SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari musisz odpocząć. Ja po obiedzie dzisiqj nawet był niezły. Mize jutro mnie wypisza bądź we wtorek juz nie mam plamien - jest czysto. Tak się cieszę!

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też dzisiaj jakaś wymeczona, dzieciaki od 5 dały czadu i płakały. Ale spałam ciągiem 4 h i po tym temperatura skoczyla niezle to chyba dobry pomiar ;) zobaczymy jutro.
    My jeszcze chwilę u rodziców jesteśmy na obiedzie ale niedługo jedziemy do domu. Oboje zmęczeni więc pewnie od razu po przyjeździe drzemkę sobie utniemy. A w czwartek moja przyjaciółka z rodzinką do nas przyjedzie i idę z nimi do zoo, mój mąż w pracy będzie ale później do wieczora posiedzimy u nas ;) także tydzień już zaplanowany. We wtorek goście, w czwartek kolejni. Jeszcze jak jutro będzie cudowna wiadomość i praca mi pyknie to już w ogóle będę szczęśliwa;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex niezły weekend Ci się zapowiada. Też mam nadzieję że dostaniesz tą pracę.

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam taką nadzieję :)
    CO tu tak cicho dziewczyny? :)
    Alegzi, znowu nam zniknęłaś czy urlopujesz? :) Kryha też nam uciekła gdzieś ostatnio :)
    Terka, Mari, Mała, Andi, Puchatkowa, Patulka, Magda, Miss - jak weekend? :) Coś tak wszyscy ucichli :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki potrzebowałam resetu
    Niestety za wiele to nie pomogło, mam już tego wszystkiego dość, znów przyszła @, czuje się tak beznadziejnie, brak mi sił na dalsze oczekiwanie że może jednak.
    Chcę być szczęśliwa cieszyć się życiem a jednak to nie takie proste gdy dookoła szczęśliwe rodziny z dziećmi i kolejne ciążę u znajomych a u nas cisza.
    To jest takie niesprawiedliwe

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia... Tak mi przykro... :( nie powiem Ci ze wiem co czujesz... bo guzik na ten temat wiem... Mogę tylko trzymać kciuki jak za każda z was...

Panipuchatkowa-cudowna wiadomość ze juz czysto u Ciebie. I byle tak do końca było - tego Ci życzę, byś się wręcz w tej ciąży nudziła tylko już :D

Alex- ładnie intensywny czas masz ;) ale to dobrze, takie spotkania są potrzebne :)

U nas też czas odwiedzin i spotkań, wczoraj byli jedni znajomi, dzisiaj znajoma para narzeczonych :)
    Oczywiście mały kupił wszystkich a jakże ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka nie dziwie się że Andrzejek skradł wszystkim serca bo jest super:D Kasia kochana ja też taki etap przechodziłam myślałam że nigdy nie zostanę mamą. Okropnie się czułam i bylam zeezygnowana, ale jakoś się podniosłam z tego dołka. Mam nadzieję że będzie u Ciebie podobnie..:* Alex u mnie szalony weekend w szpitalu :D

Kaassiia lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa nie lekceważ potęgi szpitala ;) ja mialam przed porodem 6 osobowa sale i całkiem nieźle było także pod względem rozrywki ;) ale to zależy od towarzystwa ;)

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam fajne panie na sali ale dzisiaj przywieźli nam dziewczyne po poronieniu jutro ma zabieg:( i smutno.

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puchatkowa, ważne że jesteś w miejscu, w którym możesz spać spokojnie i nie bać się o malucha :) Bo jesteś pod dobrą opieką i najlepsze jest to, że plamienia ci ustały...

A co do polityki szpitala, nie przestrzegają podstawowego prawa kobiety, która poroniła - nie powinna leżeć na sali z ciężarnymi :(

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się dziś spotkaliśmy z moją przyjaciółką i jej chłopakiem, pol niedzieli przeleciało, niedawno wróciliśmy z kościoła i teraz kolacja (grzanki z szynka, serem i pieczarkami), jakaś głupota w tv i tyle :) :P

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zabiegana .. jeszcze mojego męża dopadły bóle ... i biedny urodził kamień :( nie mały ... od dawna wie ze ma kamienie .. jutro właśnie ze mną na badania idzie i we wtorek ma urologa ...
    kasiu kochana nie możesz się poddawać ! ZobacYsz wyłonić się uda tylko nie wolno się załamywać
    Panipuchatkowa cieszę się ze już nie ma śladu po plamienoach , i tak manzostac !

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex masz racje. I sie glupio czuję trochę bo jestem jedna w ciąży na 4 osoby na sali w tym ta dziewczyna. Właśnie pojechała na zabieg...

3i49krhm19wid3ce.png

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała o matko! Twój mąż jest dzielny..

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam intensywny weekend :) przyjechała moja szwagierka z Gdańska więc w piątek poszliśmy trochę z nią pogadać, wypiłam z teściem pół litra i piwo :) A wczoraj szwagierka przyszła do nas, wypilysmy we dwie ballantinesa 0.7 i pojechalysmy do klubu :D kuźwa co to był za weekend :D A jutro niestety do roboty ale tylko dwa dni a potem 5 dni wolnego :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • isiaaaa92 Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny ;) wczoraj nie odzywałam się bo byłam na imprezie rodzinnej...a jak wieczorem wróciłam do domu to nie miałam sił cokolwiek napisać bo znowu z mężem się nie dogadywałam..cały dzień dalej chodzil obcy..ani przytulenia ani pocałowania nic...zero uczuć wobec mnie..czułam się jak z obcym człowiekiem..ale postanowiłam olać go..i zająć się sobą..bo moje słowa do niego nie docierały..jak zaczynałam coś mówić że nie może się ode mnie odsuwać że mi też jest ciężko itp to kończyło się wojna..brzydkimi słowami itp. siedział oglądał teledyski na tv i w pewnym momencie usiadłam do niego..ale nie odzywałam się..tylko głowę oparłam o niego...i nagle słyszę że płacze..spojrzałam..rzeczywiście łzy jak groch spływały mu po policzku..ale dalej nic nie mówiłam tylko przytuliłam go..nie chciałam nic mówić aby nie było gorzej. Rozpłakał się jak dziecko i wyszedł do drugiego pokoju..poszłam za nim..usiadłam przed nim i mówię że będzie kochanie wszystko dobrze..nie jesteś bezpłodny..tylko musimy iść do urologa i niech cię zbada..może jakieś nieprawidlowosci masz które da się rady usunąć lekami albo zabiegowo i będzie wszystko ok..bierzesz ten suplement diety dla facetów to może wyniki ci pójdą w górę ..a przede wszystkim nie możemy teraz odsuwav się od siebie..musimy się kochać dalej bo może nagle zaskoczy..kochanie nam potrzebny jest tylko jeden zdrowy szybki plinik aby była nasza dzidzia ..więc nie martw się..a on na to wszystko daj mi spokój. Wyszłam na chwilę do rodziców bo mieszkają blok dalej a jak wróciłam dalej był podlamany..ale nie gadałam nic już..tylko powiedziałam że musimy Bogu zaufać i się razem modlić o dzidzie i o nasze małżeństwo. Poszliśmy spac..a dziś rano jak inny facet..tulił się do mnie..nawet chciał poserduszkowac się..znowu wrócił mój mąż...nie wiem co się stało...jakby ktoś faceta mi oddał..cały dzień dla mnie był miły tulił mnie..całował..teraz powiedział mi że może rzeczywiście ma żylaki tam na dole jak mu zasugerowałam..i jak sprawdzi się że to to to będzie rok czasu do siebie wszystko dochodziło aż znowu będzie normalnie produkował plemniki..nie wiem czy to prawda bo nie czytałam..

Kochanie jak radzicie Nam...mamy za dwa tygodnie wizytę w klinice bocian..pierwszy raz idziemy do lekarza .chce zobaczyć co lekarz powie na jego wyniki..ale przy okazji ma mi zrobić USG i może jakieś hormony..ale boje się że od razu wyskoczy z in vitro..przecież to klinika leczenia bezpłodności i oni przede wszystkim nastawieni są na to tak? Czy się mylę? Bo jak lekarz wyskoczy o in vitro mój mąż się załamie..chciałabym aby najpierw może lekami go jakoś ogarnąć..powtórzyć jeszcze raz badanie nasienia. Czy na razie odpuścić wizytę w klinice a zapisać się do urologa? Nie chciałabym aby on znowu się załamał..

Isia

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia po pierwsze super ze mąż już jest 'Twój' ja chyba bym byla za urologiem a jakies suplementy juz bierze czy witaminy? Miss ale imprezka!

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss no to poszalałaś nie ma co! :D :D

Isiiaaa super że mąż "wrócił" :D :D :D byle było teraz lepiej ;)
    Co do kliniki-ja bym sie nie pchała od razu do kliniki. To zawsze stres iść do takiego miejsca w końcu w nazwie ma bezpłodność czy niepłodność... Mogłoby zadziałać na męża jeszcze gorzej... A tego nie chcemy. Androlog albo urolog także się na tym zna.

Swoja droga pamiętam ze pisałaś cos ze maz ma nadwagę czy nawet początku otyłości... Nie zdziw sie jak lekarz o tym wspomni bo to u faceta wpływ na nasienie ma spore. Tryb życia i waga. Ja bym chyba na tym sie skupiła jesli chodzi o poprawę sytuacji

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) Isia może mąż musiał się wyplakac i przemyśleć wszystko. Teraz najważniejsze to resztę badań zrobić i dobry lekarz który was pokieruje. Myślę że nie od razu klinika bo tam często naciągają na in vitro.

U mnie dzisiaj ciężko dzień będzie. Muszę odrobić zaległe godziny więc od 7.30 do 17 w pracy. I jutro też godzinę dłużej. Ale tylko te 2 dni i koniec ;) I jeszcze stresik czy pracę dostałam...
    A dzisiaj mi temperatura poleciała w dół mocno ale to chyba wina tego, że w nocy wzięłam apap extra na ból głowy, Jak myślicie?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej dziewczyny ;) Isia może mąż musiał się wyplakac i przemyśleć wszystko. Teraz najważniejsze to resztę badań zrobić i dobry lekarz który was pokieruje. Myślę że nie od razu klinika bo tam często naciągają na in vitro.

U mnie dzisiaj ciężko dzień będzie. Muszę odrobić zaległe godziny więc od 7.30 do 17 w pracy. I jutro też godzinę dłużej. Ale tylko te 2 dni i koniec ;) I jeszcze stresik czy pracę dostałam...
    A dzisiaj mi temperatura poleciała w dół mocno ale to chyba wina tego, że w nocy wzięłam apap extra na ból głowy, Jak myślicie?

Mysle ze apap mógł zaburzyć temperaturę. W końcu jest tez na zbijanie temperatury co nie? :) wiec olalabym na Twoim miejscu dzisiejszy pomiar :)

Alex- nawet najtrudniejsze dni w pracy jesli masz perspektywę że to juz końcowa to jakos leci ;)
    Kciuki za nowa prace! Dzisiaj będziesz miala telefon?

‹‹ 1474 1475 1476 1477 1478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ