SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawić was na ponad pół dnia i tyle czytania :)

Co do 'cioc i wujków dobrych rad' to ja już teraz mam to... W sobotę mi zabronili pić gazowane (moja mama i ciocia) bo że dziecko będzie mieć kolkę po porodzie... Że mam nic już nie dźwigać... Na słońcu nie siedzieć.. nogi tylko i wyłącznie w górze jak siedzę... No i mam dużo jeść i pić... Grzecznie wysłuchałam a i tak robię jak uważam...

Co do porodów, to dobrze jest wysłuchać doświadczeń innych kobiet... Ale nie tak że ktoś karze nam tak samo robić... Po prostu wysłuchać i ewentualnie zastosować coś z tego co nam przypadnie...

Ja też ostatnio pytałam swoją gin o szpital w Krakowie, ale niestety nie uzyskałam żadnej konkretnej odpowiedzi bo w sumie jednej się to spodoba, a innej to... Jedna trafi na bardziej oblężony moment porodówki, druga nie... To jest taka loteria.

Terka, to wspaniałe że już jest coraz lepiej :)

U mnie taka duchota, że gdybym wiedziała to bym wyprala jeszcze jedna część tapicerki wózka, bo tak to nie mam gdzie suszyć tego w domu... I piorę na raty...

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • terka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    My musimy mieć rolete bo byśmy nie zasneli, mamy takie jasne światła na zewnątrz :(

No wiadomo, że lepiej nie podpadac. Ale to wiesz, 2 dni okolicznosciowego, 2 tyg ojcowskiego to urlopu samego w sobie mało wziąl :p

Haha no wlasnie ani okolicznościowego ani ojcowskiego poki co nie brał - to mu na później zostało :P
    Ze mną w szpitalu mial wypoczynkowy normalnie, bo nie wiedzieliśmy kiedy co i jak i chciał być ze mną a przed narodzinami sie te urlopy nie liczą ;)
    Potem po wyjściu ze szpitala dostał 2 tygodnie opieki na mnie bo gdzie ja sama sie zajmę małym...
    A tamte urlopy wykorzystamy zamiast wypoczynkowego skoro wypoczynkowy na narodziny poszedł :P

Magdaa21 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka- żywienie w ciąży a juz na pewno przy karmieniu to straszny mit który caly czas u nas działa. Nie mowie ze mamy jest śmieci i dziadostwo. Ale gazowane? Najwyżej dziecko pepowina szampanskie bąbelki dostanie :D dobra a tak poważnie -do pepowiny dostaje się juz strawione wszystko (tak samo jak do mleka mamy) wiec mit ze dziecko tego nie strawi i będzie miało kolki mogą sobie wsadzić... Wiadomo gdzie ;)
    Nogi z racji krążenia warto mieć czasem wyżej zeby nie puchły ;)
    Pic dużo ale z racji upałów i tak ciągle sie pije zeby sie nie odwodnić. O tyle ważne w ciąży ze krążenie poprawia miedzy Toba a dzieciem i więcej dochodzi dobrego do malucha ;)

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny każda z nas wie co jest dla nas dobre, a co nie :-)

panipuchatkowa, Magdaa21, terka lubią tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Dziewczyny każda z nas wie co jest dla nas dobre, a co nie :-)

Ale są tacy co wiedzą lepiej XD
    Dobra odbija mi, ide spac :)

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Ja już w pracy. Coś czuję, że ciężki dzień mnie czeka :( No, ale 5dni pracy i urlop. Dziś idę do ginekologa zobaczyć czy dzidzia jest we właściwym miejscu. Mam też zrobić jeszcze jutro betę. A to dlatego, że we wtorek jedziemy do Zakopanego i moj gin. chcę zobaczyć czy wszystko ok. Niestety muszę tu na mieście do kogoś podejść, bo do mojego mam ponad 120km. No i jest na urlopie.

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do odżywiania to też uważam, że każdy ma rozum i sam wie co powinien, a czego nie. Czasem dobre rady są gorsze także róbmy tak jak uważamy :)

1cs z CLO
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana i ja :)
    Pogoda za oknem mnie zadowala i niezadowala:(

Jest fajnie, przyjemnie chłodno... Wręcz idealnie ;) ale to tylko dlatego że mam dużo prania mnie nie zadowala bo schnie mi ono 2dni :(

Dziś kolejny dzień z serii gdzie leniuchuje cały dzień... Może wezmę się w końcu za coś kreatywnego jak prasowanie bądź posprzątanie łazienki.... Zastanawiam się jeszcze co by dziś na obiad zrobić... W poniedziałek zrobiłam zapiekankę makaronową więc była na dwa dni... Niby miałam w planie dziś parówki zapiekane w naleśniku z warzywami... Może i jest z tym trochę roboty, ale w sumie ja zjem taka jedną porcję.. mój może że dwa, trzy takie naleśniki... A co zrobić z resztą... Znów dwa dni jeść to samo... Może macie jakiś pomysł?

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka, znam ten ból :) Ja wczoraj miałam jajka sadzone z ziemniaczkami i mizeria. Obiad pierwsza klasa :) Szybki.

1cs z CLO
  • Andii Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)
    Nawet nie mam jak wstrzelić się w rozmowę bo piszecie o ciążach, porodach, szpitalach itp.
    A ja dzisiaj 3dc i kolejny cykl starań przed nami, męczy to już

Starania o drugie dziecko
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alegzi ja tez jakies 3 tygodnie temu bylamw Zakopanem i bylo super. Mam nadzieję że wakacje się udadzą!
    Andi wiem że jest to męczące..

3i49krhm19wid3ce.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa, pytałam gin. czy nie widzi żadnych przeciwwskazań, bo jedziemy samochodem, a jestem z Pomorza, więc cała Polskę musimy przejechać. Mówił, że nie ma, więc mu ufam :)

Dziewczyny,w którym tygodniu uslyszalyscie bicie serduszka?

Andi, jestem pewna, że niedługo dołączysz do tego grona :* ale rozumiem Cię teraz.

1cs z CLO
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Panipuchatkowa, pytałam gin. czy nie widzi żadnych przeciwwskazań, bo jedziemy samochodem, a jestem z Pomorza, więc cała Polskę musimy przejechać. Mówił, że nie ma, więc mu ufam :)

Dziewczyny,w którym tygodniu uslyszalyscie bicie serduszka?

Andi, jestem pewna, że niedługo dołączysz do tego grona :* ale rozumiem Cię teraz.

Ja nie słyszałam (bo przy tak niskich ciążach mój gin nie słucha serduszka), ale widziałam i miałam potwierdzoną akcję serca w 5t5d.

A wczoraj już biło jak dzwon <3 no i dostaliśmy wydruk USG w 4D na pamiątkę, fotka do rodzinnego albumu <3
    Witam się z łóżka, zwolnienie czas zacząć :)
    Ale już produktywnie (haha) bo zrobiłam zakupy w aptece internetowej. Musiałam kupić coś przeciw słonecznego - a chciałam apteczne, bez filtrów przenikających, najlepiej coś mineralnego. No i kupiłam. Ale tanie nie było :D
    Chociaż dokupię sobie jeszcze lildowski Cien albo z Rossmanna coś bo według Sroki mają bardzo dobre składy.

• alegzi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An, a w którym jesteś miesiącu?

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też muszę się zaopatrzyć w jakieś kremy na słoneczko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 07:43

1cs z CLO
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam w 4t5d byl pęcherzyk a później dopiero 8t3d no to oczywiście juz bylo serduszko i bilo jak szalone.☺ ja też pytalam czy nie widzi przeciwwskazan to powiedziała ze nie ale jak tylko poczuje się zmeczona to odlezec swoje.

alegzi lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ;) jeszcze 9 razy trzeba wstać i urlop! :)
    Andi znam ten ból... u mnie 5 dc. A chyba jestem jakaś masochistką bo czasem podczytuję mój dawny styczniowy wątek i sama sobie sprawiam tym ból. Chyba brak męża mnie teraz rozbił więc odliczam do piątku;)
    Alegzi myślę że wakacje to dobra opcja. Róbcie tylko dłuższe przerwy żebyś mogła się rozprostowac podczas jazdy.
    Co do obiadu ja dzisiaj planuję znowu placki z cukinii:)
    An ja też nie słuchałam serduszka, tylko widziałam migający punkt. Pewnie później lekarz daje posłuchać dopiero. U mnie od 6 t biło.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super, bo mój mąż to chciał wyjazd odkładać. No, ale postaram się nie przemęczac. Wszystko na spokojnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 07:50

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, przepraszam, że pytam, ale co się właściwie stało? Serduszko przestało bić? :(

1cs z CLO
‹‹ 1441 1442 1443 1444 1445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ