Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawić was na ponad pół dnia i tyle czytania :)

Co do 'cioc i wujków dobrych rad' to ja już teraz mam to... W sobotę mi zabronili pić gazowane (moja mama i ciocia) bo że dziecko będzie mieć kolkę po porodzie... Że mam nic już nie dźwigać... Na słońcu nie siedzieć.. nogi tylko i wyłącznie w górze jak siedzę... No i mam dużo jeść i pić... Grzecznie wysłuchałam a i tak robię jak uważam...

Co do porodów, to dobrze jest wysłuchać doświadczeń innych kobiet... Ale nie tak że ktoś karze nam tak samo robić... Po prostu wysłuchać i ewentualnie zastosować coś z tego co nam przypadnie...

Ja też ostatnio pytałam swoją gin o szpital w Krakowie, ale niestety nie uzyskałam żadnej konkretnej odpowiedzi bo w sumie jednej się to spodoba, a innej to... Jedna trafi na bardziej oblężony moment porodówki, druga nie... To jest taka loteria.

Terka, to wspaniałe że już jest coraz lepiej :)

U mnie taka duchota, że gdybym wiedziała to bym wyprala jeszcze jedna część tapicerki wózka, bo tak to nie mam gdzie suszyć tego w domu... I piorę na raty...

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • terka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    My musimy mieć rolete bo byśmy nie zasneli, mamy takie jasne światła na zewnątrz :(

No wiadomo, że lepiej nie podpadac. Ale to wiesz, 2 dni okolicznosciowego, 2 tyg ojcowskiego to urlopu samego w sobie mało wziąl :p

Haha no wlasnie ani okolicznościowego ani ojcowskiego poki co nie brał - to mu na później zostało :P
    Ze mną w szpitalu mial wypoczynkowy normalnie, bo nie wiedzieliśmy kiedy co i jak i chciał być ze mną a przed narodzinami sie te urlopy nie liczą ;)
    Potem po wyjściu ze szpitala dostał 2 tygodnie opieki na mnie bo gdzie ja sama sie zajmę małym...
    A tamte urlopy wykorzystamy zamiast wypoczynkowego skoro wypoczynkowy na narodziny poszedł :P

Magdaa21 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka- żywienie w ciąży a juz na pewno przy karmieniu to straszny mit który caly czas u nas działa. Nie mowie ze mamy jest śmieci i dziadostwo. Ale gazowane? Najwyżej dziecko pepowina szampanskie bąbelki dostanie :D dobra a tak poważnie -do pepowiny dostaje się juz strawione wszystko (tak samo jak do mleka mamy) wiec mit ze dziecko tego nie strawi i będzie miało kolki mogą sobie wsadzić... Wiadomo gdzie ;)
    Nogi z racji krążenia warto mieć czasem wyżej zeby nie puchły ;)
    Pic dużo ale z racji upałów i tak ciągle sie pije zeby sie nie odwodnić. O tyle ważne w ciąży ze krążenie poprawia miedzy Toba a dzieciem i więcej dochodzi dobrego do malucha ;)

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny każda z nas wie co jest dla nas dobre, a co nie :-)

panipuchatkowa, Magdaa21, terka lubią tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Dziewczyny każda z nas wie co jest dla nas dobre, a co nie :-)

Ale są tacy co wiedzą lepiej XD
    Dobra odbija mi, ide spac :)

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Ja już w pracy. Coś czuję, że ciężki dzień mnie czeka :( No, ale 5dni pracy i urlop. Dziś idę do ginekologa zobaczyć czy dzidzia jest we właściwym miejscu. Mam też zrobić jeszcze jutro betę. A to dlatego, że we wtorek jedziemy do Zakopanego i moj gin. chcę zobaczyć czy wszystko ok. Niestety muszę tu na mieście do kogoś podejść, bo do mojego mam ponad 120km. No i jest na urlopie.

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do odżywiania to też uważam, że każdy ma rozum i sam wie co powinien, a czego nie. Czasem dobre rady są gorsze także róbmy tak jak uważamy :)

1cs z CLO
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana i ja :)
    Pogoda za oknem mnie zadowala i niezadowala:(

Jest fajnie, przyjemnie chłodno... Wręcz idealnie ;) ale to tylko dlatego że mam dużo prania mnie nie zadowala bo schnie mi ono 2dni :(

Dziś kolejny dzień z serii gdzie leniuchuje cały dzień... Może wezmę się w końcu za coś kreatywnego jak prasowanie bądź posprzątanie łazienki.... Zastanawiam się jeszcze co by dziś na obiad zrobić... W poniedziałek zrobiłam zapiekankę makaronową więc była na dwa dni... Niby miałam w planie dziś parówki zapiekane w naleśniku z warzywami... Może i jest z tym trochę roboty, ale w sumie ja zjem taka jedną porcję.. mój może że dwa, trzy takie naleśniki... A co zrobić z resztą... Znów dwa dni jeść to samo... Może macie jakiś pomysł?

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka, znam ten ból :) Ja wczoraj miałam jajka sadzone z ziemniaczkami i mizeria. Obiad pierwsza klasa :) Szybki.

1cs z CLO
  • Andii Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)
    Nawet nie mam jak wstrzelić się w rozmowę bo piszecie o ciążach, porodach, szpitalach itp.
    A ja dzisiaj 3dc i kolejny cykl starań przed nami, męczy to już

Starania o drugie dziecko
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alegzi ja tez jakies 3 tygodnie temu bylamw Zakopanem i bylo super. Mam nadzieję że wakacje się udadzą!
    Andi wiem że jest to męczące..

3i49krhm19wid3ce.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa, pytałam gin. czy nie widzi żadnych przeciwwskazań, bo jedziemy samochodem, a jestem z Pomorza, więc cała Polskę musimy przejechać. Mówił, że nie ma, więc mu ufam :)

Dziewczyny,w którym tygodniu uslyszalyscie bicie serduszka?

Andi, jestem pewna, że niedługo dołączysz do tego grona :* ale rozumiem Cię teraz.

1cs z CLO
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Panipuchatkowa, pytałam gin. czy nie widzi żadnych przeciwwskazań, bo jedziemy samochodem, a jestem z Pomorza, więc cała Polskę musimy przejechać. Mówił, że nie ma, więc mu ufam :)

Dziewczyny,w którym tygodniu uslyszalyscie bicie serduszka?

Andi, jestem pewna, że niedługo dołączysz do tego grona :* ale rozumiem Cię teraz.

Ja nie słyszałam (bo przy tak niskich ciążach mój gin nie słucha serduszka), ale widziałam i miałam potwierdzoną akcję serca w 5t5d.

A wczoraj już biło jak dzwon <3 no i dostaliśmy wydruk USG w 4D na pamiątkę, fotka do rodzinnego albumu <3
    Witam się z łóżka, zwolnienie czas zacząć :)
    Ale już produktywnie (haha) bo zrobiłam zakupy w aptece internetowej. Musiałam kupić coś przeciw słonecznego - a chciałam apteczne, bez filtrów przenikających, najlepiej coś mineralnego. No i kupiłam. Ale tanie nie było :D
    Chociaż dokupię sobie jeszcze lildowski Cien albo z Rossmanna coś bo według Sroki mają bardzo dobre składy.

• alegzi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An, a w którym jesteś miesiącu?

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też muszę się zaopatrzyć w jakieś kremy na słoneczko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 07:43

1cs z CLO
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam w 4t5d byl pęcherzyk a później dopiero 8t3d no to oczywiście juz bylo serduszko i bilo jak szalone.☺ ja też pytalam czy nie widzi przeciwwskazan to powiedziała ze nie ale jak tylko poczuje się zmeczona to odlezec swoje.

alegzi lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ;) jeszcze 9 razy trzeba wstać i urlop! :)
    Andi znam ten ból... u mnie 5 dc. A chyba jestem jakaś masochistką bo czasem podczytuję mój dawny styczniowy wątek i sama sobie sprawiam tym ból. Chyba brak męża mnie teraz rozbił więc odliczam do piątku;)
    Alegzi myślę że wakacje to dobra opcja. Róbcie tylko dłuższe przerwy żebyś mogła się rozprostowac podczas jazdy.
    Co do obiadu ja dzisiaj planuję znowu placki z cukinii:)
    An ja też nie słuchałam serduszka, tylko widziałam migający punkt. Pewnie później lekarz daje posłuchać dopiero. U mnie od 6 t biło.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super, bo mój mąż to chciał wyjazd odkładać. No, ale postaram się nie przemęczac. Wszystko na spokojnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 07:50

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, przepraszam, że pytam, ale co się właściwie stało? Serduszko przestało bić? :(

1cs z CLO
‹‹ 1441 1442 1443 1444 1445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ