Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia jaka śliczna dzidzia <3

Jejku u mnie straszna ulewa :(

Magdaa21 lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda super :)
    U mnie dzisiaj jednak @, po chwilowej zalane, jednak z powerem szykuje się na kolejny cykl teraz już będę temp mierzyć, nawet mam urlop więc może coś się uda zadziałac:d u nas też dzisiaj dobre powietrze, padało, ale u nas raczej chłodniej-ja z nad morza:p
    No Miss ja dzisiaj wydebilam skier na usg tarczycy od rodzinnej :p

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, jej jakie cudo :) ani się obejrzysz i będziesz tęsknić za tym jak ważyło 800g :D

Miss, wiadomo że warto wszystko przebadać i sprawdzić.. nawet jeśli miałoby nic nie wyjść . W końcu na coś te składki płacimy :) więc trzeba korzystać jak ma się cierpliwość do NFZ :)

U mnie popadało. Pogrzmialo o i teraz fajnie jest;) chociaż jak ja zaczynam się cieszyć że jest chłodniej to zaraz znowu parno...

Właśnie dowiedziałam się że mój K wśród swoich znajomych (głównie to płeć żeńska) robi ankietę na imię dla małej... I pyta się czy Antosia czy Nadia... On jeszcze nie wie że będzie tak jak ja powiem :D

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też burza była masakryczna po południu, ale przynajmniej jest czym oddychać. Padało, przestało i znowu ściana wody była.
    My już od jakiegoś czasu u rodziców. Ja co chwila chodzę durna sprawdzać, czy mam jakieś plamienie. Nic mnie nie boli. Kurcze, jak to będzie naprawdę ciąża to będę wyć ze szczęścia :)
    Magda, cudna dzidzia <3
    Miss, myślę że dostaniesz skierowanie na takie badanie. Ponarzekaj, że bardzo źle się czujesz od dłuższego czasu itd.
    Patulka, a przypomnij jakie imię chcesz nadać małej? :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Patulka dobrze napisalas- jak ma się cierpliwość do nfz :D

Puszek szkoda właśnie że zawsze (no może prawie zawsze) trzeba te skierowania wydębiac :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, ja chcę właśnie Antosia.. albo jakieś inne z takich klasycznych imion .. wczoraj mi do głowy wpadła Malwina ( od maliny mi się wzięło), Melania, Helenka... Jakoś nie podobają mi się te nowoczesne albo zagraniczne imiona ..

Miss,ile mi wizyt przepadło bo zapomniałam o nich.. takie terminy miałam.. do okulisty to już wolałam ilość do vision express i dopłacić niż czekać na NFZ... Teraz mam pakiet Medicover i dopłacam do niego jakieś niecałe 30 zł i niby terminy szybsze, ale jak dobry specjalista to miesiąc trzeba czekać (tak jak np do mojej pani ginekolog)

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ale super! Jaka już duża Twoja dzidzia!

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak sobie dziewczyny właśnie uświadomiłam, że jestem z wami tutaj prawie rok! Od września 2017. Także z okazji tego cudownego wieczoru chciałam wam bardzo podziękować za to, że jesteście <3 I że możemy się wszystkie sobie wygadać, wspierać i być dla siebie, choćby wirtualnie <3 :)

Magdaa21, terka, Andii, MissKathy92, panipuchatkowa lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wróciłam niedawno z Lidla :P od jutra są super rzeczy dla dzieci , a jestem u rodziców i tu jest tylko jeden sklep i bałam się że jutro będzie szturm to pojechałam chwilę przed zamknięciem i wszystko było już wyłożone :D więc mi się udało, a babki mówiły, że kolejki od 6:30 już się ustawiają :P I kupiłam prześcieradła, pościel, body i bluzę :) :)

Alex ♥️

Patulka to dobrze że patrzysz na klasyczne imiona, moim zdaniem lepiej tak niż Dżesika :P

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, to nawet nie wiedziałam że da się kupić dzień wcześniej produkty z gazetki... Ja właśnie stoję pod lidlem bo cierpię na bezsenność i wczas przyjechałam... Głównie zależy mi na pościeli... Bo 40zl to nie jest dużo, a jakoś przyzwyczaiłam się do tej firmy.. sami mamy taką dużą no i kilka kompletów poszewek na przebranie... Ale jakoś wielkiego tłumu to nie ma u mnie pod lidlem... 3 osoby ze mną... :D

Ale fajnie dziewczyny jest teraz na polu.. tak chłodno i przyjemnie... Ale coś czuję że będzie potem upał.. bo tak u mnie zawsze jest. Rano super, a potem wyłazi to wredne słońce i się żyć nie da

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) tak przyjemnie na dworze.
    Coś nie mogę się ostatnio wyspać. Mam taki ucisk na pęcherz, że co godzinę w nocy latam siusiu.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana :)
    Ja mialam podejść do lidla po prześcieradła ale zobaczymy. U nas deszczowo jest. moze po prostu sama podejdę bo małego w taka pogodę nigdzie targać nie będę...

Patulka-ja też wole klasyczne imiona. Kiedyś podobała mi się Vanessa ale mi przeszło z wiekiem :P
    Co do tych lekarzy co pisałaś to akurat ja mam NFZtowe szczęście :P
    Na okulistę mojego czeka się z tydzień / dwa :D a naprawdę dobry lekarz, polecany i umiejący wyłapać rzeczy które inni pomijali...
    A do gina ide w każdej chwili i nie ma problemu ;) ale pamiętam jak swego czasu (w innej przychodni) czekałam po kilka dni-tydzień na rodzinna :D to były czasy :P

Haha to Ty masz imię wybrane ale on i tak jeszcze próbuje cos kombinować z innym? :D no cóż, niech próbuje :D

Miss-porób sobie koniecznie badania. To nie brzmi dobrze...

Puszek-powodzenia w nowym cyklu! :)
    Dobrze ze tylko chwilowa załamka i idziesz do przodu :)

Madzia-super! Dzidzia rośnie! :D :D

Alex-piękny tekst ❤ też się strasznie cieszę że was nam tutaj :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Hej :-) tak przyjemnie na dworze.
    Coś nie mogę się ostatnio wyspać. Mam taki ucisk na pęcherz, że co godzinę w nocy latam siusiu.

Biedna... Jeszcze troszkę ;)

• Pola295 Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam niewyspałam się byłam na urodzinach i oglądaniu płyty wesela i w domu byłam o 2 w nocy

• terka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola295 wrote:
    Hej wam niewyspałam się byłam na urodzinach i oglądaniu płyty wesela i w domu byłam o 2 w nocy

No no ;) to teraz czas odespać nockę :D

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka, ja tez nie wiedziałam, ale mam te aplikacje asystent ciąży i tam są promocje pokazane. No i było napisane że niektóre sklepy wystawiają dzień wcześniej wieczorem - pojechałam w ciągu dnia zapytać i babka mi powiedziała żeby przyjechać o 21:45 :D mi też na pościeli i prześcieradłach zależało najbardziej :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja już w pracy, krew upuszczona :)
    Dziś już się czuje ok :) ale plan zostaje bez zmian - gastrolog i usg brzucha musowo :/
    Życzę Wam udanego dnia i wracam do pracy :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;) z tym lidlem to rzeczywiście tak jest. Koleżanka pracuje tam i mówiła że dzień wcześniej wystawiają rzeczy z gazetki więc przed zamknięciem już wszystko jest ;) dobra rada na przyszłość.
    Ja coś się dzisiaj od 4 do 8 budziłam kilkakrotnie bo koszmary miałam. Że oczywiście wróciłam do pracy w żłobku to się zerwałam od razu. A później jakieś przetrwanie w apokaliptycznym świecie. Mój mózg szaleje;p

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Pola295 Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No no ;) to teraz czas odespać nockę :D
    Nie da się ja,się synkiem zajmuję a mąż na pokazach Air Show

• Andii Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    U mnie też burza była masakryczna po południu, ale przynajmniej jest czym oddychać. Padało, przestało i znowu ściana wody była.
    My już od jakiegoś czasu u rodziców. Ja co chwila chodzę durna sprawdzać, czy mam jakieś plamienie. Nic mnie nie boli. Kurcze, jak to będzie naprawdę ciąża to będę wyć ze szczęścia :)
    Magda, cudna dzidzia <3
    Miss, myślę że dostaniesz skierowanie na takie badanie. Ponarzekaj, że bardzo źle się czujesz od dłuższego czasu itd.
    Patulka, a przypomnij jakie imię chcesz nadać małej? :)

Będziesz robic test albo bete?
    Ja jutro mam zamiar zrobić test i jak wyjdzie negatywny to pokornie czekac na @. Okres powinien być w poniedziałek

Starania o drugie dziecko
‹‹ 1509 1510 1511 1512 1513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ