Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Andii wrote:

Kasia w pierwszych tygodniach ciąży dzidzia odżywia się ciałkiem żółtym więc to co jesz, bierzesz czy nawet pijesz alkohol nie ma wpływu żadnego na dziecko. Natura tez sprytnie sobie z tym poradziła że dopóki kobieta nie wie o ciązy jej dziecko jest chronione..
Andi niby człowiek to wie ale już głupieje.
dziewczyny moja siostra mnie rozbroiła
mówi do mnie zapisz mnie do ginekologa wiec mówię jej ze tęn co ją przyjmie (ma 16lat) jest prywatnie wiec wizyta będzie kosztować tyle i tyle plus ewentualne badania hormonalne. A ona wtedy wyjechała z tekste, "Aa ale grzebać mi tam będzie w cenie??"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 20:45
Andii lubi tę wiadomość
22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
Nati ja jeszcze kilka miesięcy temu się tak przejmowałam pracą jak ty. Teraz po przejściach mam wyrąbane. Zbyt długo dałam sobą pomiatać w tej "placówce". Teraz liczę na to, że nowa praca będzie tak po mojej myśli, że dobrze mi pójdzie na rozmowie i mnie przyjmą. A jak nie to szukam dalej. Zajście w ciążę i jej donoszenie jest ważniejsze na chwilę obecną, niż stresowanie się pracą. Całe szczęście ciebie już ruszyć nie mogą

Ja sobie pomalowałam paznokcie na krwiście bordowy, mogą mi skoczyć, że to niemontessoriańskie
Dzisiaj 3 dc, ale już dobrze się czuję, słabiej leci, więc może nie potrwa długo
I w środę startujemy z CLO. Teraz męża nie mam do piątku, bo został w rodzinnym mieście i z tym autem ogarnia. Więc kumuluje artylerię na starania i mobilizuje siły
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Tak, teraz zaczynam myśleć o sobie, w ogóle cały czas mi się kręci w głowie od 3 dni mierze ciśnienie a tam ciągle w okolicach 95 na 60. Jutro ostatni dzień, idę na 3h bo nie ma dzieci, będę sama w sali... wezmę sobie książkę bo inaczej chyba zasnę na biurku xD
[/url]
[/url] -
Na studiach bardzo interesowała mnie pedagogika Marii Montessori i chcialam w przyszłości pracować w przedszkolu montessorianskim. Zawsze zastanawiało mnie jak to wygląda w praktyce, czy jest faktycznie taki spokój a dzieci w ciszy zajmują się tym czym chcą. Ja jakbym powiedziała swoim róbcie co chcecie to by mi całą sale rozniosly.
[/url]
[/url] -
U nas w żłobku to akurat funkcjonuje w pewnym sensie jedynie. Początkowo byłyśmy wprowadzane w metody itd. Ale nie wszystko da się zastosować, jeśli się nie ma materiałów, albo zero wsparcia ze strony kierownictwa. Pół roku proszę, żeby mi załatwiły konsultację psychologa dla dziecka, u którego podejrzewam autyzm. Ma wiele objawów. I przez to rozwala mi grupę - nie da się w ciszy z takim dzieckiem pracować, kiedy cała 15 się rozjuszy i biega po sali. Także gdzieś to by na pewno funkcjonowało, ale jest mega trudne.nati1992 wrote:Na studiach bardzo interesowała mnie pedagogika Marii Montessori i chcialam w przyszłości pracować w przedszkolu montessorianskim. Zawsze zastanawiało mnie jak to wygląda w praktyce, czy jest faktycznie taki spokój a dzieci w ciszy zajmują się tym czym chcą. Ja jakbym powiedziała swoim róbcie co chcecie to by mi całą sale rozniosly.
I to nie jest tak, że dzieci się w ciszy zajmują czym chcą. Na wszystko jest wyznaczony czas, są określone pomoce. My wspieramy dziecko w tej pracy, jesteśmy obok kiedy potrzebuje, ale głównie dużo stawiamy na samodzielność.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
To psychologa w placówce nie macie? Chyba wszędzie zdarzają się takie przypadki. Ja od razu pisze opinie o dziecku do poradni bo sama zdiagnozować go nie mogę chociaż jestem po opiece i terapii. Ale właśnie u Ciebie to żłobek a takie małe dzieci bardzo ciężko jest zdiagnozować.
[/url]
[/url] -
Hej ja po wizycie, wszysko ok. Mały ma 2kg 20 0. Według ovufriend mam 31 tydz ciąży,a według lekarki 33.

Gorąc taki, że masakra. Płynie ze mnie okropnie.
Buziaki dla Was :-*
Magdaa21, panipuchatkowa lubią tę wiadomość
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Alex, Nati, ile ja bym dla żeby w przyszłości moje dziecko było takie spokojne jak opisuje nie to wg tej metody... Może nie cały czas, ale w miejscach publicznych by zachowywało się w miarę przyzwoicie a nie biegało jak opętane... Np jak byliśmy teraz w niedzielę w smyku z tą córka mojego K by kupić jej butki, to złote dziecko... Wręcz w pewnym momencie zaczęło nam płakać jak przymierzaliśmy jej sandały bo ona nie chciała... Ale siedziała grzecznie, tylko jej mina zdradzała wszystko... Czasami mam wrażenie że matka w domu na nią krzyczy jak coś spsoci bo boi się wziąć coś, albo jak widzi że może jej coś spaść to zaczyna się denerwować i musimy podejść by jej to dać bo sama się boi...
Mari, duży już dzidziuś
aż boje się pomyśleć co będzie u mnie 23 sierpnia skoro na ostatniej wizycie było 1,2kg i mi też przesunął się termin porodu, ale na szczęście nie o 2 tygodnie tylko 5 dni
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

porażka jakąś z tą pogoda.