Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, Andrzejek wie co dobre

Panipuchatkowa, a gdzie zamawiałaś spódnice?<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Ufff, ja już w domu. Podsumowując po dzisiejszych przeżyciach i całym dniu - mam nową pracę
Może nie do końca na warunkach takich jak chciałam, bo finansowo o 100 mniej niż chciałam, ale to na razie. Po 3 miesiącach podwyżka
Umowa na czas próbny na 3 miesiące właśnie. I szefowa musi przeliczyć, czy zostało jej "wolnego" 0,9 etatu czy cały, bo to się wszystko w fundacji godzinowo musi zgadzać. Ale bardziej się skłania ku 1 etatu
terka, Magdaa21, Mari92 lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex gratulacje
fajnie, że umowa o pracę, no często ciężko wynegocjować pensje, żeby odpowiadała, ale mam nadzieję, że po okresie próbnym będziesz już zadowolona. Ja najpierw mialam zastępstwo, a na czas nieokreślony dostałam po 3 latach, dlatego też z tą ciążą odwlekalismy, zresztą u nas w zasadzie od razu trzeba iść na l4 bo na noce nie możesz pracować i jak by rzucili na ranki to dużo gorzej finansowo wyjdzie niż na l4, po za tym w szpitalu bakterie i te wszystkie syfy, wszyscy idą na l4, więc bałam się jak koleżanki zareaguja, bo potem jest rozwalilas grafik itp.... Teraz stwierdzam, że nie ma co się ludźmi przejmować.

-
Puszek, ja wcześniej pracowałam w żłobku to też chciałam iść na L4 jak najszybciej. Ale nie zdążyłam. Teraz za biurkiem to mogę dłużej pracować. A jak mam umowę powyżej 1 miesiąca próbną (a tu dają 3), to bez problemu przedłużą do dnia porodu
Więc ogólnie to podeszłam do tego tak - nie ważne ile kasy, najważniejsze że spokojniejsza praca i psychiczny komfort. Bo w poprzedniej pracy to wiecie jak miałam. A tu wiem że jest spoko
panipuchatkowa lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Witajcie

alex dziękuje a Ty kiedy powinnaś mieć okres?
Czytam właśnie o wypadku, fatalnie zaczął Ci się dzień ale koniec dnia dobry, gratuluje pracy
Magdaa21 haha Twoja babcia jest mega, ale się dośmiałam
A tak a pro po to bliźniaki podobno dziedziczy się tylko od strony matki czyli jeśli Twoja mama lub tata mieli to jest szansa natomiast ojciec dziecka nie ma takiej mozliwości przekazania genu bliżniaczego no ale w sumie to logiczne bo przecież to kobieta produkuje jedno albo dwa jajeczka 
A u mnie 4 dni do okresu... Mój mąż urodził się w sierpniu i ja urodziłam się w sierpniu, fajny byłby prezent urodzinowy w tym cyklu jak by się udało
Starania o drugie dziecko -
Czesc Dziewczyny.
Troche malo mnie tutaj ale duzo sie dzieje, staram sie podgladac co u Was
Ja szykuje się na trzy tygodnie urlopu od Soboty, w koncu troche odpoczne
mam nadzieje ze urlop pomoze przy tym cyklu staranek
)
Zmiana pracy gdzie jest mniej stresu to super Zmiana, ja tak wlasnie zrobilam i bardzo psychicznie odpoczelam.🤰🏻♥️👰 -
Haha, Andrzejek mistrz

Alex, gratulacje
Andii, mojej babci od strony mamy ojciec był z bliźniaków więc kto wie może kiedyś
Ja byłam u fryzjera, skrocilam włosy o połowę i zafarbowalam na rudo
ciekawe co mój M powie jak mnie jutro zobaczy, taka sama fryzurę miałam jak mnie poznał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 17:41
terka lubi tę wiadomość
-
Alex gratuluję nowej pracy
wreszcie odpoczniesz psychicznie a nie jak przedtem
no i poranne przeżycia masakra ale na szczęście koniec dnia super 
Andii życzę Wam takiego fajnego prezenciku na urodziny
A ja pierwszy raz od początku miesiąca jestem jakaś taka happy
zauważyłam że mój nastrój zależy od temperatury mierzonej rano
ovuwiev wyznaczyło mi dziś owulacje !!!
bo mam trzecią wyższą temperaturę
mam nadzieję że się utrzyma i może coś się zadziało
dziś już mnie zalał biały śluz a do tej pory było w miarę sucho
dziś pokazałam wykres mężowi i on stwierdził: "toz mówiłaś że nie było owulacji a tu widać że była i już stresa mam czy się udało"
teraz będziemy oboje czekać na rozwój sytuacji
dziś w pracy czułam się wspaniale, dawno mi nie było tak dobrze, nic nie bolalo, nie mdlilo, lekko brzuch cmi ale u mnie tak zawsze więc się nie przejmuje
jak się nie uda to trudno
odzyskałam chyba resztki optymizmu
ciekawe kiedy mi przejdzie
Andii lubi tę wiadomość
-
Andii wrote:Witajcie

alex dziękuje a Ty kiedy powinnaś mieć okres?
Czytam właśnie o wypadku, fatalnie zaczął Ci się dzień ale koniec dnia dobry, gratuluje pracy
Magdaa21 haha Twoja babcia jest mega, ale się dośmiałam
A tak a pro po to bliźniaki podobno dziedziczy się tylko od strony matki czyli jeśli Twoja mama lub tata mieli to jest szansa natomiast ojciec dziecka nie ma takiej mozliwości przekazania genu bliżniaczego no ale w sumie to logiczne bo przecież to kobieta produkuje jedno albo dwa jajeczka 
A u mnie 4 dni do okresu... Mój mąż urodził się w sierpniu i ja urodziłam się w sierpniu, fajny byłby prezent urodzinowy w tym cyklu jak by się udało
Dzięki dziewczyny
Wreszcie czeka mnie praca, która da mi jakiś świeży powiew
I będzie miała znaczenie, pomogę ludziom do tego
Całkiem inaczej się do takiej pracy będzie szło 
Jutro powinnam mieć @. Nie brałam dupka więc sądzę, że zacząłby się od plamień, czasem po kilka dni miałam. Liczę na to, że jednak się udało... Ale to tak po cichutku
Tobie też tego życzę
Jakby teraz się udało to termin na początek maja - mój mąż ma urodziny 3-go 
Wiecie jaka to by była kumulacja szczęścia po tych ostatnich przeżyciach. Nowa praca, ciąża... Naprawdę poczułabym się wtedy szczęsliwym, spełnionym człowiekiem
Magda babcia niezła z tymi bliźniakami, może coś na przyszłość wróży
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ej dziewczynki Was może zapytam o radę

W sobotę idę na pobranie krwi bo będę robić powtórkę tarczycowych badań i tak napomknelam dla męża że może też by zrobił jakieś badania
I on odpowiedział że zobaczy czyli chętny jest
I tu jest moje pytanie: jakie badania mógłby zrobić?
Ja myślałam o morfologii, tsh, ft4, glukozie, lipidogramie i testosteronie
co o tym myślicie? moze coś jeszcze? on ma taki problem że nie może schudnąć a jak już się uda to tyje 2x tyle
w rok przytył 20kg i nigdy żadnych badań nie robił
-
violetwoman zdecydowanie częsciej musisz tu zalądać

Magdaa21 będzie na pewno zachwycony Twoją fryzurką
MissKathy92 dziękuje
ciesze się, że Ci wszelkie dolegliwości przeszły i że owulka była
Co do badań to niestety nie pomogę
alex0806 to oby ta wredota nie przyszła do nas w tym cyklu
Ale byłoby fajnie jakbyśmy obydwie były w ciąży 
Starania o drugie dziecko -
Dziewczyny ja po wizycie. Pani doktor nie ma żadnych zastrzeżeń.. ciąża idealna. Mała ułożona już główkowo i waży 2,2kg... Oj coś czuję że może być trochę duża, a nie wiem po kim.. chyba po dziadku ( moim tacie:D). Kolejną wizytę mam 11 września, no i wstępnie następna 2pazdziernika. Ale to okaże się we wrześniu

Kupiłam w Biedronce płyny a raczej mleczka do prania z Loveli bo bardziej się opłacało wydaje mi się niż te z Rossmana. Zużyje je i potem będę eksperymentować czy mała dostanie uczulenia na to w czym piorę nasze rzeczy (głównie jest to Persil) czy nie.. nie ma też co dziecka 'chowac pod kloszem'...
Posiedzialam jeszcze chwilę u rodziców... Mama kazała mi zrobić przegląd moich rzeczy które u niej jeszcze leżą, no i podzieliłam jej na dwie kupki te rzeczy, rzeczy do wywalenia jeśli ich nie będzie brała, i rzeczy które ma sobie przebrać a resztę wezmę po skończeniu remontu i ogarnięciu mieszkania
Alex, no widzisz, wszystkie w Ciebie wierzylysmy i dałaś radę! Gratuluję pracy, i obyś opjala ja soczkiem bezalkoholowym
Panipuchatkowa, też często kupuje rzeczy albo na vinted albo na olx. Tak jak teraz będąc w ciąży szkoda mi wydać na coś 100zl a pochodze w tym chwilę.. dlatego fajnie że ludzie coś sprzedają
ale jak widzę czasami ceny to też potrafi mnie z butów wyjebać 
Dziewczyny życzę wam tego aby te cykle były dla was udane!
Magdaa21, MissKathy92 lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH