Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Nati, też mam wizytę na 15:30

Alegzi, tak. Pracuje tu gdzie pracowałam. Mam umowę na stałe, więc na razie nie zamierzam nic zmieniać. Zwłaszcza w tej sytuacji. Wstyd się przyznać, ale chciałabym pójść na L4. Mąż pracuje już na stałe w Polsce. Dostał awans, ale liczyliśmy się z tym. Po to go też wysłali do tej Hiszpanii
nati1992, Magdaa21, terka lubią tę wiadomość
1cs z CLO
dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
12cs - ciąża biochemiczna
-
Mam taką ciążowa aplikację co codziennie przysyła mi nowe wiadomości a dzisiaj przesłała 'potrafię łapać się za nóżki i ściskam pepowine-to taka mała prywatna siłownia'
A mnie przeraża to dziecko bawiące się pepowina, schizuje, że się w niej udusi. Bardziej mnie to stresuję niż np. to że mogłoby przestać bić serce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 08:33
[/url]
[/url] -
Z moich wyliczeń skończę go brać w 8 dpo. Wczoraj przeczytałam pół internetu i jeden lek jest z grupy B a drugi chyba C.terka wrote:Moim zdaniem dobrze robisz biorąc go. Z tego co zrozumiałam skończysz go brać moze nawet przed ewentualnym zagnieżdżeniem. Wiec totalnie nic nie grozi a pomóc pomoże.
22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
Nati tez mialam taka aplikacje ale usunelam. I w ogole malo czytam o tym co dziecko moze robic a ile mierzy bo okaze sie w badaniu ze tego nie robi albo cos i bede panikowac. Alex powodzenia z clo! Wierze ze będzie dobrze! Alegzi jesli lekarz wystawi zwolnienie no to jasne. Idź na L4 i odpoczywaj. Ja sie dzisiaj do bani czuje. Spalam w sumie od wczoraj od jakiejs 21.00 z przerwami i ledwo wstalam dzisiaj do pracy. Do tego mam meeega ciężka głowę.

-
Kasia, nie czytaj
nie ma co. Ja brałam wcześniej, 3 miesiące przed udanym cyklem, inne antybiotyki i się nie udawało, w 2cs była biochemiczna i mogło być tak, że natura uznała że to nie ma sensu. Więc Twój organizm sam będzie wiedział, co jest dobre
i przez 2 tyg od zagniezdzenia dzidzia będzie bezpieczna
główka do góry, wiem, że łatwo mówić, ale spróbuj.
Nati, nie stresuj się, czytałam, że dzieci cały okres bawią się pepowina, ale nie mają na tyle siły żeby zrobić sobie krzywdę. Więc don't worry
Alegzi, ja poszłam w 20tyg i z jednej strony ok, bo złej pracy nie miałam, ale jakbym się mega długo starała to bym raczej poszła wcześniej. Więc jak będziesz miała taką możliwość to idź.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 09:14
-
Też miałam ciężka noc. Pies z mężem walczyli. Pies chciał koniecznie do wyrka, a mąż mu nie pozwalał. Myślałam, że wyjdę z siebie i dwóch pozabijam. I co? I tak pies spał przy naszych nogach.1cs z CLO
dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
12cs - ciąża biochemiczna
-
Alegzi-czyli pies wygrał

Dziewczyny - tego typu aplikacje są orientacyjne
Każde dziecko jest przecież inne
jedno mniejsze drugie dłuższe itd 
One są po to zeby mniej więcej pokazać co sie dzieje
ja lubilam to czytać akurat.
Co do pepowiny-one sie nią bawią praktycznie non stop-nie ma co sie martwić ze sobie np za bardzo ścisną i im powietrze nie dojdzie. Spokojnie, nie ta siła jeszcze
i pepowina i łożysko to twarde sztuki
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Ja w pierwszej ciąży poszłam w równo skończonym 8 tyg i synek był młodszy bo było to 6+5 i wtedy już mocno biło serducho
)
W drugiej poszłam w 8+4 i tak tez dzidzia była wiec serducho tez waliło ;p a usłyszałam dopiero w 12 tc gdzieś tak dali mi dopiero posłuchać napewno na prenatalnych pierwszych
ale ja już szybciej slyszlaam i swojej położnej pokazywałam nagranie
tetaz każda wizyta u położnej to słuchanie serducha , gadka szmatka o wszytkim i niczym
nie No o wszytkim co ważne i związane z ciąża już zaczynaja się gadki o porodzie , ważenie cisnienie itd
usg nie na każdej wizycie , właśnie ostatnio rozmawiałyśmy i we wtorek mam się określić .. o szczepionce pomiędzy 28-32 tc na krztuśca wiem ze w Polsce o tym nie mówią i mało znane ale tu w Holandii i Belgii maja obowiązek poinformować ze możesz się zaszczepić ty i wszyscy domownicy w moim przypadku mój mąż .ta szczepionka jesy bardzo bezpieczna i tak naprawdę po to żeby dziecko zaczepem nie zachorowało i miało już jakaś ochronę po narodzeniu przed pierwszym szczepieniem . I tetaz tak rozmawiałam z ciotka co w tamtym roku rodziła to ta nie nie wolno żadnych szczepień w ciąży
tutaj z koleżankami co tetaz rodziły i one ze jak najbardziej były szczepione one mężowie i dzieci jeśli maja
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Ja jak zmienię pracę i zajde w ciążę to pójdę na l4 pewnie nieco później. Zależy od samopoczucia ale wiecie, w nowej pracy też nie chciałabym od razu znikać a wyrobić coś i mieć gdzie wracać

U mnie skwar niesamowity. Do 16.30 w pracy jestem to znowu umrę. Zastanawiam się czy przez upał może mi się przedłużać @ bo już myślałem że przeszło a przy siku leci mocno jak z kranu. A mało co wyplywa
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Ja jak zmienię pracę i zajde w ciążę to pójdę na l4 pewnie nieco później. Zależy od samopoczucia ale wiecie, w nowej pracy też nie chciałabym od razu znikać a wyrobić coś i mieć gdzie wracać

U mnie skwar niesamowity. Do 16.30 w pracy jestem to znowu umrę. Zastanawiam się czy przez upał może mi się przedłużać @ bo już myślałem że przeszło a przy siku leci mocno jak z kranu. A mało co wyplywa
Moze sie przy cieple przedłużać @. Ciepło otwiera naczynka wiec i tam moze tak działać. Ja zawsze mialam trochę mocniejsze @ w upały.https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
alex0806 wrote:Ja już się cieszyłam że koniec ;( a w pracy znowu poleciało. Ale tu jest duchową straszna i skwar w sali to pewnie dlatego. Ja jestem normalnie mokra jak szczur.
Biedna... Ty sie meczysz, dzieci sie mecza... Nic fajnegohttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH