SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka jeden dzien mnie nie zbawi a ciesze sie ze moj lekarz chce mnie jeszcze dzien poobserwowac w razie 'w'.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Patulka- ja wlalam sok z cytryny. I bylo spoko nawet ;)
    Co do badania-czyli co? Nie masz go zrobionego? I lekarz Ci nic nie mówił? Dziwne... To obowiązkowe badanie jest...
    Mam zrobione z takimi wynikami jakie wyszły... 4.53/6.01/5.80 mmol/l Niestety źle na mnie wpływają badania nad czczo, i nie chciała mnie więcej męczyć..
    Poniekąd to dobrze panipuchatkowa. To tylko ja mam takie leki przed szpitalem :)

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • terka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka nikt nie lubi szpitali :)
    Ja też jak miałam iść i siedzieć tam to dostawałam do głowy już. Ale jak tak jest lepiej to warto. A jeden dzien faktycznie nie zrobi aż takiej różnicy a pewność większa i większy spokój przez to :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przywjezli teraz mlodziutka dziewczyne z ciąża pozamaciczna. Tak płacze ze serce mi sie kroi. Porozmawialam z nia chwile ale żadna rozmowa nie ukoi jej bólu.. Trudne to wszystko.

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudne trudne... Bardzo trudne nawet :( ile Ty tragedii sie naogladasz w tym szpitalu :(

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz mnie glowa rozbolała i chce do domu:(

3i49krhm19wid3ce.png
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isiaaaa92 wrote:
    Ciekawe czy są jakieś leki na zwiekszenie ilości pleminikow ich szybkość i ich oprawę morfologii.. oby było cokolwiek..a udało się wam zajść w ciążę? ;) Ja tak bym chciała już zobaczyć dwie kreski ;)

Podobno ilość da się podnieść, ruchliwość też. Najgorzej z morfologią, a u nas największy problem był z tym.
    Mąż brał Profertil i coś na ukrwienie (na receptę). Miał brać Macę i Ashgwandę ale nie zdążył bo jestem w ciąży.

• terka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex i jak tam sprawa? :D ;) :)

• Andii Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Kobietki potrzebowałam resetu
    Niestety za wiele to nie pomogło, mam już tego wszystkiego dość, znów przyszła @, czuje się tak beznadziejnie, brak mi sił na dalsze oczekiwanie że może jednak.
    Chcę być szczęśliwa cieszyć się życiem a jednak to nie takie proste gdy dookoła szczęśliwe rodziny z dziećmi i kolejne ciążę u znajomych a u nas cisza.
    To jest takie niesprawiedliwe

Tak mi przykro :( :( :( Kochana, tulę mocno

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isiaaaa92 wrote:
    Hejka dziewczyny ;) wczoraj nie odzywałam się bo byłam na imprezie rodzinnej...a jak wieczorem wróciłam do domu to nie miałam sił cokolwiek napisać bo znowu z mężem się nie dogadywałam..cały dzień dalej chodzil obcy..ani przytulenia ani pocałowania nic...zero uczuć wobec mnie..czułam się jak z obcym człowiekiem..ale postanowiłam olać go..i zająć się sobą..bo moje słowa do niego nie docierały..jak zaczynałam coś mówić że nie może się ode mnie odsuwać że mi też jest ciężko itp to kończyło się wojna..brzydkimi słowami itp. siedział oglądał teledyski na tv i w pewnym momencie usiadłam do niego..ale nie odzywałam się..tylko głowę oparłam o niego...i nagle słyszę że płacze..spojrzałam..rzeczywiście łzy jak groch spływały mu po policzku..ale dalej nic nie mówiłam tylko przytuliłam go..nie chciałam nic mówić aby nie było gorzej. Rozpłakał się jak dziecko i wyszedł do drugiego pokoju..poszłam za nim..usiadłam przed nim i mówię że będzie kochanie wszystko dobrze..nie jesteś bezpłodny..tylko musimy iść do urologa i niech cię zbada..może jakieś nieprawidlowosci masz które da się rady usunąć lekami albo zabiegowo i będzie wszystko ok..bierzesz ten suplement diety dla facetów to może wyniki ci pójdą w górę ..a przede wszystkim nie możemy teraz odsuwav się od siebie..musimy się kochać dalej bo może nagle zaskoczy..kochanie nam potrzebny jest tylko jeden zdrowy szybki plinik aby była nasza dzidzia ..więc nie martw się..a on na to wszystko daj mi spokój. Wyszłam na chwilę do rodziców bo mieszkają blok dalej a jak wróciłam dalej był podlamany..ale nie gadałam nic już..tylko powiedziałam że musimy Bogu zaufać i się razem modlić o dzidzie i o nasze małżeństwo. Poszliśmy spac..a dziś rano jak inny facet..tulił się do mnie..nawet chciał poserduszkowac się..znowu wrócił mój mąż...nie wiem co się stało...jakby ktoś faceta mi oddał..cały dzień dla mnie był miły tulił mnie..całował..teraz powiedział mi że może rzeczywiście ma żylaki tam na dole jak mu zasugerowałam..i jak sprawdzi się że to to to będzie rok czasu do siebie wszystko dochodziło aż znowu będzie normalnie produkował plemniki..nie wiem czy to prawda bo nie czytałam..

Kochanie jak radzicie Nam...mamy za dwa tygodnie wizytę w klinice bocian..pierwszy raz idziemy do lekarza .chce zobaczyć co lekarz powie na jego wyniki..ale przy okazji ma mi zrobić USG i może jakieś hormony..ale boje się że od razu wyskoczy z in vitro..przecież to klinika leczenia bezpłodności i oni przede wszystkim nastawieni są na to tak? Czy się mylę? Bo jak lekarz wyskoczy o in vitro mój mąż się załamie..chciałabym aby najpierw może lekami go jakoś ogarnąć..powtórzyć jeszcze raz badanie nasienia. Czy na razie odpuścić wizytę w klinice a zapisać się do urologa? Nie chciałabym aby on znowu się załamał..

Cieszę się, że w końcu mąż zaczął cokolwiek optymistycznie myśleć :) W końcu wrcóił "twój" mąż :) super

• Andii Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    A ja miałam intensywny weekend :) przyjechała moja szwagierka z Gdańska więc w piątek poszliśmy trochę z nią pogadać, wypiłam z teściem pół litra i piwo :) A wczoraj szwagierka przyszła do nas, wypilysmy we dwie ballantinesa 0.7 i pojechalysmy do klubu :D kuźwa co to był za weekend :D A jutro niestety do roboty ale tylko dwa dni a potem 5 dni wolnego :)

Impreza na całego :D :D Super

• Andii Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie wczoraj popołudniu kuł jajnik a teoretycznie dzisiaj owulacja ale mogła się zacząć już wczoraj. Serduszkowaliśmy ale męża ząb bolał, ja wypiłam 2piwa więc jakoś nie pokładam nadziei, w przyszłym cyklu może uda się zrobić badanie na drożność jajowodów i wtedy dopiero będzie można myśleć cos więcej :)

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex czekamy na wieści!

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia, ważne, że chłop przemyślał sobie wszystko :-)
    Alex kciuki za telefon.
    Panipuchatkowa, a jak sytuacja u Ciebie?
    Ja mam dzisiaj o 19 wizytę u lekarza :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie nie dzwoniła. Miała dzwonić ok 13 albo po 17 więc czekam. Wracam w tym skwarze do domu

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekamy dalej na wiadomość. U mnie mąż był tak się za nim stesknilam że buuu.

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniła. Mam przyjść w przyszłym tygodniu na 2-3 dni po kilka godzin i zobaczyć czy dam radę. Bo ona się boi o mój brak doświadczenia i czy podołam w takiej pracy. Spoko, pójdę, mnie to nic nie kosztuje a i tak mam urlop. We wtorek idę pierwszy raz. W sumie nawet lepiej tak niż od razu na głęboką wodę :)

Magdaa21, terka lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Alex!☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex super :-) oby tak dalej :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki dziewczyny wszystko dobrze ;) na czczo 84 po1h 131 i po 2 h 104 ;)
    Tylko w moczu mam glukozę 150 i z morfologi przy białych krwinkach leukocyty, neutrofilie, odsetek leukocytów ,odsetek neutofili rozkład płytek krwi , i odsetek dużych płytek krwi wszystko zawyżone jedynie odsetek limfocytów za niskie .. tak wiec nie wiem ;D

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
‹‹ 1476 1477 1478 1479 1480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ