Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nadal walczę z dziwnymi plamieniami, zobaczymy co to będzie w tym cyklu. W poniedziałek pewnie dostanę leki na tarczycę od endo... I więcej się wyjaśni po wizycie. Jak na razie przestałam liczyć na cokolwiek Ale to może lepiej, psychicznie muszę trochę odpocząć. Mierzę tempkę, obserwuję swój organizm... zobaczymy Zawsze to lepiej być na bieżąco i sprawdzać, czy coś się dzieje. Czy w ogóle owulacja będzie.
Temperatura mi skacze i dopiero to widać jak zaczęłam mierzyć. Ogólnie mam zawsze poniżej 36 stopni. Mam nadzieję, że skoki przy owulacji będą widoczne przy tak niskiej temperaturze ciała. O ile będzie takowaLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Hej, terka no właśnie mi przypomniałaś i znowu zaczęłam dziś brać wit D po przerwie:)
No to ja wzrostem też nie odstaję i mam całe 163cm:D
A co do robienia urodzin to mój ma za miesiąc 30 i planuję coś zorganizować tylko na razie nie mam pomysłu:)
Dziś byłam na wizycie. Wszystko ok i jest ładny pęcherzyk 16mm. Wychodzi na to, że pęknie prawdopodobnie piątek/sobota zakładając, że będzie rósł te 2mm/d Robię w tym cyklu testy owulacyjne ale nie wiem czy coś z nich będzie, bo mam te paskowe z allegro i na razie tylko biel, żadnego nawet słabego cienia. A Wy używacie testów owulacyjnych? -
ja z 2 miesiące stosowałam testy owulacyjne. Ale źle wspominam ten okres. Chyba ani razu mi nie wskazał konkretnie, że mam owulację. Może je źle stosowałam albo w złych dniach, ale dziwne, bo jak w opakowaniu było bodajże 5 testów to potrafiłam całe jak nie dwa opakowania zużyć. Także zniechęciło mnie to. Ale każda kobitka jest inna, więc jak najbardziej próbujcie
alex0806, po wizycie u gin. i przypisaniu leków na pewno Ci się ureguluje @. Przecież po to są lekarze żeby nam pomagać... między innymi
Ja biorę kwas foliowy i do tego piję zioła Ojca Sroki. Właśnie poczytałam o wit. D. Muszę jutro podejść do apteki i kupić. Nie wiedziałam, że ma ona taki wpływ na jakość zarodków czy uzyskanie ciąży.1cs z CLO
dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
12cs - ciąża biochemiczna
-
Właśnie sobie przeglądałam swoje ustawienia itp., patrzę, a konto mam aktywne do 29 września. Mam pytanie do osób, które są trochę dłużej na forum. Czy po tym okresie testowym moje konto zostanie zablokowane i będę musiała uiścić jakąś opłatę czy będę mogła korzystać nadal z ovu? Nie chodzi mi o abonament premium tylko o podstawowy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 20:49
1cs z CLO
-
Justacz-moje cykle zazwyczaj są 31-32dni. Raz miałam 29-rekord od czasu do czasu zdarza mi sie miec ok 35-38dni ale to rzadko. I właśnie te rzadko nastąpiło no cóż jak wiem to sie nie martwię jakoś specjalnie.
Co do wit. D nie wyobrażam sobie bez niej żyć w taka pogodę gdzie jedynie żarówki cos tam oświetlają, bo na słońce nie ms co liczyć.
Co do testów -nie robię i nie chce robić póki nie muszę. Nie przekonują mnie
Alex-w prawidłowym cyklu będzie widać skok. Nawet przy niskiej temperaturze. Po prostu będzie niska ale wyższa od poprzedniej niskiej
Alegzi-ja funkcjonuje cały czas na niepremium znaczy pierwszy miesiąc jak każdy potem juz nie. Po prostu nie wszystko będzie Ci działało. Np kolory w podstawowym koncie jest biało czarny wykres i nie będzie dodatkówtypu detektor % na ile możesz być w ciąży i nie będzie Ci mówilo czy masz zielone światło czy nie-ale to sama bedziesz widziała bo on pokazywał zielone jak dałaś śluz plodny albo szyjkę czy test. Wiec sama to samo bedziesz umiała określić przypuszczalna owulacje Ci będzie dalej pokazywać wg tego co wpiszesz
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
U mnie akurat wit. D w normie, podwyższony lekko kwas foliowy, ale to pewnie przez Ovarin bo od stycznia biorę, a tam akurat wszystko jest zawarte
Nie wiem nic na temat abonamentu, sama jestem nowa na forum. Może terka będzie wiedziała? Poczekajmy na kogoś bardziej doświadczonego
Zaraz chyba muszę męża do łóżka pogonić, bo coś mnie dzisiaj olewa odkąd z pracy wróciłam Gra na PS4...Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:U mnie akurat wit. D w normie, podwyższony lekko kwas foliowy, ale to pewnie przez Ovarin bo od stycznia biorę, a tam akurat wszystko jest zawarte
Nie wiem nic na temat abonamentu, sama jestem nowa na forum. Może terka będzie wiedziała? Poczekajmy na kogoś bardziej doświadczonego
Zaraz chyba muszę męża do łóżka pogonić, bo coś mnie dzisiaj olewa odkąd z pracy wróciłam Gra na PS4...
Poganiaj poganiaj ja tez powoli do wyrka chwile pogramy w karty i idziemy spać -raniutko nauczyliśmy sie wstawać to i jak dzieci spać chodzimy
Co do wykresow i pakietów wypowiedziałam sie chwilkę wyżej
Dobrej nocy kochane pewnie sie rano ok 5 odezwęhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
terka, dzieki za wyjaśnienie. Już miałam łzy w oczach, że mogę to wszystko starcić
Ja przez ten urlop rozregulowałam organizm chodzę późno spać, a potem ciężko mi się z łóżka wygramolić. Ale jeszcze kilka dni tego dobrego. Od pon. praca.
Miłej gry i dobranocWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 21:24
1cs z CLO
-
Witajcie
Też jestem z rocznika 92.
Tak ogólnie to z mężem znamy się już 7 lat, jesteśmy równe 3 lata po ślubie (dzisiaj rocznica). Mamy jedno dziecko, które udało nam się począć już w pierwszym cyklu starań. Teraz synek skończył 1,5 roku i myślimy o rodzeństwie dla niego
Karmię jeszcze piersią i moje cykle są strasznie nieregularne... Pierwszą @ po porodzie dostałam po 8 miesiącach i kolejne cykle trwały 135, 95, 44, 58 dni.
Jestem dopiero na początku drogi, ale czuję jakieś takie wewnętrzne ciśnienie na to drugie dziecko ;/ Mam nadzieję, że mnie przez to nie przyblokuje, bo te nieregularne cykle też nie pomagają
Pozdrawiam wszystkie staraczki
-
Kryha-czesc miło Cię tu widzieć dajcie sobie czas, takie parcie niestety blokuje... I potem jest tylko gorzej. Po porodzie i przy karmieniu tak może byc a widać ze powoli Ci wraca norma-ile dni miałaś zazwyczaj przed ciążą?
No i wszystkiego najlepszego
Alegzi-tośmy pograli wczoraj...od razu spać poszliśmy
Ej dziewczyny co wy na to żeby zrobić taką naszą małą listę? chyba ze czułybyście parcie wtedy to wtedy nieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 05:22
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Sama nie wiem, czy liste zrobić .
Ale w sumie można, może akurat jak lista będzie to wkońcu się któreś uda zaciążyć<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Mari92 wrote:Sama nie wiem, czy liste zrobić .
Ale w sumie można, może akurat jak lista będzie to wkońcu się któreś uda zaciążyć
Nic na sile dlatego rzuciłam propozycje tylko myślę że lista nie pomoże zaciążyć, nie to jest jej zadaniemhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Eh dziewczyny, ja w tym cyklu raczej nie liczę na cud po jednym serduszkowaniu...mąż na wyjeździe służbowym podczas moich dni ...(
We wtorek mam drugą wizytę u nowego lekarza, zobaczymy czy pęcherzyk w ogóle pękł. Cały czas nie mogę pogodzić się z tym, że wcześniejsze IUI były wykonane nie badając czy w ogóle pęcherzyki pękają.
ps Co myślicie o ziołach ?Czy któraś z Was je stosuje lub stosowała ?
Całe szczęście, że pogoda dopisuje, u mnie słoneczko od trzech dni:)))) -
Witaj kryha:)
O to ja nawet nie wiedziałam, że są konta premium i zastanawiałam się dlaczego niektórzy mają kolory na wykresach a ja tylko szary;P Dobrze wiedzieć, że nie trzeba będzie nic dopłacać, żeby dalej pisać i się wspierać na forum.
Alex mój też zapalony gracz ps i musiałam go w nocy do łóżka ściągać
No właśnie z tymi testami to powiem Wam, że drugi i ostatni raz chyba będę ich używała. Bo za dużo się potem i tak zastanawiam czy dobrze wykonany, w dobrym czasie, a może coś przegapiłam itd. Wczoraj w końcu zaczęły jakieś cienie się pokazywać. Więc potwierdzając z usg owu się zbliża;)
Alegzi a co to za ziółka Sroki? Jak działają?
Ja myślę, że listę możemy zrobić, żeby wiedzieć mniej więcej, która na jakim etapie cyklu jest chociażby:)