SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Mam dziś tak okropny dzień że szok :/ mam już dość tego cholernego piekła na dworze i w mieszkaniu... siedzę i się poce i dziś praktycznie nic nie zrobiłam oprócz kilku słoików ogórków :/
    Byłam u lekarza z tymi moimi biegunkami i bólami brzucha... możliwe że mam zespół jelita drazliwego a te moje dolegliwości są od stresu... wczoraj było ok, dziś jak wiedziałam że mam wizytę to byłam w toalecie pewnie z 5 razy :( sama lekarka zauważyła że jestem zestresowana i kazała wyluzować... tylko jak? dostałam kolejne leki... już mam dość tego wszystkiego i chce mi się ryczec :(

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Mam dziś tak okropny dzień że szok :/ mam już dość tego cholernego piekła na dworze i w mieszkaniu... siedzę i się poce i dziś praktycznie nic nie zrobiłam oprócz kilku słoików ogórków :/
    Byłam u lekarza z tymi moimi biegunkami i bólami brzucha... możliwe że mam zespół jelita drazliwego a te moje dolegliwości są od stresu... wczoraj było ok, dziś jak wiedziałam że mam wizytę to byłam w toalecie pewnie z 5 razy :( sama lekarka zauważyła że jestem zestresowana i kazała wyluzować... tylko jak? dostałam kolejne leki... już mam dość tego wszystkiego i chce mi się ryczec :(

Biedactwo :(
    Tule mocno mocno...
    Moj mąż ma chyba to samo, choć to były tylko przypuszczenia lekarki, potem już nie diagnozował tego do końca dlatego pisze "chyba". Dlatego wiem o czym mówisz... Każdy większy stres jest związany z wizyta w wc, czasem kilka razy.
    Jemu pomagają potrawy z ryżem :)
    A cóż Ci za leki dali? Na co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 17:55

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Biedactwo :(
    Tule mocno mocno...
    Moj mąż ma chyba to samo, choć to były tylko przypuszczenia lekarki, potem już nie diagnozował tego do końca dlatego pisze "chyba". Dlatego wiem o czym mówisz... Każdy większy stres jest związany z wizyta w wc, czasem kilka razy.
    Jemu pomagają potrawy z ryżem :)
    A cóż Ci za leki dali? Na co?
    Dała mi Ircolon- z tego co już zdążyłam przeczytać to chyba lek na te właśnie wrażliwe jelito :/ u mnie właśnie też tak jest że stres się wiąże z wizytą w toalecie, nawet przed tą dzisiejszą wizytą tak się stresowalam że myślałam że już w ogóle nie pójdę bo utknelam w wc :( A najgorsze jest to że teraz stresuje mnie wszystko- począwszy od starań, pracę a konczywszy na spotkaniu z durną sąsiadką z piętra wyżej :( nie umiem już zapanować nad stresem i myślę o wizycie u psychologa :( bo ja sama sobie chyba nie dam rady

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Dała mi Ircolon- z tego co już zdążyłam przeczytać to chyba lek na te właśnie wrażliwe jelito :/ u mnie właśnie też tak jest że stres się wiąże z wizytą w toalecie, nawet przed tą dzisiejszą wizytą tak się stresowalam że myślałam że już w ogóle nie pójdę bo utknelam w wc :( A najgorsze jest to że teraz stresuje mnie wszystko- począwszy od starań, pracę a konczywszy na spotkaniu z durną sąsiadką z piętra wyżej :( nie umiem już zapanować nad stresem i myślę o wizycie u psychologa :( bo ja sama sobie chyba nie dam rady

Może to byc dobre rozwiązanie. Skoro juz wszystko zaczyna Cie stresować, nawet błahe rzeczy... Od tego są zeby pomoc nie?

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po badaniu, wszystko u dzidzi dobrze. Zostałam oszukana, że mam nadżerkę a ta gin co tak stwierdziła jest młoda i niekompetentna. Moja gin powiedziała, że jest wszystko pięknie i daje mi 100% gwarancję, że nic się nie dzieje. Co do szyjki lekko we krwi to możliwe, że przez współżycie bo przyznałam się, że 2-3 dni przed tym skrzepem co ze mnie wyleciał współżyłam. Faktycznie dzidzia nisko, ale mam się nie przejmować bo jeszcze dużo może się zmienić. Powiedziała żebym ze współżyciem odczekała jeszcze ze 2 tygodnie. Ah i co jeszcze teraz to za wcześnie, ale koło 16-tego tygodnia powie jaka płeć a więc może na kolejnej wizycie będę wiedziała :D

Magdaa21, alegzi, Mari92 lubią tę wiadomość

felkdcimq0ye506j.png[/url]
    oar83e3k8h9orfzf.png[/url]
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati super. Dopiero co pamiętam jak miałaś II kreski ;) liczę że niedługo też będę do takich dzidziowych wizyt odliczać :) na razie na początku urlopu chciałam iść na monitoring ale wtedy jest 15 sierpnia i święto;/ mam nadzieję że tydzień później mój gin też będzie przyjmował bo miał jechać na wakacje pod koniec sierpnia

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss źle że tak się stresujesz. Może faktycznie jakaś pomoc by Tobie pomogła. Najważniejsze żebyś Ty tego chciała.
    Nati - bardzo się cieszę że wszystko jest dobrze. :)
    Alex - mam nadzieję że uda Ci się dostać do swojego gina.

3i49krhm19wid3ce.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie. Pęcherzyk dużo mniejszy niż na 5 tydzień. Dała Luttagen, chciała dać zwolnienie, absolutnie nie mogę podróżować. Wszystko opisałam mojemu gin. Czekam na jego tel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 19:23

Mari92 lubi tę wiadomość

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alegzi, wielkością pęcherzyka się nie przejmuj, zagnieżdżenie mogło być później itd :) Byłaś u innego lekarza, tak?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NATi super !!
    ALex spokojnie doczekasz się i Ty ;))
    Misss cholercia co ten stres robi z człowiekiem ;( życzę Ci żeby już było tylko lepiej , swoją droga myśle ze pomoc psychologa to nic złego ;) sama korzystałam ;)
    Alegzi super wieści ! No czasami ttzeba się poświecić dla dzidzi ;p ale ona to wszytko rekompensuje ;)
    Kochane a gdzie jakieś zdjęcia z wizyty ?;p E ciotki czekają ;p

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • alegzi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, bo mój jest 120 km ode mnie i kazał mi tylko iść na USG zobaczyć czy pęcherzyk jest we właściwym miejscu. Ta mnie wystraszyla, na L4 chciała wysłać, mówiła, że do 12tyg nie można podróżować. Pytałam o tą podróż do Zakopanego. No i teraz mam dylemat :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 19:28

1cs z CLO
  • Magdaa21 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati, widzisz, co lekarz to opinia. Ważne, że wszystko w porządku :)

Alegzi, nie przejmuj się, Alex ma rację. :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati, cieszę się :)

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze pipa nie dała mi zdjęcia z USG z wymiarami. Wystraszyla, ale nie powiedziała ile ma. Ech mogłam dopytać, ale tak mnie wszystkim zaskoczyła, że zapomniałam zapytać.

1cs z CLO
  • Andii Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 jesli tylko masz ochotę to pędź do psychologa, taka rozmowa na pewno Ci pomoże. Nawet nie wiem jak Cię mam pocieszyć.
    Ja sobie uzmysłowiłam, że moje problemy sa niczym w obliczu śmierci, moja dalsza ciotka(kuzynka mojej mamy) czeka właśnie na śmierć, odmówili dalszej chemioterapii, umiera w boleściach, leki przeciwbólowe nie wiele pomagają i trochę inaczej teraz podchodzę do moich problemów które może nie stały się mniejsze ale wiem, że ludzie przeżywają dużo większe dramaty.

Dziewczyny jeśli mam w 15dc owulacje to kiedy umówić sie na wizytę do ginekologa w 15dc czy może dzień później będzie lepiej widać czy owulka była? Chcę żeby mi porobil badania a przy okazji stwierdził czy z owulacją w porządku. Ostatnie 4cykle były równe więc licze że i tym razem tak będzie.

Starania o drugie dziecko
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alegzi, a czemu inny lekarz?

Andii, to straszne :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andi moim zdaniem możesz iść nawet w 20 dc :) Będzie widać, czy była owulacja po ciałku żółtym :) U mnie teraz tak było, w środę byłam na wizycie a w sobotę dostałam okres. Więc przed samym @ było wiadomo, że owulacja była.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Andii Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Alegzi, a czemu inny lekarz?

Andii, to straszne :(

Straszne jest to, że dopiero taka tragedia uzmysławia człowiekowi co w życiu jest ważne :( Szybkie życie, pęd za pracą, pogoń za pieniędzmi, problemy które stwarzamy sobie sami, zadręczamy się wszystkim a w obliczu takiej tragedii dopiero mamy czas na refleksje.

• alegzi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andi, straszne. Współczuję :(

Magda, mój gin kazał mi zrobić w moim mieście usg, bo jest 120 km. No i miałam przed Zakopanym wiedzieć czy dzidzia jest na dobrym miejscu. A ta mnie tak nastraszyla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 19:46

1cs z CLO
  • Andii Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Andi moim zdaniem możesz iść nawet w 20 dc :) Będzie widać, czy była owulacja po ciałku żółtym :) U mnie teraz tak było, w środę byłam na wizycie a w sobotę dostałam okres. Więc przed samym @ było wiadomo, że owulacja była.

Dzięki, no mi najbardziej odpowiada właśnie 16dc albo 18dc ale myślałam że moze ten 18dc będzie za późno ale w takim razie będe próbować w któryś z tych terminów :)

‹‹ 1445 1446 1447 1448 1449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ