SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Andrzejek wie co dobre :-)
    Panipuchatkowa, a gdzie zamawiałaś spódnice?

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari na vinted. Udalo mi sie za 20zl kupić. :)

Mari92 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, ja już w domu. Podsumowując po dzisiejszych przeżyciach i całym dniu - mam nową pracę :) Może nie do końca na warunkach takich jak chciałam, bo finansowo o 100 mniej niż chciałam, ale to na razie. Po 3 miesiącach podwyżka :) Umowa na czas próbny na 3 miesiące właśnie. I szefowa musi przeliczyć, czy zostało jej "wolnego" 0,9 etatu czy cały, bo to się wszystko w fundacji godzinowo musi zgadzać. Ale bardziej się skłania ku 1 etatu :)

terka, Magdaa21, Mari92 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex gratulacje :) fajnie, że umowa o pracę, no często ciężko wynegocjować pensje, żeby odpowiadała, ale mam nadzieję, że po okresie próbnym będziesz już zadowolona. Ja najpierw mialam zastępstwo, a na czas nieokreślony dostałam po 3 latach, dlatego też z tą ciążą odwlekalismy, zresztą u nas w zasadzie od razu trzeba iść na l4 bo na noce nie możesz pracować i jak by rzucili na ranki to dużo gorzej finansowo wyjdzie niż na l4, po za tym w szpitalu bakterie i te wszystkie syfy, wszyscy idą na l4, więc bałam się jak koleżanki zareaguja, bo potem jest rozwalilas grafik itp.... Teraz stwierdzam, że nie ma co się ludźmi przejmować.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek, ja wcześniej pracowałam w żłobku to też chciałam iść na L4 jak najszybciej. Ale nie zdążyłam. Teraz za biurkiem to mogę dłużej pracować. A jak mam umowę powyżej 1 miesiąca próbną (a tu dają 3), to bez problemu przedłużą do dnia porodu :) Więc ogólnie to podeszłam do tego tak - nie ważne ile kasy, najważniejsze że spokojniejsza praca i psychiczny komfort. Bo w poprzedniej pracy to wiecie jak miałam. A tu wiem że jest spoko :)

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie czasami spokój jest na wagę złota, ale nie wyobrażam sobie, żebym miała robić co innego:) robią trudna, często niedoceniona, ale te mile rzeczy to wynagradzaja :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex bardzo się cieszę! Powinnaś to uczcić.:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej bym to chciała uczcić pozytywnym testem :) I wtedy soczkiem :) A jak nie to się upiję wtedy

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex GRATULACJE!!! :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Andii Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) :)

alex dziękuje a Ty kiedy powinnaś mieć okres? :) Czytam właśnie o wypadku, fatalnie zaczął Ci się dzień ale koniec dnia dobry, gratuluje pracy

Magdaa21 haha Twoja babcia jest mega, ale się dośmiałam :) A tak a pro po to bliźniaki podobno dziedziczy się tylko od strony matki czyli jeśli Twoja mama lub tata mieli to jest szansa natomiast ojciec dziecka nie ma takiej mozliwości przekazania genu bliżniaczego no ale w sumie to logiczne bo przecież to kobieta produkuje jedno albo dwa jajeczka :D

A u mnie 4 dni do okresu... Mój mąż urodził się w sierpniu i ja urodziłam się w sierpniu, fajny byłby prezent urodzinowy w tym cyklu jak by się udało :)

Starania o drugie dziecko
  • violetwoman Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny.
    Troche malo mnie tutaj ale duzo sie dzieje, staram sie podgladac co u Was :)
    Ja szykuje się na trzy tygodnie urlopu od Soboty, w koncu troche odpoczne :) mam nadzieje ze urlop pomoze przy tym cyklu staranek :))
    Zmiana pracy gdzie jest mniej stresu to super Zmiana, ja tak wlasnie zrobilam i bardzo psychicznie odpoczelam.

🤰🏻♥️👰
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Andrzejek mistrz :D

Alex, gratulacje :)

Andii, mojej babci od strony mamy ojciec był z bliźniaków więc kto wie może kiedyś :P

Ja byłam u fryzjera, skrocilam włosy o połowę i zafarbowalam na rudo :D ciekawe co mój M powie jak mnie jutro zobaczy, taka sama fryzurę miałam jak mnie poznał :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 17:41

terka lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex gratuluję nowej pracy :) wreszcie odpoczniesz psychicznie a nie jak przedtem :/ no i poranne przeżycia masakra ale na szczęście koniec dnia super :)

Andii życzę Wam takiego fajnego prezenciku na urodziny <3

A ja pierwszy raz od początku miesiąca jestem jakaś taka happy :) zauważyłam że mój nastrój zależy od temperatury mierzonej rano :) ovuwiev wyznaczyło mi dziś owulacje !!! :D bo mam trzecią wyższą temperaturę :) mam nadzieję że się utrzyma i może coś się zadziało :) dziś już mnie zalał biały śluz a do tej pory było w miarę sucho :) dziś pokazałam wykres mężowi i on stwierdził: "toz mówiłaś że nie było owulacji a tu widać że była i już stresa mam czy się udało" :) teraz będziemy oboje czekać na rozwój sytuacji :) dziś w pracy czułam się wspaniale, dawno mi nie było tak dobrze, nic nie bolalo, nie mdlilo, lekko brzuch cmi ale u mnie tak zawsze więc się nie przejmuje :) jak się nie uda to trudno :) odzyskałam chyba resztki optymizmu :) ciekawe kiedy mi przejdzie

Andii lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Witajcie :) :)

alex dziękuje a Ty kiedy powinnaś mieć okres? :) Czytam właśnie o wypadku, fatalnie zaczął Ci się dzień ale koniec dnia dobry, gratuluje pracy

Magdaa21 haha Twoja babcia jest mega, ale się dośmiałam :) A tak a pro po to bliźniaki podobno dziedziczy się tylko od strony matki czyli jeśli Twoja mama lub tata mieli to jest szansa natomiast ojciec dziecka nie ma takiej mozliwości przekazania genu bliżniaczego no ale w sumie to logiczne bo przecież to kobieta produkuje jedno albo dwa jajeczka :D

A u mnie 4 dni do okresu... Mój mąż urodził się w sierpniu i ja urodziłam się w sierpniu, fajny byłby prezent urodzinowy w tym cyklu jak by się udało :)

Dzięki dziewczyny :) Wreszcie czeka mnie praca, która da mi jakiś świeży powiew :) I będzie miała znaczenie, pomogę ludziom do tego :) Całkiem inaczej się do takiej pracy będzie szło :)

Jutro powinnam mieć @. Nie brałam dupka więc sądzę, że zacząłby się od plamień, czasem po kilka dni miałam. Liczę na to, że jednak się udało... Ale to tak po cichutku :) Tobie też tego życzę :) Jakby teraz się udało to termin na początek maja - mój mąż ma urodziny 3-go :)

Wiecie jaka to by była kumulacja szczęścia po tych ostatnich przeżyciach. Nowa praca, ciąża... Naprawdę poczułabym się wtedy szczęsliwym, spełnionym człowiekiem :)

Magda babcia niezła z tymi bliźniakami, może coś na przyszłość wróży :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, super! Ekstra że dobry dzień miałaś :)

Haha, moja babcia to lubi rządzić, miec rację i gadać głupoty :)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczynki Was może zapytam o radę :)
    W sobotę idę na pobranie krwi bo będę robić powtórkę tarczycowych badań i tak napomknelam dla męża że może też by zrobił jakieś badania :) I on odpowiedział że zobaczy czyli chętny jest :) I tu jest moje pytanie: jakie badania mógłby zrobić?
    Ja myślałam o morfologii, tsh, ft4, glukozie, lipidogramie i testosteronie :) co o tym myślicie? moze coś jeszcze? on ma taki problem że nie może schudnąć a jak już się uda to tyje 2x tyle :/ w rok przytył 20kg i nigdy żadnych badań nie robił :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, to może faktycznie tarczyca, cholesterol, morfologia, hormony. Może mocz, bo to w sumie podstawa.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo mocz też się przyda :) tylko ciekawe czy zechce oddać charytatywnie ten mocz- to uparty jak osioł człowiek :p

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violetwoman zdecydowanie częsciej musisz tu zalądać :)

Magdaa21 będzie na pewno zachwycony Twoją fryzurką :)

MissKathy92 dziękuje :) ciesze się, że Ci wszelkie dolegliwości przeszły i że owulka była :) Co do badań to niestety nie pomogę

alex0806 to oby ta wredota nie przyszła do nas w tym cyklu :) Ale byłoby fajnie jakbyśmy obydwie były w ciąży :D

Starania o drugie dziecko
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po wizycie. Pani doktor nie ma żadnych zastrzeżeń.. ciąża idealna. Mała ułożona już główkowo i waży 2,2kg... Oj coś czuję że może być trochę duża, a nie wiem po kim.. chyba po dziadku ( moim tacie:D). Kolejną wizytę mam 11 września, no i wstępnie następna 2pazdziernika. Ale to okaże się we wrześniu :D

Kupiłam w Biedronce płyny a raczej mleczka do prania z Loveli bo bardziej się opłacało wydaje mi się niż te z Rossmana. Zużyje je i potem będę eksperymentować czy mała dostanie uczulenia na to w czym piorę nasze rzeczy (głównie jest to Persil) czy nie.. nie ma też co dziecka 'chowac pod kloszem'...
    Posiedzialam jeszcze chwilę u rodziców... Mama kazała mi zrobić przegląd moich rzeczy które u niej jeszcze leżą, no i podzieliłam jej na dwie kupki te rzeczy, rzeczy do wywalenia jeśli ich nie będzie brała, i rzeczy które ma sobie przebrać a resztę wezmę po skończeniu remontu i ogarnięciu mieszkania :D

Alex, no widzisz, wszystkie w Ciebie wierzylysmy i dałaś radę! Gratuluję pracy, i obyś opjala ja soczkiem bezalkoholowym :)

Panipuchatkowa, też często kupuje rzeczy albo na vinted albo na olx. Tak jak teraz będąc w ciąży szkoda mi wydać na coś 100zl a pochodze w tym chwilę.. dlatego fajnie że ludzie coś sprzedają :) ale jak widzę czasami ceny to też potrafi mnie z butów wyjebać :D

Dziewczyny życzę wam tego aby te cykle były dla was udane! :)

Magdaa21, MissKathy92 lubią tę wiadomość

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
‹‹ 1505 1506 1507 1508 1509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ