewentualne badania hormonalne. A ona wtedy wyjechała z tekste, "Aa ale grzebać mi tam będzie w cenie??"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 20:45

Andii lubi tę wiadomość

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa ma 100% racji :)

Kasia, hahhahhahah haha :D dobra siostra :D

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati ja jeszcze kilka miesięcy temu się tak przejmowałam pracą jak ty. Teraz po przejściach mam wyrąbane. Zbyt długo dałam sobą pomiatać w tej "placówce". Teraz liczę na to, że nowa praca będzie tak po mojej myśli, że dobrze mi pójdzie na rozmowie i mnie przyjmą. A jak nie to szukam dalej. Zajście w ciążę i jej donoszenie jest ważniejsze na chwilę obecną, niż stresowanie się pracą. Całe szczęście ciebie już ruszyć nie mogą :)

Ja sobie pomalowałam paznokcie na krwiście bordowy, mogą mi skoczyć, że to niemontessoriańskie :D
    Dzisiaj 3 dc, ale już dobrze się czuję, słabiej leci, więc może nie potrwa długo :) I w środę startujemy z CLO. Teraz męża nie mam do piątku, bo został w rodzinnym mieście i z tym autem ogarnia. Więc kumuluje artylerię na starania i mobilizuje siły :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex dobrze dobrze niech szykuje żołnierzy :D Kasia niezła siostra:D

3i49krhm19wid3ce.png
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, teraz zaczynam myśleć o sobie, w ogóle cały czas mi się kręci w głowie od 3 dni mierze ciśnienie a tam ciągle w okolicach 95 na 60. Jutro ostatni dzień, idę na 3h bo nie ma dzieci, będę sama w sali... wezmę sobie książkę bo inaczej chyba zasnę na biurku xD

felkdcimq0ye506j.png[/url]
    oar83e3k8h9orfzf.png[/url]
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na studiach bardzo interesowała mnie pedagogika Marii Montessori i chcialam w przyszłości pracować w przedszkolu montessorianskim. Zawsze zastanawiało mnie jak to wygląda w praktyce, czy jest faktycznie taki spokój a dzieci w ciszy zajmują się tym czym chcą. Ja jakbym powiedziała swoim róbcie co chcecie to by mi całą sale rozniosly.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati1992 wrote:
    Na studiach bardzo interesowała mnie pedagogika Marii Montessori i chcialam w przyszłości pracować w przedszkolu montessorianskim. Zawsze zastanawiało mnie jak to wygląda w praktyce, czy jest faktycznie taki spokój a dzieci w ciszy zajmują się tym czym chcą. Ja jakbym powiedziała swoim róbcie co chcecie to by mi całą sale rozniosly.
    U nas w żłobku to akurat funkcjonuje w pewnym sensie jedynie. Początkowo byłyśmy wprowadzane w metody itd. Ale nie wszystko da się zastosować, jeśli się nie ma materiałów, albo zero wsparcia ze strony kierownictwa. Pół roku proszę, żeby mi załatwiły konsultację psychologa dla dziecka, u którego podejrzewam autyzm. Ma wiele objawów. I przez to rozwala mi grupę - nie da się w ciszy z takim dzieckiem pracować, kiedy cała 15 się rozjuszy i biega po sali. Także gdzieś to by na pewno funkcjonowało, ale jest mega trudne.
    I to nie jest tak, że dzieci się w ciszy zajmują czym chcą. Na wszystko jest wyznaczony czas, są określone pomoce. My wspieramy dziecko w tej pracy, jesteśmy obok kiedy potrzebuje, ale głównie dużo stawiamy na samodzielność.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To psychologa w placówce nie macie? Chyba wszędzie zdarzają się takie przypadki. Ja od razu pisze opinie o dziecku do poradni bo sama zdiagnozować go nie mogę chociaż jestem po opiece i terapii. Ale właśnie u Ciebie to żłobek a takie małe dzieci bardzo ciężko jest zdiagnozować.

• nati1992 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wygląda współpraca z rodzicami bo z tego co się orientuję praca przynosi efekty kiedy w domu również obowiązują te same zasady. Przykładowo ciężko chyba by w domu rodzice nie stosowali kar i nagród.

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po wizycie, wszysko ok. Mały ma 2kg 20 0. Według ovufriend mam 31 tydz ciąży,a według lekarki 33. :-)
    Gorąc taki, że masakra. Płynie ze mnie okropnie.
    Buziaki dla Was :-*

Magdaa21, panipuchatkowa lubią tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari, to może szybciej urodzisz :D na kiedy masz termin? Super, że wszystko ok :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, Nati, ile ja bym dla żeby w przyszłości moje dziecko było takie spokojne jak opisuje nie to wg tej metody... Może nie cały czas, ale w miejscach publicznych by zachowywało się w miarę przyzwoicie a nie biegało jak opętane... Np jak byliśmy teraz w niedzielę w smyku z tą córka mojego K by kupić jej butki, to złote dziecko... Wręcz w pewnym momencie zaczęło nam płakać jak przymierzaliśmy jej sandały bo ona nie chciała... Ale siedziała grzecznie, tylko jej mina zdradzała wszystko... Czasami mam wrażenie że matka w domu na nią krzyczy jak coś spsoci bo boi się wziąć coś, albo jak widzi że może jej coś spaść to zaczyna się denerwować i musimy podejść by jej to dać bo sama się boi...

Mari, duży już dzidziuś :) aż boje się pomyśleć co będzie u mnie 23 sierpnia skoro na ostatniej wizycie było 1,2kg i mi też przesunął się termin porodu, ale na szczęście nie o 2 tygodnie tylko 5 dni :D

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3

Wysłany: 31 lipca 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari super wieści. Już duuuzy dzieć.☺ jest co nosić.☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 06:52

3i49krhm19wid3ce.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dziś biorę się za pranie kołdry, poduszek, bo poszewki to na bieżąco zawsze, a takie upały, że mi to chwila moment wyschnie :)
    Fatalnie dziś spałam :( porażka jakąś z tą pogoda.

Spokojnego dnia :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png

Wysłany: 31 lipca 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mahda przybijam piątkę ja tak samo spać nie mogłam omęczyłam się tylko..

3i49krhm19wid3ce.png
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o dziwo spałam nieźle. To w sumie jedyna rzecz która mi w życiu wychodzi ostatnio ;)
    Ale pod wieczór się trochę ochłodziło więc to pewnie dlatego.

Ja już w pracy ;)

Wysłany: 31 lipca 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An kiedy idziesz do lekarza po zwolnienie?

3i49krhm19wid3ce.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziś wspomnienie św. Ignacego :P

MissKathy92 lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też już w pracy, czekam 20 minut na świetlicy i jak nie przyjdzie dziecko a jestem na 100% pewna, że nie to idę do swojej sali.

‹‹ 1437 1438 1439 1440 1441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ