Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
isiaaaa92 wrote:Hejka dziewczyny
wczoraj nie odzywałam się bo byłam na imprezie rodzinnej...a jak wieczorem wróciłam do domu to nie miałam sił cokolwiek napisać bo znowu z mężem się nie dogadywałam..cały dzień dalej chodzil obcy..ani przytulenia ani pocałowania nic...zero uczuć wobec mnie..czułam się jak z obcym człowiekiem..ale postanowiłam olać go..i zająć się sobą..bo moje słowa do niego nie docierały..jak zaczynałam coś mówić że nie może się ode mnie odsuwać że mi też jest ciężko itp to kończyło się wojna..brzydkimi słowami itp. siedział oglądał teledyski na tv i w pewnym momencie usiadłam do niego..ale nie odzywałam się..tylko głowę oparłam o niego...i nagle słyszę że płacze..spojrzałam..rzeczywiście łzy jak groch spływały mu po policzku..ale dalej nic nie mówiłam tylko przytuliłam go..nie chciałam nic mówić aby nie było gorzej. Rozpłakał się jak dziecko i wyszedł do drugiego pokoju..poszłam za nim..usiadłam przed nim i mówię że będzie kochanie wszystko dobrze..nie jesteś bezpłodny..tylko musimy iść do urologa i niech cię zbada..może jakieś nieprawidlowosci masz które da się rady usunąć lekami albo zabiegowo i będzie wszystko ok..bierzesz ten suplement diety dla facetów to może wyniki ci pójdą w górę ..a przede wszystkim nie możemy teraz odsuwav się od siebie..musimy się kochać dalej bo może nagle zaskoczy..kochanie nam potrzebny jest tylko jeden zdrowy szybki plinik aby była nasza dzidzia ..więc nie martw się..a on na to wszystko daj mi spokój. Wyszłam na chwilę do rodziców bo mieszkają blok dalej a jak wróciłam dalej był podlamany..ale nie gadałam nic już..tylko powiedziałam że musimy Bogu zaufać i się razem modlić o dzidzie i o nasze małżeństwo. Poszliśmy spac..a dziś rano jak inny facet..tulił się do mnie..nawet chciał poserduszkowac się..znowu wrócił mój mąż...nie wiem co się stało...jakby ktoś faceta mi oddał..cały dzień dla mnie był miły tulił mnie..całował..teraz powiedział mi że może rzeczywiście ma żylaki tam na dole jak mu zasugerowałam..i jak sprawdzi się że to to to będzie rok czasu do siebie wszystko dochodziło aż znowu będzie normalnie produkował plemniki..nie wiem czy to prawda bo nie czytałam..
Kochanie jak radzicie Nam...mamy za dwa tygodnie wizytę w klinice bocian..pierwszy raz idziemy do lekarza .chce zobaczyć co lekarz powie na jego wyniki..ale przy okazji ma mi zrobić USG i może jakieś hormony..ale boje się że od razu wyskoczy z in vitro..przecież to klinika leczenia bezpłodności i oni przede wszystkim nastawieni są na to tak? Czy się mylę? Bo jak lekarz wyskoczy o in vitro mój mąż się załamie..chciałabym aby najpierw może lekami go jakoś ogarnąć..powtórzyć jeszcze raz badanie nasienia. Czy na razie odpuścić wizytę w klinice a zapisać się do urologa? Nie chciałabym aby on znowu się załamał..
Miałam podobne wątpliwość jak Ty. Tyle że u mnie też był problem, więc myślałam że klinika będzie bardziej "kompleksowa". Ale zrezygnowaliśmy. Mąż poszedł do urologa-androloga. Na jedej wizycie całe badanie, w tym USG. Dostał leki, zalecenia. Możecie na własną rękę przed wizytą zrobić FSH, LH, testosteron i prolaktynę. Miał powtórzyć badanie nasienia szybciej niż po 3 miesiącach. Wcześniej czytałam że komputerowa analiza nasienia jest lepsza. Teraz nawet tu na forum spotkałam się z opinią że jednak manualna. Sama nie wiem, u nas była komputerowa w klinice. Jeśli byśmy powtarzali to pewnie gdzieś indziej. -
Hej

Isia mi moja ginekolog mówiła co mamy zbadać, jak nam długo starania nie wychodziły. Tylko jeden minus wszystko za kasę.
Ale efekt się opłacił i teraz już jestem w 35 tygodniu ciąży
A i właśnie się dowiedziałam, że moja koleżanka z podstawówki 9 sierpnia urodziła córeczkę
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Hejka dziewczyny Ja już po wypiciu tego świństwa
i drugim pobraniu , jeszcze jedno zostało
nawet udało mi się na swą razy wypić
jedyne co to małego bardzo pobrudziłam intencje na pocZatku dziwnie się czułam ;p teraz się czuje jakbym się ciastek obzarla ;p swoją droga wyniki po 17 .. ale glukometrem który maja wyszedł pierwszy 118 ... ale lekarz z kimś tam konsultowała i powiedział ze badania takiego zwykłego napewno mniej będzie .. aż się boje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 09:13
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Mała_Mii wrote:Hejka dziewczyny Ja już po wypiciu tego świństwa
i drugim pobraniu , jeszcze jedno zostało
nawet udało mi się na swą razy wypić
jedyne co to małego bardzo pobrudziłam intencje na pocZatku dziwnie się czułam ;p teraz się czuje jakbym się ciastek obzarla ;p swoją droga wyniki po 17 .. ale glukometrem który maja wyszedł pierwszy 118 ... ale lekarz z kimś tam konsultowała i powiedział ze badania takiego zwykłego napewno mniej będzie .. aż się boje 
Pierwszy wynik 118? A przy drugim jaki wyszedł?
Mi też wychodziło więcej na gleukometrze a mniej w wynikach. Miejmy nadzieję że u Ciebie też tak będzie
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Kupilam na razie mu tabletki fertil man plus. Drogie jak cholera ale zobaczymy może pomogą.. coś jeszcze byś radzila brać?panipuchatkowa wrote:Isia po pierwsze super ze mąż już jest 'Twój' ja chyba bym byla za urologiem a jakies suplementy juz bierze czy witaminy? Miss ale imprezka!Isia
-
Właśnie wiem o tej jego wadze..ale on jakoś nie jest przychylny do dietterka wrote:Miss no to poszalałaś nie ma co!

Isiiaaa super że mąż "wrócił"
byle było teraz lepiej 
Co do kliniki-ja bym sie nie pchała od razu do kliniki. To zawsze stres iść do takiego miejsca w końcu w nazwie ma bezpłodność czy niepłodność... Mogłoby zadziałać na męża jeszcze gorzej... A tego nie chcemy. Androlog albo urolog także się na tym zna.
Swoja droga pamiętam ze pisałaś cos ze maz ma nadwagę czy nawet początku otyłości... Nie zdziw sie jak lekarz o tym wspomni bo to u faceta wpływ na nasienie ma spore. Tryb życia i waga. Ja bym chyba na tym sie skupiła jesli chodzi o poprawę sytuacji
dużo rzeczy nie lubi...i w tym jest problem ;/ może jak lekarz mu powie że to też jest przyczyną złych wyników to może jego się posłucha chociaż
Isia -
Ciekawe czy są jakieś leki na zwiekszenie ilości pleminikow ich szybkość i ich oprawę morfologii.. oby było cokolwiek..a udało się wam zajść w ciążę?an1315 wrote:Miałam podobne wątpliwość jak Ty. Tyle że u mnie też był problem, więc myślałam że klinika będzie bardziej "kompleksowa". Ale zrezygnowaliśmy. Mąż poszedł do urologa-androloga. Na jedej wizycie całe badanie, w tym USG. Dostał leki, zalecenia. Możecie na własną rękę przed wizytą zrobić FSH, LH, testosteron i prolaktynę. Miał powtórzyć badanie nasienia szybciej niż po 3 miesiącach. Wcześniej czytałam że komputerowa analiza nasienia jest lepsza. Teraz nawet tu na forum spotkałam się z opinią że jednak manualna. Sama nie wiem, u nas była komputerowa w klinice. Jeśli byśmy powtarzali to pewnie gdzieś indziej.
Ja tak bym chciała już zobaczyć dwie kreski
Isia -
Możesz kupić macę Isia, dobra na płodność.
Ja mam lekkie bóle po prawej stronie brzucha jak na okres. Ale takie leciutko. I już sobie wkrecam
A dzisiaj mam mieć telefon o pracę i czekam. O 13 ponoć ma dzwonicLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Hej dziewczyny:)
Niedziela minęła mi leniwie. Gdybym mogła to bym z łóżka nie wyszła
Dzisiaj za to w nocy nie spałam. Dosłownie. Przebudzilam się najpierw po 23 a potem po 2 i się wiercilam. Dosłownie. Aż mojego K obudziłam przez przypadek. Już kiedyś tak miałam że w nocy spac nie mogłam... Tylko wtedy chodziłam do pracy jak zombie teraz mogę coś odespać w dzień...
Isia, cnaz po prostuusial sam na sam ze sobą przetrawić te wiadomości. Dobrze że doszliscie do jakiegoś porozumienia.
MalaMi, nigdy więcej testu obciążenie glukoza. Ja 5 minut po wypiciu.. no dobra może 10 minut zwymiotowałam.. uwielbiam słodkie, naprawdę. Ale tutaj czułam się jakbym zjadła kilo waty cukrowej na raz.
Panipuchatkowa, wiadomo coś czy wypisują Cie dziś do domu?
Alex, dziś wszystkie trzymamy mocno kciuki za telefon
-
Patulka- każda ciąża = to badanie. Niestety. Tez chciałabym powiedzieć -nigdy więcej, ale dzieci chce mieć więcej wiec ogarnę to jakos

Panipuchatkowa-mam nadzieje ze jutro Cie uwolnia
Alex- no to czekamy z Toba! Zaraz sie chwal!
Isia- na bank sie przyczepi lekarz, bo to spory powód jest. A można jeść i zdrowo i smacznie uwierz mi
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Nikt mi nic nie mówił bym powtarzała...Magdaa21 wrote:Patulka, a musiałaś powtarzać badanie?
Panipuchatkowa,napewno będzie dobrze:) chociaż dziwne że trzymają cię jeszcze jeden dzień, skoro tak naprawdę 3 dni już minęły
Terka, wiem że każda ciąża =nowe badanie. No ale może w ciągu roku wymyśla coś innego
byle by nie było takie słodkie, a dawało taki sam efekt
-
Patulka- ja wlalam sok z cytryny. I bylo spoko nawet

Co do badania-czyli co? Nie masz go zrobionego? I lekarz Ci nic nie mówił? Dziwne... To obowiązkowe badanie jest...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH