Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Zostawić was na ponad pół dnia i tyle czytania

Co do 'cioc i wujków dobrych rad' to ja już teraz mam to... W sobotę mi zabronili pić gazowane (moja mama i ciocia) bo że dziecko będzie mieć kolkę po porodzie... Że mam nic już nie dźwigać... Na słońcu nie siedzieć.. nogi tylko i wyłącznie w górze jak siedzę... No i mam dużo jeść i pić... Grzecznie wysłuchałam a i tak robię jak uważam...
Co do porodów, to dobrze jest wysłuchać doświadczeń innych kobiet... Ale nie tak że ktoś karze nam tak samo robić... Po prostu wysłuchać i ewentualnie zastosować coś z tego co nam przypadnie...
Ja też ostatnio pytałam swoją gin o szpital w Krakowie, ale niestety nie uzyskałam żadnej konkretnej odpowiedzi bo w sumie jednej się to spodoba, a innej to... Jedna trafi na bardziej oblężony moment porodówki, druga nie... To jest taka loteria.
Terka, to wspaniałe że już jest coraz lepiej
U mnie taka duchota, że gdybym wiedziała to bym wyprala jeszcze jedna część tapicerki wózka, bo tak to nie mam gdzie suszyć tego w domu... I piorę na raty... -
Magdaa21 wrote:My musimy mieć rolete bo byśmy nie zasneli, mamy takie jasne światła na zewnątrz

No wiadomo, że lepiej nie podpadac. Ale to wiesz, 2 dni okolicznosciowego, 2 tyg ojcowskiego to urlopu samego w sobie mało wziąl :p
Haha no wlasnie ani okolicznościowego ani ojcowskiego poki co nie brał - to mu na później zostało
Ze mną w szpitalu mial wypoczynkowy normalnie, bo nie wiedzieliśmy kiedy co i jak i chciał być ze mną a przed narodzinami sie te urlopy nie liczą
Potem po wyjściu ze szpitala dostał 2 tygodnie opieki na mnie bo gdzie ja sama sie zajmę małym...
A tamte urlopy wykorzystamy zamiast wypoczynkowego skoro wypoczynkowy na narodziny poszedł
Magdaa21 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Patulka- żywienie w ciąży a juz na pewno przy karmieniu to straszny mit który caly czas u nas działa. Nie mowie ze mamy jest śmieci i dziadostwo. Ale gazowane? Najwyżej dziecko pepowina szampanskie bąbelki dostanie
dobra a tak poważnie -do pepowiny dostaje się juz strawione wszystko (tak samo jak do mleka mamy) wiec mit ze dziecko tego nie strawi i będzie miało kolki mogą sobie wsadzić... Wiadomo gdzie 
Nogi z racji krążenia warto mieć czasem wyżej zeby nie puchły
Pic dużo ale z racji upałów i tak ciągle sie pije zeby sie nie odwodnić. O tyle ważne w ciąży ze krążenie poprawia miedzy Toba a dzieciem i więcej dochodzi dobrego do malucha
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Dziewczyny każda z nas wie co jest dla nas dobre, a co nie
panipuchatkowa, Magdaa21, terka lubią tę wiadomość
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Witajcie
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Cześć Dziewczyny

Ja już w pracy. Coś czuję, że ciężki dzień mnie czeka
No, ale 5dni pracy i urlop. Dziś idę do ginekologa zobaczyć czy dzidzia jest we właściwym miejscu. Mam też zrobić jeszcze jutro betę. A to dlatego, że we wtorek jedziemy do Zakopanego i moj gin. chcę zobaczyć czy wszystko ok. Niestety muszę tu na mieście do kogoś podejść, bo do mojego mam ponad 120km. No i jest na urlopie.
1cs z CLO
dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
12cs - ciąża biochemiczna
-
Witam się z rana i ja

Pogoda za oknem mnie zadowala i niezadowala:(
Jest fajnie, przyjemnie chłodno... Wręcz idealnie
ale to tylko dlatego że mam dużo prania mnie nie zadowala bo schnie mi ono 2dni 
Dziś kolejny dzień z serii gdzie leniuchuje cały dzień... Może wezmę się w końcu za coś kreatywnego jak prasowanie bądź posprzątanie łazienki.... Zastanawiam się jeszcze co by dziś na obiad zrobić... W poniedziałek zrobiłam zapiekankę makaronową więc była na dwa dni... Niby miałam w planie dziś parówki zapiekane w naleśniku z warzywami... Może i jest z tym trochę roboty, ale w sumie ja zjem taka jedną porcję.. mój może że dwa, trzy takie naleśniki... A co zrobić z resztą... Znów dwa dni jeść to samo... Może macie jakiś pomysł? -
Panipuchatkowa, pytałam gin. czy nie widzi żadnych przeciwwskazań, bo jedziemy samochodem, a jestem z Pomorza, więc cała Polskę musimy przejechać. Mówił, że nie ma, więc mu ufam

Dziewczyny,w którym tygodniu uslyszalyscie bicie serduszka?
Andi, jestem pewna, że niedługo dołączysz do tego grona :* ale rozumiem Cię teraz.1cs z CLO
dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
12cs - ciąża biochemiczna
-
alegzi wrote:Panipuchatkowa, pytałam gin. czy nie widzi żadnych przeciwwskazań, bo jedziemy samochodem, a jestem z Pomorza, więc cała Polskę musimy przejechać. Mówił, że nie ma, więc mu ufam

Dziewczyny,w którym tygodniu uslyszalyscie bicie serduszka?
Andi, jestem pewna, że niedługo dołączysz do tego grona :* ale rozumiem Cię teraz.
Ja nie słyszałam (bo przy tak niskich ciążach mój gin nie słucha serduszka), ale widziałam i miałam potwierdzoną akcję serca w 5t5d.
A wczoraj już biło jak dzwon
no i dostaliśmy wydruk USG w 4D na pamiątkę, fotka do rodzinnego albumu 
Witam się z łóżka, zwolnienie czas zacząć
Ale już produktywnie (haha) bo zrobiłam zakupy w aptece internetowej. Musiałam kupić coś przeciw słonecznego - a chciałam apteczne, bez filtrów przenikających, najlepiej coś mineralnego. No i kupiłam. Ale tanie nie było
Chociaż dokupię sobie jeszcze lildowski Cien albo z Rossmanna coś bo według Sroki mają bardzo dobre składy. -
Ja bylam w 4t5d byl pęcherzyk a później dopiero 8t3d no to oczywiście juz bylo serduszko i bilo jak szalone.☺ ja też pytalam czy nie widzi przeciwwskazan to powiedziała ze nie ale jak tylko poczuje się zmeczona to odlezec swoje.
alegzi lubi tę wiadomość

-
Witam się i ja
jeszcze 9 razy trzeba wstać i urlop! 
Andi znam ten ból... u mnie 5 dc. A chyba jestem jakaś masochistką bo czasem podczytuję mój dawny styczniowy wątek i sama sobie sprawiam tym ból. Chyba brak męża mnie teraz rozbił więc odliczam do piątku;)
Alegzi myślę że wakacje to dobra opcja. Róbcie tylko dłuższe przerwy żebyś mogła się rozprostowac podczas jazdy.
Co do obiadu ja dzisiaj planuję znowu placki z cukinii:)
An ja też nie słuchałam serduszka, tylko widziałam migający punkt. Pewnie później lekarz daje posłuchać dopiero. U mnie od 6 t biło.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH