Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Alex, ja bym nie wytrzymała do wtorku i pewnie bym robiła codziennie testy wypatrując drugiej kreski... Ale trzymam kciuki by ten nie okazał się 'niewypalem'
co ty zrobisz z tak dużo wolnym czasem:p chociaż z doświadczenia wiem że ma się coś zaplanowane a potem najczęściej lenistwo bierze w górę i wszystkie te rzeczy robi się na ostatnią chwilę...
-
Ja zobaczę czy się okres pojawi czy nie;) ostatni cykl ale na dupku miał 30 dni. W 28 zaczęłam plamic. Czyli by wypadało na dziś a nic się nie pojawia. Tempka w górze, cyce bolą, szyjka "ciążowa" i ciasno że termometra nie idzie włożyć prawie;) wczoraj chcieliśmy z mężem podziałać ale nie szło
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Widzisz Alex wszystko zmierza w dobrym kierunku
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Alex to trzymam kciuki. U mnie też jeszcze @nie widac, powinna być wczoraj, ew dzisiaj. Po poniedzialkowej ujemnej becie boję się zrobic test. Też cycki mnie bolą, ale przed okresem też tak miałam, jak doczekam to w Nd zrobię, to mój pierwszy cykl w którym obserwuje szyję i ciężko mi porównać, wydaje mi się że twarda i dość wysoko śluz gesty, biały.

-
Puszek a temperaturę mierzysz? Bo tej informacji nie zarejestrowałam

Alex-no byleby to byl dobry znak! Temperatura w górze to zapowiada sie dobrze!
czekamy z Toba! 
Patulka sprawdziłam parametry... No masz racje na chwile obecna jest pączuś
ale wszystko dobrze jest po prostu brzuszek ma ciut do przodu niż resztę
ale w granicach normy jak najbardziej wiec nie ma co sie martwić
Co do ograniczania słodyczy-polecam od razu a nie z czasem. Z czasem nie dasz rady 
Propo jedzonka dla maluchów - ja jak patrzę niekiedy na skład jakiegoś "dla dzieci" (czyt.droższe bo specjalne
) to za głowę sie chwytam i uciekam
tego typu zakupy jeszcze trochę przede mną ale... Trzeba patrzeć na skład jak nie wiem... "dla dzieci", "z myślą o dzieciach" itd na opakowaniu a w składzie numer jeden albo dwa-cukier... Taaa no dla dziecka idealne po prostu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 12:31
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
No nie mierzylam wlasnie, więc nie mam odniesienia.
Co do jedzenia dzieciowego skład trzeba czytać, często cukier jest pod inną nazwą glukoza, fruktoza, maltrodekstryna, ekstrakt slodu jeczmiennego itp. Najlepiej i najzdrowiej samemu kaszke zrobić jog naturalny dać. Z kaszek gotowych holle ma skład dobry. Ale masz jeszcze trochę czasu do rozszerzania Terka, korzystaj póki jest na samym mleczku

-
puszek369 wrote:No nie mierzylam wlasnie, więc nie mam odniesienia.
Co do jedzenia dzieciowego skład trzeba czytać, często cukier jest pod inną nazwą glukoza, fruktoza, maltrodekstryna, ekstrakt slodu jeczmiennego itp. Najlepiej i najzdrowiej samemu kaszke zrobić jog naturalny dać. Z kaszek gotowych holle ma skład dobry. Ale masz jeszcze trochę czasu do rozszerzania Terka, korzystaj póki jest na samym mleczku
Jasne że tak
poki nie trzeba nic przygotować poza wyciągnięciem cyca-jestem za 
Ja tak tylko-skrzywienie zawodowe
no wlasnie te nazwy są rozwalające niekiedy. Jedna rzecz a tyle nazw byle nie nazwać wprost
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 13:04
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Dopiero rano narzekałam na upał, a teraz takie przyjemne powietrze
Grzmi, więc pewnie jakaś burza sie rozwinie. Rano można było kroić atmosferę nożem.
Ja się biorę zaraz za pakowanie toreb. Dopiero zjadłam śniadanie, bo wcześniej nie mogę nic przełknąć.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
W lipcu.mieliśmy jechać na wakacje popsuł się samochód potem w,sierpniyt2 dni przed wyjazdem też było naprawiać skasował nas nieźle na kasę.Pojechaliśmy 3dnia mieliśmy w pokoju stado mrówki latające potem złapaliśmy gumę od początku się kłuciliśmy między nami ja mąż i siostra męża 12 lat do tego dwa upadki syna ja jeden i.5dnia wakacji zgubienie portfela a tam pieniądze dokumenty prawa jazdy karta bankowa.
-
Terka, myślę że jakby coś było nie tak, to pani doktor by coś zasugerowała wczoraj... Ale ona nie ma żadnych zastrzeżeń.. niby we wtorek mam III prenatalne. Zobaczymy czy lekarz mnie przyjmie.. bo jakoś nie nastawiam się na to, ale czasami warto spróbować.

Co do słodyczy i różnych słodkości w diecie (jak i słonych przekąsek i fast foodów) wiem że ciężko się pozbyc.. a im dziecko starsze tym gorzej...moja młodsza siostra praktycznie żywiła się samymi słodyczami będąc dzieckiem.. bo ona nie będzie jadła chleba ani żadnych wyrobów z piekarni/cukierni (drożdżówek do dziś nie je, w sumie jak i pieczywa)... Z obiadami też było ciężko by jadła, więc gotowało się pod nią... W końcu mama z obiadami powiedziała dość, i stwierdziła że jak nie chce jeść to nie, kiedyś zgłodnieje i zje
a że słodyczami to tata by oduczyć nas jedzenia ich zastosował taktykę, że codziennie przynosił ze sklepu siatkę słodyczy i wykładał je na stół. I dopóki się nie nauczymy panować nad jedzeniem ich to tak będzie robił.. na mnie podziałało, bo w końcu miałam ich dość.. ale nie powiem, zamiast zabraniać to jeszcze w nas he wpychał...
Alex, podobno że od dziś na cały weekend załamanie pogody się szykuje... Więc do Ciebie już pewnie dotarło... Ale chętnie je przyjmę bo tak ciężko u mnie... Nie ma słońca już, ale duszno...
Pola, a gdzie byliście na wczasach? -
Witam się piątkowo

alex o kurde, jestem strasznie ciekawa co z tego wyniknie, mam nadzieję, że kolejny test będzie bardziej pozytywny bez niejasności
terka oj tak, skład trzeba czytać. Ostatnio oglądałam program ale w ameryce i maszynka do golenia damska była dwa razy droższa niż męska a były takie same, marketingowcy wiedzą, że kobieta wybierze maszynkę damską i kupi nie zaleznie od ceny
A u mnie mnóstwo objawów i ciążowych i tych nie ciążowych, raz sobie myślę, że może się udało a później schodzę na ziemię i zastanawiam się po co się łudzę i tak w kółko macieja. W poniedziałek powinnam mieć okres ale się to dłużyStarania o drugie dziecko -
U mnie burza, ciemno jak w nocy się zrobiło. Pada i grzmi. A ja posprzątałam, pościel zmieniłam, pomyłam naczynia i na męża czekam
Kazał obiadu nie robić, od razu jedziemy do rodziców. Chcieliśmy dzisiaj kosić trawę na działce, ale jak będzie padać to nici z tego. A jutro znowu aktywny dzień. Idę do fryzjera na farbowanie a później będę mamie pomagać słoiki robić
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
A to maszynkach był też i program w któreś telewizji śniadaniowej ... I niczym nie te maszynki od siebie nie różniły poza kolorem

Ale dużo jest takich chwytów marketingowych... W Polsce naprzyklad wyprzedaże nie są jeszcze tymi prawdziwymi wyprzedażami... Bo -10zlto chyba nie jest jakieś wow na obniżce..
Dziewczyny nie ma co się skupiać na objawach albo ich braku.. jak nie ma @ to najlepiej na krew i wtedy jest pewność
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH